Evde su kaplumbağası beslemek büyük bir hatadır bu hataya düşmeyin.

Çok yararlı olmuş bu paylaşım canım teşekkürler gerçekten evde herhangi bir hayvanın bakımını üstlenmek çok büyük sorumluluk gerektiriyor aslında ama çoğu insan maalesef ki bunun farkında değil.

çok güzel bilgiler......çok faydalı

bazen görüyorum küçücük kaplarda içim yanıyor

bunu yazdığın için çok teşekkür ederim, bu hayvanlar doğal yaşamlarında hayatlarını surdurmeleri yerine para için kafeslere tıkılarak satılmaları sağlanmakta, üstelik bazılarının genleri değiştirilerek.. kafesine tıkılarak uçmayı unutmuş muhabbet kuşları, kucucuk akvaryumda tutulan japon balıkları, hamsterlar, iguanalar, bukelemunlar hatta timsahlar
siz almazsanız arkadaşlar bunların üretimi ve satışı olmaz ortak olmayın bu suça

Bu konudan daha yeni haberim olduğu için çok pişmanım.Çevremde besleyecek olması olası insanları bilinçlendirebilirdimi çok daha evvel haberim olsaydı.Yakın bir arkadaşımın bir sene önce beslediği bir su kaplumbağasından bahsettiğini hatırlıyorum.

Annem ve halam iki sene önceki doğum günümde bana japon balığı almışlardı akvaryuma da koymuşlardı,hiç hazzetmedim bu hediyeden.Ama sırf doğum günü mutlu olur belki diye almışlar getirmişler kalplerini kırmayım dedim.Benim böyle bir hediyeyle(ki bir canlının hediye konumuna gelmesi ayrıca üzücü) mutlu olacağımı düşünmeleri bile yeterince kötü benim için.Evde en son beslediğimiz canlı da o balık olmuştu zaten.Bir kaç hafta sonra da ölmüştü.Annemlere mi sinirleneyim yoksa balığı özgürlüğüne kavuşturmak için uygun bir su kaynağı bulmaya çaba göstermediğime mi bilmiyorum...

Son düzenleme:
Eline sağlık ,çok üzüldüm ,insanlar bir anlık heves uğruna alıyorlar ve binbir türlü işkencelere maruz kalarak ölüyor bu hayvanlar,dışarda satıyordu geçende adam leğene doldurmuş satıyor,işportacı gibi birşey ,okadar yaygınki,ne hakkımız var bunları o küçücük canlara çektirmeye.En iyi yaşayacakları yerle göllerdir zaten,evde o ortamı sağlamak imkansıız.

Bu konudan daha yeni haberim olduğu için çok pişmanım.Çevremde besleyecek olması olası insanları bilinçlendirebilirdimi çok daha evvel haberim olsaydı.Yakın bir arkadaşımın bir sene önce beslediği bir su kaplumbağasından bahsettiğini hatırlıyorum.

Annem ve halam iki sene önceki doğum günümde bana japon balığı almışlardı akvaryuma da koymuşlardı,hiç hazzetmedim bu hediyeden.Ama sırf doğum günü mutlu olur belki diye almışlar getirmişler kalplerini kırmayım dedim.Benim böyle bir hediyeyle(ki bir canlının hediye konumuna gelmesi ayrıca üzücü) mutlu olacağımı düşünmeleri bile yeterince kötü benim için.Evde en son beslediğimiz canlı da o balık olmuştu zaten.Bir kaç hafta sonra da ölmüştü.Annemlere mi sinirleneyim yoksa balığı özgürlüğüne kavuşturmak için uygun bir su kaynağı bulmaya çaba göstermediğime mi bilmiyorum...
Böyle bir durumda sanırım yapacağınız en doğru şey canlıyı alındığı yere geri götürmek olurdu.
Eline sağlık ,çok üzüldüm ,insanlar bir anlık heves uğruna alıyorlar ve binbir türlü işkencelere maruz kalarak ölüyor bu hayvanlar,dışarda satıyordu geçende adam leğene doldurmuş satıyor,işportacı gibi birşey ,okadar yaygınki,ne hakkımız var bunları o küçücük canlara çektirmeye.En iyi yaşayacakları yerle göllerdir zaten,evde o ortamı sağlamak imkansıız.
evet en güzel yaşayacağı yer göller ama sıcak ülkelerdeki göller burada göllerdede yaşayamazlar sıcak suyu seviyorlar kışın ölürler.

bende 28 aylık kızıma hayvan sevgisi aşılamak için kaplumbağa beslemeyi düşünüyordum.. ama şuanda vazgeçtim..:KK14: :KK43:( iyi ki araştırmaya kalkmışım.. peki önerdiğininz bi hayvan varmı? acab hangi hayvanı evde beslemek hem bizim hemde bize katılacak hayvan tarafından daha doğru olur? :nazar:

bende 28 aylık kızıma hayvan sevgisi aşılamak için kaplumbağa beslemeyi düşünüyordum.. ama şuanda vazgeçtim..:KK14: :KK43:( iyi ki araştırmaya kalkmışım.. peki önerdiğininz bi hayvan varmı? acab hangi hayvanı evde beslemek hem bizim hemde bize katılacak hayvan tarafından daha doğru olur? :nazar:

