- Konu Sahibi rafadantayfa
Çok yararlı olmuş bu paylaşım canım teşekkürler gerçekten evde herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmek çok büyük sorumluluk gerektiriyor aslında ama çoğu insan maalesef ki bunun farkında değil.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kaç cm lik bir akvaryumda yaşıyor? :)
Böyle bir durumda sanırım yapacağınız en doğru şey canlıyı alındığı yere geri götürmek olurdu.Bu konudan daha yeni haberim olduğu için çok pişmanım.Çevremde besleyecek olması olası insanları bilinçlendirebilirdimi çok daha evvel haberim olsaydı.Yakın bir arkadaşımın bir sene önce beslediği bir su kaplumbağasından bahsettiğini hatırlıyorum.
Annem ve halam iki sene önceki doğum günümde bana japon balığı almışlardı akvaryuma da koymuşlardı,hiç hazzetmedim bu hediyeden.Ama sırf doğum günü mutlu olur belki diye almışlar getirmişler kalplerini kırmayım dedim.Benim böyle bir hediyeyle(ki bir canlının hediye konumuna gelmesi ayrıca üzücü) mutlu olacağımı düşünmeleri bile yeterince kötü benim için.Evde en son beslediğimiz canlı da o balık olmuştu zaten.Bir kaç hafta sonra da ölmüştü.Annemlere mi sinirleneyim yoksa balığı özgürlüğüne kavuşturmak için uygun bir su kaynağı bulmaya çaba göstermediğime mi bilmiyorum...
evet en güzel yaşayacağı yer göller ama sıcak ülkelerdeki göller burada göllerdede yaşayamazlar sıcak suyu seviyorlar kışın ölürler.Eline sağlık ,çok üzüldüm ,insanlar bir anlık heves uğruna alıyorlar ve binbir türlü işkencelere maruz kalarak ölüyor bu hayvanlar,dışarda satıyordu geçende adam leğene doldurmuş satıyor,işportacı gibi birşey ,okadar yaygınki,ne hakkımız var bunları o küçücük canlara çektirmeye.En iyi yaşayacakları yerle göllerdir zaten,evde o ortamı sağlamak imkansıız.
bende 28 aylık kızıma hayvan sevgisi aşılamak için kaplumbağa beslemeyi düşünüyordum.. ama şuanda vazgeçtim.. ( iyi ki araştırmaya kalkmışım.. peki önerdiğininz bi hayvan varmı? acab hangi hayvanı evde beslemek hem bizim hemde bize katılacak hayvan tarafından daha doğru olur?
bende 28 aylık kızıma hayvan sevgisi aşılamak için kaplumbağa beslemeyi düşünüyordum.. ama şuanda vazgeçtim.. ( iyi ki araştırmaya kalkmışım.. peki önerdiğininz bi hayvan varmı? acab hangi hayvanı evde beslemek hem bizim hemde bize katılacak hayvan tarafından daha doğru olur?