Söz Kesimi Anne demeye sözden sonra mı başladınız? İlk nasıl söylediniz?

Bende 1.5 aylık sözlüyüm isminin ynında anne diyorum :) öyle tek anne diyemiyorum hala utanıyorum babasına daha .... baba bile diyemedim çok zor gelio ya :)

Kızlar size bir olay anlatacağım. Annemin iş yerindeki elemanlarından birisi yetiştirme yurdunda büyümüş annesini de babasını da hiç tanımamış. kız kendi kendine okumuş üniversiteyi bitirmiş falan filan... neyse evlendi o bayan ama eşinin annesine "anne" diyemiyormuş bir türlü çünkü hayatında hiç anne dememiş ki kızcağız. en sonunda bir formül bulmuş demiş ki ben en iyisi onun adı "anne"ymiş gibi yani ona ismiyle hitap ediyormuş gibi düşüneyim o şekilde anne deyim demiş. şimdi bir sorun yokmuş diyebiliyormuş anne diye...

ilginc :) --------------

ismiyle beraber anne diyorum telefonda falan rahat diyorum ama yanyana geldiğimizde diyemiyorumya gerçi daha çok yeniyim alışırıl heralde zamanla

ben de 5 aylık nişanlı olmama rağmen hala o iki sihirli sözcüğü kullanamadım

nerdeyse 3ay olcak sözleneli bende hala söylemedimmm o bana kızım yavrum dedikten sonra söyliyim diyorum bi türlü çıkmıyo
Anne dmeek bi tarafadaa baba olayı daha zor bence.. ee onda isim+baba formülüde olmuyooo offf napıcam bilemiyorum :18:

Ben nişandan bir kaç hafta sonra söyleyebildim. Nişamlım benimkilere demiyor hala, ben de hiç lafını bile etmiyorum. Kendini ne zaman hazır hissederse söylesin diye. Benim işimi kolaylaştıran onlarım bana "şöyle yap annecim" gibi konuşmaları oldu. Bi gün öyle ağzımdan çıktı. O günden beri gidiyor ama annem ordaysa ismi+anne diyorum :)

ben nişanlıyken söyleyemedim , evlenirken olur herhalde dedim .
temmuzda evlendim hala olmuyor zorda kalınca bir kaç kere isim + anne şeklinde kullandım ama o da genelde birine bahsederken x annem şöyle dedi gibi o da erkek tarafının yanındaysam . yoksa kayınvalidem kayın pederim die bahsediyorum . onlarla konusurken de hep siz nasılsınız ? siz öyle siz böyle bakalım nereye kadar. oysa eşim çok rahat anne baba diyebiliyor. tabi karşı tarafın yaklaşımı da önemli sanırım .

Benimkinin babasına torunları ali baba diyor adam dede dedirtmiyor.. Annesine xx anne babasına da ali baba mı desem ne..

ya ben anlamadım kızlar daha 24 saatlik sözlüyüm dün akşam sözlendim ben ne diyecem şimdi
anne-babamı? yoksa nişandan sonramı demeye başlayacağım?

yavaş yavaş hazırlayın kendinizi pekte sıkıntıya girmeyin acele etmeyin nasıl olsa ömür boyu anne diyeceksiniz. şahsen ben kayınvalideme pek içimden gelerek anne demem ve mecbur kalmayıncada demem

ben nişandan sonra demiştim oda zorla mecburiyetten.içinden nasıl geliyorsa
şimdide söyleyebilirsin tabiki.

valla zor bir durum ya
insanın canı çıkar diyene kadar
ama aniden demek lazım kızlar

bizimde isteme söz aynı anda oldu şerbetler içildi falan sonunda o kısmı hayırlısıyla atlattık inşallah ocak sonu şubat başıda nişan var sözlüm anneme ve baba anne baba diye hitap etmeye başladı o pek cesaretli ama ben diyemiyorummmm ne zaman demeye kalksam hık hık diye kalıyorum tıkanıp ama söylemek istiyorum ama çıkmıyooo napıcam kızlar benn

Arkadaslar yaaaaa
benide gecen persembe istediler babam verdi simdi önümüzdeki persembe yüzükler takilacak yani evde kücük bir söz töreni yapcagiz simdi düsünüyorum acaba kapidan onlari karsilarken hosgeldin anne babami desem yoksa yüzükler takildiktan sonrami desem anne baba diye bende cok zorlanirim diye korkuyorum biran önce demek istiyorumki arkasi gelsin yani ilerde zorluk cekmeyim fikirlerinizi bekliyorum tskler

canım bence hoşgeldiniz diye karşıla anne baba demeden ama giderlerken anne diyebilirsin ben öyle yapmıştım mesela:)

Ben söz kesildikten sonra el öperken dedim bir daha diyemezsin demişlerdi, zaten kalabalıktı arada kaynadı gitti

Sonra da telefonda falan konuşurken arada teyze desem de ( çok komik oluyordu bir anne bir teyze demek ) sonunda alıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
05/01/2010 DA sözlendik sevgilimle 6 yıldır birlikteyiz yıllardır annesine teyze dediğim için anne diyemiyorum aslında çokda seviyorum kadını ama napcam çok kasılıyorum

ben sözlümle sevgiliykenn dıyordum ne kadar doğru bılmıyorum ama teyze diye alıştıktan sonra ANNE demek çok zorr bi pişmanlığım yookk :26: çokta sevinmiştii o zaman da anne dıyordumm hiç sıkıntı çekmedim yanii aramızda çok iyi Allaha şükürr AŞKIMIN AŞKII diye seviyo beniii

ben söylüyorum kurtuldum
ama söyledikten sonra onlarin gözlerindeki gülücükleri görünce
insan cok seviniyor. Onlarda cok memnun oluyorlar anne baba ile hitap edilince
Bencede biran önce denilmeli yoksa iyice zora girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…