Anne olmak istemek?

Ben istiyorum ama esim benden daha cok istiyor. Daha yeni evlendik sayilir martta oldu dugunumuz. Hemen cocuk istiyor :)

aynen bende öyleyim ve 32 yaşındayım ((

valla öncelikle gezin derim. çocuk olduktan sonra uzun bir zaman gezmekte sıkıntı yaşıcaksınız. bu sefer keşke şöyle yapsaydım diceksiniz. önce gezin sonra çocuk yapın

Bu sene gezmenizi gezin sonrada cocuk dusunursunuz. Genelde dusununce hemen olmuyor zaten 1 yil cocuk denemesi yapiyosun. Sonra doktor ona gore test muayene fln yapiyor. Olursa da sansiniza. Ama 27 yas cok ideal bi yas bana gore anne olmak icin. Gezmenizi de ertelemezsiniz boylece

Bende korkuyorum. Diyelim ki erteledik. Plan yaptik gezdik tozduk ve yas ilerledi. Ya bu kez de olmazsa?? Cok zor bir kararmis...
Bende ya erteleyipte hic bebe sahibi olamassam diye korkuyorum. Birde ben kanser atlattim kemoterapi ilaci aldim. Tabi yumurtalarin kalitesini dusuruyor maalesef. Kadin doguma gitmem lazim. Ona gore plan yapacaagiz

27 yaşındayım ve çocuk için nasıl erken bir yaş merak ettim? Şu an hamileyim ve doktorum 30dan önce doğum yapmanın kadın sağlığı için oldukça faydalı olduğunu ve bir çok kanser riskini aza indirdiğini söyledi. 27 yaşında hamile kalan biri 28 de doğuruyor zaten. Benim ablamın bebeği olduğundan beri gitmedikleri yer kalmadı, teyzemin 4 tane var ona rağmen hep geziyorlar. Gezmek maddiyat işi, çocuk 2 sene bağlar max, ki yeğenim 2 yaşında olmasına rağmen geziyorlar, ben ertelemedim. Bebeğimle de gezerim.

Oyle annelere hastayim zaten :) ben de cocugunla gezerim ama cok uzun masefe olmaz sanirim. Bebek bapsin 15 20 saat ucakta

Bende ya erteleyipte hic bebe sahibi olamassam diye korkuyorum. Birde ben kanser atlattim kemoterapi ilaci aldim. Tabi yumurtalarin kalitesini dusuruyor maalesef. Kadin doguma gitmem lazim. Ona gore plan yapacaagiz
Cok gecmis olsun. Tabi ki bir gorunun. En dogrusunu doktorunuz soyleyecektir. Umarim sorunsuz bebisinizi kucaginiza alirsiniz istedigibiz zaman :)

27 yaşında anne oldum bence anne olmak için çok güzel bir yaş , şimdi 18 yaşında boyumdan uzun bir oğlum var. Dünya bir yana oğlum diğer yana. Tüm dünyayı verseler oğluma değişmem.
Gelinimiz 10 senelik evliyken 39 yaşında anne oldu biraz da benim anne-babamın torun ısrarı hatta tripleri ile. Yaş ilerledikçe hamilelik ve doğum sonrası toparlanmak zorlaşıyor. Küçük bir çocuğun peşinde koşup gözetmek enerji istiyor. Kısacası gelinimiz geç anne olduğu için pişman.
Ama her evliliğin dinamiği farklı. Gezmek,dolaşmak elbette güzel ama çocukla da geziliyor. Siz yüreğinize sorun, o bu işe ne diyor?
Bence onun dışındaki tüm sebepler bu kararın farklı bahaneleri.
Ama çocuk büyütmek maddi/manevi zor iş bu devirde. Hele ki sosyal desteğiniz yoksa. İyi düşünmek lazım.
Yine de son tahlilde tüm zorluklara değecek bir his bir çocuğun annesi olmak, onun büyüdüğünü izlemek, onunla büyümek, tekrar ergen olmak, genç olmak, hangi mesleği yapacak? diye merak etmek. Bugünkü aklım olsa oğlumu tek bırakmaz bir kardeş düşünürdüm.

39 da baya gec bir yas. Demekki hic hazir hissetmemis kendini. Icim hemen dogur diyor. Mantigim daha vakit var diyor. Bu karari vermek bile bu kadar zorsa anne olmak nasildir kim bilir...

39 da baya gec bir yas. Demekki hic hazir hissetmemis kendini. Icim hemen dogur diyor. Mantigim daha vakit var diyor. Bu karari vermek bile bu kadar zorsa anne olmak nasildir kim bilir...

Karar verilebilir ama hemen olacak diye birsey yok.
Kimisi hemen hamile kalirken kiminin cok zaman aliyor.
Zaten annelik mantiktan cok gonul isi.
Gonlunuzu dinleyin derim.

Önceliklerinize göre değişir. 27 geç mi derseniz, bana göre erken bile. Evlendiğimde 28 yaşındaydım. Evlenmeden önce 4 seneye yakın aynı evde de yaşadık eşimle. Ama sonrasında 2-3 sene daha çocuk düşünmedik. Hayatımızı yoluna koyma çabalarındaydık. Bir de rahatımızı, baş başa olmayı seviyorduk. Sonra bir an geldi, bu aileye bir bebek lazım aşamasına geldik. Haa bu sefer de bir türlü olmadı, orası ayrı. Zaman kaybetmemek için tüp bebek yaptırdık. Anne olduğumda 32 yaşındaydım. 35'imde ikincisi yolda, bu da kendiliğinden gelen sürpriz yumurta. Kısa keseyim, önceliğiniz şimdilik ne onu düşünün. Geç kalıyor değilsiniz. Bir sene ya da iki sene sonra da çocuk yapabilirsiniz. Olmazsa, tedavi görmek için bile geç yaşta olmayacaksınız.

Son düzenleme:
Diyorum ya mantiken 1 2 sene bekleyim yasim genc noktasindayim. Ama hamileleri yeni doganlari vs gordukce icim pir pir ediyor. Bir tek ben mi zorlaniyorum bu karari alirken? Gerci keske herkes bir muddet dusunse ve bakabilecegi ilgilenebilecegi kadar cocuk yapsa diyorum bazen de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…