Ben de senin için benzer hislere sahibim. Koalisyon ve istikrar konularında haklısın ama koalisyon döneminde olan sıkıntılar ile bizi korkutan şeyler aynı kulvarda bile değil. Evet istikrar ekonomik anlamda gerçekten önemli. O yüzden pek çok iş adamı koalisyon dönemlerinden nefret ediyor ve akpnin tek başına iktidarını ilk yıllarda destekliyordu. Ama şu anda ekonomik olarak o dönemlerden bile kötü durumdayız. Hiç bir şey ama hiç bir şey üretmiyoruz. En azından turizm ve tarıımız vardı o da öldü. Araplardan ordan burdan gelen sıcak para ile biraz tutunabiliyorsak tutunuyoruz. Bunların görülmemesi ise çok acı.
Beni neden anlıyorsun ben seni neden anlıyorum. Bunun sebeplerinden birini söyliyim. ben Akpye oy verdim. Siyasi geçmişinin ilk yıllarında hayran olduğum bir adamın güce kavuşunca olan değişimi ise beni inaılmaz korkuttu. Oy verdiğim zamanlarda bile eleştirdiğim adamın zamanla bu hale gelmesi. Çalınan kpss sorularına ben tatmin oldum diyen bakanlar, bakara kukaralar, kandırılmalar, bir gün denilenin bir gün denileni tutmaması, sanırım benim için en büyük darbe maden kazasının olduğu dönem takınılan tutum. Bana 100 yıl öncesinin ingilteresinde de böyle oluyormuş diyecek zeka seviyesine sahip bir adam, madenci ailelerine tekme atılması...
Ben türbanlı annemin Çankayada sokakta işittiği sözlü taciz dönemlerini bilirim, türbanlı kuzenimin başını açma baskısı ile okulda ağladığı günleri, mezun olduğunda iş bulma sıkıntısını... Bunlar için en çok da bunlar haksızlık olduğu için mücadele ettim. Ama gücün el değiştirdiğinde neler olduğunu da gördüm. Şimdi başka insanlara yapılan haksızlıklar için aynı görüşte olmasam da mücadele ediyorum. Peki zamanındaki zulme ağlayan pek çok insanın ne yaptığını söyliyim mi? Kocaman bir oh olsun diyorlar.Hepsi değil. Ama çoğu. Zulm görenin zalim olduğu bir dönemde ben bazı şeyleri kabul edemem. Güç sarhoşluğundan ne yapacağını şaşırmış bir adam görüyorum ben sadece ve ben kağıt üstünde bile dört dörtlük olmayan sistemin bu adamın elinde oyun hamuruna dönüşeceğini hissediyorum.
Aklı mantığı olan her insanın bir adamın peygamber edası ile takip edilmesinden, asla hata yapmaz diye kabul edilmesinden korkması gerektiğini düşünüyorum. Beni çok korkutan başka bir şey is ehiç bir şey kalıcı değil. Gün olur devran döner. Güç bizim(!) tarafın elinden karşıya geçerse zamanında yapılan baskılardan çok daha fazlasını görebiliriz ve ben bunun için sadece güç bizim elimizdeyken yapılanları bunu yapanları suçlarım. İlk balkon konuşmasındaki gibi insanları kucaklayabilseydi çok çok başka bir noktada olurduk.
Şu an isteyip de yapamadığı hiç bir şey yok. Ve demokrasinin kırıntısının bari kalmasını istiyorum ben. Ben de önceden ya saçmalamayın şeriat falan gelmez diyordum. Öyle şey olur mu ya diyordum. Ama kurbağanın yaaş yavaş ısıtılan suda mücadele etmeden kuzu kuzu pişmesi gibi bir yolda gidiyoruz. Benim bundan 6-7 yıl önceki halim gibisin. Umarım düşüncelerini değiştirecek şeyler yaşamayız ülkece.
Chpli arkadaşlarım var chpyi herkesten çok eleştirirler.
Mhpli arkadaşlarım var şu an Bahçeliyi inanılmaz eleştiriyorlar.
Ama bir tane Akpli arkadaşım yok ki hata olduğu su geçirmez bir olayda bile akpyi eleştirsin. Hiç bir şey demeseler bile bizim bilmediğimiz şeyler vardır kesin diyorlar. Böyle bir mantık var mı? Yahu insan en azından iki gün önce kardeşim Esad dediğime şimdi Esed diyorumi Rusyaya bir gün küfrediyorum bir gün dostum diyorum, İsrail desen öyle. Yalama oldu neye ne diyeceğimi şaşırdım demez mi? Hadi Feto söz konusu olduğunda 10-15 yıl gibi bir zaman vardı. Kandırıldık falan da. Sadece son 1 yıl içinde bir öyle diyoruz bir böyle. Napıyoruz hocam biz diyen var mı?
Örneklerinin bir çoğuna bende şahidim ben sana tek birşey söyleyeyim me kadar mağdur kaldığımız zamanlar oldu sen anlarsın
Benim babam asker annem kapalı
Annemin ne kadar psikolojisi bozuldu neler yaşadı anlatsam sayfalar alır gerekte yok herkez biliyor zaten bu durumları
Ben aslında mhp ye oy verdim zamanında pasifliği beni yedi bitirdi
Ben tek adam tek devlet ideolojisinde değilim
İnan benimde akp yi eleştirdiğim konular çok olmuştur
Ben gözü kapalı parti için oy veren bir insan değilim
Sana şu şekilde örnekle amlatayım
Ki bu bir çoğu insana oldukça saçma gelebilir
Mesela belediye başkanı seçimlerinde
Aday kimmiş neler yapmış bakıyorum
Yaşadığım ilçenin eksikleri ne yönde hangi aday ilçeyi daha iyi hale getirir diye düşünüyorsam ona veriyorum
Yani partiye değil
Bu iktidar dönemindede kötü şeyler yaşadık
Eski dönemlerdede
Hiç biri diğeriyle kıyaslanacak gibi değil
Hepsi kötü görünen olaylar
Birinden birine razı gelmek gibi bir durum olmadığı için ölçüştürmüyorum
Ben bu anayasa değişikliğinin bizi geriye götüreceğini düşünmüyorum olay bu
Bu arada bu partisini eleştirme durumu inan benim için geçerli değil ki bu şekilde çok insan var
Ama işte körü körüne bağlananda çok malesef
Bu her parti için geçerli
Benim etrafımdada chp li arkadaşlarım nu şekilde
O kadar sığ açıklamalar yapıyorlarki yok artık diyorum
Burada mantıklı muhalefetleri görünce mutlu oluyorum
Son olarak dediğin gibi inşallah kararlarımızdan pişman olacak şeyler yaşamayız
Hayırlısı neyse o olsun