Doğuma Hazırlık Anne kucağı mı ? Puset mi? Oto koltuğu mu? hangisini almalıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kafam çok karışık hangisini almalıyım?

• Ankete Katılan
    190
Bebek arabası takımları oluyor otokoltuğu puseti falan taksim halinde hatta bakım çantası bile arabaya uyumlu veriliyor trendyoldan bakmıştım ama gidip yerinde bakmak daha mantıklı sürekli kullanacağız nihayetinde.

Besafe izigo x1 aldım. hem oto koltuğu hem puset hemde adaptörle bebek arabasına takılıyor travel sistem gibi kesinlikle öneririm

Puset ve otokoltuk arasındaki farkı anlamadım ikisi de araçta kullanılmıyor mu

Farklı şeyler, puset yaklaşık konuşuyorum 1-2 aya kadar kullanılırken oto koltuğu kg bağlı olarak okul çağına kadar kullanılıyor. Biri arabaya sabitlenirken diğeri portatif takıliyor araca(pusetin araca takılanı da var ama çok para). Puseti asla öneriyorum çok net.

Son düzenleme:
Pusete takilan, oto koltugu olarak da kullanilabilen ana kucagi ve puset baslangicta ihtiyaciniz olan seyler. Bebek agirlasinca kucakta veya ana kucaginda gezdiremezsiniz o yuzden pusete de ihtiyac oluyor. Pusete takilan anakucagini belli bi aydan sonra kullanamiyorsunuz, oto koltugunu buyutmeniz gerekecek. Yani her turlu oto koltugu almaniz gerekecek. D hepsi diyorum.

Bu arada hazır konu açılmışken sormak isterim kızlar yatak odam çok geniş değil anne yanı beşikler var ne kadar süre kullanılabiliyor. Çünkü kızmın odası var ablası var onunla aynı odayı paylaşacaklar ama belli süre yanımızda yatacağı için anne yanı beşik yetecek bana normal park yataklar büyük beşikler kesinlikle sığmaz odama. Kullananlar oldu mu hiç?

Gereksiz kullanmayacağım fazladan hicbirsey almak istemiyorum aralarındaki fark ne kaç aya kadar kullanılıyor birini alıp diğerinin yerine aynı amaçla kullanabilirmiyim
Puset ilk 5 ay kullanişlı. Odunc alinabilir ikinci el ya da. Oto koltugu destek minderi de var bizimkinin ilk aydan itibaren kullanılıyor baya verim aldık. Ana kucagi ile puset benzer is gorür.

Ben bebek arabasını pusetli olanlardan aldım. Hem puset hem de oto koltuğu olarak kullanılabiliyor belli bir aya kadar. Siz üçünden birini alacaksanız oto koltuğu olarak kullanabileceğiniz puset alabilirsiniz.

Bu arada hazır konu açılmışken sormak isterim kızlar yatak odam çok geniş değil anne yanı beşikler var ne kadar süre kullanılabiliyor. Çünkü kızmın odası var ablası var onunla aynı odayı paylaşacaklar ama belli süre yanımızda yatacağı için anne yanı beşik yetecek bana normal park yataklar büyük beşikler kesinlikle sığmaz odama. Kullananlar oldu mu hiç?
Bir marangola anlasin bence . Olçü verin 4 tane tahtayi birlestirse yatak olur zaten yanınıza. Mis gibi. Ben bosuna anne yani beşik aldım acemilik iste. İkinci düsunuesem bu sekilde yapıcam

Pusete takilan, oto koltugu olarak da kullanilabilen ana kucagi ve puset baslangicta ihtiyaciniz olan seyler. Bebek agirlasinca kucakta veya ana kucaginda gezdiremezsiniz o yuzden pusete de ihtiyac oluyor. Pusete takilan anakucagini belli bi aydan sonra kullanamiyorsunuz, oto koltugunu buyutmeniz gerekecek. Yani her turlu oto koltugu almaniz gerekecek. D hepsi diyorum.
Ana kucagi olarak bahsettigim sey şu , bazi yorumlarda puset olarak bahsedilmis, puset tekerlekleri olan bebek arabasi kismi degil mi ben mi yanlis biliyorum 🤔

Eklentiler

• Screenshot_20221116-000739_Chrome.jpg
    Screenshot_20221116-000739_Chrome.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 78
Bebek arabası kullanmadiniz mi yani oto koltuğu olabilen puset buna bakicam
Yok canım kullanmadik, özellikle doğumu kış ayına denk geliyorsa hiç gerek yok, AVM perdede yine pusetini kullandık zaten, bizim çocuk bide kucak bağımlısı olduğu için sus gibi balkonda durdu satana kadar

Bir marangola anlasin bence . Olçü verin 4 tane tahtayi birlestirse yatak olur zaten yanınıza. Mis gibi. Ben bosuna anne yani beşik aldım acemilik iste. İkinci düsunuesem bu sekilde yapıcam
Hazırları olmaz mı kullanışlı değil mi hiç? Birsürü anne yanı beşikler var o kadar da güzel duruyor. 2 yaşına kadar kullanılıyormuş galiba çoğu. Hiç kullanmadım o yüzden 2 yaşına kadar kullanılıyorsa benim için muhteşem olur.

Sepet beşik 2 yaşına kadar kullandım, şimdi kendi odasında bazada yatiyor

Cogusu ilk 3 ay iş görüyor sonra kaldır baza altına. Ama oto koltugu uzun sureli kullanabilirsiniz. Dedikleri gibi hepsi biara da olan oto koltuğu tercih edim

Hazırları olmaz mı kullanışlı değil mi hiç? Birsürü anne yanı beşikler var o kadar da güzel duruyor. 2 yaşına kadar kullanılıyormuş galiba çoğu. Hiç kullanmadım o yüzden 2 yaşına kadar kullanılıyorsa benim için muhteşem olur.
Benimki ahsap sallanan 3 kademeli. Memnun degilim acikcası. Ama beşik 120cm olsun ne alirsaniz alin boyuta dikkat edin . Bizimki 120 cm uzunlugu 2 yaşında rahat sigıyor

Sepet beşik 2 yaşına kadar kullandım, şimdi kendi odasında bazada yatiyor
Sepet beşikler kullanılmıyor demişlerdi çok fazla dönünce hareketlenince en fazla 6 aya kadar diye biliyordum var mı kullandığınızın bir benzeri bende değerlendirsem

Benimki ahsap sallanan 3 kademeli. Memnun degilim acikcası. Ama beşik 120cm olsun ne alirsaniz alin boyuta dikkat edin . Bizimki 120 cm uzunlugu 2 yaşında rahat sigıyor
120 bile büyük gelebilir alanıma biraz yatağı kaydıracağım mecbur alanı iyi ve daraltacağım o zaman. Yatağın yanındaki komidinleri ikisini de kaldırmam lazım ki diğerini öteki tarafa itip yer açabilmek için.

X