Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Sayfa 34de kadar sabretim yorumları okudum ve beyaz havluyu attım:)

Anladimki, nasilki ben anti-akpli zihniyetini anlayamiyorsam onlarda beni, hangi geçerli açıklamayi yapsamda istediğini anlayıp istediğini anlamiyacaklar! Boş yere energi kaybı :)

Herneysee... Koyu bir Recep Tayyip Erdoğan ci olarak tabikide EVET! Onun bir planı vardır, bu zamana kadar nasil milletine sahip çıktıysa gene cikacaktir.
Sırtı kaşınan hayir'cilar, referandumda kocaman bir EVET aldığında kasintilari dinecektir telaşlanmayin lütfen:)

1saniye sonrasını kimse bilmiyor iyimi kotumu, birak 10seneyii. Rabbim ezelden hazırlamış zaten geleceğimizi, herşey olacağına varır ordada fazla telaşlanmayin :)

Hayte iyi geceler sizi gidi kokoş lar sizii :)))))))

Yazık.

Anladimki, nasilki ben anti-akpli zihniyetini anlayamiyorsam onlarda beni, hangi geçerli açıklamayi yapsamda istediğini anlayıp istediğini anlamiyacaklar! Boş yere energi kaybı :)

Herneysee... Koyu bir Recep Tayyip Erdoğan ci olarak tabikide EVET! Onun bir planı vardır, bu zamana kadar nasil milletine sahip çıktıysa gene cikacaktir.
Sırtı kaşınan hayir'cilar, referandumda kocaman bir EVET aldığında kasintilari dinecektir telaşlanmayin lütfen:)

1saniye sonrasını kimse bilmiyor iyimi kotumu, birak 10seneyii. Rabbim ezelden hazırlamış zaten geleceğimizi, herşey olacağına varır ordada fazla telaşlanmayin :)

Koskoca anayasasının değiştirilmesini sırf Erdogan başkan olsun diyemi kabulleniyorsun sen?))
Çok ilginç bir bakış açısı..10 yıl sonra beklediğin nedir tam olarak?Erdoğan gidince yerine aynı yetkilerle gelecek olan başkan da milletine sahip çıkacakmı?Bunun garantisini kim verebilir peki??

Yapamazsin ko o burada tek adam işte size bir örnek evetciler :KK14:

bence konuyu ders olsun diye açtı.
ülkenin sahibinin tek adam olmasını isteyenlere örnek olsun diye..

bak sadece site sahibi olarak bile dün yasak dediğine bugün değil diyebiliyor yarın öbür gün gene yasak der yazmayın siyasete der kapatır canı ne isterse o...

bık bık hani yasaktı diyenler, düşünmeme bile gerek yok tabiki evet diyenlere kapak olsun bu konu ..

e yasaktı hani diyenler, Kazen Kazen in diktatörlüğüne bile dayanamazken beni bir gülme alıyor bu ne yaman çelişki anne diyesim geliyor..

İşte zihniyetinizi ap açık ettiniz sizin ne anladığınızda çok belli oldu ancak siz saygı duymasanızda biz evet diyenler size yinede ısrarla saygı duyuyoruz nedenmi? Çünkü terbiyemiz gereği artık neyi nasıl anladıysanız. Ancak bir daha size yanıt vermeyeceğim çünkü amacınız sorgulamaktan ziyade sataşmak! Anlamak değil o nedenle hiç işim olmaz....
gereksiz tartışmaya girmeyin lütfen.. Istediklerini vermeyin kısaca ;) ben de ayni nefretle hakaret edersem ne farkım kalir degil mi :)

Birinci yorumumdan sonra kendimi tutamadim : BEN NE CHPLIYIM NEDE AKPLI BEN MHP'LIYIM VE HAYIR DIYORUM, VE MHPLI OLDUGUM ICIN GURUR DUYUYORUM cCc ne mutlu turkum diyene.. ayrica rte yi hic sevmedim, sevmiyorumda.. hic bir dusuncesine katilmadim, hic birseyini desteklemedim.. artik bazi durumlarda milletimizin mantikli dusunmesi gerekiyor.. ulkeyi tek bir kisiye emanet edemeyiz.. not : hdpninde meclisten cikarilmasini istiyorum..

bence konuyu ders olsun diye açtı.
ülkenin sahibinin tek adam olmasını isteyenlere örnek olsun diye..

bak sadece site sahibi olarak bile dün yasak dediğine bugün değil diyebiliyor yarın öbür gün gene yasak der yazmayın siyasete der kapatır canı ne isterse o...

bık bık hani yasaktı diyenler, düşünmeme bile gerek yok tabiki evet diyenlere kapak olsun bu konu ..

e yasaktı hani diyenler, Kazen Kazen in diktatörlüğüne bile dayanamazken beni bir gülme alıyor bu ne yaman çelişki anne diyesim geliyor..
Aynen ben kazenin tek adamlığınada karşıyım bazen banlansın istiyorum :KK12:
Kk da oylama yapalım demokrasi istiyoruz yoksa körü körüne kazen mi diyoruz :hasta:

Ya hdp üst aklın ürünü değil mi üst akıl başkanlığı istemiyor erdoğandan korkuyor der bizimkiler
Abd saddamın ırağı gibi beşarı esedin suriyesi gibi kadafi libyası gibi bir yapı ile karşılaşma olasığını hesaba katıyor ötekilere göre
Diyelim ki saddamın Irağı gibi olsun ABD ye ne ? Ya adamlar darbe yapmaya kalktilar, gercekten bizi dusundukleri icin mi, bizi neden sevsinler ki ?

Sataşmak için değil, ciddili merak ettiğim için soruyorum.

