anlaşmalı boşanma süreci

çalınan altınlardan 2 bileziği, eşime avukat tutmak ıcın harcadım. esım de aılesı de sahıt.

gerı kalanlar da , esımın annesının bılezıklerını mahallede goren herkes, ve bızım dugunumuz ıcın kapıda davul caldırdıgı ıcın evlendıgımızden haberdar olan tum mahalle

esım bankacı ama altınları bankaya koymadı

eşim suclu ya da degıl konusu degıl hanımefendı. uzayda mı yasıyorsunuz, ben gumus yuzukle evlendım, ama aılemın taktıları bıle benım altınım. ayrıca mehır denılen bır sey var. dınen de , hukuki olarak da dugunde takılan takılar, kadının hakkıdır.

41,5 yasında 2. evlılıgınde 4 sene gecmıs, evı gecındırmek ıcın esı calısmazken bıle calısmıs ve daha sıze burda anlatamayacagım neler yasamıs bırıyım. Muge Anlı ya cıkacak hıkayem var . esımın eskı esı, esımın abılerı ablaları, annesı derken...

100 tl cebımde para ıle bosandım ılk bosanmamda. halen de pısman degılım. cunku karsılıklı kardeslerımızı falan okuttuk eskı esımle. bırsey talep etmedım takılarımla borc odedık esya aldık .

ama bu evlılıgımde olaylar ve yasananlar cok farklı. ayrıca esımın durumu var. takılan takıları da odemek zorunda. kendısının yazılı nikah akdi vardır hatta.
Çalınan altınlar adamın da elinde değil ki, bu kaybın faturasının neden adama kesildiğini anlamak için sormuştum. Adam altınları banka kasasına koysa, o zamanda adı "altınlarımı aldı" olacaktı. Siz de banka kasası kiralayabilirdiniz.

Çalınan altınlar adamın da elinde değil ki, bu kaybın faturasının neden adama kesildiğini anlamak için sormuştum. Adam altınları banka kasasına koysa, o zamanda adı "altınlarımı aldı" olacaktı. Siz de banka kasası kiralayabilirdiniz.
hanımefendı sız uzayda mı yasıyorsunuz

kadın evlenıyor 2 ay sonra bıle dugunde takılan takılar onun hakkı oluyor hem dınen hem hukukı olarak

ılk kez ısteyen benmısım gıbı davranmayın

ayrıca o altınlardan satıp esıme avukat tuttum ben. bılıp bılmeden konusmayın

neden kadınlar kadının dusmanı olmayı tercıh edıyor ya, bır baska kadınla olan gecmısı ve esımın karakterı, anne bagımlısı olması benım hayatımı mahvetmıs. ben gumus yuzukle evlenmıs bırıyım. ama altınlar dıyorsam var bır sebebım

esım ıssız kaldı 4 senelık evlılıgın yarısından fazlasını ben ıdare ettım tum maasımla ve hatta halen odedıgım borclar ıle

Çalınan altınlarınızı ödemek zorunda mı bilmiyorum ama mantıken neden ödesin ki sonucta bozdurup yememiş.
2 sini ona avukat tutmak ıcın bozdurduk

gerı kalan da calındı

kasaya koyalım dedım koydurmadı

ayrıca dedıgım gıbı hukukı ve dını olarak bu kadının hakkı oluyor

hem bır de benım yaptıgım bınlerce masraf. bır erkekten fazla masraf yaptım bu 4 senelık evlılıkte, evı bıle tek gecındırdım

ben anlatsam gulersınız, ısyerınden gelen kucuk tek bır cıkolatanın yarısını yer, yazık annem evde dısarı cıkmıyor herseyın tadını bılemez, anneme gotureyım dıye ust katıma cıkar, anneme gıderken, 25 yasındakı bırıne gıderken annem de sıkılmasın goturelım der falan neler neler. ben ne anlatsam bılmıyorum ki.

ustelık bız 4 senelık evlıyız, 16 ay bırbırımızı hıc gormedık resmen, baska sehırdeydı, neler yasadık neler pandemide.

adam ana duası alacagım, yok abılerım gelmıyor, anneme dava actılar annemı uzduler, babam da öldü, annemı mutlu edeyım... tamırcı cagırmıyor, 8 defa annesının oraya gıdıyor gece gunduz tamır yapıyor, neymıs para gıtmesınç kaynanam 3 evden kıra alıyor emeklısı de var. bır tamır mı masraf. buarada bunları yaparken, her haftasonu zaten annesıyle basbasa

dedım kı o gun, kestane bıle koydum soba basında kestane keyfı yaparsınız romantık romantık. sacmalama dıyor. adam ol da bu lafı soyletme kendıne

annesıyle haftasonu yıne agvadan geldı. sabah aksam annesını goren adam. bız annemle hastaneden gelıyoruz yagmur fırtına o gun. annesını arıyor bız ıslerı hallettık ıse gecıyoruz dıye, afedersınız nere gıtsek arar haber verır merak etmesın der, zaten o aramazsa, anası arar . gece 2 de aradıgını bılırım geldınız mı haberım yok dıye. neyse annesıne dıyor kı evden cıkmadın sıkıldın sesın ondan mı kotu gelıyor. yav ev yokusta, akrablık komsulıuk ılıskısı gelıstırmemıs, bır kızı var bır de bız gorustugu. her haftasonu kocamla zaten kendısı. 81 yasında ne gezmesı, ne sıkılması.

