- 14 Nisan 2018
- 403
- 684
- 23
- Konu Sahibi elmalikurabiyee
-
Anne ben nasıl oldum diye sorunca anlatacak bir hikayen olurMaldivlerde hamile kal diyosun yani
Tabi ki bu ihtimalleri dusunuyorum. Ukalalik etmek istemem zaten. Hop deyince olmayacak belki de. Allah kimsenin kucagini bos birakmasin. Ama tam hazir olmak diye birsey varmi merak ediyorum. Varsa bana hala o duygu tam gelmedi sanirim.Bir ay önce düşük yapmış biri olarak anne olmayı çok isteyen biri olarak yorumum nekadar doğru bilmiyorum ama yazmak istedim
Bir gün bile erteleme derim
Zaten hayatın anlamı nedir ki anne olabilmek kadar mucizevi anlamlı hayatın anlamı olan bir şey var mı
Bence anne olmak dünyanın tüm güzelliklerinden daha güzel (olamadım ama öyle diye düşünüyorum)
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda
Allah'ım hiç yaşatmasın hiç bu konuda sınamasın ne seni ne de bir başkasını ama şu an çok yoğun bir şekilde istemiyorken dene ne olup ne gideceğini bilemezsin Allah'ım inşallah sağlıcakla hemen verir ama Allah korusun ilerde çok isterken hemen hamile kalamayabilirsin ya da bambaşka durumlar çıkabilir o zaman çok acı veriyor insana
Yorumunuz bana cok cok iyi geldi. Ayni duygulari surecleri yasayan birisinden yorum duymak guzel oldu. Bende de istek tabi ki var ama acaba tam boyle cok cok hazir olmak diye birsey var mi yoksa bu icimdeki durtu zaten yeterince kuvvetli mi karar veremiyorum.Ayni senin ikilemlerini yasiyordum. Hatta konu açmışligim da vardir. Ben daha ziyade istemeyen taraftim. Esimle 7 sene flort 2 yillik da evliligimiz vardi ve Amerika dahil bir suru ulke gezmiştik. Hala uzak doguyu gormedim güney amerika ya inmedik gibi hayallerim vardi ve anne olma fikri pek de heyecanlandirmadigi icin olabildigince erteliyordum.ama esim cok istiyordu. Derken gecen yaz Ispanya gezimizin dönüşünde gaza geldim tamam dedim gez gez nereye kadar. Bir deneyelim bakalim. Cok da hazir hissetmiyorken ilk ay hamile kaldim. Cok acayip bir histi, annelige burun kıvıran ben ultrason fotolarinda aaaa bu eli mi bu ayaklari mi diye deliren bir sevgi pitircigina dönüşmüştüm :) derken 3 aylıkken karnımda öldü kaybettim. Uzuntumu anlatmaya kelimeler yetmez cok cok zordu. 6 ay korunduk ve o süreçte bebege ne kdr hazir oldugumu anne olmaya o icime dustugu andan itibaren hazirlanmaya basladigimi anladim. Korunmayi birakir birakmaz Allahima şükürler olsun ki tekrar hamile kaldim. Su anda da tam 3 ayligiz. Gezmek icin yanıp tutustugum anneliği bunun icin erteledigim anlar cok uzak ve komik geliyor su an. Tum planlari bebekli gezme uzerine yapiyorz sadece biraz erteledik :) diyecegim o ki hamile kaldigin anda pişmanlık vs kalmiyor annelik ic gudusu galip geliyor...
Acele etme durumu degil aslinda. Diyorum ya bir anda artik hazirim dedim. Esim zaten istiyordu ama asla baski yapmadi. Konustuk acaba nasil olur dedik ama daha deneme asamasina gelmeden zorluklari agir basti vazgectik. Yine de siru isareti olarak kaldi bende. Danismak istedim.27 anne olmak icin erken bir yas, 1.5 yillik evlilik de oyle, neden cocuk dusuunmek icin acele ediyorsunuz ki?
Evliliginiz 3 yili doldursun en azindan, cocuktan sonra omur boyu çocuklu bir cift olacaksıniz ama bugunler asla geri gelmeyecek, tadını çıkarın.
Hanimlar selam.
Evlenirken bircok derdimi paylasip fikir almistim.
Simdi 26 yasimda 1 bucuk senelik evliyim. Dert sayilir mi bilememekle birlikte beni uykusuz birakan bir sorunumu paylasmak isterim.
Esimle 3 sene flort ettikten sonra isimizi duzene koyup evlendik. Ikimizinde ortalama uzeri sayilabilecek maaslari ve kariyerleri var cok sukur. Aramiz iyi. Iliskimizin oturduguna inaniyorum. Ailelerimizle problemimiz yok. Cogu imkan ve sart mevcut aslinda. Cocuk sahibi olma fikrin ansizin dustu icime. Birkac ay acaba dedikten sonra da o his yavasca dustu ama bitmedi. Bakamam diye korkmuyorum acikcasi ama esimle dunyayi gezmek istiyorum. Daha once de yurt ici yurt disi gezdik dolastik ama doyamadim gibi geliyor. Mesela 16 17 saat ucak yolculugu mesafesinde cocukla yapamam diyorum. Gormeden gitmeden dogum yapmak istemiyorum. Ama alttan alta da denemeye baslamam gerektigini soyleyen bir durtu var. Cok ikilemde kaldim. Bencilce mi davraniyorum diyorum. Bu forumda bile senelerce cocuk hasreti cekenler var okuyorum. Belki ben de problemle karsilasacagim diyorum. Sirf gezip tozmak icin nankorluk mu ediyorum diyorum. Cocuk dusunuyor musunuz diye soran eden de yok bu arada. Bu tamamen icsel bir durtu. 27 yas anne olmak icin gec mi? Sirf gezip tozmak icin cocuk ertelenir mi? Sizler kac yasinda anne oldunuz?
