• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Kitap kokusu bir kaç sayfa once neden sürekli inanmadığını yaziyorsun algı yaratmak mi amacın demiştin ya senin dikkatini çekmişti bu dimi?
Peki aynısını bı başkan yada Cumhurbaşkanı yapsa sürekli biz inanmayanlar dese hep bunu vurgulasa kendini tehdit altında hissedebilirsin değil mi?
Ki burası forum dikkatini çekti ülke yöneten bir insan olsam sürekli inanmadığımı vurgulasam tedirgin olurdun muhtemelen.
İşte ben bazen tedirgin hissediyorum ve korkuyorum
Bu nedenle yöneticiler inançlarını kendilerine saklamalı bence farklı inanışlar kendilerini daha huzurlu hissedebilsin diye.
Yoksa Cumhurbaskaninin inancı beni hiç ilgilendirmiyor okusun Kuran. Ama bunu belirtmek ihtiyacı hissettiğinde bu ülkenin diğer vatandaşları algı yaratmak gibi hissedebilir senin bende hissettiğinde gibi. Bu da korkutabilir
Bu nedenle ben laik ve tarafsız bir yonetim ve yönetici istiyorum.
Muslumanligindan rahatsız olmak değil bu
Elvan sen Müslümanlığından rahatsız olmayabilirsin. Olan yok mu?
Pek tabii var.
Yöneticilerimiz muhafazakar diye, öyle olmayanları gözden çıkarmış değil.
"Biriz, kardeşiz, ne olursak olalım birlikte Türkiye yiz" diye kendilerini yırtmalarını neden görmezden geliyorsun. Neden endişelisin bu kadar. Bana göre yersiz bu korku.

Pek tabii var.
"Biriz, kardeşiz, ne olursak olalım birlikte Türkiye yiz" diye kendilerini yırtmalarını neden görmezden geliyorsun. Neden endişelisin bu kadar. Bana göre yersiz bu korku.
Ne diycek ki kürdüz Türküz lazız ayrı etnikleriz mi mecbur öyle diycek

Pek tabii var.

Genel anlamda kıran çok söylemler oldu beni.
Mesela iki ayyaş mevzusu var.
Kadın mı kız mı bilemem mevzusu var.
Kızlı erkekli aynı ev olayı var.
Fatih Altaylı da mesela bize oy vermeyen içenler sözünün kıvırıp bize oy veren ama alkol kullananlar alkolik değil benzeri bir cümle vardı. Beni inanılmaz kırmıştı mesela
Daha çok çoğaltırım bunu da gerek yok.
Bazen cidden baskı hissediyorum

Sanırım asıl endişe bu!! Kur'ana göre yönetilmek din mevzusu. çok özel bir mevzu burada konuşmak hele birde bu kadar karşıt varken kaos sebebi olur, site karışır o nedenle kardeşim sen girme bu mevzulara olayı dincilik mevzusuna çevirip evet diyen herkesi şeriatçı yapmasınlar...
Evet, alıntılara yetişemiyorum.
Kimseyle polemiğe de girmek istemiyorum aslında.
:KK52:

Trump yemin ederken incile el basmış, benzeri bizde olsa düşünemiyorum bile olacakları!
Daha cb nın Kuran okumasını hazmedemeyenler varken...
İnsan Doğaya Karşı diye program vardı,bilmem hiç izledin mi?Obama konuk olarak katılmıştı ve Bear Grylls ile dua etmişti.O an ben de düşündüm,Türkiye 'de olunca RTE yapınca eleştiriliyor.CB olması dinini yaşamasına engel midir?

Sanırım asıl endişe bu!! Kur'ana göre yönetilmek din mevzusu. çok özel bir mevzu burada konuşmak hele birde bu kadar karşıt varken kaos sebebi olur, site karışır o nedenle kardeşim sen girme bu mevzulara olayı dincilik mevzusuna çevirip evet diyen herkesi şeriatçı yapmasınlar...
Sence Kurana göre mi yönetiliyoruz ?Kuran da ayetlerin sürelerin anlamlarına bakma şansınız oldu mu?

