Aniden değişen eşim...

canım kusura bakma ama ilk önce kimseyi savunmak için yazmıyorum bunu bil eşinin seninle böyle konuşması yanlış belli ki sinirle söylemiş ama senin konuştukların da yanlış ben 3,5 yıılık evliyim eşin yoğun olabilir. aklından çıkmış olabilir evet tek düşündüğü şey sen olamazsın zaten çünkü hayat şartları bunu gerektiriyor sen sadece eşinimi düşünüyorsun yedi yirmi dört hayır bende düşünemem sende.
eşinin ailesini ilk sen ortaya atmışsın cümlelerinden onu anladım neden durduk yere senin tek ailen benim diyosun hayır degil olsun da istemem iyiki analarımız baba larımız kardeşlerimiz var evet herkezin ailesi kendine kıymetlidir ve kimse ailesine laf etirmez bence çok yenisini iyi düşünün herşeyi irdelemeyin ve birbirinize saygınızı kaybetmeyin unutma ki bir ömür geçireceksiniz allah ayırmasın sizi saygı biterse sevgi de biter unutma canım eşinin de ağzına sakız etmesi çok yanlış boşanma işini umarım bir daha tekrarlamaz bence bu konuyu konuşmalısın....

Kusura bakma eşin çok şımarık, iki yüzlü bana göre o laflardan sonra yüzüne bakma, benim eşim bana öyle konuşsa toplar eşyamı giderim seviyor gelir değer veriyorsa aklı başına gelir. Hee o lafları yer oturursan daha çok laf yersin eşinden.

sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu cıkmamış.
madem eşin bu kadar pervasız sende inciniyorsun.burada tek çare şartları cok fazla zorlamamak.
tartışma ortamları yaratmamak.

çok ağır eleştiriler okuyorum. her yorumda acıtıyo. kendimi bu kardeşimin yerine koyarak okudum okudukça öfkelendim eşyalarımı toplayıp defolup gitmek geldi evden. bu kadar katı eleştiriler yapıp öfkelendirmeyin kardeşi.benzer sorunlar içindeyim ve 7 yıllık evliyim. yeni evlendiğimiz zamanlarda bu konu yüzünden çok kavgalarımız oldu. ama asla ne aileme şikayet ettim nede o. nede ben eşyamı topladım gittim nede o. öfke ile insanlar kırıcı olabilir. evlenmek kolay bi zanaat değil arkadaşlar. öyle zor ki ne bir arkadaşlığa benziyor nede bir işte çalışmaya. öyle kolay olmuyor. aklı başında medeni iki insan gibi oturup konuşmak en güzeli. tartışmak gerek her konuyu.üzeri kapanıp gitmemeli hiç bi sorunun. madem böyle bir tartışma olmuşki keşke olmasaydı oturup tartışıp enine boyuna ölçüp biçmek gerek eşler arasında. muhakkak oda pişman olacaktır. ama asla ya ailen yada ben gibi kıyaslama yada tercih yapmak zorunda kalmamalı iki tarafta. kimse annesini babasını atmaz. sende bende. inşallah çok uzamadan herşeyler yoluna girer. ve son tartışmanız olur dilerim

ne güzel bak adimini atmis aksam yemegi disarda yiyelim hem konusalim demis,
sen tepkini tabiki ortaya koy, ve özellikle su bosanma lafini agzina almamasini israrla söyle,
cocuk degiliz artik de, cocuk oyuncagina cevrilmesin söyle,
ama dahada fazla uzatma,
eminim esin öyle demek istemedi, diyom ya sinirle agzina geleni sayan bi adam,
bende öyleyimdir biraz :))
insallah tatliya baglanir

aa ben boşanmaya karar verdim, haberin yok mu? Bana kimse böyle şeyler söyleyemez, gidip hemmen eşyalarımı toplayayım...

