Şu 163 sayfada belki 15-20 sayfa atlamışımdır.O da hararetlendiği zamanlar yoğun mesaj yazılmasından ve benim sabırsızlığımdan...
Bazı durumlarda yazayım dedim ama sakin olmam gerektiğini düşünüp devam ettim okumaya...
Eğer "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" felsefesini benimsemiş olsaydım,"Evet" derdim.Ama bana zaten dokunuyor! Görüşüme dokunuyor,hesabıma/geçimime dokunuyor,kadınlığıma dokunuyor,anneliğime dokunuyor,sağlığıma dokunuyor,ÖZGÜRLÜĞÜME DOKUNUYOR!
İnsan yeri geliyor annesine babasına karşı çıkıyor,eşinin haksızlığına dayanamıyor,soruyor,sorguluyor.Peki ben neden sorgulayamayacağım yetkileri ona vereyim? Burada o kadar eşine olan güvensizlik konularını okuyorken,artık anaya babaya bile güven olmuyor deniliyorken,neden birine gözüm kapalı güveneyim.Ülkede bombalar patlıyorken,taciz-tecavüz artmışken,ülkemin toprakları satılıyorken,terör yuvası haline gelmişken,hapishaneler tecavüzcüler,hırsızlar,caniler yerine aydınlarla dolarken,basın susturulurken,neden gözüm kapalı güveneyim?
Biraz önce okudum,Diyarbakır'da şehit düşen bir askerin cenazesi cemevinden kaldırılmak istenmiş fakat askeri tören düzenlenecek diye cenaze camii den kaldırılmış ve defnedilmiş.Ölüme bile neden saygı duyulmuyor,neden üzerimde baskı hissediyorum,neden inancımı özgürce yaşayamıyorum,neden yakılıyorum,neden vuruluyorum,taşlanıyorum,neden yeni yılı zararsız ziyansız kutlayamıyorum...
Bundan 10 yıl önce kendisine Fetoş dediğim adam yüzünden o zamanda vatan hainliğiyle,dinsizlikle suçlanıyordum,şimdi de suçlanıyorum,neden? Çünkü kandırılan taraf değildik,mağdur gözükmüyoruz oradan bakınca değil mi? Ya da pkk lıları biz karşılamadık,Apoya sayın demedik mesela...
Neyse,tüm sayfaları okuyup birden yazma isteği gelince böyle oluyor :)
Maddeleri okuyabildiğim kadar okudum,yürürlükte olan ve değiştirilecek olan maddeler.Cumhurbaşkanının izni ile,cumhurbaşkanının onayıyla,cumhurbaşkanınca atanır,cumhurbaşkanınca değerlendirilir vs... Ben milli piyango bize çıkmasın,mazallah kafayı falan yeriz diyen adamım,bu yetkiyi versen insan neler yapmaz.Kimseye verilmesin zaten bu yetki.Oy verenlerde insan yani,onun gibi.Örneklemek isterdim ama ağır olur bu kezde,bu kadarı yeter :)
Haa,birde diyorlarki CeHaPe yapsaydı evet derdiniz.Peki siz evet diyenler,dürüst olun.Siz ne derdiniz?
Saygılar efenim :)