Mhpliler ne düşünüyor?

Sosyal medyada genel olarak çok büyük bir sitem görüyorum tabandan ancak troll mü gerçek mi bilemiyorum.

Mhpliler genel olarak evet yönünde Bahçeli gibi fikir mi değiştirdiler yoksa halen hayır mı diyorlar?

Koskoca anayasasının değiştirilmesini sırf Erdogan başkan olsun diyemi kabulleniyorsun sen?))
Çok ilginç bir bakış açısı..10 yıl sonra beklediğin nedir tam olarak?Erdoğan gidince yerine aynı yetkilerle gelecek olan başkan da milletine sahip çıkacakmı?Bunun garantisini kim verebilir peki??

ya gece gece iyi eğlendim ha mantıklı bir açıklama bekliyorsun ya vardır bir planı diyen birinden allah iyiliğini versin :KK19:

Neden bu kadar güven bana açıklar mısın? Nasıl gerçek düşüncelerini bilmediğin bir insanın peşinden ısrarla koşarşın?

Şu ana kadar hiçbir parti liderini ,Atatürk'ü lenin'i vs. yüceltmedim siz nasıl bu kadar yüceltebiliyorsunuz? Her yaptığına bir bildiği vardır diyorsunuz?

Birinci yorumumdan sonra kendimi tutamadim : BEN NE CHPLIYIM NEDE AKPLI BEN MHP'LIYIM VE HAYIR DIYORUM, VE MHPLI OLDUGUM ICIN GURUR DUYUYORUM cCc ne mutlu turkum diyene..
Hayır dediğiniz şey mhp sayesinde önünüze geliyor. Evet çıkarsa mhpye seçim zamanında sorarsınız hesabını inşallah :halay:(o zaman mhp kalırsa )

Ben abd tipi başkanlık sistemi nedir özü nedir onun tanımını yaptım esasında da siyasi bir çatışma mevcuttur dedim bu da bizim ülkemizde uygulanabilirliği yok dedim. Şuan uyguladığımız parlementer sistem kuvvetlerin birliği değildir hanfendi bahsettiğiniz her şey kuvvetlerin ayrılığı esasısna dayanan hükümet sistemidir. Kuvvetlerin birliğine dayanan sistem sadece monarşidir günümüz sembolik ingilteresi :)
Cumhurbaşkanına evet dediğiniz gibi kararname çıkarma yetkisi mevcut tabi ama, kanunla çatışma varsa kararname arasında, kanun uygulanır diye biliyorum yukarda okuduklarıma dayanarak. Emin olmamakla birlikte detaylı inceleyemedim üstün körü baktım affola
evet bizde su an kuvvetler ayrılıgı vardır, ilk cumlede de onu demek istedim yeni duzenlenen anayasadaki yasama ve yurutmenin ortak olması sistemi kuvvetler birligine yakınlastırıyor. onun dısında cumhurbaskanının yetkisi hakkında da zaten anayasada yetkisinin sembolik oldugu yazar, "cumhurbaskanının sadece imza yetkisi vardır" cümlesiyle yer almaktadırEn Büyük TÜRKİYE estagfurullah

Beni ulkeme donmekten vazgeciren insanlari malesef... senin de dedigin gibi cok milletten insan taniyorum, bizim gibisi yok. Genelleme yapmak da istemiyorum ama burda bunu net gordum ve cok uzuluyorum ya. Donsem buyuk ihtimal Istanbul olucakti, ve anladigim kadariyla en cokta orda insanlar birbirinden bu kadar cok nefret ediyor, nefret ediyor ya, bu saygisizlikta bu nefretten geliyor. Bir de bi yorum yazislari var sanirsin en bilgili insan yaziyor bu yorumu, guleyimmi aglayimmi bilmiyorum ya

Seni o kadar iyi anliyorumki. Yanlis sistemlerle yetisirilmis koskoca nesil var. Kendi iradesiyle verdigi oylari tuttugu partinin muhalefet partisinden oldugundan karsisindaki insana saygi duymak yerine koyun gibi goren ilginc bir kesim var.
En buyuk eksikleride aynayi kendilerine tutamamalari. Ozgurluk elden gidiyor dusuncesine kapilmis insanlari hic anlamiyorum. Istanbulda gordugum kadar travestiyi ben Hollanda gibi ozgur bir ulkede gormedim.
Gay tanidiklarim var, valla bizim Turkiyedekiler abartili tipleri felan yoktur ha. Soylemese bilmezsiniz bazen.
Her konuda abartmayi severiz iste naparsin :D Ortasi yoktur. Ya AK'tir ya KARA.

Diyelim ki saddamın Irağı gibi olsun ABD ye ne ? Ya adamlar darbe yapmaya kalktilar, gercekten bizi dusundukleri icin mi, bizi neden sevsinler ki ?
Devlerin çıkarları söz konusu olunca kimse kimseyi sevmez orta doğuda elle tutulur demokratik tek yapı türkiye ve mısırdır ve abd nin bu yapılara ihtiyacı var
Ne gibi biliyormusun filistin filistin diye ağlarken çıkarlarımız söz konusu olunca israil ile masaya oturmak gibi

Hayır dediğiniz şey mhp sayesinde önünüze geliyor. Evet çıkarsa mhpye seçim zamanında sorarsınız hesabını inşallah :halay:(o zaman mhp kalırsa )
Her ne olursa olsun Mhpden asla vazgecmem.. Mhpli bazi milletvekillerimiz desteklemedi, ki akpli milletvekileri bile kendi aralarinda anlasamadi.. bende desteklemiyorum baskanlik sistemini.. HAYIR DIYORUM NET

Back