Hayat herkesi olgunlaştırmıyor, o yüzden önemli değil yapılan bu tarz yorumlar...Ben bu nedenle evi terk etmeyecek kadar aklı başındayım, tepki vermeyecek miyim? Elbette, ama çocuk oyuncağı değil bu...Ben eşiminde böyle düşündüğüne inanıyorum. Eşim için seni sevmiyor, iki yüzlü vs. yazıldı, ben yaptığım yorumların hiçbirinde bu tarz şeyler yazmadım. Yorum var, yorum var...Yorumun için teşekkürler...Bu aptalca yorumları okumaktan-boşan...diye- valla kendi derdimi unuttum. Küçük bir kız olsam inan dolduruşa gelirdim...

Biraz dillerini tutsalar böyle şeyler olmayacak. Ya o kadar aptalca yorumlar varki, Allah ım ya bu insanların ne kadar mükemmel eşleri var, Allah herkese kısmet etmiyor işte...Teşekkür ederim yorumunuz için, benim aklımda da benzer şeyler var...

Biz de farklı bir şey söylemedik ki kararsızkararlı...

Hatta bir çok kişinin aksine bu olayda sana hak verdik.
Ama biz olayı kadınların evlilikte ezilmemesi,
erkek egomanyasını tatmin etmemesini savunurken,
sizlerin bakış açısıyla bir anda ''olay sinir anında söylendi,
kocamdır yapar, döver de sever de'' olayına geldi...

Ayrıca bir kişi hariç sana boşan diyen olmadı,
onu bile yanlış anlamışsın,
Biz senin iyiliğin için dedik.
Çünkü taviz tavizi dogurur.
4 aylık evlilikte cicim ayları olması gerekirken sen eşinin hakaretleriyle,
boşanırım nidalarıyla ugraşıyorsun...

Tavsiye bile verdik,
ama işte ne anlatırsak anlatalım sen anlayacagını anlamışsın.

Ve son sözüm;
lütfen kadın olarak kendinize bu muameleyi hak görmeyin,
siz kendinize ne kadar deger verirseniz karşısınızdakinden de
o kadar deger görürsünüz..

Bunu başaramasanız bile,
gelecek nesillerin refahı için
lütfen kız erkek farketmez,
kendi çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin...

Şu yorumunu görseydim inan cevap dahi yazmazdım...

yazmış bulundum, sen yazmamış varsay...

Şu yorumunu görseydim inan cevap dahi yazmazdım...

yazmış bulundum, sen yazmamış varsay...

herhalde birilerinin cikip burda bizim kocalarda boyle yapiyor normal denmesini bekliyordu, ama isine gelmeyen yorumlar geldi.

Allah islah etsin boyle insanlarida...her yorum benim icin degerli diyecegine milleti aptal yerine koyuyor...
simdi birsey derdim hayir mubarek gun ama neyse kalsin.

Son düzenleme:
şimdi üşenmedim tüm yorumları okudum çünkü tartışmanın sebebini merak ettim :)

konu sahibi önce sormak istiyorum sen bu konuyu neden açtın? seninle aynı fikirde olan insanları dinlemek için mi yoksa farklı şeyler duymak çin mi? eğer sadece "eşindir yapar,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,boşver" gibi yorumlar duymak istiyorsan keşke bunu konunun başında söyleseydin..aslında kendini ezdirme diyen arkadaşlara neden kızdığına bir anlam veremedim..kötü birşey dememişler ki..daha yeni evlisin,hemen pes etme demişler..bunda sinirlenecek birşey yok.herkes kendi düşüncesine göre cevap veriyor..eğer onların düşüncesi hoşuna gitmiyorsa bunu ifade dersin olur biter..konuyu açmış biri olarak gaza gelip de insanlarla dalga geçmek hiç hoş değil..bir kere onlar zaman harcayıp senin için yorum yapıyorlar...

boşan diyen arkadaşları da anlamıyorum.açıkcası böyle bir tartışma için eşimden boşanmazdım..evet çok zoruma giderdi,üzülürdüm ve ona güzel bir ders verirdim ama boşanılacak bir sebep değil bu.hem de 4 aylık evliler..yoluna koyulamayacak sorunlar yok ortada..boşanmak doğal tabii ama bu kadar da kolay olmamalı..

