Anlatmam lazimdi

Nerden baslamak lazim bilemiyorum. 2015 in hangi gununu anlatsam... 8,5 yildir felcli yatan Babamin yilbasindan beri iyice agirlasmasi, gozumuzun onunde dayanilmaz acilar cekmesi, 3. Kattan kis ortasinda kucakta tasinip hastaneye kosturmalarimiz, annemin cogu kez babamla yalniz kalmasi,ona bakacak gucunun olmamasi, evim, annemin evi, arasinda cektigim perisanlik ve yaklasik 2 aylik bu zor gunlerden sonra Allah babamin acilarini dindirdi. O hale katlaniyor olmasina sahit olmak cok aci vericiydi.
Sonra annem, zaten cok gucsuzdu babamla ugrasmaktan. Sasiriyordu bazen nasil bu duruma katlanip,ustesinden gelecekti. Ben surekli yardima gudiyordum ama yetmiyordu. 4 kardesiz, esim sen misin bir evlat diyordu. Gerci o da cok seye yardim ediyordu ama boyle dusundugunu biliyordum sonucta. Tatsizlik cikmasin diye bazen gun asiri gidiyordum anneme. bi kiz kardesim unide il disinda, biri de yine disarda evli. Kimse oyle zengin degil, herkes calisiyor, yani ben daha cok ilgilenmek zorundaydim ki oyle olmaliydi.
Annem asabi seker hastasiydi. Cok kolay yoruluyordu, her yerim agriyor diye sikayet ediyordu. Babam vefat edince artik kendiylei lgilenmeye baskadi. Daha 51 yasindaydi ama bedeni cok yaslanmisti. Seker kalp damarlarini tikamis meger ondanmis derdi. Babama baktigi icin sanmistik hep. Dr acil ameliyat dedi. Babami kaybedeli daha 2.5 ay olmustu, annem ameliyat oldu. Bir hafta once ablam ailesiyle birlikte bizim ile yerlesmisti. Destek olacaktik anneme. O da bize
Annem ameliyata gule oynaya girdi, kol bacak agrilarindan kurtulucakti ama o yogun bakimdan hic cikamadi. Aslinda bypass ameliyati iyi gecmis ama en son verdikleri ilac alerji yapmis ve tum fonksiyonlar durmus. 2 gun kapida bekledik. Yapay cihazlarla geri dondurmeye calistilar, dondu dediler. Bir kac gun sonra annem artik yine kendinde degildi. 2 gunde bir 5 dk gorebildik. Umudumu yitirmedim ama bir ay sonra annemi yitirdim.o bir ay nasil gecti Allah biliyor. O arada kocam cok destek oldu. Allah razi olsun.artik son bir kac gun, olur olmaz kavgalar cikartipcok hakaretler etti ve beni cagirma bundan sonra hastaneye oraya buraya, biktim bu konudan da dedi. Anlatilacak sey cok da... Annem oldgunde benimle konusmuyordu. Hastaneden cagirdiklari gun yine de mesaj gonderdim. Ne aradi ne geldi. Bi akrabam haber verince geldi ama benim icin o da olmustu o gun. Annemi gomduk. Onu bana yaptiklari,hakaretleri kufurleri vurmalari, daha once yaptiklari annemi beni uzduguicin aglattigi, son 3 gunde bana yasattiklari icin affetmeyecegimi soyledim. Ne ozur diledi, ne alttan aldi, defoldu gitti. Yasin okumalari boyunca gormedim bile. Etrafimdadurumu bilenler, benim aptal gibi sevdigimi bilenler simdi sirasi degil ayrilnanin, bu kadar aciya baska aci ekleme dediler. Tamam dedim, evime dondum yasinler bitince. Ama hic bi sey iyi olmadi. Beni istemiyormus, ne o ne ailesi. Aklim almadi. Neden gereksiz yere bunlari duyordum ki? Bir ay evde yalniz kaldim.surekli her seye agladim. O aradais yerinde yer yerinden oynuyormus ben bi habermisim. 2 denetim atlattim son hafta, cevre ve isg.bu moralle basardim. Cevre denetimim persembe 3 EYLULdu. Ayni saatte bosanma davam vardi. Once bosandim, sonra aksama kadar denetlendim. Ertesi gun isten cikarildim.benimle birlikte isten ayrilan mudurum tmgd denen egutime gondermisti beni Agustosta. Egitimde ankaradayken bi tanecik halam da vefat etti. O da babamin öldugu gun hastaneye bi yatti bir daha toparlanamadi. Son 6 ay annem ve halam, kocam tum aile bittik. Nereye baksam felaket. ekimde cok zor denen tmgd sinavinda basarili oldum,danusmanlik hakki kazandim. Simdi annemin evine tasindim. En kucuk kiz kardesim mezun oldu ve ikimiz yasiyorum. Yikilmamak icin yogun caba sarfediyorum. Kpss kursuna kaydoldum. Ama her gece cok agliyorum. benden cok daha kotu durumda olanlar var biliyorum ama cok zorla yasiyorum. Surekli kendimle hesaplasiyorum. Cok mu kotuluk yaptim acaba? Cok yazdim daha da yazacak cok sey var... Anlatmam lazim, paylasmam lazim. Cok tukendim. Allahimi cok seviyorum ve bana huzur versin diye dua ediyorum.

