eğer boşanmış ailelerin çocuklarının daha kolay boşandığına gerçekten araştırılıp da karar verildiyse bunun mantıklı Açıklamaları olabilir. Mesela Ayakları yere basmayan bir kadın nasıl kolay kolay boşanamazsa muhtemelen o kadının erken evlendirdiği yine Ayakları yere basmayan kızı da sorunlu Evliliği olsa da boşanamayabilir. Tam tersi, çalışan ayakları üzerinde duran kadın nasıl boşanabilirse aynı şekilde Eğitimli Ayakları yere basan kızı da boşanabilir. Genelleme yaparsak sonuçta gelenek görenekler, maddi manevi imkanlar, sosyal statüler anne babadan çocuğa da geçiyor. Hayata bakış açısı da geçiyor.
Boşanamayıp yıllarca fiziksel ya da psikolojik Şiddetle yürüyen evlilikler bence boşanmayla sonuçlanan evliliklerden daha fazla. Böyle düşündüğümüzde boşanan çiftlerin çocuklarından boşanmaya eğilim açısından korkulmaması gerektiğini düşünüyorum. boşanmaya müsait bir aile yapısı bile evliliğe aday bir birey için bir Artı olabilir.
Anne babası ayrılan kişinin evleneceği insanın ailesi birlikteyse, bu ayrılmayan ailenin ayrılmış aileden daha mutlu olmuş olduğu anlamına mı geliyor? Sanmıyorum. zorla tahammül etmek veya Özgür iradeyle tahammül etmemek... İrade tarafı daha ağır basıyor bende.
Zaten ailesi ayrılmış olsun veya olmasın sorunlu mutsuz bir evlilik neden yürüsün? Veya mutsuzluk yokken neden boşanılsın? Aradaki ilişki sadece mecburiyet bence. Gelenek görenek,maddiyat, yaşam Tarzı, hayata bakış açısı...
boşanan ailenin çocuğu şunu biliyordur. Bazen ömrü hır gür kavgayla geçirmektense huzur sukünet içinde geçirmek daha iyidir. Her şeye rağmen. Bu da normal bir insanı boşanmaya eğilimli yapmaz. Boşanma olgunluğuna erişmiş insanlar yapar. Sorunsuz bir evlilikte boşanmış ailenin çocuğu niye boşanmak istesin? Aksine eşiyle sorunlarını çözmeye daha odaklı, daha az kavgacı, kavga Gürültüye gelemeyen, sorunlarını daha sakin çözmeye çalışan insanlar olurlar. Çünkü ailelerinden iyi bilirler mutsuz Evliliği. Kavga gürültü dırdırla birşeylerin düzelmediğini.