Boşanmış bir anne babanın oğluyla uzun yıllardır sevgili olan,ve okulum bitince evlenicek olan biri olarak şunu söyleyebilirimki ''Bu araştırma çok mantıksız'' Neden mi? Hemen sıralayayım.
Hala evlenmemiş olabiliriz,ama 4 yıldır birlikteyiz.Anne baba ayrı olması sebebiyle aynı evide çok paylaştık.Anne babanın boşanma süreçleri bizim birlikteliğimizin olduğu döneme geldi ve o dönem gerçekten çok zordu.Çünkü bu tür bi ayrılığı kaldırabilicek karakterde bir erkek değil sevgilim ne yazıkki.O dönem göstermiş olduğum tahammül bugün bana meyvelerini veriyor.Aslında tam tersi olarak erkek arkadaşımın bu durumdan dersler çıkardığını çok net gördüm,üzerindede çokca konuştuk.
Annesinin hangi hatalarının,babasının hangi hatalarının bu ayrılığa sebep olduğunun farkında.Şuanda hayatındaki tek önceliği evlenip,kendisine ait bir aile bir ev kurup,sıcak bi aile ortamında yaşamaya devam etmek.
İstekleri net.
Evde sürekli isyan ederek gezen bi kadın istemiyor.Herşeyden şikayet eden memnuniyetsiz bi kadın istemiyor.Nankör bi kadın istemiyor ve sevildiğini görmek istiyor.
Kendi için belirlediği davranışları net.
Namusum için yaşayıp eşimi aldatıp ailemi boşanmanın eşiğine getirmicem.Karıma insan gibi davranıcam ve insanlar ona bi laf ettiği zaman onun arkasında olup onu koricam.
Yani demem o ki,bu karşınızdakinin anne baba boşanması sonrasında evliliğe nasıl bi gözle baktığıyla alakalı.
Annemle babamda boşandı,bende boşanırım ne var ki diye düşünüyosa,yada umarsız biri olduysa bu bi sorundur.Ama bunlardan bıktığını hissedip sadece doğru düzgün bi aile kurmak istiyorum diyorsa o zaman bi sorun yok demektir.Ben genelde annesi babası boşanan bi kaç arkadaşımda daha,kendilerine ve evlenicekleri zamana yönelik olumlu çıkarımlarda bulunduklarını gördüm.Çünkü kimse kolay kolay huzurlu sakin bi ev hayatından vazgeçmez.Hatta bence anne babası ayrılanlar bu konuda daha hassas davranırlar.Çünkü evin içinde yaşanan sorunların neyi getiriceğini çok iyi bilirler.Bunu hiç yaşamamış olanlar neyle karşılaşıcaklarını bilmedikleri için daha rahat davranabilirler.
Biz mutluyuz. :)