Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Evet :) basortusu olsunda onun yerine geri kalan ozgurlukleri iade edelim madem. Bir cubbeli sakallinin dorduncu karisi olalim. Evde oturup her sene bir tane doguralim.
Iste anlamak istemediginizde bu. Ben diger ozgurluklerimiz olmasin demiyorum. Herkes istedii gibi yasasin. Gayri muslim istedigi gibi musluman istedigi gibi ateist istedigi gibi.. eger senin dedigin tarzda dusunseydim bunu isteyemexdim. Bende bi kadinim neden 4. Kadin olmak isteyeyim? Herkesin 4 karisi olacak illa denmiyor, izin verilen durumlar var sadece. Simdiki herifler bi taneyi idare etsinler hele.. buarada dogurabiliosan bu sanai sana Rabbim verdiyse ne mutlu sana , o kadar cok isteyipte olamayan varki.. ayrica kimse kimseye evde oturup her sene bi tane dogurun demiyor. Diyemezde!

Şuan bunun önümüze gelmesi dahi mhpnin desteği ile olmuşken kalanları gözardı etmek doğru mu?
Bu ülke bu millet en kötü koalisyona bile muhtaç olacak dönemlere gebe kalabilir. Bu ben o partili sen şu partlisinden daha önemli bir konu. Bugün sizin değiminizle demokrasi yelpazesi olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmez.

Şu an yapılan demokrasi elden gidiyor nidalarına yönelikti fikrim , hala da sabit .

Parlementer sistemde , baraja takılıp seçmen kaybeden partiler varken ... ben aslında a partisine yakınım ama nasıl olsa barajı geçemeyecek ; o yüzden b kazanmasın diye oyum c ye diyen seçmenler çoğunlukta iken ; zaten çokta demokratik ve özgür değildik bence .
Yine olmayacağız .
Değişen bir şey yok .
Ileride olması içinde yine "sistem değişikliğine" gereksinim var .
Yani bugün hayır diyenin bilinçli , evet diyenin bilinçsiz adledildiği sistem değişikliğine:)

TBMM yetkileri daraltılıyor mu genişliyor mu ? Yargı tek ele mi dönüşüyor / sözde bağımsızlığının yanına bir de tarafsızlık mı ekleniyor ?
Bence çoğunluk farkında olmadığı bir evet/hayır galeyanında .

Onlar dini kullandilar yasamadilar..
Birde de aynısı olacak işte..şu an yaşıyoruz millet olarak özgürce dinimizi.ama yarın belkide topuklu ayakkabı ile dışarı ciktin diye dayak yiyeceksin.
Kendi özgür iraden olmayacak. Günah işledin diye Allah değil bir grup kendini bilmez tarafından crzalandirilacaksin belkide..hilafet ve Osmanlı diye yırtınmak ülkeyi ileri değil tam olarak 1420 li yıllara geri götürür..

Arkadaslar tarih bilen herkes arastiran herkes vaad edilmis topraklarin ne oldugunu bilir. Bizi cok cetin gunler bekliyor 10 sene sonrasini dusunmeyin sadece 50 100 sene sonrasini dusunun. Yuz yil once bize yapilan planlara bakin anlasmalarin vs vs. Neden sadece bir kisiye obsesif gibi takiyorsunuz, vallahi billahi anlamak icin cok zorluyorum kendimi bir yere kadar oluyor. Siyaset degil aslinda din savaslari mezhep savaslari var. Butun kavgalar bundan. Evet diyen insanlar bu bakis acisiyla bakiyor aslinda yani ozetin ozetini yapmaya calistim.

Iyide şu an bu anket bu sistem için yapıldı ve tartıştığımız konu bu.kapalilarin zamanında neler çektiğimi değil. Ha bir bilginiz bir fikriniz yoksa kenara çekilip yorumları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Ama şu ana kadar yazılanlardan biraz da olsa anlamış olmanız lazım ki bir devletin bütün yasaları tek bir adamın iradesine baglanamaz. Bu doğru değil. Çünkü ilerde kimlerin başkan olacağını bilmiyoruz.Bu durum ülkemiz için felaket olabilir.
Umarım şimdi anladın??
Tatlim konuyu acan kazen bile tam anlamadigini ifade etmis. Bu dedigin seyde cok yuzeysel! Ayrica sana soracak degilim degil mi yorum yapacaksam? Bana repost eden sensin