İnsan Doğaya Karşı diye program vardı,bilmem hiç izledin mi?Obama konuk olarak katılmıştı ve Bear Grylls ile dua etmişti.O an ben de düşündüm,Türkiye 'de olunca RTE yapınca eleştiriliyor.CB olması dinini yaşamasına engel midir?
Biliyorum programı, o bölüme denk gelmedim ama doğrudur.
Ve işte tam da bunu vurgulamak istedim deynepnaz. Cb ise insan değil mi yani.. Ahh neyse, samimiyim vaktim yok. Zaten takatim de yok, anlatamıcam, anlamıcaklar sanırım... İyi akşamlar ;)

Evet, alıntılara yetişemiyorum.
Kimseyle polemiğe de girmek istemiyorum aslında.
:KK52:
Girmemek hem senin hem bizlerin selameti adına doğrusu olur canım tavsiyem di nacizane!! Ben solcu bir baba, muhafazakâr bir annenin kızıyım kendim ise MHP liyim 15 senedir siyasetin kalbindeyim oyumu verip çıkan değil bizzat oy için mücadele edenlerdenim bunu neden yazıyorum çünkü mücadele ederken çok şey öğrendim bizde inanç tartışılmaz, dil,din tartışılmaz vatan ise mevzu gerisi teferruattır şuan benim AKP'nin arkasında olmam gibi şimdi tartışalım ama her zaman dediğim gibi kişiliğe saldırarak değil ben saygıyı neden duyuyorum yaradan dan ötürü mevzu bu aslında....

Trump yemin ederken incile el basmış, benzeri bizde olsa düşünemiyorum bile olacakları!
Daha cb nın Kuran okumasını hazmedemeyenler varken...

Heeşeyimiz Amerika ile yarışır şekilde ya o kısım eksik kaldı. Bu yaptıkları şey sembolik,ama tabi ki onlarında uçuk dindarları var, ama yönetimde söz sahibi değiller olsalar zaten tecavüzd uğrayan kadın da dogursun, kürtaja karşıyız diye yasa geçirmeye çalışacaklar.
Amerika tam olarak seküler bir ülke, sembolık incile el basıp yemin etmesine rağmen, hiç bir din özellikle devlet tarafından desteklenmez, halkın vergisi ile desteklenmez yani bir müslümanın vergisi kiliseye gitmez, her cemaat kendi dinini finanse eder. Ama Türkiye Sünni islam uçsuz bucaksız bir devlet desteği alır, Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip kurumlarından birine sahip olur, ve bu tamamen farklı inançlardaki şnsanlardan da alınan vergiyle olur, bir tane Allah'ın kulu da bu haksızlık demez.

Amerika da benim dini bayramım şudur diye belirtebilir, o günler izinli sayılabılırsınız. Amerikan hükümeti senin inancının mabedi budur diye sana dikta etmez,karar vermez ya da gidip " ben bir katolik kilisesine sorayım bakalım, şu Protestanların kilisleri hakkında ne düşünüyorlar,şu Protestanlar bır karar versinler gerçekten hırıstıyanlar mı, hırıstıyanlar ise bizim kılıselerımıze gelmeleri gerekmiyor mu " diye sormaz sormadıgı gibi katolik kilisesi de" hepimiz hıristiyanız, hıristıyanların tek ibadet yeri vardır bu da katolik kilisesidir " demez, diyemez. Ya da" efendim bizler mesih in gelişini bekliyoruz, doğal olarak diğer dinler gerçek değildir, bozulmuştur, vs vs" demez, diyemez, ama bunların benzeri bizim ülkemizin gündelik halleri.

Amerika'da hayatını kaybeden bir Müslüman askerin cenazesi zorla " devlet töreni kilisede olur, devlet erkanı camiye gelemez" diye camiden kaçırılıp kilisede yapılmaz, Türkiye' de şehit Alevi askerlerin cenazeleri ailelerinin karşı çıkmalarına rağmen cemevinden değil camiden kaldırılır,

Okullarda zorunlu din dersi olmaz, devlet bunun için din adamı yetiştirmez, bizim ülkemiz maşallah cennet bu açıdan.

Amerika' nın göbeğinde onlarca cami var, Türkiye bile 100 milyon dolara malolsn bir cami yaptı,doğru düzgün kimse sesini çıkarmaz, gidip duvarlarına nefret ,hakaret cümleleri yazmaz, yazarsa bu geçiştirilmez, cezasını bulur.Turkiye de gündelik haller bunlar. Türkiye daha Cemevlerinı tanınmıyor, Kilise yapımı 2003 yılına kadar yasal değil, şimdide güya yasak yok ama işte kağıt üstünde http://www.radikal.com.tr/politika/minare-yasak-da-kilise-serbest-mi-967053/.

