Almanya hakkında

Yok neden devlet okuluna ön yargılı olayım bende devlet okulunda okudum Türkiye de yegenlermde . Ama hiç bir şey eskisi gibi değil maalesef . Türkiye’min de iyi olduğu yerler var Almanyanında var . Kıyaslama meselesi değil bu . Ben sadece gelecek konusunda ülkemden endişeliyim . Bu yaşıma kadar kalmışım ülkemde zaten
Gelecek konusunda endişeli olmak ayrı birşey.
Eğitim devlet okulunda ne olduğu belli degıl demek ayrı birşey

Türkiye’de insanlarla görüşmüyorsanız eğer oldukları yere gitmemelisiniz. Burada bambaşka bir hayat kurmak istersen oldukları yere giderseniz onların arkadaşları ve çevreleriyle ilerleyeceksiniz ve önceden gelenlerle sonradan gelenler arasında maalesef fark var düşünce yapısı beklenti türkiye bakışı vs. Siz hep onlarla ilerleyeceksiniz size kendi bildiklerinin doğru olduklarını savunacaklar tabiki de ev taşırken çocuk hastalandığında o desteği bulacaksınız ama size zararı daha fazla olacak. Benim çoğunluk ailem yurtdışında yaşıyor ben bambaşka bir büyük şehirdeyim. Ve uzak olmanın faydasını daha çok görüyorum sonradan gelenlerle olan arkadaş gruplarımız var herkes birbirine destek olıyor. Geçenlerde taşındık hepsi kolup geldi birbirine destek olacağız tabiki dediler. Aileme yakın olsaydım ailemde koşup gelirdi ama onlara gelen her türkiye misafiri bana uğrardı, maaşımız , tatilimiz, gezmemiz ger şeyimiz hakkında konuşma fırsatı bulurlardı. Marketten aldığınız şeye bile ya onun içinde su var alma diyor çoğu insan, ama siz deneyerek seçerek kendinizi bularak burada hayat inşa etmelisiniz.

Yolunuz açık olsun. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır her şey. Çocuk büyütmek için mükemmel bir yer burası, ama ailenin olduğu yere giderseniz maalesef Türkiye’den farkı kalmaz hayatınızın. Ek olarak bazı Türk aile yapıları eski türkiye gelenekleri konuşmaları hala taşıyorlar, bizlerin artık Türkiye’de yapmadığı takmadığı şeyleri yapıyorlar çünkü çok uzun zaman önce gelmişler ve kültürü kaybetmekten korktukları için iyice bağlanmışlar. Anlaşamamanız olası, ben uzakta çok daha mutluyum
İşte bende bunu anlatmak istiyorum benim tarafım değil eşimin tarafı . Kuzenimin eşi mesela evlenip gitti bin pişman ama onunda eşi yani kuzen bi garip kadına değer vermiyor tersliyor . Kadına söylemedim ama sanki kadınla ütüm yapılsın temizliğim yapılsın da burada ona para vermiyim diye evlenmiş biri . Görüntülü konuşmada dışarı çıkacak oldu hepimiz soruyoruz eşimize hayatım nereyi konuşuyoruz ya dedi sanane ya hesap mı vereceğim ne meraklısın dedi telefonda şaşırdım . Hava çok mu soğuk diyorum eee şapka takıyoruz ya diyo -2 imiş . İyi de dedim burası da 14 derece bura da da şapka takıyoruz dedim sende ne tersliyorsun ya dedim bir şey demedi . Doğal olarak yardım etmek isteyecekler ama imsan bazı şeyleri deneyerek bulmadı dediğiniz gibi . Zaten görüşmem muhtemelen istemem . Eşime de söyledim takma bunları şuan zaten çok uzak dedi :) bilmiyorum 🤷 haklısınız dediğiniz gibi . Yok o okula verme yok bunu alma yok o markete gitme tamam yardımcı olmak isteyecekler ama şahsen istemem yani

Gelecek konusunda endişeli olmak ayrı birşey.
Eğitim devlet okulunda ne olduğu belli degıl demek ayrı birşey
Evet şuan görüyorum yaşadığım küçük bir yer olmasına rağmen garip garip bizden bağımsız insanlar . Gelecek yok ne olduğu belli değil .

