Anksiyete(panik atak) sorunu ve yılmış olan ben....

Bende de var anksiyete, benimki boyle hastalıklara takma durumu degil de asırı mükemmelliyetcilik gibi. En buyuk pırlantayı alana kadar kulağımı deldirmedim, en guzel arabayı alana kadar araba değiştirmedim falan. Bır sure sonra benı strese sokuyordu ilişkilerimde de benim istediğim olana kadar direniyordum yoksa cok mutsuz olup hemen siliyordum insanları. En iyisine ulaşana kadar kendimi hırpalıyordum. Bır de eskiden olan olaylar travma yaratıyorsa eger bu surekli karşısına cıkar. Ben her seferinde beni terk edecek mesajıma cevap vermedi kesin beni sildi diye kuruntu yapıyordum. Yani basım agrıyor muhtemelen tansiyonum yükseldi beyin kanaması geçireceğim kuruntusunun baska bır versıyonu gibi. Bunu psikolog bes seansta çözüyor. Fizyolojik olarak doktorluk bir is olmadıgının farkında olması iyi, yoksa psikiyatra gitmesi lazımdı ve muhtemelen ilaç tedavisi görecekti; cunku beyin ona hastasın sinyali yollardı ama su an psikolog yeterli. Aynı süreci yaşadığım icin biliyorum. Tedavi edilmezse davranış bicimi haline gelir cunku.
Sizin durumunuzda epey zormuş. Zaten bu hastalık çevresinide bitiriyor kendisinide..
peki siz tamamen kurtulduınuz muacaba? yada bununla baş etmeyi öğrendiniz mi.
inşalllah yener. Doktor zaten sorularıyla konuşturur ki eşini.Sen rahatlatmaya çalış onu.
Psikologuma güvenim tam biliyorsun canım beni o kurtardı.. dua et olur mu:KK61:
Allah yardımcınız olsun. Benim eşim de pek nazlıdır, iki kere hapşursa ayyy çok hastayım diye yataklara düşer. Ama sizin dediğiniz kadar değil tabi.
Durumunun farkında olup psikoloğa gitmek istemesi çok iyi. İnşallah faydalı olur da siz de rahatlarsınız.
Sevgiler.
çok teşekkür ederim. Maalesef durum sizinkinden epeyce bir farklı..

Sizin durumunuzda epey zormuş. Zaten bu hastalık çevresinide bitiriyor kendisinide..

Psikologuma güvenim tam biliyorsun canım beni o kurtardı.. dua et olur mu:KK61:

çok teşekkür ederim. Maalesef durum sizinkinden epeyce bir farklı..
ederim tabiki.Allah şifasını versin. Her derdin dermanı vardır üzme kendini.

Canımm bence psikolog eşine iyi gelicektir....
İlaç werebilir belki eşine o düzene sokar....

Canım yazmak istedim aynısı ama aynısı abimdi benim doktora gitti o da öyleydi ne derler diye az çektirmedi yengeme ama inan şu an çok çok iyii doktor çözücek işinizi....Geçmiş olsun yavruu..
Ah canım çok teşekkür ederim . İnşallah düzelir , duaet olurmu . Çünkü benimde ruh sağlığım kötüye gitmeye başladı.
Doktora gitmekten korkuyor olabilir (vücut ağrıları için doktora gitmekten bahsediyorum burada). doktorun kendisine kötü haber vereceğini, ölümcül bir rahatsızlığı olduğunu düşünüp kafayı yiyordur muhtemelen. Çok detaylı anlatmasa da bu böyle olur kendimden biliyorum. Psikiyatriste giderse hayatının normal olabileceğini, bu korkularının geçeceğini, mutlu olabileceğini, kuş gibi hafifleyeceğini söyleyip telkin yap bol bol. Çünkü o da sıkılmış durumdadır ve boğuluyordur. Gaz vereceksin ve destek olacaksın. Ne olursa olsun senin yanında olacağım sözü bu tür hastaların ilacıdır aslında :KK66:
Ben zaten inan sürekli onu gazlıyorum , hastalık herkesin başına gelir sen üzülme sakın . Bak tedavisi var diyorum. Bu şekilde ikna ettim onu. Umarım bundan sonrası içinde gücüm olur..
cek kırbacı :KK70::KK70:

peki bu annesindenmi? bulaştı. konunu yazdıgın yerde sanki öyle demişinde.

evet canım ırsiymiş aslında bu. ama annesi o kadar çok söylüyor ki inan bana annem bu kadar söylese bende olurum..

ederim tabiki.Allah şifasını versin. Her derdin dermanı vardır üzme kendini.
üzülmeme ye çalışıyorum, o en zor günümde bana hep destek oldu biliyorsun.
zaten hep gizlice ağlıyorum , çünkü çok bunaldım çok...
Canımm bence psikolog eşine iyi gelicektir....
İlaç werebilir belki eşine o düzene sokar....

