- 28 Mayıs 2018
- 605
- 900
- 53
- 32
- Konu Sahibi elmalikurabiyee
Ben istiyorum ama esim benden daha cok istiyor. Daha yeni evlendik sayilir martta oldu dugunumuz. Hemen cocuk istiyor :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yas kac? Sanki erken biraz. En az 1 yil gecmeli.Ben istiyorum ama esim benden daha cok istiyor. Daha yeni evlendik sayilir martta oldu dugunumuz. Hemen cocuk istiyor :)
Bende korkuyorum. Diyelim ki erteledik. Plan yaptik gezdik tozduk ve yas ilerledi. Ya bu kez de olmazsa?? Cok zor bir kararmis...Çocuk Sahibi olmak ne gezmeye ne de kariyer yapmaya engel değil bence .
Hem isteyince de hemen olmuyor zaten
aynen bende öyleyim ve 32 yaşındayım ((Bende 29 a girdim arkadaşlarım 2. için çalışıyor zerre anne olma hissim yok niye böyleyim bilmiyorum?
Eşimin de yaş 35'i geçti gidiyor artık hafiften kızmaya başladı bana :)
Benim de derdim işten gelince rahat rahat oturmak, yemek yemek, istediğim yere istediğim gibi çat diye çıkıp gitmek.
Çocuğu tüm rahatımı bozacak sürekli ilgi bekleyecek bir varlık olarak görüyorum. Böyle görmem çok yanlış geliyor ama 30 olcam bu fikri değiştiremiyorum.
Sizler nasıl cesaret buluyorsunuz?
Gördüğüm, tanıdığım her kadın bana çok cevval geliyor; rahmetli annemde öyleydi.
Hem çalışıp, hem evli olup hem çocuk yapıp bakan hanımlara gıptayla bakıyorum.
Ben niye bu kadar korkağım diye kızıyorum kendime...
Tabi ki evet zaten kolay bşy değil artık yası çok genç evlenen kişiler bile uzun zaman bekliyor .Bende korkuyorum. Diyelim ki erteledik. Plan yaptik gezdik tozduk ve yas ilerledi. Ya bu kez de olmazsa?? Cok zor bir kararmis...
Hanimlar selam.
Evlenirken bircok derdimi paylasip fikir almistim.
Simdi 26 yasimda 1 bucuk senelik evliyim. Dert sayilir mi bilememekle birlikte beni uykusuz birakan bir sorunumu paylasmak isterim.
Esimle 3 sene flort ettikten sonra isimizi duzene koyup evlendik. Ikimizinde ortalama uzeri sayilabilecek maaslari ve kariyerleri var cok sukur. Aramiz iyi. Iliskimizin oturduguna inaniyorum. Ailelerimizle problemimiz yok. Cogu imkan ve sart mevcut aslinda. Cocuk sahibi olma fikrin ansizin dustu icime. Birkac ay acaba dedikten sonra da o his yavasca dustu ama bitmedi. Bakamam diye korkmuyorum acikcasi ama esimle dunyayi gezmek istiyorum. Daha once de yurt ici yurt disi gezdik dolastik ama doyamadim gibi geliyor. Mesela 16 17 saat ucak yolculugu mesafesinde cocukla yapamam diyorum. Gormeden gitmeden dogum yapmak istemiyorum. Ama alttan alta da denemeye baslamam gerektigini soyleyen bir durtu var. Cok ikilemde kaldim. Bencilce mi davraniyorum diyorum. Bu forumda bile senelerce cocuk hasreti cekenler var okuyorum. Belki ben de problemle karsilasacagim diyorum. Sirf gezip tozmak icin nankorluk mu ediyorum diyorum. Cocuk dusunuyor musunuz diye soran eden de yok bu arada. Bu tamamen icsel bir durtu. 27 yas anne olmak icin gec mi? Sirf gezip tozmak icin cocuk ertelenir mi? Sizler kac yasinda anne oldunuz?