Çok garip gerçekten sağlıkta biz iyiyiz ( son zamanlarda olan olaylar düşündürtmeye başlasa da) eğitimde onlar iyi 😌. Baktığınızda ben 15 aylık oğlum için gidiyorum . Türkiye de özel okula gönderme gibi bir şansım yok malum devlet okulları ne olduğu belli değil . Dil gerekli evet bu yüzden başladık öğrenmeye
Buranın standartları oturmuş sistemi zaten inanılmaz fark edeceksiniz geldiğinizde .

Arkadaşlar selam daha önce iki ülke arasında kalmak diye bir konu açmıştım . Eşimin iş arkadaşlarıyla birlikte Almanya ya karar kıldık şuan dil kursuna gidiyoruz A1 kursunu bitrdik şükür 🙏 tabi devam edeceğiz A1 yetmez bi meslek kısmı olmayacağı için bize B1 yeter gibi geliyor bakalım .. şimdi şöyle eşimin kuzenleri Almanya da Braunschweig de kuzeni bi danışman çocuk var getiriyor tanıyorum sizde gelin dedi . Zaten benim bir arkadaşım var onlarda gidecek şuan denklik sürecini bekliyorlar . Amazon , Siemens şuan iş için gözüküyor gibi . Yalnız şöyle bir durum var ; Braunschweig da eşimin akrabaları var 2 kuzeni , eşler yeğenler vs . Ama eşimin yenge dediği biri var (kuzeninden boşanmış ama hala yenge diyor) daha önce habersiz ben hamile iken gelmişlerdi ben bebek hazırlık sürecinde iken ilgilenememiştim baya sorun dedikodu olmuştu . Şimdi oraya gidersek bi sürü dedikodu laflar , gelmedin gitmedin . Orada ne yaparsam hop İstanbul’a kayınvalideme görümceme anlatmalar dedikodular . Eşim gitmek isteyecek ben istemeyeceğim böyle garip bir şey olacak . Ben oraya oğlum için gidiyorum iyi eğitim alsın vs diye Türkiye malum son zamanlarda nereye gideceği belli değil . Yolumuz uzun bir sürü araştırmalar yapıyoruz en önemlisi dil tabi . Gideene kadar ne öğrenirsem artık bakalım eşimle .. Sizce başka yer bakıp beklemeli miyiz ? Ne yapacağımı bilemedim . Braunschweig hannover yakın zaten biz çalışacağız ama sürekli karşılaşmak konuşmakta istemiyorum. Kuzeni çağırıyor gelin başka yerde ne yapacaksınız bilmem ne ? Zaten hadi şimdi ok dedik gitmemiz en az 1-2 yıl olacak . Kafam karışık . 🤔
Bence gitmelisin benim elimde imkan olsa çoktan gitmiştim

Stuttgart waldenbuch
pahalı mı oralar , kiralar ne kadar ? Hayırlısı bakalım . Biraz Almanya’nın kurallarından yada gelirken yapmamız gereken ne var bahsedebilir misin ? İlk olarak şunu yapmalısınız ? Çocuğum için yada devlet işi için ?
Mesela ; ben minijob çalışırsam eşimin sabit iş maaşında kesinti oluyor mu ? Bir bilgin var mı?

