Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Ben demokrasi için , darbecilerin yargılanması için, hukukun üstünlüğü için,tecavüzcülerin hak ettiği cezaları alabilmesi için,birlik için,vatan için evet diyeceğim şimdi maddelerin içeriyi ile ilgili sorular ne alakası var diyenler olacak ki ben yanıt vermeyeceğim zira bunun tartışması mecliste yapılıyor izlemekte fayda var.neyse kardeşim hiç kimseyle tartışmam benim için çok uzak bir ihtimal uslubunuzu beğendim o nedenle yazdım tekrar söylüyorum cevabım evet hayır diyenler içinde burada tartışmaya lüzum yok sandık başında böyle istikrarlı olsunlar sonuç hayır olursa da dedim ya halkın kararına saygıyla eğiliriz bu kadar korkmaya lüzum yok elhamdülillah vatan sever insanlarız bu halk darbelerde gördü,hainlerde, vatansızlarda ne oldu vatan kazandı Gine kazanır. Son olarak diyorum ki saygının ve demokrasinin kazandığı bir seçim olsun...
cevabınız icin tesekkur ederim ama bu soylediklerinizin baskanlık sistemiyle alakası yok.. bu soyledikleriniz zaten halihazırda anayasamızda var. en demokratik yonetim bicimi de ulu önderimiz Atatürk'ün bize uygun gordugu parlamenter cumhuriyettir. saygılar

Yolda yuruyen hamile kadina karisiliyor
Uc cocuk dogurmayana,dogum kontrolu yapaba karisiliyor,tecavuze ugrayanin kurtaj olmasina bile karisiliyor. Siz dogurun devlet bakar deniliyor.
Kadinlar calistigi icin erkekler is bulamiyor deniliyor
Kadinin en kutsal vazifesi anneligidir de deniliyor,anne olmak istemeyen veya olamayan hic dusunulmuyor.
Sokakta sesli gulen kadina zaten neler soylendi
Tecavuzculer sapiklar kol geziyor.
Daha neyimize karisacaklar merak etmiyor musunuz?
Karisioda seni zorla kocanin koynuna mi sokuo. Ulaaa biz aylardir igne yemekten harap olduk tedavi olcaz diye ettigin lafa bak. Hamile olana filan karisan yok. Her ulkede kotu seyler oluyor ama bu sekilde konusulmuyor. Eskiden sapik yokmuydu? Calisan anneler dusunuldugu icin onlara yeni haklar veriliyor. Ha bunlara olumsuz diosan baska.. dedim ya dogurun dio zorla olmuyo bu isler zaten. Birde bu hukumet hic iyi bisey yapmadi dimi?

İşte tam da bunu merak ediyorum. Cidden soruyorum.
10 yıl sonra tamamen tezat bir zihniyet başa gelirse???
şimdiki yönetim bunu nasıl göze alıyor?
Umurlarında mı değil?
Yoksa hesap başka mı?
Bunu ben de çok merak ediyorum. Demokrasi güzeldir herkese hakkını verir. 10 yıl sonrasını kimsenin düşündüğünü zannetmiyorum.

Karisioda seni zorla kocanin koynuna mi sokuo. Ulaaa biz aylardir igne yemekten harap olduk tedavi olcaz diye ettigin lafa bak. Hamile olana filan karisan yok. Her ulkede kotu seyler oluyor ama bu sekilde konusulmuyor. Eskiden sapik yokmuydu? Calisan anneler dusunuldugu icin onlara yeni haklar veriliyor. Ha bunlara olumsuz diosan baska.. dedim ya dogurun dio zorla olmuyo bu isler zaten. Birde bu hukumet hic iyi bisey yapmadi dimi?
İlk cumlenizi okuyunca sizinle konusulmamasi gerektigine karar verdim, iyi aksamlar

Şu an kanun olarak alınan kararlarda ,"mevcut parlementer sistemde" tek partiye dayalı .
Bu bağlamda değişen bir şey yok .
Meclisde gensoru nun onayı bile üye salt çoğunluğuna dayalı bir sistem.

Tabii bu günümüz şartları ile kıyaslamada böyle .

Koalisyon hükümetleri bunun istisnasıdır ki ; işlevsellik olarak yeterliliği ve itidali tartışılır.

