Şiddetli anksiyete depresyon ve okb

İnşallah bir ara izliyordum fakat bende tekrar geri başlıyordu saçma sapan bir şekilde. O yüzden ilaç tedavisi ve terapi olarak İzzet güllü izlemeyi düşünüyorum daha iyi olabilir belki teşekkür ederim.❤️
Tabi kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap canım ama sakın yaşadığın duygulara panik atak anksiyete diye bakma daha çok etkilenirsin duygu gözüyle bak inan çok faydasını görürsün ben eskiden bu yollardan geçtim kendime o kadar çok hastalık teşhisi koydum ki işte panik atak anksiyete bipolar okb ve hatta bi ara dedim kesin ben şizofren oldum o kadar zor şeyler yaşadım ki ama çok şükür hepsini atlattım arada sıkıntım olsa bile çok şükür hemen kontrol altına alabiliyorum eskisi gibi değilim 🤗

İlaçtan bu kadar çekinme, psikolojik rahatsızlıklar da kişiye aynı fiziksel rahatsızlıklar gibi zarar veriyor. İyileştiğinde doktorun ilacını kesecektir zaten.

Öncelikle herkese merhaba sizler benim büyüğüm sayılırsınız o yüzden sizden öneri almak istiyorum. Ben bir yıldır şiddetli anksiyete yaşıyorum sanki insanlar benimle ilgili konuşuyormuş gibi geliyor en ufak bir şeyde direkt kalbim çarpıyor ve beni sinir eden insanları dövmezsem kafamda ki düşünceler susmak bilmiyor. Sürekli kafamda ya kötü birşey olursa ya şöyle böyle olursa diye düşünmeden duramıyorum geçmişe çok takılıyorum ve ayreten çok sinirli bir insanım sinirlenince gözüm pek birşey görmüyor. Kimseye güvenmiyorum hep başım dönüyor yemek yemek istemiyorum uyumak istiyorum ama oda zehir oluyor ben ne yapacağım? Psikiyatride gittim bana antidepresan verdi risperdal prozac falan onlarıda kullanmadım attım kullanan insanlarda şimdi yanlış anlaşılmasın kimseyi kınamıyorum bu ilaç sonuçta ve beyine zarar kullanan insanlar deli gibi dolaşıyordu çevremde var kullananlar zaten ilaç tedavisi bitince tekrar başlıyor bu düşünceler. Yaz tatilinde kendimi toparlarim geçer dedim ama pek bir işe yaramis gibi görünmüyor. Şimdi sorum şu ben bu psikolojik hastalığı doktorsuz ilaçsız nasıl anlatırım? Benim kendime gelmem lazım bir hayatım adapte olmam gereken bir kariyerim var. Basit değil bu hastalık düşmeden kimse bilmez insanı yaşarken öldürüyor yaşarken ölmek dediklerinin biride bu hastalık olsa gerek insanın kendini asıp öldüresi geliyor. Rica ediyorum yardım edin biri bana yardım etsin ben bu illetten nasıl kurtulurum gözümde hiç bir zaman büyümedim ama bir sene boyunca deli gibi gezdim ortalıkta okulum olduğu halde derslerime bile ilgi gosteremedim şimdi diyeceksiniz ki kendini başka bir şeye odakla olmuyor midenle kalbin arasında bir boşluk varya orada bir şeyler fokurduyor garip bir duygu aglayasin geliyor. En sevdiğim yemeklerden bile tat tuz alamıyorum ve çok kilo verdim önerilerinizi bekliyorum...
Mutlaka altta yatan sebepler vardır . Ben de yaşadım anksiyete panik atak ve sinirlenme . Küçükten beri kaygılıyım hatta . Travmatik şeylere dayanıyormuş . Travma tedavisi aldım .EMDR . Panik atak tamamen geçti Allah’a bin şükür . Öfke krizlerim ve geçmişe takılı kalmamda geçti . Kalan şey kaygıların bazıları bu da genel de duygusal olarak güçsüz stresli olduğum dönemlerde nüksediyor . Hala daha terapilere devam ediyorum . Ve gerçekten iyi geliyor . Çok şiddetli durumdaysan belli bi zaman ilaç +terapi sonra ilacı keserek terapiyle devam edebilirsin(doktor kontrolünde ve önerisiyle)

Mutlaka altta yatan sebepler vardır . Ben de yaşadım anksiyete panik atak ve sinirlenme . Küçükten beri kaygılıyım hatta . Travmatik şeylere dayanıyormuş . Travma tedavisi aldım .EMDR . Panik atak tamamen geçti Allah’a bin şükür . Öfke krizlerim ve geçmişe takılı kalmamda geçti . Kalan şey kaygıların bazıları bu da genel de duygusal olarak güçsüz stresli olduğum dönemlerde nüksediyor . Hala daha terapilere devam ediyorum . Ve gerçekten iyi geliyor . Çok şiddetli durumdaysan belli bi zaman ilaç +terapi sonra ilacı keserek terapiyle devam edebilirsin(doktor kontrolünde ve önerisiyle)
Altta yatan sebepler çok herşey bir anda patladı şuan o kadar zorlanıyorum ki hayatıma adapte olmaya çalışıyorum ilaçlarımı düzenli kullanmam şart onuda biliyorum bir sene boyunca dayanabildim en sonunda daha büyük patlak verdi ve evet çok şiddetli durumda hayatıma devam edemez oldum.

X