Arkadaşların hepsi ortak bi paydada buluşmuş o da çocuğun seni kullanmasına izin vermemen. Bu biraz büyüdüğünde daha da çözülmez bi yumak haline gelecek. Markette istediğini aldırmak için yere yatıp ağlayan tüm rafları boşaltan, ilerde okula gittiğinde öğretmenden az ilgi gördüğünde hırçınlaşan okuldan soğuyan, oyuncaklarını paylaşmayan bencil bi çocuk olacak..
Kontrolü eline alman gerekir, evin reislerini ve kurallarını bilsin. Çekmeceleri boşaltmasına izin verme, yanında durmasına izin verme, sert ama sakin ses tonuyla kararlı olarak konuş. Ağlasın bırak. Sürekli ağlıyorlar zaten.
Kuzenim aynı senin yaptıklarını yaptı, gece çocuk annesiyle babasının odasında uyuyordu şuan 7 yaşında okula gidiyor ve hala anne babayla yatmak istiyor. Okula başladın abla oldun diye odasını ayırdılar gece bunlar uyuyunca gelip kapının eşiğine yatıyormuş. Annesinin kendisi dışında biriyle konuşmasına asla izin vermiyor. Kuzen biriyle konuşurken sürekli yakasını paçasını çekiştirip anne anne anne diye sesleniyor. Mutfakta kuzen iş yaparken oda tam ayağının dibinde oturup eteğinden tutuyor, kaç kere bu yüzden kuzenim çocuğun ayağını ezdi. Asla diğer çocuklar gibi oyun oynamıyor ve en kötüsü hala annesinin kucağında oturuyor. Annesi indirse bile allem edip kallem edip usulca geliyor kadının dizine. Annesi banyo yaparken kapıyı kapatmasını istemiyor. ep anneyi görmek istiyor. Hergün okulda bi şeyler bulup annesini okula çağırıyor görmek için. Üstünü ıslatıyor, önceden hiç ama hiç yapmadığı halde altına yapıyor ( sırf anne gelsin diye ) Kuzenim cinnet geçirecek duruma geldi
Çocuk o kadar sorumlu duruyorki anlatamam. Bedeni 7 yaşında ruhu 30 gibi. Hiç oyun oynadığını görmedim.
Yol yakınken önlemini al. Allah yardımcın olsun
acanım oncelıkle Allah yardımcın olsun dıyorum..annelık gercekten cok zor bı olay..anlattıgına gore esınde pek yardımcı olmuyor bu daha zor...bende 2 kız buyuttum zorluklarım oldu tabıı ama senın anlattıgın kadar olmadı.benım yasım 15 tı kızım dogdugunda ve annem cok yakınımda degıldı..ben ole kıtap fılan okumadım cocuk buyutmek ıcın..cocukları zaten cok severım her zaman..bebegım once gunduz uyur gece uyumazdı bızde zorluk cekerdık ama baktım olmuyor gunduz uykusundan uyandırıp oynatırdım aksam erkenden uyutur rahat ederdım gece agladıgında hastalandıgında vs. esımde yardımcı olurdu.. gec kalmıs sayılmazsın sunu unutma oncelıkle kararlı ol cocuguna bunu hıssettır..aglayarak senı kullanmasına ızın verme.o bır bebek daha hıc bı seyın farkında deıl,,sen ona uymıcaksın o sana uyacak...planlı calıs..sunu da deneyebılırsın star tv de super dadı var bak cok faydalı olur sana yardımcı olur onu ızle bence..cocuklarım buyudugu halde ben bıle ızlıyorum o programı..sımdıden kolay gelsın sana...
Rosegirl,
Cok haklisiniz esimi, kendimi tamamen unuttum.
Suan saat kac oldu oglum hala uyumamak icin agliyor
Uyumuyor ve uyumadikca dahada huzursuz oluyor.
Tesekkurler.
