- Konu Sahibi kararsizkararli
Seven adam böyle olmaz ya çok seviyor diyorlar ama ben katılmıyorum ben hakkınızda hayırlısı kocanız baya zor adam:18:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar, ben nişanlıyım, gelinliğim hazır sayılır, eşyalar alındı...Eksikler var elbette...Bu kısmına kadar herşey normal; ama işte bundan sonrası...Nişanlım 360 derece değişti, o anlayışlı insan başka bir insana dönüştü...Kendi ailesine hiç olmadığı kadar bağlandı, bizim ilişkimiz en şaşalı olması gereken dönemde gittikçe kötü duruma geldi. Ben rahatsızlıklarımı söyledim, ben hep böyleydim dedi. Böyle olsaydı sürmezdi ki zaten! Evlilik beni korkutuyor, şu an böylese gelecekte ne olacak...Biz daha önce de sorunlar yaşadık ama hep yıllarıma emeklerime acıdım. Şimdi o kadar mutsuzumki evlenip ayrılmak daha kötü diyorum. Şimdi karar verme aşamasındayım, ama bu kararı ofkeyle vermek istemiyorum. 2 hafta sonra düğünüm var, ailelere açıklamak çevredekilere laf anlatmak o kadar zoruma gidiyor ki... İnanınki acımı değilde çevreyi ve daha sonrasında yaşanabilecek pişmanlığı düşünüyorum. Şu anda nişanlımla konuşamıyoruz, sorunları çözmek için masaya otursak kavga ediyoruz. Arkadaşlarım teselli etmek için mi bilmiyorum ama evlilik stresi diyorlar...
Ayrıca sen buradakilere kızıyorsun ama, şu konunu hatırladım da eşin zaten baştan belliymiş nişanlıyken bile..Aniden değişen eşin değil baştan beri aynı olan eşin..
Ayrıca sen buradakilere kızıyorsun ama, şu konunu hatırladım da eşin zaten baştan belliymiş nişanlıyken bile..Aniden değişen eşin değil baştan beri aynı olan eşin..
Bu ilk kez olmuyor, bizim kavgalarımız hep önemsiz şeylerden ama o önemsiz şeyler büyüyor. Herşey yolundaydı, hiçbir sorun yok yani...Sabah arabay bindik, beni işyerine bırakacaktı. Bende doktora gitmiştim geçen hafta, saçlarım avuç avuç dökülüyordu. Arabadaykende saçımı topladım, abartmıyorum 2 avuç elime geldi Neyse benimde aklıma geldi, eşim bana doktor ne dedi, kan sonuçları nasıl vs. diye sormamıştı. Bende dedim ki, sen benim kan sonuçlarımı sormadın. Sen bana söylemedin ki dedi. Bende söylediğimi ve hatta o zaman şunlaru şunları da söylemiştim dedim. Sonraki diyalog aklımda kaldığı kadarıyla şöyle;
Odun eşim-Sadece hayatımda sen mi varsın? Ben herşeyi düşünemiyorum, ne kadar yoğun olduğumu biliyorsun. Söylemen bile hatalı; sen benim kan sonuçlarımı sormadın yerine; hayatım sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım.
Ben-Ne demek sadece hayatımda sadece sen mi varsın? Ayrıca zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Kusura bakma atlamışım desen herşey farklı olacak. Sen önce söylemedin diyorsun, sonra hatırlayınca da bana kulp takıyorsun. Senin ailen benim, kendi ailen değil. Temel aile biziz.
Odun eşim-Sen benim ailemi dışlayamazsın. Onlar benim herşeyim. Duymak istiyorsan söyleyeyim, onları sana tercih ederim. Sen zaten onları hiç sevmedin, bana her seferınde bunu ima etme...
Ben-ben senin aileni dışlamıyorum, karına sen benim hayatımda tek değilsin diyemezsin. Konuyu basit bir özürlü kapatacağına daha da alevlendiriyorsun.
Odun eşim-senin karılığını hissetmiyorum, çocuk gibi davranıyorsun. Bana neden sormadın, kan sonuçlarını? Ben senin takipçin miyim?
-Bu böyle gitmez, sonumuzun ne olacağı belli. Bugun olmazsa yarın olacan..
Ben-Ne?
Odun eşim-Boşanacağım...
