- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
Hani nafaka almak onursuzluktu sarıların filiz. Nasılmış ? Demekki insan geniş geniş konuşmayacakmış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama hanımefendi iki bilezik bozdurdum diyorsunuz sürekli ama siz o bilezikleri bile isteye gönül rızanız ile bozdurmuşsunuz şimdi boşanırken neden ödesin eşiniz? Ben bu evliliğe çok para harcadım diyorsunuz sizin mantığınıza göre erkeklerde boşanırken özellikle çalışmayan kadınlarımızdan yüklü miktarda para istesin o zaman yıllarca eve ben baktım ben geçindirdim diye2 sini ona avukat tutmak ıcın bozdurduk
gerı kalan da calındı
kasaya koyalım dedım koydurmadı
ayrıca dedıgım gıbı hukukı ve dını olarak bu kadının hakkı oluyor
hem bır de benım yaptıgım bınlerce masraf. bır erkekten fazla masraf yaptım bu 4 senelık evlılıkte, evı bıle tek gecındırdım
Sayın hakimim bide ben anlamadım gönül rızası ile bozdurmuş altınları sonra bozuşunca geri versin oluyor mu?Hani nafaka almak onursuzluktu sarıların filiz. Nasılmış ? Demekki insan geniş geniş konuşmayacakmış
Olmuyor tabiki bağış oluyor. Bağış geri istenmezSayın hakimim bide ben anlamadım gönül rızası ile bozdurmuş altınları sonra bozuşunca geri versin oluyor mu?
Benim durumum farklıAma hanımefendi iki bilezik bozdurdum diyorsunuz sürekli ama siz o bilezikleri bile isteye gönül rızanız ile bozdurmuşsunuz şimdi boşanırken neden ödesin eşiniz? Ben bu evliliğe çok para harcadım diyorsunuz sizin mantığınıza göre erkeklerde boşanırken özellikle çalışmayan kadınlarımızdan yüklü miktarda para istesin o zaman yıllarca eve ben baktım ben geçindirdim diye
Gönül rızası değil mecburiyet .esim işsiz kalmıştı ve ona avukat tutmak zorundaydım hattaSayın hakimim bide ben anlamadım gönül rızası ile bozdurmuş altınları sonra bozuşunca geri versin oluyor mu?
Teşekkür ederimOlmuyor tabiki bağış oluyor. Bağış geri istenmez
Siz benim koruma yorum dahi yapamazsınız engelledinizHani nafaka almak onursuzluktu sarıların filiz. Nasılmış ? Demekki insan geniş geniş konuşmayacakmış
Ama işte anlamıyorsunuz yapmasaydınız o zaman eşsiniz ya hani hayati durumu için tabi ki yapacaksınız durumunuz farklı değil erkeklerde ister o zaman eşime yıllarca baktım hastalandı hastanede tedavi parası verdim diyeBenim durumum farklı
Esimin cocugu için nafaka bile ödedim cunku esim işsiz kalmıştı ve nafakadan dolayı ceza vs sorun olmasın diye
Yani haketmeyen kimse birsey istemesin bu hayatta ama ben 100 gr altından daha fazlasını harcadım zaten hem de esimin hayati durumu için bile..öz ailesi birsey yapmazken ben yaptım hatta
Eşinizin durumunu baştan biliyordunuz değil mi gümüş yüzükle evlenmeyi kabul etmeseydiniz o zamanSiz benim koruma yorum dahi yapamazsınız engellediniz
Ben koca parası değil kocayı hapis cezasından kurtaracak yürekte ve cebindeki son parayı harcayan biriyim. Bir gün bir programa çıkınca benim hikayemi anlarsınız ve alkislarsinuz böyle es var mi diye.
Ben gümüş yüzükle evlendim yemek çeki ile evimin mutfağını yapıyorum halen..
Ben hiç birsey bilmiyordumEşinizin durumunu baştan biliyordunuz değil mi gümüş yüzükle evlenmeyi kabul etmeseydiniz o zaman
Kendisu bankacı.. ama kendisi de istemedi..3. Ayda eve hırsız girdi ..o yaptık ettik diyinceye kadar oldu yaniÇalınan altınlar adamın da elinde değil ki, bu kaybın faturasının neden adama kesildiğini anlamak için sormuştum. Adam altınları banka kasasına koysa, o zamanda adı "altınlarımı aldı" olacaktı. Siz de banka kasası kiralayabilirdiniz.
Boşanma ve mal rejimi tasfiye davalarında uzman bir avukata danışmalısın. Ücretini ver her şeyi sana anlatır. Burdaki cevaplar gibi değil çoğu şey. Avukat işin içine girince değişiyor. Sen beni dinle, 19 yıllık avukatım boşa yazmıyorum. Avukata sor, bilen avukata.Ben hiç birsey bilmiyordum
Durumu varken hersey yolundayken bile gümüş yüzükle evlendim benim tercihim
O zaman sizin tercihiniz ise sanki gümüş yüzükle zorla evlendirilmiş gibi davranmayın birde hani diyorsunuz ya evde oturan kadın bile yarısını alıyor ben de diyorum ki sizin düşünce yapınıza göre erkek o zaman evde oturan kadına yarısını bile vermek zorunda değil eve erkek bakıyor hani siz eve ben baktım diyorsunuz yaBen hiç birsey bilmiyordum
Durumu varken hersey yolundayken bile gümüş yüzükle evlendim benim tercihim
Yaşadığınız zorluklar sebebiyle sizin adınıza üzüldüm ; fakat takılarınız ortak konuttan çalınmış, ortak kasanizdan değil ki . Bu sebeple bu kusurun kocaniza yüklenilmesi adil değil gibi. Ha derseniz ki dekontlar mevcut borç karsiligi harcamalar yaptım, onu talep etmeniz abes durmuyor.
Ezcümle mehir takilar kadına ait evet, bunu talep etmek de gayet hakkiniz; fakat hırsızın suçunu eşe yüklemek mantıksız geliyor.
HaklısınızHakkında hayırlısı olsun, ikili arasındaki münasebet bitince işler değişiyor ister istemez. Ama burada her şeye bir yorum gelir. Süreci avukat ile görüşüp en net bilgiyi ondan alırsın. Ufak bir detay söylenmeyen noktalar illaki durumu değiştirir.
Anlaşmalı elbette kısa sürer, çekişmeli ister istemez uzuyor ona çare yok.
Şahsi fikrim söylediklerinden yola çıkarak boşanmayı düşündüğün eşin onay verip anlaşmaya varmazsa hiç düşündüğün gibi olacağını zannetmiyorum. Teoride güzel görünen şeyler pratikte öyle kolay olmuyor maalesef. En mantıklısı bir avukat ile sürei yürütmek.
2 yetişkin insansınızEsim kasaya koymaktan cekindi hep
Annesi düğünde falan takar diyip kendi altınları ile de mahallede gezdi durdu. Heryerde de konuşan anlatan biriymiş.. ayrixa evin önünde davul ile düğün yaptı herkes düğünü gördü. Yani ev resmen işaretlenmiş oldu.
Ve o dönemlerde zaten çok kötü şeyler yaşıyorduk belki de yaşanan şeyler için eşimi o kadar suçluyorum ki; hırsızlık bile bana onun ve ailesinin hatası olarak geliyor