• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlaşmalı boşanma süreci

2 sini ona avukat tutmak ıcın bozdurduk

gerı kalan da calındı

kasaya koyalım dedım koydurmadı

ayrıca dedıgım gıbı hukukı ve dını olarak bu kadının hakkı oluyor

hem bır de benım yaptıgım bınlerce masraf. bır erkekten fazla masraf yaptım bu 4 senelık evlılıkte, evı bıle tek gecındırdım
Ama hanımefendi iki bilezik bozdurdum diyorsunuz sürekli ama siz o bilezikleri bile isteye gönül rızanız ile bozdurmuşsunuz şimdi boşanırken neden ödesin eşiniz? Ben bu evliliğe çok para harcadım diyorsunuz sizin mantığınıza göre erkeklerde boşanırken özellikle çalışmayan kadınlarımızdan yüklü miktarda para istesin o zaman yıllarca eve ben baktım ben geçindirdim diye

Ama hanımefendi iki bilezik bozdurdum diyorsunuz sürekli ama siz o bilezikleri bile isteye gönül rızanız ile bozdurmuşsunuz şimdi boşanırken neden ödesin eşiniz? Ben bu evliliğe çok para harcadım diyorsunuz sizin mantığınıza göre erkeklerde boşanırken özellikle çalışmayan kadınlarımızdan yüklü miktarda para istesin o zaman yıllarca eve ben baktım ben geçindirdim diye
Benim durumum farklı

Esimin cocugu için nafaka bile ödedim cunku esim işsiz kalmıştı ve nafakadan dolayı ceza vs sorun olmasın diye

Yani haketmeyen kimse birsey istemesin bu hayatta ama ben 100 gr altından daha fazlasını harcadım zaten hem de esimin hayati durumu için bile..öz ailesi birsey yapmazken ben yaptım hatta

Hani nafaka almak onursuzluktu sarıların filiz. Nasılmış ? Demekki insan geniş geniş konuşmayacakmış
Siz benim koruma yorum dahi yapamazsınız engellediniz

Ben koca parası değil kocayı hapis cezasından kurtaracak yürekte ve cebindeki son parayı harcayan biriyim. Bir gün bir programa çıkınca benim hikayemi anlarsınız ve alkislarsinuz böyle es var mi diye.

Ben gümüş yüzükle evlendim yemek çeki ile evimin mutfağını yapıyorum halen..

Benim durumum farklı

Esimin cocugu için nafaka bile ödedim cunku esim işsiz kalmıştı ve nafakadan dolayı ceza vs sorun olmasın diye

Yani haketmeyen kimse birsey istemesin bu hayatta ama ben 100 gr altından daha fazlasını harcadım zaten hem de esimin hayati durumu için bile..öz ailesi birsey yapmazken ben yaptım hatta
Ama işte anlamıyorsunuz yapmasaydınız o zaman eşsiniz ya hani hayati durumu için tabi ki yapacaksınız durumunuz farklı değil erkeklerde ister o zaman eşime yıllarca baktım hastalandı hastanede tedavi parası verdim diye

Siz benim koruma yorum dahi yapamazsınız engellediniz

Ben koca parası değil kocayı hapis cezasından kurtaracak yürekte ve cebindeki son parayı harcayan biriyim. Bir gün bir programa çıkınca benim hikayemi anlarsınız ve alkislarsinuz böyle es var mi diye.

Ben gümüş yüzükle evlendim yemek çeki ile evimin mutfağını yapıyorum halen..
Eşinizin durumunu baştan biliyordunuz değil mi gümüş yüzükle evlenmeyi kabul etmeseydiniz o zaman

Konuma mesaj bildirimin kapatılmasını rica ediyorum. Konu madem ki silinmiyor

Evlilik
Mücadele
Hak
Haksızlık

Bunlari anlamayan kişiler ile sinirleniyorum faydası yok. Daha geçen sene konuştuğum avukatım bile , benim yaşadıklarımdan dolayı maddi manevi tazminat hakkımın doğduğu bile söyledi. Ailedeki avukatlara kendi durumumu danışmadim. Son ana kadar emin oluyum ve üzülmesinler bosanma durumuna diye. Yani ben 2 bilezik değil, çok haklı kaybedisleri olan biriyim ama bununla uğraşmak gibi amacim ya da karakterim olmadığı için tenezzül etmiyorum kocam calismazken bile ödediğim arabanın tamamı benim olur mu . Yine birlikte aldığımız arsanın tamamı benim olur mu çünkü mehir denilen altınların çalındı 2 sini de eşime harcadım dedim. Sorularım net ve adil. Cunku sadece evde oturup herseyin yarısını alıyorsa bir kadın, ben hem maddi sonsuz bir emek verip yine de yarısını almamam lazım demek istedim

