Anne babası boşanmış biri ile evlilik

Ne alakası var ki. Ben erkek değilim, yorumum işinize yarar mı bilmiyorum ama benimkiler de 15. yıldan sonra boşandılar. Ciddi anlamda fikirleri çok ters düşmeye başlamıştı son zamanlarda, çok tartışıyorlardı. Evde sürekli zıtlaşıp durdukları için ben ve kardeşim de bıkmıştık. Birbirlerine tahammülleri kalmadı ve ayrıldılar. İkisi de benden ve kardeşimden desteklerini esirgemedi. Babamla aramız, onlar boşandıktan sonra daha da iyi olmaya başladı. Hiç uzak ya da ayrı kalmadık. Annem ve babam medenice boşandılar ve hiç çirkinleşmediler. Hala daha da görüşmeleri gerektiğinde görüşüyorlar. Geçenlerde hep birlikte toplanıp yemeğe gittik mesela. Bunu tamamen kendileri istemişti. Bilmiyorum annemden ya da babamdan mahrum kalsaydım ya da evimizde dayak, içki, aldatma tarzı şeyler olmuş olsaydı ne olurdum ama olmadı. Ben ileride evlenir miyim bilmiyorum çünkü hayatın ne getireceği belli olmaz ama şu an planlarım arasında bu yok. Önce iş güç sahibi olup kendimi doğrultmam, kendi hayatıma atılmam lazım. Kadınları, erkekleri ailelerine göre genellemek, bir kefeye koymak doğru değil. Anne babası evli olduğu halde 17sinde kaçarak evlenen ya da kötü şeylere bulaşan insan dolu bu ülkede. Boşanmış aile çocuklarına gelene kadar irdelenmesi gereken birçok şey var bence toplumda.

şu isviçreli bilim adamlarını boş bırakmaya gelmiyor. hemen gidip ottan şeyden bir şey bulup araştırıveriyorlar.
benim ailemde boşanmış bir aile. tabiki üzerimde etkileri var. ama beni seven adam beni böyle kabul edip sevdiği için evlendik.

Ya dediginiz gibi ters etki ediyor ya da 'ben asla boyle bir baba/koca olmayacagim' diyorlar. Yani sans meselesi biraz. Ben de esim de bosanmis ailelerin cocuklariyiz. Ayni sekilde ikimiz de cocuklarimiz bizim yasadiklarimizi yasamasin diye birbirine ozen gosteren insanlariz. Genellemek dogru degil ama erkekler bazen bu bosanmis aile olayinin arkasina siginip karsi tarafin tepesine cikabiliyor.

Soruma çok şükür tam cevap veren biri çıktı. Teşekkürler. Örnek verebilir misiniz nasıl bu olayın arkasına siginip tepeye çıkıyorlar? Hiç anlamadım.

60 küsür senelik evli olan dedemlerin oglu yani amcam bosandi, yine 60 küsür sene evli kalan büyük dedemden diyeyim, bu arada onun ikinci evliliginden olan 10 cocugundan bitanesi bile bosanmamis... 40 senelik hala evli olan annemin babamin oglu ikinci evliligini yapti yani bosandi daha önce, bense hala evliyim (insallah bozulmaz :)) yani sadece yakin etrafimda bile evli kalmayi becere bilen kisilerin cocuklari esleriyle illaki bi ömür beraber kalamamis bosananlar var.... O arastirmaya göre hicbiri bosanmamasi gerekirdi... Simdi bu arastirmayi ilerletsek, kimbilir ne cikar... Yani bilemezsiniz, evlilik zaten sans isi, kumar gibidir, yasamadan bilemezsiniz, göremezsiniz, hele böyle bi genellemeyle hic evlilik kuramazsiniz...

Soruma çok şükür tam cevap veren biri çıktı. Teşekkürler. Örnek verebilir misiniz nasıl bu olayın arkasına siginip tepeye çıkıyorlar? Hiç anlamadım.

Yani iste 'issiz adam' tarzi tiplerden bahsediyorum. 'Ben aska, evlilige inanmam. Cok zor cocukluk gecirdim' diyip diyip karsisindakinin kanini iligini somurenlerden. Ha yani madem evlilige ya da ciddi bir iliskiye inanmiyorsun o zaman neden duygu somurusu yapiyorsun. Biz kadinlar da arizali adam duzeltme meraklisi oldugumuzdan atliyoruz ben bunu adam ederim diye. O tarz tiplerden bahsetmistim.

Ama gercekten genellemek hic dogru degil. Insan ozunde fedakar ve evcimen olmadiktan sonra isterse 10 kusak bosanmamis aileden gelsin fark etmez. Bakin ufak bir ornek vereyim: ben ne kadar aileme duskunsem ablam da bir o kadar korkar. 32 yasinda, asla ve asla evlenmeyi ve cocuk sahibi olmayi dusunmuyor. Ayni ailenin iki kizi bile bir olmuyor.

Arkadaşım sana boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak yazıyorum bunları,

evet malesef bende boşanma durumuna yatkınlık var. her kavgamızda malesef bunu dile getiriyorum eşime karşı. V ergenlik çağındayken bu boşanma olduğu için inanılmaz bir korkum vardı evliliğe karşı , yendim evlendim.

Erkek kardeşimde var , ve bu boşanma durumu onu aile kavramından soğuttu. Şöyle ki, annemle babamla hiçbir sorunu olmamasına rağmen, anneyi babayı çok benimseyemiyor ve önemsemiyor. Aile olarak sadece beni gördüğünü söylüyor. Şu an evlilik durumu söz konusu değil ama olsa eminim annemi babamın söylediklerini dinlemez onları umursamaz.

Bayanlar ne kadar aşırı tepki vermişsiniz sanki kişisel bi şeyden bahsedilmiş

Evet var böyle bir yatkınlık,çevremde ne kadar boşanmış insan varsa hepsi ya sorun yaşamışlar ailelerinde ya da boşanmış anne babaları.Bi kere evliliğe karşı güvensizler,olmazsa en küçük pürüzde ayrılmayı kafalarından atamıyorlar ya da farklı olarak anne babalarınki gibi olmaktan korkup ilişkiyi korku içinde yaşıyorlar ya bizde ayrılırsak vs vs yani burdakiler beğensin ya da beğenmesin evet böyle bir gercek var iyi kötü etkileniyor insanlar boşanmadan

E tamam işte biz de araştırmayı okumak istiyoruz zaten :)

E tamam işte biz de araştırmayı okumak istiyoruz zaten :)
bunu bana alıntılamanızın bi anlamı yok başlığı ben mi açtım çok arıyorsanız yazın google a milyon tane şey çıkar canım bunu da mı biz yazalım :)

yok yok sakın evlenmeyin. bakın boşanmalara hepsi de boşanmış ailelerin çocukları. boşanmamışların çocukları musmutlular

Üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…