Anayasaların amacı temel hak ve özgürlükleri korumak ve siyasal iktidarı sınırlandırmaktır. Anayasanın var oluş gayesi budur.
OHAL döneminde,muhalif seslerin kısıldığı,gazetecilerin cezaevinde olduğu,toplantı ve gösteri yğrüyüşlerinin yasak olduğu ve medyanın baskı altında olduğu dönemde doğal olarak halk bilinçlenmeden parti fanatizmi ile oy verecektir.

Değişikliklerle siyasal iktidarın sınırlanması bir yana,iktidara sınırsız (cumhurbaşkanına) yetkiler veriliyor. Yetkinin olduğu yerde sorumluluk da olması gerekirken,tam aksi yönde değişiklikler mevcut.sınırsız yetki ve sıfır sorumluluğun sonu ya diktatörlüktür yada mutlak monarşi.

Yasama ve yürütmenin tek elde toplanılması çeşitli argümanlarla bir nebze savunulabilir ama bağımsız olması gereken yargıyı tek kişiye bağımlı hale getirilmiş olmasının savunulabilir yanı var mı sahi???

Bile bile evet diyenleri ne ötekileştiriyorum ne de küçümsüyorum. Hayır demek kadar evet demek de hak tabiki.

Keşke herkes neye evet yada hayır dediğini bilerek ,parti yada kişi fanatizmliği için değil de yarınlarımızı düşünerek oy verse ama burası Türkiye.

Son düzenleme:
Herkes de itiraf etmis rte gittikten sonra napacaksiniz onun gibisi gelecekmi diye siz memnunmussunuz be reisten ..guvenmissiniz adama.. valla ne sanslisiniz muhalefetteyken iktidara guvenmekte nimetten..biz sizin kadar sansli olamadik iktidara yakinken muhalefete guvenemedik..off bak moralim bozuldu..
Güvenmekle ne alakası var :) şunu bile ego malzemesi yaptınız :)

Tatlim konuyu acan kazen bile tam anlamadigini ifade etmis. Bu dedigin seyde cok yuzeysel! Ayrica sana soracak degilim degil mi yorum yapacaksam? Bana repost eden sensin
İlk yazdığım yoruma kapalilar şunları çekti zamanında o zamanda demokratmiydin diye soran sendin dolayısı ile başlatan da sen oldun.sorunca da sistemi bilmiyorum sadece kapalilari savunmaya geldim diyorsun. İyi güzel de konumuz o değil. Konumuz yeni anayasa düzeni ile ilgili..
Herneyse oku o zaman biraz..

Konuyla alakalı cok bilgiye sahip degilim. Ki konuyu acan yoneticimiz de dahil bir cok kisi aynını soyledi.. Bildirim geldi ve Yalnızca yorumları okuyayım diye girdim.

Hayır oyu verecekler çoğunlukta bu aşikar.. Ama evet oyu verecekler neden taşlanıyor? Hic sesleri çıkmadığı halde neden 'neden gelin açıklayın' deniyor?

Bir cok kisi yazmış ya ' yalnızca parti sempatizanlığı, bir adamın peşinden gitme sevdası' diye.. E sizdeki nedir peki? Hangi kesimin evet oyu verecegi alnında mi yazıyor ki insanlara saydiriyorsunuz? (ot beyinli,taptıkları kitap, kocalari izin vermeden bisey yapamazlar vs vs)

Madem herkesin düşüncesi kendine, madem özgürlük var. E o zaman siz de karşı düşünceye biraz saygi duymayı öğrenin!