Okudum okuyunca gözlerim doldu... Biliyor musun Rabbim sevdiği kuluna dert verir. Kelimeler kıfayetsiz bilyrum çok acı tatmışsın farklı şekillerde dik dur elbet güneşli günlerde gelecelkkk Rabbim yar yardımcınız olsun..

BAŞIN SAĞOLSUN MEKANLARI CENNET OLSUN İNŞALLAH..

ALLAH SENİ O KOCADAN KURTARMIŞ CANIM EN ZOR GÜNÜNDE YANINDA OLMAYAN ADAMDEN NE HAYIR GELİRKİ ..

ALLAH BUNDAN SONRASI İÇİN ŞANSINI BAHTINI AÇSIN İNŞALLAH KARDEŞLERİNZE SIMSIKI SARILIN BİRBİRİNİZE DESTEK OLUN..

SİZ GÜÇLÜ BİR KADINSINIZ BEB BAŞARACAĞINIZA İNANIYORUM

Rabbim kayıplarınızın mekanını cennetlik etsin..size de büyük sabırlar diliyorum..inş.2016 yılı sizin yılınız olur..bu yaşadıklarınız bundan sonra yaşayacak olan mükemmel günlerin habercisidir..en güzel günler sizinle olsun..

Okurken benim isyan edesim geldi. Sizinde isyan etmeniz bağırmanız çağırmanız çok normal.
Allah çok büyük sabır versin. İnş. 2016 yılında çok mutlu olursunuz...

Allahim bütün derdi olanlara tez zamanda hayırlı dermanlar nasip etsin. Hastalara sifa versin kayipıları olanlara sabir ıhsan etsin. Cumlemizi sevdiklerinize bağışlayıp birlikt yanyana uzun ömür versin. Allahim ülkemizi iç ve dış düşmanlardan kurtarsın. Bu yıl barış sevgi mutluluk yılı olsun bütün derdi olanlara derman yılı olsun hepinize hayırlı sağlıklı mutlu yıllar olsun kızlar.

Öncelikle başınız sağolsun. Sizin yaşadıklarınızın bir benzerini ben 2014 yılında yaşadım. 1 Mart 2014 de önce annemi, 20 gün sonra anneannemi ve devamında yaklaşık 9 ay boyunca, babacığımı, hala, amca, en samimi 3 arkadaşım, olmak üzere isimlerini veremediğim toplam 12 akraba ve arkadaşımı üst üste defnettim.
Annemle babamın arası 7 aydı. Babam dayanamadı annemin yokluğuna. Zincirleme gitti bu iş. İşin kötü tarafı evin en büyüğü bendim ve her şeyi yüklenmek zorundaydım.
Allah kolaylığını veriyor. İnşallah sizde rahatlarsınız.

Tesekkur ederim. Daha neler neler ne dertler var da hatirlamak istemiyorum. Ama aklimdan saniye gitmiyorlar. Merhametim coktur, ondan cok aglarim herkese her seye. Icim daraliyor, cok sıkılıyorum. Inancim cok ama bu kadar haksizlik da neden diye soruyorum kocamin yaptiklari icin. Insanlar nasil boyle cani olabiliyor? Olum en guzel sey. Bu dunyada ne annemne babam gun gordu. Babam sizoffendi benim. Hastalanmadan once de cok cekmis ve cektirmisti bize. Iste hepsi aklima gelip cok uzulup cok agliyorum.ve tek basima agliyorum. Allah yanimda biliyorum, ama olmuyor iste. Imanim mi eksik diye dusunup af diliyorum Allahtan.aglayarak da uyuyorum. Ilac almam lazim. Dayanamiyorum cunku
Canim Rabbim sevdigi kuluna acilar yasatirki en ufak gunahi kalmasin da cennetin en guzel yerine koyayim diye.zor oldugunu biliyorum.nolur bir pskiyatriste git ve buenzor zamanlarini bi parca olsun rahatlaticak ilac destegi al.

