Anksiyete Bozukluğu Paylaşım Platformu

Bilirim o duyguyu onu düşünmenin nasıl bişey olduğunu zamanında bende çok düşündüm düşündükçe korktum ama ele birşey geçmiyor bu rahatsızlıktan ve kalitesiz zamandan başka...düşünme canım günün tadını çıkar valla ben aklıma gelince amaaaan diyorum bir ben ölmicem herkes ölcek ozaman niye korkmak...tadını çıkaralım hayatımızın..sen tekrar bebek düşünüyormusun??
Düşünüyorum canım bu ay korunmıycaz artık nasip bakalım allahım hayırlı zamanda hayırlısını versin inş benim 6 ay ara verdik zaten bakalım
Sen nasılsın peki daha iyimisin ilaç kullanıyormusun

Merhabalar kendinizde bu hastalığın olduğunu nasıl keşfettiniz kendi kendime tanı koymak istemiyorum ama sürekli yaşadığım belirtileri internette araştırdığımda karşıma anksiyete,panik atak,depresyon hastalıkları çıkıyor... Sürekli hata yapma korkusu, kendimi suçlu hissetme, çarpıntı,bazen baş dönmesi, en ufak br şeyi kafama takıp saatlerce düşnme, uzaklara gitme isteği, hiçbir şeyden zevk alamama, insanlara karşı güvensizlik, aynı zamanda evde falan yalnız kaldığımda karamsarlık mutsuzluk :( bunlar her insanda olan şeyler ama bende 2 senedir yoğun bir şekilde sürüyor ve resmen yaşamaktan zevk almadığımı hissetmeye başladım. Bunlar için psikolog yada psikiyatriste gitmeli miyim sizlerde de aynj belirti var mıydı?

Merhabalar kendinizde bu hastalığın olduğunu nasıl keşfettiniz kendi kendime tanı koymak istemiyorum ama sürekli yaşadığım belirtileri internette araştırdığımda karşıma anksiyete,panik atak,depresyon hastalıkları çıkıyor... Sürekli hata yapma korkusu, kendimi suçlu hissetme, çarpıntı,bazen baş dönmesi, en ufak br şeyi kafama takıp saatlerce düşnme, uzaklara gitme isteği, hiçbir şeyden zevk alamama, insanlara karşı güvensizlik, aynı zamanda evde falan yalnız kaldığımda karamsarlık mutsuzluk :KK43: bunlar her insanda olan şeyler ama bende 2 senedir yoğun bir şekilde sürüyor ve resmen yaşamaktan zevk almadığımı hissetmeye başladım. Bunlar için psikolog yada psikiyatriste gitmeli miyim sizlerde de aynj belirti var mıydı?
Evet canım hepimizde aynı belirtiler var bir an önce doktora gitmelisin

Cevap verdiğin için teşekkür ederim psikiyatr bölümüne mi gitmeliyim?
evet canım bir an önce bir psikiyatri ve psikoterapiste gitmelisin..psikiyatri ilaç için diğeri terapi için ikisi bir arada olduğu zaman inan çok faydalı oluyor..daha fazla erteleme bence doktor olayını bir an önce git

Mrb arkadaşlar bende baya uzun bir süredir anksiyete ve panik atak ile uğraşıyorum. Şuanda da korkularım tavan yapmış durumda yatmaya korkuyorum :( sanki göğsümün üstünde titreme gibi sarsılma gibi bi his oluyo ve ben onu hissettiğim an fırlıyorum yerimden.sonra da birden kalbim ritim değiştiriyo gibi... nefessiz kalıyomuşum gibi oluyo. Rahatlamak istedikçe bi daha olacak korkusu yüzünden rahatlayamıyorum. Sizde böyle bişey yaşadınız mı hiç:( panik çok değişken bi hastalık, kimi gün çarpıntı, kimi zaman iç sıkıntısı vs vs vs.. Hangisini yenersek diğer yerden yakalamaya çalışıyo. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Bendede oluyor bacaklarımda titreme oluyor ve derin nefes alamıyorum ve yerimde duramıyorum oturamıyorum resmen atak geçirirken daha dün gece yaşadım kendi kendinin doktoru olcaksiniz tek çare bu acile bile gittiğimde odaya alıp bekleyin diyorlar müdahale yok sakinleştirici yi yalvar yakar vurdurttuk ilaç kullanmak istemiyorum bende bunun dışında normal hayatımda güvensizlik ve isteksizlik herşeye karşı bendede var hoc biyerde mutlu olamıyorum sıkılıyorum üşeniyorum buram ağrıdı kesin bi hastalık var derin nefes alamıyorum kesin astım oldum kalp krizi geçiricem ve aynı etkileri yaşıyorum değerlerim normal olması na rağmen unutkanlık var ciddi anlamda bunuda anksiyete ye bagliyorum aşırı duygusal ve daha çok içime kapandım:/