Bu arada isteyen herkese Rabbim gonlunce nasip etsin insallah.
26 yasina girdim daha yeni.Yas kac? Sanki erken biraz. En az 1 yil gecmeli.
Bende ya erteleyipte hic bebe sahibi olamassam diye korkuyorum. Birde ben kanser atlattim kemoterapi ilaci aldim. Tabi yumurtalarin kalitesini dusuruyor maalesef. Kadin doguma gitmem lazim. Ona gore plan yapacaagizBende korkuyorum. Diyelim ki erteledik. Plan yaptik gezdik tozduk ve yas ilerledi. Ya bu kez de olmazsa?? Cok zor bir kararmis...
Oyle annelere hastayim zaten :) ben de cocugunla gezerim ama cok uzun masefe olmaz sanirim. Bebek bapsin 15 20 saat ucakta27 yaşındayım ve çocuk için nasıl erken bir yaş merak ettim? Şu an hamileyim ve doktorum 30dan önce doğum yapmanın kadın sağlığı için oldukça faydalı olduğunu ve bir çok kanser riskini aza indirdiğini söyledi. 27 yaşında hamile kalan biri 28 de doğuruyor zaten. Benim ablamın bebeği olduğundan beri gitmedikleri yer kalmadı, teyzemin 4 tane var ona rağmen hep geziyorlar. Gezmek maddiyat işi, çocuk 2 sene bağlar max, ki yeğenim 2 yaşında olmasına rağmen geziyorlar, ben ertelemedim. Bebeğimle de gezerim.
Cok gecmis olsun. Tabi ki bir gorunun. En dogrusunu doktorunuz soyleyecektir. Umarim sorunsuz bebisinizi kucaginiza alirsiniz istedigibiz zaman :)Bende ya erteleyipte hic bebe sahibi olamassam diye korkuyorum. Birde ben kanser atlattim kemoterapi ilaci aldim. Tabi yumurtalarin kalitesini dusuruyor maalesef. Kadin doguma gitmem lazim. Ona gore plan yapacaagiz
Her seyin hayirlisi olsun. TesekkurlerCok gecmis olsun. Tabi ki bir gorunun. En dogrusunu doktorunuz soyleyecektir. Umarim sorunsuz bebisinizi kucaginiza alirsiniz istedigibiz zaman :)
Aman diyeyim napıyorsunuz? Evliliğe alışın, birbirinizi iyice tanıyın. Çok çok erken daha.Ben istiyorum ama esim benden daha cok istiyor. Daha yeni evlendik sayilir martta oldu dugunumuz. Hemen cocuk istiyor :)
27 yaşında anne oldum bence anne olmak için çok güzel bir yaş , şimdi 18 yaşında boyumdan uzun bir oğlum var. Dünya bir yana oğlum diğer yana. Tüm dünyayı verseler oğluma değişmem.Hanimlar selam.
Evlenirken bircok derdimi paylasip fikir almistim.
Simdi 26 yasimda 1 bucuk senelik evliyim. Dert sayilir mi bilememekle birlikte beni uykusuz birakan bir sorunumu paylasmak isterim.
Esimle 3 sene flort ettikten sonra isimizi duzene koyup evlendik. Ikimizinde ortalama uzeri sayilabilecek maaslari ve kariyerleri var cok sukur. Aramiz iyi. Iliskimizin oturduguna inaniyorum. Ailelerimizle problemimiz yok. Cogu imkan ve sart mevcut aslinda. Cocuk sahibi olma fikrin ansizin dustu icime. Birkac ay acaba dedikten sonra da o his yavasca dustu ama bitmedi. Bakamam diye korkmuyorum acikcasi ama esimle dunyayi gezmek istiyorum. Daha once de yurt ici yurt disi gezdik dolastik ama doyamadim gibi geliyor. Mesela 16 17 saat ucak yolculugu mesafesinde cocukla yapamam diyorum. Gormeden gitmeden dogum yapmak istemiyorum. Ama alttan alta da denemeye baslamam gerektigini soyleyen bir durtu var. Cok ikilemde kaldim. Bencilce mi davraniyorum diyorum. Bu forumda bile senelerce cocuk hasreti cekenler var okuyorum. Belki ben de problemle karsilasacagim diyorum. Sirf gezip tozmak icin nankorluk mu ediyorum diyorum. Cocuk dusunuyor musunuz diye soran eden de yok bu arada. Bu tamamen icsel bir durtu. 27 yas anne olmak icin gec mi? Sirf gezip tozmak icin cocuk ertelenir mi? Sizler kac yasinda anne oldunuz?