Arkadaşlar selam daha önce iki ülke arasında kalmak diye bir konu açmıştım . Eşimin iş arkadaşlarıyla birlikte Almanya ya karar kıldık şuan dil kursuna gidiyoruz A1 kursunu bitrdik şükür 🙏 tabi devam edeceğiz A1 yetmez bi meslek kısmı olmayacağı için bize B1 yeter gibi geliyor bakalım .. şimdi şöyle eşimin kuzenleri Almanya da Braunschweig de kuzeni bi danışman çocuk var getiriyor tanıyorum sizde gelin dedi . Zaten benim bir arkadaşım var onlarda gidecek şuan denklik sürecini bekliyorlar . Amazon , Siemens şuan iş için gözüküyor gibi . Yalnız şöyle bir durum var ; Braunschweig da eşimin akrabaları var 2 kuzeni , eşler yeğenler vs . Ama eşimin yenge dediği biri var (kuzeninden boşanmış ama hala yenge diyor) daha önce habersiz ben hamile iken gelmişlerdi ben bebek hazırlık sürecinde iken ilgilenememiştim baya sorun dedikodu olmuştu . Şimdi oraya gidersek bi sürü dedikodu laflar , gelmedin gitmedin . Orada ne yaparsam hop İstanbul’a kayınvalideme görümceme anlatmalar dedikodular . Eşim gitmek isteyecek ben istemeyeceğim böyle garip bir şey olacak . Ben oraya oğlum için gidiyorum iyi eğitim alsın vs diye Türkiye malum son zamanlarda nereye gideceği belli değil . Yolumuz uzun bir sürü araştırmalar yapıyoruz en önemlisi dil tabi . Gideene kadar ne öğrenirsem artık bakalım eşimle .. Sizce başka yer bakıp beklemeli miyiz ? Ne yapacağımı bilemedim . Braunschweig hannover yakın zaten biz çalışacağız ama sürekli karşılaşmak konuşmakta istemiyorum. Kuzeni çağırıyor gelin başka yerde ne yapacaksınız bilmem ne ? Zaten hadi şimdi ok dedik gitmemiz en az 1-2 yıl olacak . Kafam karışık . 🤔
Ya hu bir gidin de dedikodusu kalsın .

Bende Almanya da yaşıyorum umarım iyi bir başlangıç yaparsınız yeni yıl sizin olur .. böyle akraba olaylarına siz fazla takılmayın havanızda olun dedikodu da yapsa başka bir şey de yapsa seviyesine inmeyin kimsenin. Tam tersine utandırın altında kalmayın. Hannover tarafı iyi diye biliyorum ilk etapta bi kaç yıl idare edip düzen kurduktan sonra başka yere taşınabilirsiniz çok zor şey değil önceliğiniz şuan düzen kurmak olsun. İnsanlara bukadar takılmayın ayrıca çevreye ihtiyacınız olucak kimseye sürat çevirmeyin derim ben öyle düşünüyorum

pahalı mı oralar , kiralar ne kadar ? Hayırlısı bakalım . Biraz Almanya’nın kurallarından yada gelirken yapmamız gereken ne var bahsedebilir misin ? İlk olarak şunu yapmalısınız ? Çocuğum için yada devlet işi için ?
Mesela ; ben minijob çalışırsam eşimin sabit iş maaşında kesinti oluyor mu ? Bir bilgin var mı?
Yeme içme konusu bence asla pahalı degil geldiginiz de siz de göreceksiniz yani burda herkes istedigi herşeyi yiyebilir. Kısa süredir burdayım ve dönüyorum. Almanya vize vermiyor diye biliyorum ben yeşil pasaport ile giriş yaptım şöyle söyleyeyim almanya geçmişi olmasına rağmen vize alamayıp gelemeyenleri duydum ama eşinizin işinden dolayı olabilir iş yeri hallederse işlemleri . Minijob inanın bilmiyorum bilgim yok kiralar değişiyor ama en az bin € diye biliyorum.