inşallah düzene girer. ne yapmam gerektiğini şaşırmaya başladım..

evet canım ırsiymiş aslında bu. ama annesi o kadar çok söylüyor ki inan bana annem bu kadar söylese bende olurum..
Kadınlar zaten hastalık hastası olmada üstlerine yokki.
psikolojikmen hasta olabilirsin. hastayım bugün demen yeterli.
erkek olunca hele bide bunu yapan dahada tuhaf bi hal alıyor.
inşlallah en kısa zamanda atlatırsınız cnaım

üzülmeme ye çalışıyorum, o en zor günümde bana hep destek oldu biliyorsun.
zaten hep gizlice ağlıyorum , çünkü çok bunaldım çok...

inşallah düzene girer. ne yapmam gerektiğini şaşırmaya başladım..
Haklısın zor bir durum...
Bu sosyal hayatınızı bile etkiler...

Hayır doktora gidemem hap verir diyip duruyor. Ne olur gidelim hap iç kimseye söylemem diyorum. Teşhisi kayınvalidem koydu sürekli "bende var bu meret e tabi bi oğlumda çıkacaktı oda x oldu diyor" o bunu dedikçe eşim daha kötü oluyor.
Zaten bir şeyi yoksa hap vermezler, yönlendirirler piskologa. Piskologa gidince oda soracak, her şeyini tahlillerini yaptırdın mı falan diye. Anne de varsa bilemiyorum ; ama benim fikrim önce hastaneye gidin, tahliller yapılsın her şeyine bakılsın bir şeyi yoksa zaten onlar yönlendirirler. bu tarz rahatsızlıklara da ilaç veriliyor diye biliyorum.

Kadınlar zaten hastalık hastası olmada üstlerine yokki.
psikolojikmen hasta olabilirsin. hastayım bugün demen yeterli.
erkek olunca hele bide bunu yapan dahada tuhaf bi hal alıyor.
inşlallah en kısa zamanda atlatırsınız cnaım

Haklısın zor bir durum...
Bu sosyal hayatınızı bile etkiler...

çok teşekkür ederim kzılar
Yok canım henüz etkilemiyor , hatta gezmeyi falan benden çok seviyor.Sorun evde yalnız kalınca başlıyor desem yeridir..

Zaten bir şeyi yoksa hap vermezler, yönlendirirler piskologa. Piskologa gidince oda soracak, her şeyini tahlillerini yaptırdın mı falan diye. Anne de varsa bilemiyorum ; ama benim fikrim önce hastaneye gidin, tahliller yapılsın her şeyine bakılsın bir şeyi yoksa zaten onlar yönlendirirler. bu tarz rahatsızlıklara da ilaç veriliyor diye biliyorum.
Buna onu ben ikna edemem eminim. Psikologumuza bıraktım bu işi..

Ah canım çok teşekkür ederim . İnşallah düzelir , duaet olurmu . Çünkü benimde ruh sağlığım kötüye gitmeye başladı.

Ben zaten inan sürekli onu gazlıyorum , hastalık herkesin başına gelir sen üzülme sakın . Bak tedavisi var diyorum. Bu şekilde ikna ettim onu. Umarım bundan sonrası içinde gücüm olur..

Biliyorum canım yengeciğim ne çekti abimden..dayanamadı hepimizi topladı eve babam ya doktora gideceksin yada bir daha bana baba deme dedide gitti..şimdi ne aptalmışım niye gitmedim ben şimdiye kadar diyor bak göreceksin gidin doktora hiç bişeyciği kalmicakk..

Dürüst olmak gerekirse cok asırı bır gelişme yok ama kısa vadede etkili oluyor psikolog. İş insanın kendisinde bitiyor cunku tamamen. Ben eski erkek arkadasımın beni pat dıye ortada bırakıp gitmesinden dolayı cok zorluk çektim, sanki herkes beni bırakıp gidecekmiş gibi hissetmistim. Üstüne annemle babam boşanmaya karar verdi babam evden ayrıldı falan. Yani düşünsenize hayatınızdaki bütün güvendiğiniz sırtınızı dayandığınız erkekler çekip gidiyor :KK43: cok zor olmustu benim icin. Sonrasında simdiki sevgilimle tanıştım ben onu bıraksam bıle o benı bırakmadı. Onunla da baska bır sürü sorun yasadık, ama en azından herkesin çekip gitmeyeceğini gösterdi bana. Zaman zaman yine aynı korkuları yasıyorum, psikolog bu konuda cok yardımcı oldu bana ve sevgilimin düzgün bır ınsan olması da buyuk bir sans oldu benim icin. Bu travmalar zamanla geciyor, ama lütfen gidin psikologa, cunku olay antidepresan boyutuna psikiyatr boyutuna geçince cok daha zor oluyor iyileştirmek; cunku ınsanın kendisinin iyileştiğine inanması lazım ilk önce, süreç uzadıkça inanmak da zorlaşıyor. İlaç alınca nasılsa ilaç beni iyileştirecek diye kişi hic caba sarf etmiyor.