Bu arada isteyen herkese Rabbim gonlunce nasip etsin insallah.
39 da baya gec bir yas. Demekki hic hazir hissetmemis kendini. Icim hemen dogur diyor. Mantigim daha vakit var diyor. Bu karari vermek bile bu kadar zorsa anne olmak nasildir kim bilir...27 yaşında anne oldum bence anne olmak için çok güzel bir yaş , şimdi 18 yaşında boyumdan uzun bir oğlum var. Dünya bir yana oğlum diğer yana. Tüm dünyayı verseler oğluma değişmem.
Gelinimiz 10 senelik evliyken 39 yaşında anne oldu biraz da benim anne-babamın torun ısrarı hatta tripleri ile. Yaş ilerledikçe hamilelik ve doğum sonrası toparlanmak zorlaşıyor. Küçük bir çocuğun peşinde koşup gözetmek enerji istiyor. Kısacası gelinimiz geç anne olduğu için pişman.
Ama her evliliğin dinamiği farklı. Gezmek,dolaşmak elbette güzel ama çocukla da geziliyor. Siz yüreğinize sorun, o bu işe ne diyor?
Bence onun dışındaki tüm sebepler bu kararın farklı bahaneleri.
Ama çocuk büyütmek maddi/manevi zor iş bu devirde. Hele ki sosyal desteğiniz yoksa. İyi düşünmek lazım.
Yine de son tahlilde tüm zorluklara değecek bir his bir çocuğun annesi olmak, onun büyüdüğünü izlemek, onunla büyümek, tekrar ergen olmak, genç olmak, hangi mesleği yapacak? diye merak etmek. Bugünkü aklım olsa oğlumu tek bırakmaz bir kardeş düşünürdüm.
39 da baya gec bir yas. Demekki hic hazir hissetmemis kendini. Icim hemen dogur diyor. Mantigim daha vakit var diyor. Bu karari vermek bile bu kadar zorsa anne olmak nasildir kim bilir...
Diyorum ya mantiken 1 2 sene bekleyim yasim genc noktasindayim. Ama hamileleri yeni doganlari vs gordukce icim pir pir ediyor. Bir tek ben mi zorlaniyorum bu karari alirken? Gerci keske herkes bir muddet dusunse ve bakabilecegi ilgilenebilecegi kadar cocuk yapsa diyorum bazen de..Önceliklerinize göre değişir. 27 geç mi derseniz, bana göre erken bile. Evlendiğimde 28 yaşındaydım. Evlenmeden önce 4 seneye yakın aynı evde de yaşadık eşimle. Ama sonrasında 2-3 sene daha çocuk düşünmedik. Hayatımızı yoluna koyma çabalarındaydık. Bir de rahatımızı, baş başa olmayı seviyorduk. Sonra bir an geldi, bu aileye bir bebek lazım aşamasına geldik. Haa bu seferde bir türlü olmadı, orası ayrı. Zaman kaybetmemek için tüp bebek yaptırdık. Anne olduğumda 32 yaşındaydım. 35'imde ikincisi yolda, bu da kendiliğinden gelen sürpriz yumurta. Kısa keseyim, önceliğiniz şimdilik ne onu düşünün. Geç kalıyor değilsiniz. Bir sene ya da iki sene sonra da çocuk yapabilirsiniz. Olmazsa, tedavi görmek için bile geç yaşta olmayacaksınız.