Aniden değişen eşim...

Herkesin bakış açısı farklıdır, başkalarının yaptıkları yorumlara karışılmasa tartışma daha sağlıklı ilerler, konu sahibine daha kolay yardımcı oluruz.

Arkadaşlar, kesinlikle genelleme yapmıyorum ama o kadar garip yorumlar geliyor ki...Ben gerçekten çok şaşırıyorum, herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama benim düşünceme saygı duymayan ve beni çok farklı şekilde eleştiren yorumları okumak enteresan...Ben ne için konuyu açtım, neler konuşuyorum. Buranın amacı dertleşmek değil mi? Fikir vermek, almak? Belki sadece anlatmak, rahatlamak? E o zaman, neden bu ikili diyaloglar???

Boşan diyorlar, boşanmam diyorum. Sen o zaman hep bunu yaşarsın, bugun bunu yapan neler yapmaz. Ben olsam boşanırdım. O sen olsan arkadaşım, ben senin ne yapacağını merak etmiyorum. Ama yazıyorsan kendinin ne yapacağını bende yorum yazamaz mıyım senin düşüncene....
Eşim aradı diyorum, e o zaman sen barıştın, çözümü biliyordun neden konuyı açtın diyorlar.

Bana fikir veren ve gönlüme su serpen kızçelere teşekkür ederim.

canım afiyet olsun sana umarım birdaha yaşamazsın

neyse konu iyice dağılmış bütün yazılanları okudum ve benim merak ettiğim tekşey konu sahibinin son durumu eşinizle ne görüştünüz barıştınızmı_?

sadece konuyu okudum diğer yorumlara bakamadım...ancak konuyu nasıl ailesine bağladınız orasını hiç anlamadım.

4 aylık evlisiniz daha,alışma sürecinde bu tip tartışmalar olabilir ama boşanma lafı birkez araya girdi mi bunun yarasını kapatmak zordur..evcilik oyunu değil ki bu başımız sıkıştığında ben oynamıyorum diyelim..tartışma her evde olur ama dozaj önemli..ve lütfen bu boşanmak lafını dikkatli kullanının..ağır bir kelime o,gerektiği zaman önemini yitirebilir ve artık evlilikte yalama haline gelebilir..

ben de anlamadım, yorumlara ara ara bakıyorum; konu sahibi olmama rağmen aaa bu ne yazmış, ne alaka diyorum:)

Eşim yemekte konuşalım dedi, telefonda da kendince açıklama yapıp özür diledi. Yorumların birinde yazmıştım; kızlardan biri de bu yazıma karşılık çözümü biliyordun neden konu açtın yazmış Ne alaka dediğim yorumlardan biriydi.

canım afiyet olsun sana umarım birdaha yaşamazsın

sağol kızçe, kimse yaşamasın; herkes mutlu olsun...Bak böyle mutsuzken bişeyler yazdığında bile elin diline düşüyorsun, her söylediğinle yargılanıyorsun. Sen fikir almak, ayağa kalkmak istiyorsun; birkaç yorum çok ağırdı, ne gerek var dedim. Bundan dolayı pişman oldum konuyu açtığıma, bazen acımasız mı oluyoruz hemcinslerimize karşı acaba?

kesinlikle ben de alınırım ama kastettigim sey direkt konuyu ailesine getirmezdim..

Bazi yorumlara okadar güldüm okadar güldümki
allah hepinizden razi olsun vallahi dert mert kalmadi,
Yanlis anlasilmasin cidden ironiye güldüm

Konu sahibi arkadasim tabikide bosanma,
yani senin herif cok sinirli belliki, sinirli aninda agzina geleni sayiyor mübarek
tribini at, sonrada barisir öpüsür koklasirsiniz oldu bitti

yani gerçekten ben de söz aileye nasıl geldi anlamadım. 'hayatımda sadece sen mi varsın ' dediği için ailesini mi kastettiğini düşündün bilemiyorum ama bence hoş olmamış.
yani bak cnm zaten eşinin tarzı hiç hoş değil o bir gerçek. dediğin gibi kusura bakma unutmuşum dese problem bile çıkmıycak ama durduk yere kırıcı sözler söylemiş.
ama sen de bunun üstüne alakasız bi şekilde lafı ailesine getirirsen ona fırsat vermiş olursun.

bence daha yolun başındayken ona bu fırsatları vermemeye çalış , bu konuşmalar alışkanlık haline gelmesin tekdüzeleşmesin.
baktın ki yine gereksiz yere seni kırmaya başlayacak gibi hemen konuyu kapat lafı değiştir. çünkü bu sözler bikere eşinin diline yerleşti mi önünü alamazsın.

bide daha önceden ailesiyle ilgili konuşmalar olmuş aranızda herhalde. bence uzun bir süre ailesinin adını ağzına alma hiç bahsetme yoklarmış gibi davran.ne iyi ne de kötü konuş onlarla ilgili. bilinçaltından atsın ailesiyle uğraştığın fikrini.

