Anne olmak gerçekten çok mu zor?

Su soğuk ama girince alışıyorsun günün birinde anne olurum düşünceniz varsa eşinizle ortak bir noktada buluşun derim bu çift terapisi gibi bir şey olabilir. Ama hiç anne olamam ben derseniz eşinize haksızlık edersiniz. Bir insanın ebeveyn olmaktan daha doğal bir isteği olamaz bence ya. Bu konuda siz de bencilsiniz eşinizi bencillikle sucluyorsunuz ama.

2.5 yıllık evliyiz. Önceden bu zamanlarda çocuk düşünürüz diye konuşmuştuk ama benim fikrim değişti.

Bu eski konunuzdan bir alıntı yanlış mı hatırlıyorum diye gittim mesajımı buldum. Siz şimdiye denk gelen zamanlar için konuşmuşsunuz ama şimdi istemiyorum fikrim değişti demişsiniz. Bu konuda da zaman konuşmadık öyle geçiştirdik diyorsunuz.

Yani ortaklaşa alınan bir karar elbet kadın için daha önemli bir karar ama eşinize bencil, neden bu kadar baba olmak istiyor saçma gibi şeyler demeniz de haksız bence. Sonuçta birlikte karar vermişsiniz.

Bu tür durumlar nedense sadece TRde yaşaniyor. Sebebini bilmiyorum ama Forumda okuduklarim benim agzimi acik birakiyor.
Ben almanyada yaşiyorum ve hicbir kadin Anne olunca benligini yitirmiyor nedense.

Cogu 12 ay sonra işine geri dönüyor. Maddi acidan refah olanlar 24 ay evde kaliyorlar. Bu arada bol bol yeni arkadaşliklar ve yeni cevreye uyum sagliyorlar. Bebek yogasiydi, yüzme kursu vs. yeni hayatin getirdigi imkanlardan faydalaniyorlar. Insanoglu degisgen bir varlik oldugu icin fazla sorun olmuyor galiba :)

Kendin olmaktan niye vazgecesin? Tabiki cocuk bakimi vs kolay degil ama kesinlikle sadece cocuga odakli bir hayat degil. Cocukda size belirli bir zamandan sonra ayak uyduruyor. Simbiyoz icinde yaşayip gidiyordunuz.

100% cocuk odakli yaşamaniza gerek yok. Biraz planli haraket ederdeniz geceleri dişari bile cikilir.

Bazi üyeler cocuguma kendim baktim diye konu aciyorlar mesela. Veya KV evlerine taşinip torun büyütüyor.
Bu yaşima geldim yurtdişinda böyle bir olayi ne duydum ne gördüm. Cogu 67 yaşina kadar fulltime calişdigi icin zaten istesede bakamaz toruna.

Bu Anne olma konusu KK de cok geriliyor. Her Anne olan mezar taşini sirtlanip ölümü beklemiyor sonucda. Bebeginle dünya turuna cikan annelerde var :)

Neyse, baya uzadi. Hakkinizda hayirlisi olsun

Acaba dediğiniz şeylerin cogusu çocuk olunca gayet olağan şeyler olacak yani ona yapacak bişey yok. İki tarafında isteği bana çok belli gibi geldi. Bu kadar istemedikten sonra bu şekilde çocuk olursa çocuk içinde sizin içinde kötü olur. Bence terapi almalısınız ama hala istemiyorsaniz bosanmalisiniz.

Neden beğenmediğinizi yazar mısınız merak ettim.

Yazdıklarınız bana da yakın geldi üzerimde toplum eş ailesi baskısı var iki kızım var yaş 35 artık çocuk defterini kapatmak istiyorum özgür olmak kendim için bi şeyler yapmak istiyorum kendime gelmek istiyorum büyüğü 10 küçüğü 4 yaşında tam rahatlamışken başa dönmek istemiyorum ama maalesef bilinç altıma sanki erkek olur belki diye Allah’ın hakkı üçtür gibi kelimelerle bir çocuk daha doğurmak zorundaymışım gibi hissediyorum

Evet net bir tarih belirlemedik şu yılın şu ayı diye zaten nesini farklı söylemişim anlamadım? Birkaç sene sonra düşünürüz dedik zaten üstünkörü konuşuldu dedim.

