• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Yahu ben de merak ediyorum bunun ne kadar komik durduğunun farkındalar mı? Yahu buna inanan üniversite mezunu arkadaşlarım var. Almanya bu sene 6.2 milyar euro bütçe fazlası vermiş çünkü adamlar üretiyor. Bu adamların bizim 3. havaalanımızı kıskandığını düşünenler var. Hoş aselsanın atom bombası engelleyen silah yaptığını düşünenler de var o ayrı. Şunlar inşallah ingilizceye çevrilip yayınlanmaz. Rezil olduk.

Kanada nin saskatchewan eyaletinde belediye butcesi fazla verince ne yapsak diye dusunmusler, cocuk sayisina gore pay edip orada yasayanlarq dagitmislar.. ama bizim insanimiz, aclik sinirinin altinda yasayip onumuzdeki 25 yil boyunca odeyecekleri kopruleri kiskandiklarina inaniyorlar, daha dogrusu bu inanca korkunc derecede baglilar.. yani gercekten ben neyi nasil dusunduklerini anlamiyorum..

Kendi tecrübelerin doğrultusunda haklısındır eminim
Bu eleştirel anlayış aslında eğitimden geçiyor ama aile eğitiminden
Şimdi aman benim çocuğum yapamaz aman siyasete karışmasın aman dur ben yaparım sen elleme tarzında yetiştirildiğinden durum bu diye düşünüyorum
Eteafımda var evet oldukça çok
Bu konudaki endişene hak vermiyor değilim
Buradaki mesajları eleye eleye gitsek
Sayfa sayısı 50 ye düşer
Benim ailem karışık
Karışık derken şu şekilde
Çarşaflısıda var en açığıda
Evlenmeden eşini görmeyi günah görenide var evlenmeden birlikte yaşayanıda
Aşırı sağcısıda var aşırı solcusuda
Ama aşırı bağlı bir aileyiz
Hep beraber oturup hiç bir tartışma çıkmadan fikir alışverişi yaparız
Böyle yetişince normali bu diyorsun
Ben evet diyenlerdenim biliyorsun
Hayır diyene saygı duyuyorum diyorum
Ama sen ve senin gibilere
Bi insan o ne yaparsa doğrudur mantığıyla
Atatürkün partisi chp den başkasını görmem mantığıyla
Tek adam tek devlet mantığıyla evet de dese hayırda dese sadece sayı olarak değeri var malesef
Keşke oda olmasa

Bence neye evet dediğini bilmeyen de var neye hayır dediğini bilmeyen de.
Biri istiyor diye düşünmeden evet diyen de var yine o istiyor diye düşünmeden hayır diyen de.
Tabi bunların sayıları farklı o ayrı.
Evet çıkacak malesef ama insanların çoğu neye evet dediğini bilmeden.

Benim bu konudaki ilk mesajlarımdan.
Evet tek bir adam istiyor diye evet diyen de olacak gene o adam istiyorsa ben istemem diye hayır diyen de olacak. Ama benim akpye oy verdiğim dönemlerde bile açıkça gördüğüm ve kabul ettiğim bir şey olarak o adam istiyor diye evet diyenlerin sayıları çok çok fazla. Ben misal eğitim seviyesi arttıkça akpye oy verme oranı azalıyor dediklerinde diyecek bir şey bulamazdım. En fazla gittin herkese sordun mu da bunu söylüyorsun derdim ama kendim de biliyordum gerçeği. O gerçek bir rektöre bir başka mesajımda alıntıladığım şu cümleyi kurdurtuyor zaten:
"Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum"

umarım ikimiz gibi olan insanların sayısı artar. Ancak o zaman bu ülkeden umutlu olabilirim.

Benim bu konudaki ilk mesajlarımdan.
Evet tek bir adam istiyor diye evet diyen de olacak gene o adam istiyorsa ben istemem diye hayır diyen de olacak. Ama benim akpye oy verdiğim dönemlerde bile açıkça gördüğüm ve kabul ettiğim bir şey olarak o adam istiyor diye evet diyenlerin sayıları çok çok fazla. Ben misal eğitim seviyesi arttıkça akpye oy verme oranı azalıyor dediklerinde diyecek bir şey bulamazdım. En fazla gittin herkese sordun mu da bunu söylüyorsun derdim ama kendim de biliyordum gerçeği. O gerçek bir rektöre bir başka mesajımda alıntıladığım şu cümleyi kurdurtuyor zaten:
"Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum"

umarım ikimiz gibi olan insanların sayısı artar. Ancak o zaman bu ülkeden umutlu olabilirim.
O mesajı gördüm kelimelerim tükendi
İnşallah dediğin gibi sayımız artar arkadaşım

Kanada nin saskatchewan eyaletinde belediye butcesi fazla verince ne yapsak diye dusunmusler, cocuk sayisina gore pay edip orada yasayanlarq dagitmislar.. ama bizim insanimiz, aclik sinirinin altinda yasayip onumuzdeki 25 yil boyunca odeyecekleri kopruleri kiskandiklarina inaniyorlar, daha dogrusu bu inanca korkunc derecede baglilar.. yani gercekten ben neyi nasil dusunduklerini anlamiyorum..