vee en önemli tavsiyem bence kendine dönük ol. hatta biraz bencil ol. kendi hobilerin olsun. bu hayatta o olmadan da mutlu olabileceğini hem kendine hem ona kanıtla ki hem bi tarafları kalkmasın hem de karşısında kendinden emin bi kadın gördükçe gözü açılsın kıymetini bilsin.

umarım düzelir herşey gönlünce olsun.

bnece adamin sucu yok siz cok abartmissiniz
ayrica insan olarak herseyi unutabiliyoruz
bence tartisma ortami yaratmak yerine biraz ilimli olun
daha cok körüklemissiniz
oda pisman olacagi seyler söylemis
ilk zamanlar zaten kavgaalr normal
saygi seviyenizi koruyun biraz daha ilimli olun
zamanla hersey rayina oturur ama söylenen agir laflar hic unutulmaz

sen olayı nerden ailesine bağladın onu anlamadım temel aile biziz demişsin...durup dururken...eşinin de ağzına sağlık onları sana tercih ederim demiş...ben tebrik ederim valla bu erkeği.kadınlar kocalarının hayatında tek olmak istiyorlar ama iyiki bu mümkün değil.
kan sonuçlarını sormayarak düşüncesizlik etmiş...orası doğru.ama 4 aylıkken boşanma fikrini kocanın aklına sokmuşsan sanmamki bundan sonra cennet gibi bi evlilik geçiresin.

İki tarafta abartılı davranmışsınız..Kendi düşüncelerinizi birbirinize empoze etmeye çalışıyor, başaramayınca tartışmanızın hızını arttırıyorsunuz.. Yazık değil mi evliliğinize?..Kolay mı evlendiniz de ,bu kadar kolay boşanma fikrini dile getirebiliyorsunuz? ..Yazık değil mi bu günlerde iyi geçinmek,biririnizi tanımaya,birbirinize alışmaya çalışmak varken, sadece birbirinizi yiyorsunuz..Eşiniz gerçekten unutmuş olabilir ama dile getirmemniz gereken bir konu ailesi...Ailesiyle siz farklı yerlerdesiniz..Neden birbirinizi yıpratmak için yarışır hareketlerdesiniz?...Yapmayın iyice düşünün,yaptığınız hataların farkına varın ve ayrı ayrı konumlandırmak yerine birbirinizi, "bir" olmayı becermeye çalışın...

ben 5 yıllık evliyim konu ne olursa olsun o sözleri söylememeli
bence bir süre tepkisiz tepkili diyorum ben öyle ol
akşam gelince hoşgeldin de yemeğini ye dırdır hiç yok tv falan izleyin kitap oku nete bak surat asmak yok gülmekte yok konuşmakta yok sorarsa cevap ver
ii geceler de yat bu birkaç gün sürer o konuyu hç açma
mutlaka konnuşmak isteyecek ozman çok dırdır yok birdaha bana boşanıcam yok ailemi tercih ederim dersen ben çeker giderim bir dahada dönmem de
ama kesin konuş gözü korksun
bide aile olaylarına girmeyin yarın birgün baba olunca ailesinin sizin olduğunuzu anlar
çok kafaya takmayın hayatta daha kötü olaylar var

Aslında ailesiyle ilgili benim bildiğim bir sorun yok, ben ararım konuşurum, gelir gideriz. Maşşallah şu aralarda pek iyiydik. Nerden çıktı bu anlamadım bende...Gerçekten neden böyle bir tercih meselesi haline getirdi anlamadım, kimse bunu istemedi ki...Bizim küçük olaylarımız büyür, büyür...Büyütmemek gerekiyor da, ne oluyor bilmiyorum. Bu tabi hergün kavga ediyoruz anlamına gelmiyor; ama neden huzurlu olmak varken eften püften şeylerle canımız sıkılsın...Gerçi kk da hiç tartışmasız, kavgasız yaşayan pek çok kız olduğunu gördüm, ne diyelim Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın; ne dilersek başkası için bizim içinde olsun...

Biliyorum; Allah ölüm acısını tattırmasın sevdiklerimizin...Tek gerçek acı bu bence, gerisi sadece can sıkıcı şeyler...Eşim kendi konuşmak istiyor, akşam dışarıda yiyelim dedi. Tabi tepkimi ortaya koyacağım, ne mücadelerle evleniyorsun, sonra böyle sorunlarla ağzının tadı kaçıyor. Herkes evinde mutlu olsun, yoksa başka başarılar pekte etkili olmuyor...

benden katılıyorum scarlettohara(rüzgar gibi geçti:) ya....söylenen sözöer çok ağır ve saygısızca.en son söylenecek lafı en başta söylemişsiniz.yüze gelince ilişkinin tadı tuzu kalmaz.sabırlı ol.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

evliliğinizin üzerinden 1 yıl geçsin herkes daha sakin olur şuanda herkes kendini ispatlama aşamasında gün gelir tartışmak bile istemezsiniz gereksiz bulursunuz hayatın akışı budur maalesef ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…