Allahın hakkı üçtür nedir? Allah mı söylemiş mesela hakkınız üçtür diye? Bunlar toplumsal mitlerdir. Örneğin: Türk mitolojisinde 40 sayısı çok önemlidir. 40 kişi, 40 gün,40 gece hatta birisi öldüğü zaman 40 gün yas tutmak bile Türk kültürüne özgüdür. Tam tersi açıdan bakacak olursak Avrupa ve Amerika'da 13 sayısı uğursuz olarak gözükür. 13. Cuma, 13.gün bu tarz 13 konseptli kitaplar ve filmler yazılır. Asya'da 4 rakamı uğursuzdur asansörlerde bile 4 rakamı yoktur. Bu sayılara bu misyonları yükleyen yine biz insanlarız. Tanrı,Allah,Yaratıcı artık ne olarak adlandırıyorsanız onun ağzından çıkan bir durum değil. Sayıları bulan,oluşturan yine insanlar yani bizim atalarımız. O yüzden lütfen dini ve yaratıcıyı bu işe karıştırmayın çünkü hiçbir semavi dinde "Allahın hakkı üçtür" gibi bir mesaj yok. Tamamen toplumun uydurması. Böyle uydurmalara dayanarak çocuk yaparsanız büyük hayal kırıklığı yaşarsınız zaten 2 kez o duyguyu yaşamışsınız. Ben 2 çocuğuma maddi, manevi olarak bakayım mottosu yerine 3 çocuk dayatması sağlıklı değil. Siz ister kabul edin ister kabul etmeyin var olan ilgiyi,mirası 3 çocuğa bölüştürmek zorunda kalacaksınız. Maddi,manevi hazır olmadan bu toplara girmek var olan 2 kız çocuğunuza yapacağınız en büyük haksızlıktır. Size 8.Henry'nin hayatını okumayı ve izlemeyi tavsiye ederim. O da erkek çocuk düşkünüydü. Onun da mevcut 2 güzel kızı vardı. ( Mary ve Elizabeth) 2 kız çocuğu olmasına rağmen erkek çocuk peşine düştüğü için kadınlara çektirmediği acı kalmadı. Kimi eşini iftira ile öldürdü, kimini sürgüne yolladı. En sonunda bir eşi ona erkek çocuk verdi ama kadın, erkek çocuğu doğurduktan kısa bir süre sonra öldü. Yetmedi doğurduğu erkek çocuk da çok yaşamadı o da genç yaşında öldü ve tahta kim çıktı biliyor musunuz? 8.Henry'nin iki kızı çıktı. Önce Mary sonra 1.Elizabeth çıktı. Özellikle 1.Elizabeth İngiltere'yi Britanya yapan sınırları genişleten büyük bir hükümdar olarak tarihe adını yazmıştır. Bu ya tutarsa felsefesiyle kız çocukların ardından erkek çocuk yapıp daha mutlu olan görmedim. Tarihte ibret vardır görebilene

Ay nerden bilsin yirmi yaşının başında isteyip istemediğini? Gayet bilmeyebilir. Düşüncesi sonradan şekillenmiş olabilir. O dönem üstünkörü konuşmuşlar işte. Şimdi de istemiyor. Adam karısını tehdit ediyo ama resmen çocuk konusunda

Ne demek nerden bilsin?
Ne saçma bir argüman bu.
İnsan tabi ki bilir,hele bu kadar katı düşünceleri olan biri tabi ki bilir yani istemedigini. Sonradan ćocuk istememesine sebep olan bir durum olmadıysa şayet.
Tehdit olarak bakmıyorum ben olaya,şayet ben evlensem başta çocuk konusunda bana ben istemiyorum dememiş bir eşim olsa ve sonradan istemiyorum diye tuttursa boşanmak bir çözüm benim için şayet illaki çocuğum olsun istiyorsam. Ne yapılabilir ki bu durumda? Zorla güzellik olmaz. Ben baba/anne olmaktan neden imtina ediyorum,belki çok istiyorum yani ben kandırılmış olmuyormuyum bu durumda?

İstediğinizi düşünebilirsiniz tabiki..ama eşiniz de düşünebilir..yani ikiniz de düşüncelerinizde kararlıysanız illa boşanırsınız..yani eşinizin baba olmak istemesini anlamayıp ondan sizin anne olmak istemeniz anlamasını beklemek evet bencillik

Mükemmel anlatmışsınız.

Yorumları tam okumadım.
Elbette baba olmak isteyebilir eşiniz. Ama hazır değilken asla yapmayın. Bir çocuğunuz olsun ve babası da kocanız olsun isteyebilme ihtimaliniz var mı bir düşünün. Evet olur güzel olur biz mutlu olabilir derseniz bir ortak yol bulmaya çalışın.bir tarih belirleyip o vakte kadar düşünmek olabilir. Bir tarih belirleyip o vakte kadar kendinizi bu olaya ısındirmak da olabilir.
Ama ben çocuk istemem doğuramam bakamam. Anne olmak bana göre değil gibi cümleler kurabildiyseniz bundan önce asla yapmayın.
Çok zor, çok güzel, girift.

Of çocuk cidden büyük sorumluluk. Bana KK’da onca yıl sonra konu açtırma başarısına sahip o kadar diyim. 16 aylık bebeği olan bir anne olarak sesleniyorum, evet hayatını küçük bir insana göre baştan aşağıya dizayn ediyorsun.

Aynı korkulara kaygılara ben de sahiptim. Bu yüzden evliliğimin dördüncü yılına kadar bekledim. Şimdi başka dertler eklendi tabi. Ancak şöyle de bir gerçek var artık onsuz bir hayat düşünemiyorum. Garip bir şekilde uyumasını bekliyorsun ama uyurken de özlüyorsun, kalksa da oynasak felan diyorsun.

Kendini hazır hissetmiyor isen altından kalkılacak bir sorumluluk değil. Ben de yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum. Beraber gezmek tozmak varken şuan için kendini bağlaman hele de hazır değilken senin için yıpratıcı olur. Az eveli bir konu açıldı hatta evliliğinin üçüncü ayında hamile kalan bir arkadaşımız açmış, eşiyle doğru düzgün paylaşımı dahi olmadan kendini eve mahkum etmiş.

Bence eşinle ortak karar alın derim. Konuşarak aşabilirsiniz. 30 yaş miladınız olabilir yahut senin işinle alakalı belli bir seviyeye gelmen ya da belli bir birikim seviyesine ulaşmanız. Önünüze amaç koyarsan hem boşa bekliyoruz kafasından çıkarabilirsin eşini diye düşünüyorum.

O zaman ömür boyu çocuk sahibi olmayacaksınız demektir. Ha elli yaşına gelince ayda kaç geceyarısı sokağa çıkmak isteyeceksin bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…