Tüp kuyruğu yok, yağ kuyruğu yok sus otur :KK67: :27:

Trump yemin ederken incile el basmış, benzeri bizde olsa düşünemiyorum bile olacakları!
Daha cb nın Kuran okumasını hazmedemeyenler varken...
Zaten cb bassa carpılır emin ol bi gün öyle bi gün böyle konuşarak ayrıca din siyasete karıştırılmamalı ve gösterişi yapılmamalı

Bunlarin hicbirine cevap gelmeyecegini biliyorsun degil mi? Ama olsun yine de yaz, en azindan benim gibi dusunenlerin oldugunu anliyorum :)
Öyle demeyin adamlar yol yapıyo köprü yapıyo şehit olmus tecavüz olmuş yiyecek içecek kan pahası umurlarında mı he bide bizim halka kalsa akpden önce Müslümanlık yoktu

kimse hiç bişeye tepki göstermiyor, müfredat değişti, edebiyat dersinde bile din konuları var, kimse tepki göstermedi mesela ne alaka diye, çünkü tepki gösterse vatan haini ilan edilecek, korkudan hiç kimse hiç bişeye tepki gösteremiyor, kimse hakkını aramıyor
Elbet bir gün bu kervan döner Chess Chess

Trump yemin ederken incile el basmış, benzeri bizde olsa düşünemiyorum bile olacakları!

Hazmedememek değil , dinin siyasete karıştırılmasına karşıyız biz. Halkın dini duygularını kullanmak oluyor yaptığı.

Hazmedememek değil , dinin siyasete karıştırılmasına karşıyız biz. Halkın dini duygularını kullanmak oluyor yaptığı.
Trump Abd halkının dini duygularını mı kullanmış oluyor yani, hiç sanmam.
Ayrıca size bir lafım yok genel konuştum, siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ama tam da dediğim gibi hazmedemeyenler var.
Ben dinin siyasete karıştırılmasına karşı değilim. Benim fikrim..

Ayrıca size bir lafım yok genel konuştum, siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ama tam da dediğim gibi hazmedemeyenler var.

Hayır, CB 'nın Kuran 'ı okumasını kastettim. Neden hazmedemesinler?

Trump sadece yemin ederken incile el basıyor ülke yönetimine incili karıştırmıyor bilmem farkı anlayabilir misiniz ????

Kitap kokusu bir kaç sayfa once neden sürekli inanmadığını yaziyorsun algı yaratmak mi amacın demiştin ya senin dikkatini çekmişti bu dimi?
Peki aynısını bı başkan yada Cumhurbaşkanı yapsa sürekli biz inanmayanlar dese hep bunu vurgulasa kendini tehdit altında hissedebilirsin değil mi?
Ki burası forum dikkatini çekti ülke yöneten bir insan olsam sürekli inanmadığımı vurgulasam tedirgin olurdun muhtemelen.
İşte ben bazen tedirgin hissediyorum ve korkuyorum
Bu nedenle yöneticiler inançlarını kendilerine saklamalı bence farklı inanışlar kendilerini daha huzurlu hissedebilsin diye.
Yoksa Cumhurbaskaninin inancı beni hiç ilgilendirmiyor okusun Kuran. Ama bunu belirtmek ihtiyacı hissettiğinde bu ülkenin diğer vatandaşları algı yaratmak gibi hissedebilir senin bende hissettiğinde gibi. Bu da korkutabilir
Bu nedenle ben laik ve tarafsız bir yonetim ve yönetici istiyorum.
Muslumanligindan rahatsız olmak değil bu

Amerikada yemin ederken (yemin edenin) dini inanci neyse o dinin kutsal kitabina el basilir.. bunun yaninda incilden kesimlerde okunur, ama o kadar... hicbir yonetici elinde incille miting yapamaz, konusmalarinda isanin sozlerini alintilamaz, alinan kararlar "bizim dinimiz" diye baslamaz, kimse kimseye sen protestansin, sen katoliksin de demez.. insallah bir gun Amerika standartlarinda yonetilmek nasip olur, amin..

Trump sadece yemin ederken incile el basıyor ülke yönetimine incili karıştırmıyor bilmem farkı anlayabilir misiniz ????
Bilmem anlayabilir miyim?!
Anlarım anlarım siz dertlenmeyin.
Bizim ülkemizde de yönetime dinin karıştığını düşünmüyorum. Yöneticinin dindar olması o şekilde yönetildiğimiz anlamına gelmez.

Amerikada yemin ederken (yemin edenin) dini inanci neyse o dinin kutsal kitabina el basilir.. bunun yaninda incilden kesimlerde okunur, ama o kadar... hicbir yonetici elinde incille miting yapamaz, konusmalarinda isanin sozlerini alintilamaz, alinan kararlar "bizim dinimiz" diye baslamaz, kimse kimseye sen protestansin, sen katoliksin de demez.. insallah bir gun Amerika standartlarinda yonetilmek nasip olur, amin..
Aminnnnnnn inşallah aminnn

Sanırım asıl endişe bu!! Kur'ana göre yönetilmek din mevzusu. çok özel bir mevzu burada konuşmak hele birde bu kadar karşıt varken kaos sebebi olur, site karışır o nedenle kardeşim sen girme bu mevzulara olayı dincilik mevzusuna çevirip evet diyen herkesi şeriatçı yapmasınlar...

Bilmem anlayabilir miyim?!
Anlarım anlarım siz dertlenmeyin.
Bizim ülkemizde de yönetime dinin karıştığını düşünmüyorum. Yöneticinin dindar olması o şekilde yönetildiğimiz anlamına gelmez.
Ülkenin karışmıycağını bilse emin ol din islamdır ibaresi getirir iran gibide yaparlar

Back