Atak geçirirken direk ilginizi başka bişeye vermeye çalışın zor ama başaricaz yaşayan bilir Allah kimseye yaşatmasın sağlık en önemli şey

Bendede oluyor bacaklarımda titreme oluyor ve derin nefes alamıyorum ve yerimde duramıyorum oturamıyorum resmen atak geçirirken daha dün gece yaşadım kendi kendinin doktoru olcaksiniz tek çare bu acile bile gittiğimde odaya alıp bekleyin diyorlar müdahale yok sakinleştirici yi yalvar yakar vurdurttuk ilaç kullanmak istemiyorum bende bunun dışında normal hayatımda güvensizlik ve isteksizlik herşeye karşı bendede var hoc biyerde mutlu olamıyorum sıkılıyorum üşeniyorum buram ağrıdı kesin bi hastalık var derin nefes alamıyorum kesin astım oldum kalp krizi geçiricem ve aynı etkileri yaşıyorum değerlerim normal olması na rağmen unutkanlık var ciddi anlamda bunuda anksiyete ye bagliyorum aşırı duygusal ve daha çok içime kapandım:/
seni o kadar iyi anlıyorum ki...anksiyete ya depresyonla birlikte ortaya çıkıyor yada anksiyete depresyonu getiriyor..aşırı isteksizlik unutkanlık mutlu olamama...ilaç kullanmanı tavsiye ederim ve terapi almanı bana iyi geliyor ikiside..bence bi psikiyatriye git ilaç kullanmanın hiçbir sakıncası yok ki benim etrafımda birsürü insan kullandı bıraktı iyileşti kimi hala kullanıyor..hiç çekinme ilaç kullanmaktan

aynen bende dediğin gibiyim, benim önceden bütün vücudumda oluyodu o titremeler, uykuda bile hissedip uyanıyodum. Ansiyetede panikte dönemsel olarak şekil değiştiriyor. Şimdi o his gitti baya uzun bir süredir de dediğim gibi kalbimin üzerinde hissettiğim ve tarif edemediğim titremeye benzer ama sanki o an kalbim duruyomuşcasına atışını hissedemediğim bir durum yaşıyorum :( Bu duruma takıldıkca uzanmaya bile korkuyorum. Bu ara fazla stresli bi dönemdeyim, kendimi kontrol edemiyorum. Senin dediğin gibi devamlı kendimi dinleyip hastalık düşünüyorum. Unutkanlık da cabası.. Çevrede hiç arkadaşım yok, ufacık bir yer zaten burası..

Herşey beynimizde bitiyor, normal bir zamanda kendimizi kontrol edebiliyorken, psikolojimiz zayıfladığında beynimiz bizi yönetiyor. Aslında geçici olduğunu, üstesinden gelebileceğimizi, sakin olmamız gerektiğini biliyoruz fakat o anlık zayıflık yüzünden istemeyerek paniğe teslim oluyoruz.

Son düzenleme:
Benim çocukluğumdan yetiştirilişimden itibaren başlayan bir durum bu. O zamanlar bilmiyosun neyin ne olduğunu. Bir de insan olarak bir birey olarak yetiştirilmedim ben. Hiçbir zaman kendi kararlarımı alamadım. O kadar problemliydi ki geçmişim.. Bunlar şuan bana bu şekilde geri dönüyor.

Suan bi ilaç kullaniyormusun
Hayır canım kullanmıyorum. Şuan kist için ilaç tedavisi görüyorum. Ama daha önce kısa süreli bi ilaç tedavisi görmüştüm, konuşmak anlatmak yaşayanlarla dertleşmek daha çok etkili olmuştu. Benim şuan yaşadığım yer çok küçük bir kasaba ve sürekli evdeyim. Bazen çok bunalıyorum ama yapacak birşey yok malesef, olsun şükür... Burada yalnız olmadığımı bilmek bile moral oluyo

Bende pskolijim bozuk evdeyim sürekli bi ara yemek yapmaya vermiştim kendimi ama suan bile okadar useniyorumki canım hiç bişi yapmak istemiyor sürekli evdeyim

Back
X