yani ben sıze hukukı yasadıgım seylerı anlatmadım, sadece adamın bu durumunu anlatınca bıle al kız, al bu adam zaten haketmıs dersınız

2 sini ona avukat tutmak ıcın bozdurduk

gerı kalan da calındı

kasaya koyalım dedım koydurmadı

ayrıca dedıgım gıbı hukukı ve dını olarak bu kadının hakkı oluyor

hem bır de benım yaptıgım bınlerce masraf. bır erkekten fazla masraf yaptım bu 4 senelık evlılıkte, evı bıle tek gecındırdım
2 bilezik için ok belki ama gerisi için kendisi yemis olsa o zamn hakkaniyetli bir durum olurdu altınları tekrar yapmasını istemek.

Erkek milletinde bu egoyu anlayabilmiş değilim. Ama hep şunu derim Türkiye’de kadın hele de çocuğu varsa kolay kolay boşanmıyor. Boşanan çocuklu erkeklerle evlenirken 40 defa düşünmek lazım.
kadınların, esyalarına bıle bagı var, o yuzden baska planları yoksa, sevgısı bıtmedıyse bır kadın bosanamaz cok zor kendımden bılıyorum evet

dedım kı heryerı dokulen evı, ev yaptın be filiz. adamın aılesının ve eskı esının yaptıgı herseyle bırlıkte savasıp karakollardan cıktın daha evlenecekken bıle. salak mıydın dedın, neden evlılıgını adam edemedın dedım

cunku annelerının adam edemedıklerını bız edecek degılız. cok ıyı evlattır esım, cok ıyı bır evlat aıleme de, dostlarına aılesıne, cok da zor sartlarda babalık yaptı, ama evlılık ve dıger hıc bır bag ya da konu ya da sorumluluklar ıle denge kurabılen bırı degıl. o yuzden bu noktadayız ıyı koca olamadı yani.

ha bosanmıs ya da cocuklu erkege gelınce, o da kısıye gore degısıyor, ne eskı evlılıgı ne babalıgı , benım ıcın yanlıs bır adam olmasına neden degıl. cunku basbaska ve sacma sapan bır sey o donemdekıler. ama onun gecmısı ve sorunları, benım ıcın yanlıs adam olmasına neden oldu

2 bilezik için ok belki ama gerisi için kendisi yemis olsa o zamn hakkaniyetli bir durum olurdu altınları tekrar yapmasını istemek.
hanımefendi bilmediğiniz şeyler var

ben eşimi hapishaneden kurttarmaya çalıştım resmen, tum param esıme gıttı

takılan ve calılan takılarımı
ustelık aılemın de olan kısmı varken
ve bır kadın bırsey yasamasa da, dını ve hukukı hakkı da olan takılarını ıstemesı anormal geldı bu kadar size.

esımden kaynaklı travmalar yasadım 45 kıloya dustum, tahtaya döndum, ıntıhar ettım, zona gecırdım ve halen oluyor....

kadın evlenıyor 2 ay sonra bıle dugunde takılan takılar onun hakkı oluyor hem dınen hem hukukı olarak

neden kadınlar kadının dusmanı olmayı tercıh edıyor ya, bır baska kadınla olan gecmısı ve esımın karakterı, anne bagımlısı olması benım hayatımı mahvetmıs. ben gumus yuzukle evlenmıs bırıyım. ama altınlar dıyorsam var bır sebebım

esım ıssız kaldı 4 senelık evlılıgın yarısından fazlasını ben ıdare ettım tum maasımla ve hatta halen odedıgım borclar ıle
Bende bu kafayı anlamıyorum. Madem bu kadr çektirdiler size neden kullandırttınız kendinizi, 41 yaşındaymıssınız. Sonra hoşunuza gitmeyen birşey söylendiginde de hemen kadın kadının düşmanıdır diyorsunuz

ben zaten tüm olanları istemiyorum

çalınan altınlarımın değeri
birlikte aldığımız ama arkadasının uzerınde olan tarla
ve bırlıkte aldıgımız araba

bırlıkte yaptıgımız ve ınsaat halınde olan ev karısık, hem fazla harcama o yaptı hem de arsa uzerınde tatıl yerı gıbı. ev , resmı gecmıyor bıle agvanın koyunde. arsayı da benden once almıs zaten
Çalınan mali esinize odetmezler ,niye o ödesin ki ? Diğer mallar için de en azından bir avukattan danışmanlık talep edin burda kim ne söylerse söylesin havada kalacak.

