Anksiyete ve depresiflik

Aynı durum şuan bende de var malesef bu böyle bi rahatsızlık..bende de sürekli kötü bişey olacak hissi var sürekli tedirginim..anksiyete bozukluğu...ilacı bıraktım çocuk için tekrar hortladı...

Bende de var yıllardır..Büyük felaketler olacak savaş çıkacak mahfolacağız..sürekli olumsuz beklentilerim var.Ölmeden ölüp duruyorum bu anksiyete belası yüzünden.

Teşekkür ederim umarım hepimiz çabucak iyleşiriz. Ben baya atlattım merak etmeyin geçiyor kendinizi çok stresli durumlara sokmamaya özen gösterin ve yapmak istemediğiniz bir şeyi yapmayın banane diyin geçin kendinizi zorlamayın keyfinize bakın geçecektir inşallah

Bende de var yıllardır..Büyük felaketler olacak savaş çıkacak mahfolacağız..sürekli olumsuz beklentilerim var.Ölmeden ölüp duruyorum bu anksiyete belası yüzünden.

Ben delirmekten çok korkuyordum daha neler neler

Bende de var anksiyete. 2 sene önce 6 ay kadar ilaç kullandım sonra iyi oldum. Bu aralar yine kötü hissediyorum. Hayatım düzendeyken sıkıntı yok fakat hayatım düzensiz olunca başlıyor. Mesela şuan atanamıyorum, ömür boyu atanamayacskmışım işim olmayacakmış gibi hissedip korkuyorum. Sürekli karamsarım. Hiçbir zaman mutlu olamayacağım diyip duruyorum. Normalde hayat dolu iken şimdi sürekli uzanıp duvarları seyretmek istiyorum. Erkek arkadaşım var atanamama, iş sıkıntıları nedeni ile evlenemiyoruz bir ömür böyle mi sürecek diye karamsarlığa düşüyorum. Daha önceleri sevdiklerimi kaybetmek gibi korkularım vardı

Teşekkür ederim inşallah yalnız arkadaşınızın dediğine katılmıyorum. Ne demek müslüman depresyona girmez ? Çok yanlış bir düşünce ve sağlıksız yönlendirme. Şuna katılıyorum evet inanca bağlılık iyi gelebilir fakat desteğe ihtiyacı olan biri müslümanım ben diyerek yardım almayı reddettiği takdirde olan kendisine olacaktır. Emin olun ruh sağlığı öyle bir şey değil yaşayan biliyor allah kimseye yaşatmasın. Yardıma ihtiyacı olan hiç düşünmeden, sorununu görmezden gelmeden destek almalı. Müslüman bile olsa...

Tatlım zaten bu illet stresli zamanında ortaya çıkıyor. Şöyle düşün derdi sorunu olmayan insan var mı hayatta ? Yok. Kafaya takıp hasta olmayacaksın. Biliyorum zor hele ki biz hassas insanlar için. Anksiyete yaşadım yemeden içmeden kesildim dünyam tersine döndü çok şey yaşadım ama bir yandan da düşünüyorum da bu süreç bana çok şey kattı. Şükrettim. Demekki var bir hayır dedim. Demek kendime gelip şöyle bir silkelenmem için yaşamam gerekliymiş dedim. Atlattıktan sonra daha güçlü oluyorsun hayata karşı bakış açın değişiyor yenileniyorsun resmen :)) karamsarlığa düştüğün vakitler bunu aklına getir derim.

Bu tür şeyler stres seviyesi yükseldiğinde ortaya çıkıyor stresi azalttığınızda da yavaş yavaş kaybolacaktır tabi yardım gerekiyorsa almak gerek. Allahın izniyle son bulacaktır.

Stres değill stresli olduğumda da bu durum yaşanıyor tabiki ama bunun hariicinde Kafamda kuruyorum atamıyorum o olayı.. Devamlı o olayla meşgul oluyorum..

Hayır tabii ki bende destek aldım tedbir elden bırakmamak lazım ama bu cümlenin de faydası oldu benim için sadece paylaşmak istedim.

Bu lanet şey gectikten sonra tek kalan sizde ki bu his oluyor.... Onu da şöyle düşünün en kötüsünü atlattım, tekrar olursa tekrar geçer. Her tecrube daha iyi sonuc almaniza neden olur!!! Sakin olun, kaçtıkça pesinize düşüyor maalesef.

Sağol canım. Benim de her şey ters gittiği dönemler nüksediyor. 3 ay önce yine Bi sıkıntı yaşadım anksiyete gösterdi kendini 2 hafta içinde 6 kilo verdim, bir de bende baş ağrısı yapıyor en büyük derdim o aslında. Günlerce hatta aylarca geçmeyen baş ağrısı yaratıyor bende. Dediğin gibi sonra geçiyor önemli olan sağlık diyorsun :)

Sizde benim gibi o hissi yaşıyor musunuz ? Biraz tarif eder misiniz rica etsem. Evet düşünüyorum sadece geçmeyeceği ihtimali beni korkutuyor saçma biliyorum beynimin bir oyunu ama öyle bir his ki sanki kendime engel olamıyorum... takıntı ettim galiba

ah ah kendimi bildim bileli anksiyete hastayım. depresyon da keza öyle.. genel de kötü bir şey olacakmış hissi bütün yaşam kalitemi bozuyor daha önce 4 yıl ilaç kullanmış ve sonrasında 5-6 yıl tamamen olmasa da iyileşme göstermiştim. Ancak son 3 aydır anksiyete tavan durumda..
yeniden ilaç kullanmaya başlamak ise ; hiç istemiyorum.

Peki benim yaşadığım hissi yaşadınız mı hiç. Nelerden korkuyorsunuz ? Ben mesela delirmek... bence çok çok gerekmiyorsa kullanmayın tekrar

Peki benim yaşadığım hissi yaşadınız mı hiç. Nelerden korkuyorsunuz ? Ben mesela delirmek... bence çok çok gerekmiyorsa kullanmayın tekrar

K bakmayim.yeni gordum mesaji. Delirmek korkusuna hic kapilmadim daha cok yakinlarima bisi olacakmis korkusu her an birinin olum haberini alacakmis gbi tetikte bekleme. Kendimle ilgili nasil.anlatsam zamaninda arkamdan konusan is ceviren cok imsan oldu onlarin hala benle planlari olduğuna dair kaygilar gbi gbi diyebilirim kafamda kurup gerçekliğine inanmak ise anlatilamaz. Mesela suan ailem sehir disindan ucakla gelecekelr kafamda kurmaya basladim ya ucakta bisi olursa? Of alalhom sen aklimizi koru

Anladım canım bunun beyninin sana oyunu olduğunu düşün sürekli sakin olmaya çalış allah şifa versin hepimize inşallah

Beyinde seratonin eksikliği ve beynin yanlış sinyal vermesi olan panik bozuklukla yani kimyasal bir durum ile din olgusunu bağdaştırabilen arkadaşı tebrik etmeden geçemicem.İnançlar ile tıbbi durumları yanyana koyarsak hastaneleri kapatıp ibadet yerleri ile idare etmemiz lazım.Dua edip inanıp kendinize manevi destek olabilirsiniz ancak var olan mevcuttaki beynin kimyasal bozulmasıyla alakalı olan durumları birbirine karıştırıp ilim ve bilime ayıp etmiş olursunuz.İkiside kendi kulvarında güzeldir.Tuz eksiğini şekerle,şeker eksiğini tuzla kapatamadığınız gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…