Allah yardımcın olsunçok üzüldüm yaşadıklarına. İmanını sorgulama çünkü ne büyük dağ varmış ki sende yağan kar bu kadar fazla.boşver o 'adam'ı zaten hakedememiş..

Her yazdığını okudum. Zorlukların artık anka kuşu gibi küllerinden doğduğu gibi doğmalısın. Önce bir hobi edinmekisin. Sosyal bi şey olmalı. Belkide spor salonu. Arkasından kpss ye daha aklı selim çalış. Kardeşinle birlikte dışarı yürüyüşlere çık. Aklındağılsın. Kafanda kocanı bitir. Eğer bitirirsen sana olan soğukluğu biter. Zamanı geldiğinde belki başka biri belki yine eşin hayatına girer

Kayiplariniz icin cok cok uzuldum.. Allah yardimciniz olsun, basiniz sagolsun.. Lutfen guzel gelecek gunlerinizi dusunun. Kardeslerinize simsiki sarilin. Her dert bir gun biter diye dusunun. Bu sene ben mide kanseri oldugumu, sol bobregimi kaybetmek uzere oldugumu (suan stent takili), vucut direncimin yerlerde oldugunu v.s. ogrendim. Hamileyim, bu surecte bir suru testten, endoskopiden, biyopsiden, ameliyattan gectim.. Hala rahatsizim.. Dogumdan sonra gecmesini umuyorum. Bebegim saglikli ya, canimiz sag ya diyorum hep. Siz de oyle deyin. Kucakliyorum sizi buradan.

Sizede geçmiş olsun umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Anne ve babanın mekanları cennet olsun.Allah herkese sizin gibi hayırlı evlat versinBirbirimizi tanımıyoruz ama hepimiz kadınız.Çektiğiniz üzüntüyü,çaresizliğinizi,kırgınlığınızı hepimiz anladık.Babanınız şizofrenmiş.Büyük ihtimalle eşinizin yeri daha bir başkaydı gözünüzde.Babanızda göremediklerinizi eşinizle gidermek istediniz.Eşiniz bir nevi sırtığınız dayadığınız dağ,kendini güvende hissettiğiniz,sizi kötülüklerden koruyan kahramanınızdı.İnsanın bu hayatta destek beklediği ,moral beklediği başka kim olabilir.Siz üstünüze düşeni yapmışsınız,iyi ki de yapmışsınız.Ailenizi ölüm ayırmış sizden ama eşinizi vefasızlık ayırmış.Eşimizde böyle zor günümüzde yanımızda olmayacaksa,destek olmayacaksa olmasın daha iyi.Eşinizin çelişkilerine bakılırsa çevresinden ,ailesinden etkilenmiş gibi.Kimbilir siz ailenize gidip geldikçe ne gibi sözlerle beynini doldurdular.Olan olmuş,yaşananlar yaşanmış.İnşallah bundan sonraki hayatınızda mutlu olursunuz.
Cok tesekkur ederim arkadaslar. Esimde paranoid kisilik bozuklugu oldugunu kendimce tahmin ediyorum. Gereksiz alinganliklari ve supheleri vardi. Bu sacmaliklara dayanarak beni oyle igrenc suclardi ki, aglamak bile yetmezdi. Sanirim babamdan alisik oldugum bu dengesizlikleri istemeden de olsa kader olarak kabul etmistim. Sonucta her gun boyle davranmiyordu bana. Burda ne cok sikayet ediyordu herkes kocasini. Hatta benimki bazilarina gore iyiydi bile. pisman olur ozlerim, evimi nasil birakirim, daha iyisi sanki beni mi bulacakti... Sabrettim manyakliklarina. Ama suclu ve guclu cikan o oldu isin sonunda.
Babam kendini dunyanin sahibi sanirdi. Biz guya hz. Peygamberimuzin cocuklariymisiz(keske) falan. Bambaska bir alemdeydi. Ona da hem kiziyordum ama dunyayi bizim gibi yasayamiyordu. Ne bir tatil ne bir eglencesi vardi. Gerci bizim de yoktu ki.
Kufur etmeyen bir adamdi hayalim, ama sadece bana kufreden bir adami bulmustum
Aile cok onemli. Sagliksiz bir aileden cikinca saglikli bi adam bulamadim. Ne ben ne kardeslerim. Hep problemli evlilikler.
Cok sey verdim mutlu evliligim olsun diye ama kismetim boyleymis. Bu bi seyun bedeli degil, tamamen benim sinavim. Ne babamin hastaligini, ne annemin babamin hastalikli evliligini ne de digerlerini.iyi bir evlat ve iyi bir calisan ve mukemmel bir eştim. Kasten kimseyi kirmayi dusunmedim. Ozur diledim hep. maddi manevi faydam nasil dokunur hesabini yaptim hep. Ihtiyaci olanin yaninda olmaya calistim. Bana ne, beni ilgilendirmez diye kimseyi bi basina birakmadim. Kendimi biliyorum. Neleri basardigimi, neleri basaracagimin farkindayim. Ama ruhum aciz. Eninde sonunda kulum iste. Kaldirmiyor kapasitem.