Anket fazlasıyla gereksiz olmus kısaca.. 'Hayır'daki şahıslar ortaya bir yem bekliyorlar yolmak icin resmen.. Bu kadar nefret dolu olmayın.. Elestirin ama haraket etmeyin...

kardesim söz konusu vatansa gerisi teferruattır!!! cok da umrumdaydı buradaki evetçilerin kırılması alınması. hay allahım yaa. sanki saygı duyun diye magdur edebiyatı yapanlar karsıt görüslere cok saygı duyuyor da.. hayır diyen darbeci oluyor dinsiz oluyor bu mu saygı. neden evet diyorsun diyoruz darbeciler yargılansın diyor. sanki hayır diyecekler darbecileri savunuyor. parlamenter sistemle ne alakası var. okuyup dogru duzgun gelsin saygı duyulan seyler söylesin ki biz de fikrine saygı duyalım. bilgisi olmadan fikri olanlar saygı bekliyor asırı gülüyorum su an!!! ben kendime denk insana saygı duyarım nokta. baskı yapılıyor diyenler asıl baskıyı yapıyor kimse farkında diil. saygı bekleyen kadınların oy verdigi adamlar cıkıp tecavuze ugrayan dogursun devlet bakar diyor, e hani saygı, benim bedenim benim kararım istedigimi yaparım o zmn saygı duyun;) kocaları izin vermeden bir sey yapamayan ot beyinliler lafını da kim dediyse dogru demis gelsin alnında opucem. yalan sanki.
neyse daha fazla yazmıyorum banlanıcam artık.

Başkanlık sistemi kuvvetlerin sert ayrılığına dayanır. Daha demokratiktir çünkü devlet başkanı doğrudan halk tarfından seçilir bu yüzden muhattap tektir ve bu muhattaba karşı sorgulanabilirlik tektir. Yürütme ve yasama birbirinden ayrı işler bu yüzden de çatışma olasıdır. Tek faydası yönetimde istikrardor 5 yıl boyunca başkan görevinden alınamaz, hükümet düşemez böyle olunca da gensoru ve güvenoyu dediğimiz bakanlar kurulunu

Ya ben cogu seyi anlayabiliyorum diyelim hdp niye baskanlik istemiyor onu anlamiyorum mesela. Pkk olan iliskisini dusununce. Amerika mesela yapmadigi kalmadi, bunlar neden bu kadar tepkili. Daha cok sorum var.
Hangi ağızdan duymak istediğin gerçeğine göre değişir
Başkanlığı isteyenler üst aklın bunu istemediğimi hdpninde buna göre hareket ettiğini
Hdp ye görede var olan anayasada yanlışlar olduğunu bunda değişiklikler olması gerektiğini fakat salt başkanlık sistemine yönelik değişikliklerin var olan yapıyı dahada kötüleştireceğini tek adamın yenettiği yapının kimseye yaramayacağı kanısındalar
Diyorum ya nereden baktığına bağlı değişir

Ne sacma sapan yorumlar bunlar ya. Kimse ne oldugunu bile okumamis. Bir taraf butun yetkiler birine verilicek, oteki taraf vatanim icin evet. Ya ne zaman guzelce okuma firsatiniz olduda gelip burda yorumunuzu hemen yazip, oyunuzu veriyorsunuz. Burda verdiginiz oyunda bir degeri yok o ayri.
Yorumlarda hakaretler, bel alti ve daha neler...
Ya once bir baska ulkelerinde siyasi sistemlerini arastirin ogrenin, biraz bilgilenin bu ne ya??

Iki uc sene once burda bir konu acmistim, Turkiyeye gelirsem diplomamla calisabilirmiyim falan gibi. Yine sacma sapan yorumlar gelmisti. O zamandan vazgecmistim biliyormusunuz gelmekten. Simdi iyice vazgectim, kimsenin kimseye saygisi yok. Sacma sapan bir algi var millein aklinda. Yok kapali olan kisi cahildir kocasinin dediginden cikmaz, yok acik olan kiside dinsizdir, yoldan cikmistir bilmem ne? Ya nereye gidiyor farkinda degilmisiniz ya bu olay? Resmen su teror orgutlerinin istedigi oluyor, ulkem bolunmus, kimsenin kimseye saygisi kalmamis..... yazicak cok sey varda neye yarar?