Kuralları burda evler en fazla 2 katlı hırsızlık olayı yok. Burayı gördükten sonra hep şöyle dedim almanlar müslüman ahlakı ile yaşıyorlar. Heryer yeşillik yeşile doyarsınız ama havası içinizi biraz karartabilir:) herşeyin burda cezası oldugu İcin insanlar cesaret edemiyor çoğu şeye bence. Sistemleri oturmuş mesela ateş yakmak icin polisten izin almak gerekiyormus:) Kuralları olan bir ülke

Bende Almanya da yaşıyorum umarım iyi bir başlangıç yaparsınız yeni yıl sizin olur .. böyle akraba olaylarına siz fazla takılmayın havanızda olun dedikodu da yapsa başka bir şey de yapsa seviyesine inmeyin kimsenin. Tam tersine utandırın altında kalmayın. Hannover tarafı iyi diye biliyorum ilk etapta bi kaç yıl idare edip düzen kurduktan sonra başka yere taşınabilirsiniz çok zor şey değil önceliğiniz şuan düzen kurmak olsun. İnsanlara bukadar takılmayın ayrıca çevreye ihtiyacınız olucak kimseye sürat çevirmeyin derim ben öyle düşünüyorum
Teşekkür ederim siz ne taraftasınız peki ? Ne çok Almanya da yaşayan varmış ☺️ ya gerçekten benim umurumda olmaz zaten ben işime çocuğumun eğitimine bakacağım

Yeme içme konusu bence asla pahalı degil geldiginiz de siz de göreceksiniz yani burda herkes istedigi herşeyi yiyebilir. Kısa süredir burdayım ve dönüyorum. Almanya vize vermiyor diye biliyorum ben yeşil pasaport ile giriş yaptım şöyle söyleyeyim almanya geçmişi olmasına rağmen vize alamayıp gelemeyenleri duydum ama eşinizin işinden dolayı olabilir iş yeri hallederse işlemleri . Minijob inanın bilmiyorum bilgim yok kiralar değişiyor ama en az bin € diye biliyorum.
Ya bakalım bilmiyorum şuan zaten eşim işe gireceği için dil ve iş önemli zaten . Başlangıçta bi önümüzü görelim de ne olacak bakacağız . Minijob aylık 500 Euro yu geçince vergiye tabi olunuyor bakalım . Eşim forklift operatörü maaşını bilemem biz hesaplarımızı en düşükten yapıyoruz bakalım ne olacak

Biz ev tutmaya diye gittik ev sahibi Türk çıktı. Adam kiranın yarısını banka havalesi, yarısını elden toplu istedi. Amacı vergi kaçırmak. Ev taşınacak Türk nakliye şirketi bulduk, kazık yedik. Yetmedi gittim Türk sürücü kursuna yazıldım, üstüne "hemşeri" çıktık onda da kazık yedim. Bana böyle de denk gelmiş olabilir ama buradaki deneyimim bana şunu öğretti: "Türklerle iş yapma!".

Lidl markette 60 yaşlarında teyzeler kasiyerlik yaparken bizimkiler nasıl 5 euro daha insanları kazıklarım, nasıl takla attırırım peşinde. Sonra neden ırkçılık yayılıyor diye soruyorlar...

Biz ev tutmaya diye gittik ev sahibi Türk çıktı. Adam kiranın yarısını banka havalesi, yarısını elden toplu istedi. Amacı vergi kaçırmak. Ev taşınacak Türk nakliye şirketi bulduk, kazık yedik. Yetmedi gittim Türk sürücü kursuna yazıldım, üstüne "hemşeri" çıktık onda da kazık yedim. Bana böyle de denk gelmiş olabilir ama buradaki deneyimim bana şunu öğretti: "Türklerle iş yapma!".

Lidl markette 60 yaşlarında teyzeler kasiyerlik yaparken bizimkiler nasıl 5 euro daha insanları kazıklarım, nasıl takla attırırım peşinde. Sonra neden ırkçılık yayılıyor diye soruyorlar...
Türk heryerde Türk:) Türk marketleri dahi alman marketlerin göre farklı oluyor epey gerçekten güzel yere değindiniz

X