Bu arada isteyen herkese Rabbim gonlunce nasip etsin insallah.
Hanimlar selam.
Simdi 26 yasimda 1 bucuk senelik evliyim. Dert sayilir mi bilememekle birlikte beni uykusuz birakan bir sorunumu paylasmak isterim.
Esimle 3 sene flort ettikten sonra isimizi duzene koyup evlendik. Ikimizinde ortalama uzeri sayilabilecek maaslari ve kariyerleri var cok sukur. Aramiz iyi. Iliskimizin oturduguna inaniyorum. Ailelerimizle problemimiz yok. Cogu imkan ve sart mevcut aslinda. Cocuk sahibi olma fikrin ansizin dustu icime. Birkac ay acaba dedikten sonra da o his yavasca dustu ama bitmedi. Bakamam diye korkmuyorum acikcasi ama esimle dunyayi gezmek istiyorum. Daha once de yurt ici yurt disi gezdik dolastik ama doyamadim gibi geliyor. Mesela 16 17 saat ucak yolculugu mesafesinde cocukla yapamam diyorum. Gormeden gitmeden dogum yapmak istemiyorum. Ama alttan alta da denemeye baslamam gerektigini soyleyen bir durtu var. Cok ikilemde kaldim. Bencilce mi davraniyorum diyorum. Bu forumda bile senelerce cocuk hasreti cekenler var okuyorum. Belki ben de problemle karsilasacagim diyorum. Sirf gezip tozmak icin nankorluk mu ediyorum diyorum. Cocuk dusunuyor musunuz diye soran eden de yok bu arada. Bu tamamen icsel bir durtu. 27 yas anne olmak icin gec mi? Sirf gezip tozmak icin cocuk ertelenir mi? Sizler kac yasinda anne oldunuz?
Hayır bence erken bile sayılabilir 27 yaş. Tabi kişiye göre değişir. Ama ben olsam 1-2 yıl daha gezerdimHanimlar selam.
29 yaşındayım, acaba çocuk düşünsek mi artık zaten yapsak hemen olur mu derken hamile kaldım. Sonra hazır olmadığımı iliklerime kadar hissetsemde iş işten geçti. Herkesin hayattan beklentileri çok başka. 27 yaş geç bir yaş değil. Tavsiyem bir kadın doğumcuya gidip kan değerlerinize yumurta rezervinize baktırın. Eğer normalde içiniz daha rahat eder.Hanimlar selam.
Bu da bir bakis acisi ve ben kizmiyorum hakli buluyorum hatta. Cocuk zor bir is. Ve herkes hazir hissetmeyebiliyor. Hazir degilseniz kendinizi zorlamayin belki ters teper. Lohusalik depresyonunu genelde bu dusunceye bagliyorum zaten.Bende 29 a girdim arkadaşlarım 2. için çalışıyor zerre anne olma hissim yok niye böyleyim bilmiyorum?
Eşimin de yaş 35'i geçti gidiyor artık hafiften kızmaya başladı bana :)
Benim de derdim işten gelince rahat rahat oturmak, yemek yemek, istediğim yere istediğim gibi çat diye çıkıp gitmek.
Çocuğu tüm rahatımı bozacak sürekli ilgi bekleyecek bir varlık olarak görüyorum. Böyle görmem çok yanlış geliyor ama 30 olcam bu fikri değiştiremiyorum.
Sizler nasıl cesaret buluyorsunuz?
Gördüğüm, tanıdığım her kadın bana çok cevval geliyor; rahmetli annemde öyleydi.
Hem çalışıp, hem evli olup hem çocuk yapıp bakan hanımlara gıptayla bakıyorum.
Ben niye bu kadar korkağım diye kızıyorum kendime...
Kimisinde pat diye geliyor iste o his. Belli olmuyor ki. Ama sirf baskiyla cocuk yapma fikri iyi degil gibi gorunuyor. Allah gonlunuze gore versin. Insallah en kisa zamanda bebisinizi kucaginiza alirsiniz.Bende ayni kafayla yapmadım evleneli 5 yil oldu yas 31 olacak. Ahan simdi de cocuk olsun diye ugrasiyorum. Uğraşıyorum ama icimde annelikle ilgili bir his yok. Cidden istiyor muyum bilmiyorum. Yapmam gerektigini dusunuyorum sadece. O hisler herhalde 9 ay boyunca olusuyodur diye dusunuyorum. Bu kafayla tup bebek yaptiriyorum:)
Yalniz kalsin asla istemiyorum. Ilkinden sonra fikrim degisirse bilmiyorum ama kardessiz birakmak istemem.Ben 26 yasinda anne oldum.
Eger iki cocuk dusunuyorsaniz cok gec kalmayin, tek cocuk dusunurseniz 30 a kadar yolu var.
Yalniz kalsin asla istemiyorum. Ilkinden sonra fikrim degisirse bilmiyorum ama kardessiz birakmak istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?