bence ilk aylarda herkes aynı diğil ama,,bazı erkekler alışamaz ewliliğe belkide senin eşin benimsiyememiştir daha,,onu sen benimset,,sen daha iyi tanırsın,,önceki aile ortamı nasıldı,,ona aile olduğunuzu senin onun karın olduğunu,,senin öncelikli olduğunu benimset,,öle her boşanalım dedğinde boşanılırsa ooo,,,yuvayı dişi kuş yapar daha yolun başındasın mücadele et...

konu sahibi esinizin size kan tahlillerini sormadi diye olayi abartan sizsiniz,
saglik tabiki önde gider, kötü birsey oldugunda siz esinize kosmazmisiniz ona anlatmazmisin,
iyi günde kötü günde diye evlendiniz,
keyfinden unutmamiski sormayi,
bence sizde alttan alirsaniz bukadar sorun olmaz diye düsünüyorum,
ailen sadece benim demenizide cok yanlis buldum
sonucta onu bu yasa getiren ailesi ve sizin aranizda gerginlik olursa
ailesi yaninizda olucak diye dusunuyorum,
siz bence esinizi ailesinden kiskaniyosunuz sadece sizinle ilgilensin istiyorsunuz,
evlilik boyle abartilmis konulardan bitmemeli diye dusunuyorum,
sizi yargilamak diye algilamayin sakin
amacim dusuncelerimi soyleyip size yardimci olmak...

Hem boşanıp boşanmamak seni ilgilendirir, Ben eşyalarımı toplardımdan kastım göz dağı vermek gibi birşeydi çünkü erkekler bu şekilde dize geliyor tabi gerçekten seviyorsa, yoksa pire için yorgan yakılmaz beni yanlış anladın gibime geldide, dahada birşey demiyorum phoff.

eşiniz gerçekten ayıp etmiş kavga esnasında.
ama kan tahlillerinizin sonucunu sormaması konusunda her erkek gibi ilgisiz davranmış, maalesef erkekler kadınlar kadar düşünceli olamıyor
belki o anda sormayı unuttu ya da tam soracakken sizin böyle bir çıkışınız karşısında sinirlendi mizacını bilemiyorum ama asabi biri galiba...
ama olayı düğün gününe bağlaması kaynana tarafından doldurulduğunun kanıtıdır kesinlikle annesi fitlemiş kocanızı, o da bunu patlamak için yer arıyormuş zaten...
en kötü erkek modeli başkasının,özellikle annesinin, dolduruşuna gelen erkektir.
Allah kolaylık versin tatlım ne diyelim..

kavga sebebi ne olursa olsun
bence eşler ağızlarına 'boşanma' lafını almamalı
zaten dini yönden de o kelimenin söylenmesi nikahın zincirlerini kırıyor
4 aylık bi evlilikte bunların konuşulması cok uzucu
esınız evlenırken bazı sorumluluklar alması gerektıgını, hayatının tamamen degısecegını dusunmemıs mı acaba ?

Emin ol anne ya da babası gitseydi doktora kırk kez aranırdı sonuçlar sorulurdu.."dikkat et anne-baba" diye tembihlenirdi de..
Erkekler ne zaman anlıyorlar kendisinin de artık bir ailesi olduğunu? tecrübeli olanlara soruyorum bunu...

Bir de demişsin ya haftasonu konuşacak niye böyleyiz diyecek sonra da hiçbirşey olmamış gibi devam..
Demek ki artık bunlar bir süreden sonra sıradanlaşıyor..Aslında bu tartışmalarla çiftler birbirini tanır gitgide de düzelir ama sizde artık böyle şeyler sıradanlaşmış ve eşin seni kırmaktan çekinmiyor olmuş..Canım yüz verme uzun süre..konuşma yanında oturma git diğer odaya..yok gibi davran kuzu kuzu gelir yanına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…