Ben-Sen bilirsin, söylediklerinin ağırlığının farkında mısın?
Odun eşim-Evet, farkındayım, hemde çok...
Bende arabadan indim, bunları unutmayacağım dedim. Unutma zaten dedi. Kapıyı çarptım indim. Henüz 4 aylık evliyiz, birbirimizi seviyoruz. Genelde de anlaşırız; ama öyle konulardan öyle sorunlar çıkıyorki!!! Sonu boşanmaya bile varıyor!!! Dişini fırçala dediğim için bana küser; yemeğe yardım ederse şunu unutma desem suratını asar...Çok örnek var, alışma sürecinde olur kavgalar; hatta her zaman olur da; eğer her defasında içindekileri mi kusacak? Hem boşanacağım dedi, hem de ailemi sana tercih ederim dedi. Ne olacak? Bu akşam biraz eve geç gelecek, gelince yemek yemeyecek, surat asacak. Sonra muhtemelen hafta sonu neden biz böyleyiz, sorun ne konuşmaları... Sonrasında da yine aynı şey...Beni üzmeyi mi seviyor acaba? Bana arabadan inmeden önce butun gün bunları düşün tamam mı dedi. Yani benim günü huzursuz geçireceğimi biliyor; ama umurunda değil. Ben kızlara tavsiyede bulunurken eşinle konuş diyorum veya terapiste gidin:) Şimdi bu adamla konuşsan ne değişir, terapiste gitsen ne değişir? Terapiste bu nedenle gitmeyi kabul etmez zaten, üstelik buna ayıracak hiç bütçe yokken...Yani hep bizden değişmemizi bekliyorlar, sadece yetinmeyi...Ben mi abarttım bu olayı? Yoksa ilişkimiz mi yıpranıyor bilemedim...
Kararsizkararli niye guldugunu anlayabiliyorum :)
cunku eminim flort ya da nisanlilik evresinde de
boyle olaylar yasadiniz
o nedenle sana normal geliyor
bir nevi alistin bu durumaiste evliliklerde kadinin hatasi
ese gore yasamak
uyum saglamak demiyorum
onun her yaptigini
her soyledigini sineye cekmek bir sonrakinde karsindakinin dozu arttirmasi vs vs...
evlenmeden once bunlari es gectin
simdi batiyor
aslinda degisen esin degil
sensin..
aslinda tek sebep olaylarin degil kisilerin konusulmasi
yani olayin kisisellestirilmesi
sen ben kavgasina donusmesi
beni taniyanlar bilir
en basta esim bilir bunun boyle olacagini
biz de tartisma yasiyoruz ama kavgaya donusturmuyoruz
olaylari kisisellestirmiyoruz...
sana tavsiyem hem esini hem kendini
bu konuda degistirmeye calis
uzun yillar sonra ne demek istedigimi anlayacaksin
tabi degisim yasanirsa...
bu arada 15 yillik evliyim demedim
8 yillik evliyim
15 yildir beraberiz dedim
Erkekler bekarken ailelerine düşkün değillerdir.Ama evlendikten sonra fena halde düşkün olurlar.Hemde saçma sapan şeylerde bunu dile getirirler..Erkeklerin genelinde vardır bu..
Eşiniz sinirli bir yapıya sahip belli..Evliliğin ilk zamanlarında daha şiddetli olsada bu tartışmalar ileride bitmesede azalır..
olayı nasıl ailesini kötülemişsin noktasına getirdiniz anlamadım, yahu evlilik yıldönümü hatırlanmadı diye kıyameti koparan trip atan kadınlar sağlık açısından hassasiyet bekleyen bi kadına nasıl bu kadar yükleniyo, evet efendim evlenen bi erkeğin temel ailesi eşidir, bu kadın içinde geçerli, biz batmandayız ailelerimiz ankarada ben hasta olsam annemimi arıcam gel bana bak diye, ya da eşim ona keza, tabiki bu saatten sonra hayatımızın her devresinde birbirimize bağlıyız, bugün eşiniz ölse doktor gelir size sorar organları bağışlansınmı diye ailesine değil, bu da bir dipnot
Neyse benimde aklıma geldi, eşim bana doktor ne dedi, kan sonuçları nasıl vs. diye sormamıştı. Bende dedim ki, sen benim kan sonuçlarımı sormadın. Sen bana söylemedin ki dedi. Bende söylediğimi ve hatta o zaman şunlaru şunları da söylemiştim dedim. Sonraki diyalog aklımda kaldığı kadarıyla şöyle;
Odun eşim-Sadece hayatımda sen mi varsın? Ben herşeyi düşünemiyorum, ne kadar yoğun olduğumu biliyorsun. Söylemen bile hatalı; sen benim kan sonuçlarımı sormadın yerine; hayatım sonuçlarım çıktı desen ben hatırlayıp sorarım.
