Arkadaşlar selam daha önce iki ülke arasında kalmak diye bir konu açmıştım . Eşimin iş arkadaşlarıyla birlikte Almanya ya karar kıldık şuan dil kursuna gidiyoruz A1 kursunu bitrdik şükür
tabi devam edeceğiz A1 yetmez bi meslek kısmı olmayacağı için bize B1 yeter gibi geliyor bakalım .. şimdi şöyle eşimin kuzenleri Almanya da Braunschweig de kuzeni bi danışman çocuk var getiriyor tanıyorum sizde gelin dedi . Zaten benim bir arkadaşım var onlarda gidecek şuan denklik sürecini bekliyorlar . Amazon , Siemens şuan iş için gözüküyor gibi . Yalnız şöyle bir durum var ; Braunschweig da eşimin akrabaları var 2 kuzeni , eşler yeğenler vs . Ama eşimin yenge dediği biri var (kuzeninden boşanmış ama hala yenge diyor) daha önce habersiz ben hamile iken gelmişlerdi ben bebek hazırlık sürecinde iken ilgilenememiştim baya sorun dedikodu olmuştu . Şimdi oraya gidersek bi sürü dedikodu laflar , gelmedin gitmedin . Orada ne yaparsam hop İstanbul’a kayınvalideme görümceme anlatmalar dedikodular . Eşim gitmek isteyecek ben istemeyeceğim böyle garip bir şey olacak . Ben oraya oğlum için gidiyorum iyi eğitim alsın vs diye Türkiye malum son zamanlarda nereye gideceği belli değil . Yolumuz uzun bir sürü araştırmalar yapıyoruz en önemlisi dil tabi . Gideene kadar ne öğrenirsem artık bakalım eşimle .. Sizce başka yer bakıp beklemeli miyiz ? Ne yapacağımı bilemedim . Braunschweig hannover yakın zaten biz çalışacağız ama sürekli karşılaşmak konuşmakta istemiyorum. Kuzeni çağırıyor gelin başka yerde ne yapacaksınız bilmem ne ? Zaten hadi şimdi ok dedik gitmemiz en az 1-2 yıl olacak . Kafam karışık .