Çalınan altınlar adamın da elinde değil ki, bu kaybın faturasının neden adama kesildiğini anlamak için sormuştum. Adam altınları banka kasasına koysa, o zamanda adı "altınlarımı aldı" olacaktı. Siz de banka kasası kiralayabilirdiniz.
Kendisu bankacı.. ama kendisi de istemedi..3. Ayda eve hırsız girdi ..o yaptık ettik diyinceye kadar oldu yani

Kaldi ki eski eşi kasadan almış gitmiş herseyi. Ben de ısrarcı olmadım o dönemde.. yanlis anlamasın diye

Ben hiç birsey bilmiyordum

Durumu varken hersey yolundayken bile gümüş yüzükle evlendim benim tercihim
Boşanma ve mal rejimi tasfiye davalarında uzman bir avukata danışmalısın. Ücretini ver her şeyi sana anlatır. Burdaki cevaplar gibi değil çoğu şey. Avukat işin içine girince değişiyor. Sen beni dinle, 19 yıllık avukatım boşa yazmıyorum. Avukata sor, bilen avukata.

Ben hiç birsey bilmiyordum

Durumu varken hersey yolundayken bile gümüş yüzükle evlendim benim tercihim
O zaman sizin tercihiniz ise sanki gümüş yüzükle zorla evlendirilmiş gibi davranmayın birde hani diyorsunuz ya evde oturan kadın bile yarısını alıyor ben de diyorum ki sizin düşünce yapınıza göre erkek o zaman evde oturan kadına yarısını bile vermek zorunda değil eve erkek bakıyor hani siz eve ben baktım diyorsunuz ya

Hakkında hayırlısı olsun, ikili arasındaki münasebet bitince işler değişiyor ister istemez. Ama burada her şeye bir yorum gelir. Süreci avukat ile görüşüp en net bilgiyi ondan alırsın. Ufak bir detay söylenmeyen noktalar illaki durumu değiştirir.
Anlaşmalı elbette kısa sürer, çekişmeli ister istemez uzuyor ona çare yok.
Şahsi fikrim söylediklerinden yola çıkarak boşanmayı düşündüğün eşin onay verip anlaşmaya varmazsa hiç düşündüğün gibi olacağını zannetmiyorum. Teoride güzel görünen şeyler pratikte öyle kolay olmuyor maalesef. En mantıklısı bir avukat ile sürei yürütmek.

Yaşadığınız zorluklar sebebiyle sizin adınıza üzüldüm ; fakat takılarınız ortak konuttan çalınmış, ortak kasanizdan değil ki . Bu sebeple bu kusurun kocaniza yüklenilmesi adil değil gibi. Ha derseniz ki dekontlar mevcut borç karsiligi harcamalar yaptım, onu talep etmeniz abes durmuyor.

Ezcümle mehir takilar kadına ait evet, bunu talep etmek de gayet hakkiniz; fakat hırsızın suçunu eşe yüklemek mantıksız geliyor.

Esim kasaya koymaktan cekindi hep
Annesi düğünde falan takar diyip kendi altınları ile de mahallede gezdi durdu. Heryerde de konuşan anlatan biriymiş.. ayrixa evin önünde davul ile düğün yaptı herkes düğünü gördü. Yani ev resmen işaretlenmiş oldu.