Hic oyle dusunmeyin gercekten zararin neresinden donulse kar her zaman. Simdi siz de vazgecmissiniz en onemlisi o. Yoksa caniniz daha cok yanardi. Artilariniz da var cocuk yapmamak gibi. O insana sizi bi zincirle daha baglardi. Simdi yeni bi yil geliyo. 2015 kabus gibi gecmis ama bence bu seneniz size cok guzel yenilikler getirecek. Zaten yasanabilecek en zor seyleri yasamis atlatmissiniz. Artik kendinize zaman ayirin. Hayatiniza ilerde girecek kisi de kim olursa olsun o adamdan iyi olacak ve mutlu olacaksiniz. Bidaha dayak, hakaret, merhametsizlik, vicdansizlik, saysizlik ve daha bircok kotu ozelligi bir arada bulunduran tam donanimli bi adam bulamazsiniz zaten. Siz yatin kalkin kurtuldugunuza sukredin. Ondan kurtularak basiniza gelecek iyi seylere ilk adimi atmissiniz zaten. Gerisi de gelir.
Cok tesekkur ederim. Cok hosuma gitti tespitiniz mukemmel. Tam donanimli manyak! Bayildim. Aynen oyleydi valla. Bir insan boyle bir zamanda, her sey dort dortlukken gereksiz firtina koparip, gemi yakmaz. Karim diye nasil sevecegini bilemezken, bi anda karisina soylemedik kufur hakaret edebilir mi normal biri?

Kayiplariniz icin cok cok uzuldum.. Allah yardimciniz olsun, basiniz sagolsun.. Lutfen guzel gelecek gunlerinizi dusunun. Kardeslerinize simsiki sarilin. Her dert bir gun biter diye dusunun. Bu sene ben mide kanseri oldugumu, sol bobregimi kaybetmek uzere oldugumu (suan stent takili), vucut direncimin yerlerde oldugunu v.s. ogrendim. Hamileyim, bu surecte bir suru testten, endoskopiden, biyopsiden, ameliyattan gectim.. Hala rahatsizim.. Dogumdan sonra gecmesini umuyorum. Bebegim saglikli ya, canimiz sag ya diyorum hep. Siz de oyle deyin. Kucakliyorum sizi buradan.
Allah'im kim sifa diliyorsa tez zamanda iyi etsin. Size de dogacak yavrunuz hatrina sifalar versin. Onun kudretine inanalim, olmaz denen neler oluyor bu dunyada. Hayirli haberler aliriz insallah.