Kendine 5 dakika da olsa zaman ayır. Koy bebişi beşiğine, ağlasın parçalasın kendini ölmez. Sen git duş al dişlerini fırçala, ne bileyim birşeyler yap kendin için. Dışarı çıkıyor musunuz bilmiyorum ama hergün kar kış demeden dışarı çıkın beraber. Bebeklerin temiz havaya ihtiyacı var. Belki uyur bile dışarıda. Ev işlerini çok dert etme. Kocanı susturacak kadar yapsan yeter. Ütüsü, yemeği vs... Benim evimi yeri gelir pislik götürür. Eşim de söylenir. Elimden geleni yaparım. Olmuyorsa yapacak birşey yok.
Senin stresin çocuğuda etkiler. Bebekten önce kendini rahatlatmaya çalış. O da rahatlayacaktır emin ol.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Anne değilim ama kardeşim elimde büyüdü ve ablam okul öncesi öğretmeni az çok bildiğim için ben de yorum yazmak istedim.
Öncelikle malesef biraz bağrınıza taş basıp her ağladığında ilgilenmemeyi öğrenmeniz lazım.
O an düşünün karnı tok, altı temiz, gazı yok geriye tek seçenek kalıyo şımarması
Ağladığı için bi'şey olmaz bir ağlar iki ağlar üçüncüde işe yaramadığını anlar zaten.
Yani öyle her ınga dediğinde kucak yapmayın. Bebek deyip geçiyoruz ama çoğu hayır/eveti öğrenmeye o dönemler başlıyolar.
Sizin mutsuz olmanız ona illa ki yansır. Mutlu anne=mutlu bebek bu hep böyledir.
Ayrıca ortalıkta tehlike unsuru yoksa bırakın ufak tefek düşsün, düşmeden yürümeyi nasıl öğrenecek ki zaten. Kardeşimin ilk düşüsü benim yüzümden olmuştu o geldi aklıma şimdi garibim çoktan susmuş etrafa gülücük saçıyodu ben düştü diye saatlerce ağlamıştımAnnem ohooo bu daha ne ki demişti:)
Biraz rahat bi'anne olmaya çalışın ne demişler düşe kalka büyüyecek.
Rica ederim ne demek faydam olursa sevinirim. Ama lutfen gereksiz her istediği zaman yanında olmayın. .sizin için söylüyorum. Inanin ilerde bikarsiniz ve kendinize vakot ayiramayacak duruma gelirsiniz. Yukarsa dediklerimin aynısını kendim yaptım. Şu an oğlum 4 yaşında ve ben oturup kahvemi içip, kitabımı okuyabiliyorum. Sonra da onunla sayı saymayi felan öğreniyoruz :) yani ona ayıracak vaktim kendime ayıracak vaktim bebeğimin kendine ayiracagi vakitte oluyor.
anne değilim ama sana nasıl büyütüldüğümü anlatırsam belki bir faydam olur...
annem altımı temizlermiş karnımı doyururmuş gazımı çıkartırmış ve beni yatağa yatırırmış, etrafıma da yastıklar dizermiş düşmeyim diye, ben ağlarmışım kapıyı aralayıp bakarmış ama sadece düştümmü diye kontrol etmek için. ağlamaya devam etsede kapıyı kapatıp gidermiş ev işine. :) neden böyle yapıyodun diye sordum birde ilk çocugum yani düşün :) şımarma diye dedi, karnın toksa altın temizse şımarıklığına ağlıyosundur bebekler böyle alıştırılır derdi, sevgisini de ihmal etmezmiş. herşey ölçüsündeymiş. şimdi beni iyi ki öyle yetiştirmiş diyorumm çok minettarım ona.
sen de kendini boş yere hırpalıyosun, eşine de sana da yazık. kendine zindan etmişsin hayatı,ileri de eşininde psikolojisi bozulur, seninki iyice fenalaşır o evde allah korusun huzur kalmaz bebeğin de huzuru olmaz. bırak ağlasın allah aşkına bebek o, tut kendini. koy yürütecine. her ağladığında da ilgilenmemelisin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?