- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.254
Sizin durumunuzda epey zormuş. Zaten bu hastalık çevresinide bitiriyor kendisinide..Bende de var anksiyete, benimki boyle hastalıklara takma durumu degil de asırı mükemmelliyetcilik gibi. En buyuk pırlantayı alana kadar kulağımı deldirmedim, en guzel arabayı alana kadar araba değiştirmedim falan. Bır sure sonra benı strese sokuyordu ilişkilerimde de benim istediğim olana kadar direniyordum yoksa cok mutsuz olup hemen siliyordum insanları. En iyisine ulaşana kadar kendimi hırpalıyordum. Bır de eskiden olan olaylar travma yaratıyorsa eger bu surekli karşısına cıkar. Ben her seferinde beni terk edecek mesajıma cevap vermedi kesin beni sildi diye kuruntu yapıyordum. Yani basım agrıyor muhtemelen tansiyonum yükseldi beyin kanaması geçireceğim kuruntusunun baska bır versıyonu gibi. Bunu psikolog bes seansta çözüyor. Fizyolojik olarak doktorluk bir is olmadıgının farkında olması iyi, yoksa psikiyatra gitmesi lazımdı ve muhtemelen ilaç tedavisi görecekti; cunku beyin ona hastasın sinyali yollardı ama su an psikolog yeterli. Aynı süreci yaşadığım icin biliyorum. Tedavi edilmezse davranış bicimi haline gelir cunku.
peki siz tamamen kurtulduınuz muacaba? yada bununla baş etmeyi öğrendiniz mi.
Psikologuma güvenim tam biliyorsun canım beni o kurtardı.. dua et olur muinşalllah yener. Doktor zaten sorularıyla konuşturur ki eşini.Sen rahatlatmaya çalış onu.
çok teşekkür ederim. Maalesef durum sizinkinden epeyce bir farklı..Allah yardımcınız olsun. Benim eşim de pek nazlıdır, iki kere hapşursa ayyy çok hastayım diye yataklara düşer. Ama sizin dediğiniz kadar değil tabi.
Durumunun farkında olup psikoloğa gitmek istemesi çok iyi. İnşallah faydalı olur da siz de rahatlarsınız.
Sevgiler.