Ve o dönemlerde zaten çok kötü şeyler yaşıyorduk belki de yaşanan şeyler için eşimi o kadar suçluyorum ki; hırsızlık bile bana onun ve ailesinin hatası olarak geliyor

Hakkında hayırlısı olsun, ikili arasındaki münasebet bitince işler değişiyor ister istemez. Ama burada her şeye bir yorum gelir. Süreci avukat ile görüşüp en net bilgiyi ondan alırsın. Ufak bir detay söylenmeyen noktalar illaki durumu değiştirir.
Anlaşmalı elbette kısa sürer, çekişmeli ister istemez uzuyor ona çare yok.
Şahsi fikrim söylediklerinden yola çıkarak boşanmayı düşündüğün eşin onay verip anlaşmaya varmazsa hiç düşündüğün gibi olacağını zannetmiyorum. Teoride güzel görünen şeyler pratikte öyle kolay olmuyor maalesef. En mantıklısı bir avukat ile sürei yürütmek.
Haklısınız

Herkesin farklı yönü ve etik anlayışı.. Adalet terazisi değişiyor

Bunu etrafımda çok gördüm ve bana yaşatılmayacak diye bir kaide yok

Esim kasaya koymaktan cekindi hep
Annesi düğünde falan takar diyip kendi altınları ile de mahallede gezdi durdu. Heryerde de konuşan anlatan biriymiş.. ayrixa evin önünde davul ile düğün yaptı herkes düğünü gördü. Yani ev resmen işaretlenmiş oldu.

Ve o dönemlerde zaten çok kötü şeyler yaşıyorduk belki de yaşanan şeyler için eşimi o kadar suçluyorum ki; hırsızlık bile bana onun ve ailesinin hatası olarak geliyor
2 yetişkin insansınız
ikinizin de 2. evliliği

yani kusura bakmayın da 2. evlilikte de davul zurna yapacak ne derdiniz vardı bilemiyorum

hadi yapmışsınız altını kasaya koymamakta eşiniz kadar siz de suçlusunuz. annesinin konuyla alakası ne? annesinin takısı da sizdeydi ve o da gitti sanırım? e aferin.
yani hanımefendi bu kadar çalışıyorsunuz eşimi kurtardım ödedim vs. diyip duruyorsunuz. e azcık düşünseydiniz? kayınvalide böyle gezip duruyor anlatıyor altınları böyle evde altın durur mu diye düşünseydiniz?
ya da adam ha bire annem annem derken senelece evli kalmasaydınız.

2. evlilik yaparken eşten biraz maddi güvence bekleseydiniz. en azından kendi evimizde oturalım, düzgün arabamız olsun deseydiniz. ben de 40 yaşındayım hiç evlenmedim. ama o yaşta evleniyorsam erkekten ev araba beklerim. çünkü benim var (aileden değil kendi aldığım evim arabam var)
ben senelerce çalıştığıma göre ve yaptığıma göre erkek de o yaşta eşşek değilse bir ev araba sahibi olmalı. neticede erkekler gidip annesinin evini temizleyip babasının gömleğini de ütülemiyor. hasta halasına çorba yapıp başında refakatçi de kalmıyor (yüksek oranda) değil mi? ben bunların hepsini + kariyer yapıyorum, evlensem bir de eş ailesiyle uğraşcam bir sürü ekstra şeyle de uğraşcam niye bir de adama bakayım? (yaş 20-25 olsa tamam da, bu yaşta çekilecek şey mi?)

değilse o zaman bir zahmet elini taşın altına sokmalı, o yapmalı. ben yapacağımı zaten yapmışım. anasıyla eski karısıyla vıdısıyla dıdısıyla uğraşıp bir de maddiyatı mı düşüncem?
başka ?

ha yok ben çocuk için evlendim diyorsanız da maddi olarak kendinizi yıpratmayıp çocuk yapıp (tedavinize vs. bakıp) ele avuca gelince boşansaydınız?

kısacası gereksiz yere uğraşıp didinmişsiniz
şimdi de gereksiz yere adama atar yapıyorsunuz
adam size psikolojik şiddet filan uyguladıysa, evlilikteki görevlerini yerine getirmediyse. o zaman tazminata başvurun. ama tazminat da bildiğim öyle 300 bin 500 bin çıkmıyor 50-60 çıkar anca.

mehir olan, düğünde takılan vs. altını siz yine de isteyin tabi de ne kadarını alabilirsiniz emin değilim
evden çalınan altını kocanın yerine koyma sorumluluğu yok diye biliyorum -tabi avukat değilim. çalınmış olması kanıtlı delilli bir de üstelik...adam yeseydi bundan iyiydi en azından yedi diye isterdiniz.

neyse zaten konuda hukuki yorumlar da yapılmış, ben hukukçu değilim.
burada esas konu sizin düşünce tarzınız

kendinizi heder edip edip
sonra da "ben kendimi heder ettim ,ödemesi lazım" demenizin hukukta bir karşılığı yok.

Back
X