Bende hayvanları çok severim ve çocukluğum kedili bir evde geçti
Kendimde çok uzun süre evde besledim ama benim fikrim çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için sık sık hayvanat bahçesi yada barınak ziyaretleri yapabilirsiniz.
evde hayvan beslemek çocuklu bir evse hayvana eziyet oluyor anlamıyor çekiştirip hırpalıyor
Anne içinde zahmetli olur bebekli evde hayvan bakmak zor olur diye düşünüyorum.

bizde sevgilimle almayı dusunuyoduk o askere gıdıcek de bana arkadas olsun dıye hemde hayvanları cok severım ama suan vazgectım ve cok heveslenmıstım :KK43:

bende evcil bı dostum olsun ıstıyorum ama tuylu hayvanlara alerjım var su kaplumbagası ıyı bı fıkır gıbıydı ama sırf o bakteri tasıyıcı olması benı vazgecırdı acıkcası dıger zorluklara hazırdm

Kaplumbağa zaten bir çocuk için uygun bir hayvan değil. Su kaplumbağaları doğal salmonella taşıyıcısıdır ve temas halinde -uygun koşullar da varsa- salmonella bulaştırabilirlar. Özellikle de çocuklar salmonellaya yetişkinlerden daha hassastır.

Konuyu açtigin için sana çok teşekkür ederim arkadaşim,:KK9:
Bilinçlendirmek gerek insanlari
Bizde 3 su kaplumbagasi vardi kardeşlerim alıp alıp getirmişti sonra evlendim yanima aldim sirf acidigim için akvaryum aldim isitici ekipman falan öyle besleyeyim diye
Gerçkten çok üzücü dişarda minicik canlar sogukta satiliyor içim parçalaniyor:KK14:

Çocugu olup da hayvan beslemek zor,, çok bilinçli olmak ve annenin gözünün önünde aliştirmasi lazim çocugu çünkü çaktirmadan zavallinin canini acitabiliyor çocuk:KK25:
Ama hayvan sevgisi muhakkak aşilanmali ya dişarda zarar verici çocuklari görmek yetiyor fazlasiyla:KK50:
Evde kedi köpek kuş varsa da gözünüzün önünden ayirmayin nolur hayvanlar çocuk oyuncagi degil:KK50:

Bu cevap size umarım geç kalmamıştır.:26: Evde bebek ile büyüyecek hayvanlardan en güzeli kedidir. Evet kıl, tüy düşünüyorsunuz büyük ihtimal fakat kedi hem kızınıza büyük bir hayvan sevgisi aşılayacak hemde alerji olma ihtimalini düşürecek. Kedi ile büyüyen çocuklar daha az alerjik reaksiyon gösteriyor. Eğer sorularınız olursa açığım kedim, köpeğim, kuşum, hamsterm oldu.

Çoook çok güzel yazmışsınız gerçekten de tebrik ederim. Ben de eve bir hayvan almak istiyordum cocugum da sever diye, tavşan mı kaplumbağa mı diye dusunuyordum, çünkü diğer hayvanları hep besledim ama bu ikisini beslemedim ve dertsiz hayvanciklar gibi görünüyor uzaktan, yemini ver arada seyret huzur bul hem onlar da rahat eder ve çok tatlılar. Ama hiç öyle değilmiş bir iki forumda daha bu tip makaleler yazılmış, çok üzüldüm hallerine, ben küçükken kuzenimde de vardı sever oynardık sonra ne oldu bilmiyorum muhtemelen öldü de bize öldüğünü söylemediler... Ne fena neye ortak olmuşuz halbuki. Evimde 10 seneden çok aynı balıkları ve kuşları besledim çok iyi bakarım.ama kaplumbağa olayı tam bir canilik demek ki.. Derhal vazgeciyorum. Tesekkurler yazınız için de.

Bende aynı sorunu yaşadım kaplumbağalarım büyüdü kocaman oldular ve bakımı zorlaştı burada da konu açmıştım onları guvenılır nereye bırakabilirim diye araştırdım sonuç alamadım bu yüzden bakmaya devam ettim dereye bırak dıyenler mi dersin denize sal diyenler mi dersin YÖK onlar orda yapamaz diyorum ama anlamıyorlar çoğu ınsan o sekılde salmışlar .. en sonunda Karabük cevrikköprü de yol kenarında bi lokantaya rastladım kocaman bi havuz vardı ve içinde bir sürü kaplumbağalar vardı su kaplumbağaları güneşlenmek için yerleri yüzmek ocın kocaman alanları vardı kendi kaplumbağalarımı da oraya verdim bırakmak isterseniz alıyorlar bilginize .. şakın dere kenarlarına salmayın yapamazlar

X