Bende bu kafayı anlamıyorum. Madem bu kadr çektirdiler size neden kullandırttınız kendinizi, 41 yaşındaymıssınız. Sonra hoşunuza gitmeyen birşey söylendiginde de hemen kadın kadının düşmanıdır diyorsunuz
2. evliliğim

mutlu olmasan da, devam ettır kafasına gırdım
cocugum olsun dıye evlendım cocugum olsun kafasına gırdım
zaten 2 sene kadar ayrıydık, sonra duzenımızı kurabıldık ve bu sırecte de gordum ki ne yasanan travmaların etkısı gecıyor, ne esım aıle ılıskılerı falan bır duzene sokuyor

özelden de biraz tanıdığım için yorum yapıyorum. Filiz hanım kapı kapanınca neler yaşadığınızı bir siz bilirsiniz. Anladığım kadarıyla maddi manevi kendinizden çok vermişsiniz. Ve karşılığını alamamışsınız. Tabi ki canı yanan herkes kaybının yerine konulmasını ister. Kimse başına gelmeden ne isteyip istemeyeceğini bilemez. Çalınanlar için bir şey talep edemezsiniz herhalde bir bilgim yok, bir avukattan danışmanlık almanızı öneririm. Umarım yormadan yorulmadan bir süreç olur sizin için. Tek ricam 3. kişilersiz ilişkinizi değerlendirin ve kararınızı öyle verin. Sevgiler :*

neyse belki youtube ve spotify programımdan sonra, Müge Anlı'ya çıkarsam vay be denilir ve o zaman bir kadın tarafından haklı bulunmayı hissederim

emek evren, zaman ayıran, yorumlarını yazan herkese, aynı fikirde olmasam da uzulsem de kızsam da tesekkur ederım cunku sonucta bır emek var, zaman var.

herkese huzurlu ve hakettıgı hayatı dılıyorum, hepımız ıcın. cunku aksi durumda, dunyadakı cehennemı yasıyoruz aslında

özelden de biraz tanıdığım için yorum yapıyorum. Filiz hanım kapı kapanınca neler yaşadığınızı bir siz bilirsiniz. Anladığım kadarıyla maddi manevi kendinizden çok vermişsiniz. Ve karşılığını alamamışsınız. Tabi ki canı yanan herkes kaybının yerine konulmasını ister. Kimse başına gelmeden ne isteyip istemeyeceğini bilemez. Çalınanlar için bir şey talep edemezsiniz herhalde bir bilgim yok, bir avukattan danışmanlık almanızı öneririm. Umarım yormadan yorulmadan bir süreç olur sizin için. Tek ricam 3. kişilersiz ilişkinizi değerlendirin ve kararınızı öyle verin. Sevgiler :*
şimdi çıkmam lazım ama detaylı sana yorum yapacağım

anlayışın ve desteğin için teşekkür ederim

Sizin calınan altınlarınızın adamla ne alakası var eşiniz mi çaldı da istiyorsunuz onu anlamadım tam
eşime avukat tuttum
vs bir sürü şey yaptım

ustune bir de yıllardır borç ödüyorum

ve dini-hukuki olarak da kadının hakkıdır...

2024 önce hepsi kadına aitti diye biliyorum hukuki olarak. Dini akide göre hepsidir.

ben zaten yarısını eşime harcadğım için, yani avukata, bu durumda 100 gr'ın hepsini ödemesini istemem gayet doğal. ayrıca ben eşim için şu anki değer ile 300-400 bin kredi ödemiş oldum, bazı hukuki vs giderler için. ve benle alakası olmayan şeyler. o işssiz oldugu ıcın ben odedım . ben yemek cekı ıle halen evının mutfagını yapan bırıyım.

Yargıtay, düğünde takılan altınların kime ait olacağına dair tartışmaları bitirecek yeni bir karara imza attı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir davada «ziynet eşyalarının paylaşımında anlaşma bulunmadığı takdirde örf ve adetlerin varlığına göre, aksi takdirde kadın veya erkeğe takılan ziynetlerin kendilerine ait olduğu" kararına hükmetti.

Erkeğe takılan ziynet eşyalarının erkeğe, kadına takılan ziynetlerin ise kadına ait olması yönündedir.

Ziynet eşyanın belli bir cinsiyete özgü olması halinde cinsiyete uygunluğa göre karar verilmesi gerekmektedir. Eğer bu konuda bir tereddüt varsa, bilirkişi incelemesi yapılması gerekmektedir. Bilirkişi incelemesine giden ziynetin her iki cinsiyet için de uygun olduğu belirlenirse, takılan veya verilen eşe ait sayılacaktır.

Altınlarınızı istemenizden bahsetmiyorum. Çalınan altınları eşinizden talep etmenizin nedenini sormuştum. Sorumu farklı bir yöne çekmeyin.

X