Ben-Ne demek sadece hayatımda sadece sen mi varsın? Ayrıca zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. Kusura bakma atlamışım desen herşey farklı olacak. Sen önce söylemedin diyorsun, sonra hatırlayınca da bana kulp takıyorsun. Senin ailen benim, kendi ailen değil. Temel aile biziz.
birde 360 derece demis yaa hasta oldum bu cumleye...demekki adam ayni yerine geri gelmis.
arkadasa acilen geometri takviyesi sart
konu sahibi burayı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum!
Zira ben bir kaç kere okudum tartışmanın nasıl başladığını ve eşinizin ailesini ne amaçla orda öne attığınızı anlayamadım
Bende 3 yıldır evliyim.
Eşim ailesine inanılmaz bağlıdır.
Bu beni mutlu ediyor çünkü ailesine bağlı ise ailenin ne olduğunu biliyor anlamına gelir (bana göre)
Şunu asla unutmayın; Sizinle evlendi diye eşiniz ailesinden kopamaz.
Bu konuda gereksiz kıskançlıklar yapmayın.
Eşiniz emin olun haklı bir tepki vermiş
Benim eşimde olur olmaz yerde ailemi ortaya atsa bende çok sinirlenirdim
İş stresi bambaşka bir şey.
Eşinize anlayış göstermelisiniz.
Değiştirmeye çalışmayın kimse kimseyi değiştiremez.
Kimse kimseye üstünlükte sağlayamaz.
Ben merkezcilikten uzaklaşıp empati kurmaya çalışın.
Test sonucu sormayı unutmuş olabilir insanlık hali büyütülecek bir şey yok ortada
Siz burda güzel bir dille hatırlatsanız sorun olmayacaktı.
Belliki hatırlamadığı için iğnelemişsiniz eşinizde patlamış
Uzun lafın kısası; Haksızsınız!
sana katılıyorum arkadaşım ama
test sonuçlarını unutmak ne demek ya
ben hastaneye gideceğim kan tahlili isteyecek dr
o gün eve geleceğim eşim bana sonuçları sormayacak
bence normal değil en azından birbirine bağlı bi eş için hiç normal değil
hiçbirimizin bazen kendi anamız babamızla konuşamadığımız şeyleri eşlerimize çekinmeden anlatabiliyoruz.
konu sahibinin konuyu eşininailesine getirmesine kesinlikle katılmıyorum
sağlık durumunuda eşinin önemsememesinehiç katılamayacağım işte ne kadar yoğun olursa olsun
bi aile de iş iş yerinde kalır
işe gittiğinde de evde ki yaşananlar evde kalır
Arkadaşlar, bir kızçe kadın kadının düşmanıdır yazmış. Çokta doğru yazmış, nasıl yorumlar bunlar??? Ben fikir akmak, tecrubelerden yararlanmak istiyorum. Ben olsan şöyle olurdu, yok ben 15 değil 8 yıldır evliyim, yine de 2 çocuğa rağmen bırakı giderim. Git arkadaşım, seni tutan mı var. Boşan, boşan yorumları...Seni sevmiyor tarzında kesin yorumlar, sen nasıl yorumlar APTAL dersin...Bazı yorumları aptalca bulmuş olabilir, benim paylaştıım yazıdan kesin çıkan yorumların bazılarını böyle buldum.
Çok acımasızsınız, gerçekten çaresiz bir insanı bunalıma sürükleyecek kadar!!! Çok şükür ki, ben neyin ne olduğunu biliyorum ve burada tecrubeli insanlardan da fikir aldım. Onlara da teşekkür ediyorum. Yorum yapmayın yazıyorum ama yorumlar geliyor, o zaman ne diyeyim