Bence baskalarinin dusuncesiyle hayallerini erteleme. Bende yurddisinda yasiyorum seni bu konuda cok iyi anliyorum. Iyi bir imkanim olursa mutlaka kesin donus yaparim. Bizim milletimiz kadar nankor bir millet ne gordum ne tanidim,
ve iddaaya girerim bir cogunuzdan cok milletten insan taniyorum. Gittigimiz dugunlerde derneklerde mutlaka elestirecek gereksiz pire gibi seylerden inanilmaz develer yaparlar. Yapilan basarilar, iyilikler, guzelliklerin zerre kadar onemi kalmaz. Eskiden girdikleri hastane kuyruklari, ilac kuyruklari, emekli maasi kuyruklarini coktaan unuttular.
Cocuklugumda hatirliyorum. Halk ekmek firinin onunde upuzun bir kuyruk olurdu, simdi masallah o kadar buyuk bir krizdeyizki halk ekmegin karsisina borekci acmislar, borekcinin ici kahvalti yapan insanlarla tiklim tiklim. Ki benim bu bahsettigim yer Ankaranin en az gelismis semtlerinden biri.

Başkanlık sistemi kuvvetlerin sert ayrılığına dayanır. Daha demokratiktir çünkü devlet başkanı doğrudan halk tarfından seçilir bu yüzden muhattap tektir ve bu muhattaba karşı sorgulanabilirlik de sorumlu da bellirdir. Yürütme ve yasama birbirinden ayrı işler, bu yüzden de çatışma olasıdır. Tek faydası yönetimde istikrardor 5 yıl boyunca başkan görevinden alınamaz, hükümet düşemez böyle olunca da gensoru ve güvenoyu dediğimiz bakanlar kuruluna karşı yapılan hükümetin düşürülmesi amaçlı faaliyetler gerçekleşemez. Meclis işlerine devlet başkanı karışamaz meclis de cumhurbaşkanının yürütme faaliyetlerine. Olay burda patlıyor kanaatimce bu sistem bu ülkede olmaz çünkü siyasi çatışma olasıdır mecliste 3 tane muhalefet parti varken hele hele. Saygılar efendim.. anayasa dersim alttan olabilir ama bu işe yaradı :)

İlk yazdığım yoruma kapalilar şunları çekti zamanında o zamanda demokratmiydin diye soran sendin dolayısı ile başlatan da sen oldun.sorunca da sistemi bilmiyorum sadece kapalilari savunmaya geldim diyorsun. İyi güzel de konumuz o değil. Konumuz yeni anayasa düzeni ile ilgili..
Herneyse oku o zaman biraz..
birine yapmistim o yorumu sen oldugunu gozden kacirdin kusura bakma tatlim. Hayir herkes herseyi ornek olarak gostermis ben basortu deyince ne oluyor? Sadece oyla gibi gozuksede konu cok daha derin hepimiz biliyoruz bunu, kendimizi kandirmayalim

NAYIR NOLAMAZ DIYORUM VE OYUMU KULLANIYORUM.. SIYASI GORUSUM HEM ISMIME YANSIYOR HEMDE HAYATIMDAKI HEDEFLERIME BU YUZDEN HAYIR HAYIR HAYIR DIYORUM.. Gecmisteki yolsuzluklarin uzerini kapatmak icin yapilan bir anayasa degisikligi'dir, ulkemizin durumu zaten ortada, daha'da kotuye gidebilir Allah korusun.. NOT : turban konusuna gelince, ulkemizdeki din belli, bu yuzden turbanin yasaklanmasina karsiyim.. cunku avrupa'da bile bazi ulkelerde turban serbestken, neden bizim ulkemizde yasaklansinki.. benim ablam avrupa'da turbaniyla calisiyor.. ve onunla gurur duyuyorum..

Son düzenleme:
Ha bir de arada bazı yorumlar gördüm kimse kimseyi hor görmüyormuş da herkes sokakta özgürce dolasıyormus da kimse kimseye karısmıyormus cok özgür bir toplum olmusuz.
Şort giydi diye otobuste tekmelenen kız olayı brezilyadaydı herhalde. Millet yılbasını kutlayacak diye müslüman noel kutlamaz paylasımları yapanlar, kutlayacaklara hakaret edenler de papua yeni ginedeydi.
Benzin 5,45 ama ekonomimiz fiyuuu ucuşta.
Dolara değinmiyorum bile.

Ülkemiz üzerinde cok büyük oyunlar dönüyor uyanın. Vatanını seven evet desin.
Kapılarınıza broşür mü bırakıyorlar ezberleyip ezberleyip yazıyorsunuz.

Back