Diğer konularda da asırı mükemmelliyetciligim biraz törpülendi ama hala aynı gibi. O benim kendimle ilgili bir sey. Kişiliğimin öyle olduguna karar verdik :)

Doktora gitmeye ikna oldu ise inşallah en yakın zamanda geçer kuzum sen hiç meraklanma ... :KK19:

Biliyorum canım yengeciğim ne çekti abimden..dayanamadı hepimizi topladı eve babam ya doktora gideceksin yada bir daha bana baba deme dedide gitti..şimdi ne aptalmışım niye gitmedim ben şimdiye kadar diyor bak göreceksin gidin doktora hiç bişeyciği kalmicakk..
Bu mesajın bana nasıl umut oldu sana anlatamam.Allah razı olsun canım..
Dürüst olmak gerekirse cok asırı bır gelişme yok ama kısa vadede etkili oluyor psikolog. İş insanın kendisinde bitiyor cunku tamamen. Ben eski erkek arkadasımın beni pat dıye ortada bırakıp gitmesinden dolayı cok zorluk çektim, sanki herkes beni bırakıp gidecekmiş gibi hissetmistim. Üstüne annemle babam boşanmaya karar verdi babam evden ayrıldı falan. Yani düşünsenize hayatınızdaki bütün güvendiğiniz sırtınızı dayandığınız erkekler çekip gidiyor :KK43: cok zor olmustu benim icin. Sonrasında simdiki sevgilimle tanıştım ben onu bıraksam bıle o benı bırakmadı. Onunla da baska bır sürü sorun yasadık, ama en azından herkesin çekip gitmeyeceğini gösterdi bana. Zaman zaman yine aynı korkuları yasıyorum, psikolog bu konuda cok yardımcı oldu bana ve sevgilimin düzgün bır ınsan olması da buyuk bir sans oldu benim icin. Bu travmalar zamanla geciyor, ama lütfen gidin psikologa, cunku olay antidepresan boyutuna psikiyatr boyutuna geçince cok daha zor oluyor iyileştirmek; cunku ınsanın kendisinin iyileştiğine inanması lazım ilk önce, süreç uzadıkça inanmak da zorlaşıyor. İlaç alınca nasılsa ilaç beni iyileştirecek diye kişi hic caba sarf etmiyor.

Diğer konularda da asırı mükemmelliyetciligim biraz törpülendi ama hala aynı gibi. O benim kendimle ilgili bir sey. Kişiliğimin öyle olduguna karar verdik :)
Kesinlikle canım insan kendinin psikologu olmalı. Sende ne olur kendine zindan etme bu hayatı..
Doktora gitmeye ikna oldu ise inşallah en yakın zamanda geçer kuzum sen hiç meraklanma ... :KK19:

Balkızım dua et ne olursun hem ona hem bana..

Bu mesajın bana nasıl umut oldu sana anlatamam.Allah razı olsun canım..

Kesinlikle canım insan kendinin psikologu olmalı. Sende ne olur kendine zindan etme bu hayatı..

Balkızım dua et ne olursun hem ona hem bana..
Allah yardımcınız olsun kuzum benim ya , sen hiç dert edinme , eğer isterse atlatır merak etme.:KK19:

Merhaba arkadaşlar..
2 yıldır mutlu giden bir evliliğim var. Tek sorunumuz Eşimin annesinden gelme panik atak rahatsızlığı.Ve bu durum inanın beni artık çok yoruyor. Sürekli karşımda oram ağrıyor buram kötü diyen bir adam var. ve inanın kendimden den çok ona üzülüyorum. Bazen çok iyi oluyor ama bazen de bir o kadar kötü..

Bu aralar kendinde sürekli bir baş ağrısının olduğunu ve yüksek tansiyonu olduğunu söyleyip duruyor. Doktora gidelim diyorum istemem diyor. Cidden yıldım en son dün akşam tamam psikologa gidelim bari dedi. Çünkü oda biliyor bu durum psikolojik.. Bu durumlardan geçmiş arkadaşlar ciddi manada desteğinize ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

NOT: Arkadaşlar birde eklemek istediğim bir şey var ne olursunuz psikologa gideni insanları deli olarak görmeyin. yada ayıplamayın ...Ben kocamı iki senedir sadece " millet benim hakkımda ne düşünür" düşüncesi yüzünden ikna edemedim...
o kocana benden selam söyle ağzını burnunu kırdırtmasın biz delimiymişiz:KK70:

X