Allah yardımcın olsun canım
İnan ben okurken etkilendim sen yasarken ne kadar yıpfanmıssındir
Allah sana sabir ve içine ferahlık versib inşallah

insan her zaman güçsüzlükten ağlamaz. bazen daha da güçlü olabilmek için ağlar.
yaşadıkların karşısında bu psikolojide olman o kadar normal ki.
Allah rahmet eylesin kayıplarınıza, hepimiz bir gün öleceğiz.
yaşadıklarınız da, sizin imtihanınız.
dik dur arkadaşım, her yeni gün ne mutluluklar ne umutlar taşıyor biz bilemeyiz.
her şerde bir hayır, her hayırda bir şer var biz göremeyiz.
sözü tam hatırlamıyorum bir yerde okumuştum' senin bu kadar büyük bir Rabbin varken nasıl olur da umutsuzluğa kapılırsın' falan diyordu. aynen öyle.
Allah yardımcınız olsun senin ve kardeşinin. hayırlı kapılar açsın inşaallah.
Baska turlu dusunemiyorum ki zaten. dunyaya ölmek icin doguyoruz sonucta. Her kabul ettigim kotu duruma tam alistim derken daha guclu bir sinavla yuzlestim. Allahin verdigi cani aldi diye asla isyan etmedim. Etmem. Sadece bu hayati bu kadar kotu yasadilar diye uzuluyorum, en cok da kabirlerinde cekerler mi diye dertleniyorum. Cunku dunyada oldugumuzu, olecegimizi unutup gunah cok isliyoruz.
Kafayi cizdim iyice. Kafam obur dunyayi dusunurken, vucudum dunyada. Ne dusunucem sastim kaldim.

Allah kaybettiklerine rahmet eylesin. Sabirlar versin sizlere de.
Esin bipolar gibi duruyor. Annen sizofren babanla yillarca cekmis, genc yasinda vefat etmis. Sen de annenin kaderini yasamayasin diye esinden kurtarmistir belki Allah seni.
Karsina iyi insanlar ciksin bundan sonra insallah, hep mutlu ol dilerim.
Ben de oyle dusunuyorum. Cok dua ettim, Allaha . Cocuk istememe ragmen hayirli degilse verme Allahim dedim. 5 yil boyunca olmadi. Cinsel ve sihhi problem olmamasina ragmen. Boyle kavga zamaninda ayrilmak gerektigini dusunsem de cesaret edemedim, kiyamadim. Sen hayirli degilse bi sebep kıl dogruyu bana goster, hayirliysa bitsin bu huzursuzlugumuz Allahim dedim. Sanirim dualarim boyle kabul oldu iste. Ben ank siyasal mezunuyum. Ama sinavlara hazirlanamadim. Ozel sektore takilip kalmistim. Is guvenligi cevre isi yapiyordum. Bu is de bana uygun degildi, bir sekilde kamuya girmeliydim. Ev araba borcu, gecim derken nasip olmamisti. Simdi hepsi benim iradem disi gerceklesti.

Öncelikle başınız sağolsun. Sizin yaşadıklarınızın bir benzerini ben 2014 yılında yaşadım. 1 Mart 2014 de önce annemi, 20 gün sonra anneannemi ve devamında yaklaşık 9 ay boyunca, babacığımı, hala, amca, en samimi 3 arkadaşım, olmak üzere isimlerini veremediğim toplam 12 akraba ve arkadaşımı üst üste defnettim.
Annemle babamın arası 7 aydı. Babam dayanamadı annemin yokluğuna. Zincirleme gitti bu iş. İşin kötü tarafı evin en büyüğü bendim ve her şeyi yüklenmek zorundaydım.
Allah kolaylığını veriyor. İnşallah sizde rahatlarsınız.
Beterin beteri vardir iste. Zaten cok sukur ediyorum elimde kalanlara. Allah beterinden saklasin. Ne buyuk acilar yasadiniz kimbilir? Allah yardimcimiz olsun. Zaman insallah caremiz olur.

Baska turlu dusunemiyorum ki zaten. dunyaya ölmek icin doguyoruz sonucta. Her kabul ettigim kotu duruma tam alistim derken daha guclu bir sinavla yuzlestim. Allahin verdigi cani aldi diye asla isyan etmedim. Etmem. Sadece bu hayati bu kadar kotu yasadilar diye uzuluyorum, en cok da kabirlerinde cekerler mi diye dertleniyorum. Cunku dunyada oldugumuzu, olecegimizi unutup gunah cok isliyoruz.
Kafayi cizdim iyice. Kafam obur dunyayi dusunurken, vucudum dunyada. Ne dusunucem sastim kaldim.
İşte bunun farkındaysan, çok dua ve tevekkül. Az günah işlemeye çalışacağız. Başka yapacak bir şeyimiz yok.

Ama dünya hali. Yarın hiçbir şey olmamış gibi dünya telaşına dalıyoruz. Yoksa yaşanmaz zaten. Boşuna demiyorlar yalan dünya diye.

Back
X