Yani diyeceğim odur ki,devlet önce bütün inançlara eşit mesafede dursun da sonra, siz gelin " bizde olsa şöyle olur, böyle olur diye" laf edin.

Son düzenleme:
Çok şükür canım inandığım dini okuma şerefine nail oldum, ama dersen ki tartışalım? Yok canım bu mevzu için bu platform hiç uygun değil..
Ne güzel okuyup ta hala yönetildiğini şeyin Kuran olduğuna ve Kuran in ellerde sallanarak konuşmasına dahil olduğunu onaylıyorsan doğru yeri burası değil ...Allahın terazisi asla şaşmaz tarih ve zaman hepimize gosterecek

Heeşeyimiz Amerika ile yarışır şekilde ya o kısım eksik kaldı. Bu yaptıkları şey sembolik,ama tabi ki onlarında uçuk dindarları var, ama yönetimde söz sahibi değiller olsalar zaten tecavüzd uğrayan kadın da dogursun, kürtaja karşıyız diye yasa geçirmeye çalışacaklar.
Amerika tam olarak seküler bir ülke, sembolık incile el basıp yemin etmesine rağmen, hiç bir din özellikle devlet tarafından desteklenmez, halkın vergisi ile desteklenmez yani bir müslümanın vergisi kiliseye gitmez, her cemaat kendi dinini finanse eder. Ama Türkiye Sünni islam uçsuz bucaksız bir devlet desteği alır, Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip kurumlarından birine sahip olur, ve bu tamamen farklı inançlardaki şnsanlardan da alınan vergiyle olur, bir tane Allah'ın kulu da bu haksızlık demez.

Amerika da benim dini bayramım şudur diye belirtebilir, o günler izinli sayılabılırsınız. Amerikan hükümeti senin inancının mabedi budur diye sana dikta etmez,karar vermez ya da gidip " ben bir katolik kilisesine sorayım bakalım, şu Protestanların kilisleri hakkında ne düşünüyorlar,şu Protestanlar bır karar versinler gerçekten hırıstıyanlar mı, hırıstıyanlar ise bizim kılıselerımıze gelmeleri gerekmiyor mu " diye sormaz sormadıgı gibi katolik kilisesi de" hepimiz hıristiyanız, hıristıyanların tek ibadet yeri vardır bu da katolik kilisesidir " demez, diyemez. Ya da" efendim bizler mesih in gelişini bekliyoruz, doğal olarak diğer dinler gerçek değildir, bozulmuştur, vs vs" demez, diyemez, ama bunların benzeri bizim ülkemizin gündelik halleri.

Amerika'da hayatını kaybeden bir Müslüman askerin cenazesi zorla " devlet töreni kilisede olur, devlet erkanı camiye gelemez" diye camiden kaçırılıp kilisede yapılmaz, Türkiye' de şehit Alevi askerlerin cenazeleri ailelerinin karşı çıkmalarına rağmen cemevinden değil camiden kaldırılır,

Okullarda zorunlu din dersi olmaz, devlet bunun için din adamı yetiştirmez, bizim ülkemiz maşallah cennet bu açıdan.

Amerika' nın göbeğinde onlarca cami var, Türkiye bile 100 milyon dolara malolsn bir cami yaptı,doğru düzgün kimse sesini çıkarmaz, gidip duvarlarına nefret ,hakaret cümleleri yazmaz, yazarsa bu geçiştirilmez, cezasını bulur.Turkiye de gündelik haller bunlar. Türkiye daha Cemevlerinı tanınmıyor, Kilise yapımı 2003 yılına kadar yasal değil, şimdide güya yasak yok ama işte kağıt üstünde http://www.radikal.com.tr/politika/minare-yasak-da-kilise-serbest-mi-967053/.

Yani diyeceğim odur, devlet önce bütün inançlara eşit mesafede dursun da sonra, siz gelin " biz de olsa şöyle olur, böyle olur diye" laf edin.

Buna da cevap gelmeyecek, ama eline saglik :)

Back