H Huzurlukafa fenolftalein Selam kızlar.Geç gördüm biraz.İlaç konusunda katılıyorum.İyi olmak için tamamen ilaca güvenmemek gerek kesinlikle.Ben şu an sadece Paxera 20 mg alıyorum günde ve bu ilaç sayesinde çok yoğun atak geçirmeyerek,hastalığı anlayabiliyorum ve nelerin beni tetiklediğini,ne zaman iyiyim ne zaman etkileniyorum bunları gözlemleyerek çok iyi yol katedebiliyorum.Ama 20 mg ın üstüne çıkmamaya kesin kararlıyım.Aksi halde bırakırken büyük dert olacak çünkü.Ben geçen yaz başı hastalandım.Zaten ilk birkaç ay Allah ım bu da nesi,deliriyorum galiba diye düşünerek,aklıma mukayet olmaya çalışarak geçti.Son birkaç aydır da çok şükür baya bi çözdüm benim olayı.Ben neden sonuç ilişkisini kurunca ve yanımdakilere bunu anlatınca bana baya baya iyi geldiğini farkettim.Bana yanımdakilere benim böyle bir endişe bozukluğum var,eğer kendimi bir sebepten tetikte hissedersem ki bu sebep illa ki mantıklı olmak zorunda değil ben atak geçiriyorum arkadaşım,ablalarım,abilerim demek çok iyi geliyo ve atak matak gelmiyo söylediğim zaman.Ama ben saklamaya çalışıp,kastıkça kendimi gelmeyeceği varsa da geliyo meret.Benim tavsiyem şu Paxil,Paxera gibi bu konunun ehli bir ilaçtan düşük dozda yardım alarak,ilacın vermiş olduğu sakinlikle bir miktar zaman kazanın ve o arada antrenman yapın.Ben prof ada gittim.Panik atak ve anksiyete hakkında uzman,kitap filan yazmış bir adam.Çok iyi,hoş tamam da bildiğimizden çok farklı bişey söylemiy
nu kendimizin çağırdığımızı,panik atağın bizi öldürme gibi bir ihtimalinin olmadığı,bizim mükemmeliyetçiliğimizden ve evhamlılığımızdan böyle endişelene endişelene vücudun savunma mekanizması geliştirdiği gibi şeyler anlattı ve bu durumda bana artık acil servise gitmenin yasak olduğunu söyledi.Ama açıkçası epey bi yolu siz kendiniz katetmek zorunda kalıyorsunuz.Ellerinde sihirli bir değnek ve ya şu ilacı şu kadar kullan bu bitecek diyebilecekleri kesin bir tedavi yok.Kendi adıma ben çok ağır bir vakaydım.Yaz boyu korkunç ataklar geçirdim.Bir keresinde kaslarım o denli tersine kasıldı ki görseniz korkardınız.Başım geriye doğru kasılıp kalçam yukarı doğru gelerek tersine C olmuştum düşünün.Acile gittik tabii
Yani bunu da şundan anlatıyorum böyle böyle çok olay oldu ölsem de kurtulsam dediğim hatta ama ben bu kadar iyiye gittiysem siz de gidebilirsiniz.İlaç sadece yardımcı ve öyle çok karıştırıp ilaç kokteyli almaya gerek yok.Ama tamamen ilaçsız da bu kadar iyileşir miydim emin değilim.
Bir yıl kadar daha kullanıp duruma göre doktor kontrolünde bırakmak hedefim