Demem o ki ; zaten tek parti hükümeti ile yönetildiğimiz dönemde de alınan kararlar hükümet partisine ait.
Olası bir Erdoğan başkanlığında da ... değişen bir "demokrasi yelpazesi" kaybı yok .
Çünkü zaten yelpaze yok .

Şuan bunun önümüze gelmesi dahi mhpnin desteği ile olmuşken kalanları gözardı etmek doğru mu?
Bu ülke bu millet en kötü koalisyona bile muhtaç olacak dönemlere gebe kalabilir. Bu ben o partili sen şu partlisinden daha önemli bir konu. Bugün sizin deyiminizle demokrasi yelpazesi olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
cevabınız icin tesekkur ederim ama bu soylediklerinizin baskanlık sistemiyle alakası yok.. bu soyledikleriniz zaten halihazırda anayasamızda var. en demokratik yonetim bicimi de ulu önderimiz Atatürk'ün bize uygun gordugu parlamenter cumhuriyettir. saygılar
Ne güzel var olanı tartışıyoruz demek! öyleyse sonuç vatana millete hayırlı olsun diyelim. Saygılar bizden..

Tatlım ben hep demokrattim..fakat sana birşey soracağım dürüst ol olurmu?şu an o çok memnun olduğunu sistem gelirse ve Erdoğan gittikten sonra yerine bir ateist başkan seçilirse o zaman ne yapacaksın. Bırak okula kapalı gidebilmeyi sokağa bile kapalı cikamazsan ne olacak?O zamansa bu sistemi böyle hararetle savunacakmisin?
Tatlim bak ben sistemi savunmuorum, cunku maddelerini okumadim henuz. Neye oy verecegimde belli degil gercekten. Ama bu ulkede bunuda yasadi herkes diorum. Dibdar kesimin yobaz orumcek gibi gorundugu zamanlar.. cok kotu seylerde yasadi herkes simdi unutuldu tabii. Sadece herseye niye muhalefet onu anlamiorum. Yani iyiye iyi diyebilnek lazim dimi

Bir de bu başlık altında insanları itelemek, ötekileştirmek, aşağılamak yerine güzelce anlatın.

Halkın çoğunluğu ülke gündemini cnn, habertürk, atv nin anlattığı kadar biliyor. Bu kanalların ne kadar yansız, objektif oldukları da malum.

Tbmm yayını bile baktığınızda 10 dk iktidar parti gösteriliyorsa, mhp,chp ve hdpninkiler birkaç dakikalık oluyor veya can alıcı kısımda kesiliyor.

Peki siz internette de aşağılarsanız, bu insanlar başka nereden öğrenecekler.

Bence halkın bu kadar ikiye bölünmesi / bir kesimin bu derece Erdoğandan nefreti / öbür kesimin bu derece sevgisi ikilemi buradan kaynaklı.

Bence doğrusunu anlatmak, kaynak sunmak, insanları bilgilendirmek özellikle anayasa/ülkenin/devletin geleceği gibi böyle elzem meselelerle ilgili olunca OLMASI GEREKENDİR.

Ek: Soran herkese dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım ben.

eskiden de sapıklar vardı ama evlendirilip sapıklar aklanmıyordu. bunun icin mecliste gece mesaisi yapılmıyordu

Herkes de itiraf etmis rte gittikten sonra napacaksiniz onun gibisi gelecekmi diye siz memnunmussunuz be reisten ..guvenmissiniz adama.. valla ne sanslisiniz muhalefetteyken iktidara guvenmekte nimetten..biz sizin kadar sansli olamadik iktidara yakinken muhalefete guvenemedik..off bak moralim bozuldu..

Ya ben cogu seyi anlayabiliyorum diyelim hdp niye baskanlik istemiyor onu anlamiyorum mesela. Pkk olan iliskisini dusununce. Amerika mesela yapmadigi kalmadi, bunlar neden bu kadar tepkili. Daha cok sorum var.

Cumhuriyetin kurulmasi icin bu vatana kanını canını veren şehitlerimizin, Atamizin kemiklerini sizlatiyorsunuz evetçiler boşunamiydi bunca emek..
...Şu maddeleri gerçekten okudunuzmu merak ediyorum Cumhuriyetin olmadigi yerde demokraside olmaz..Bu kadar mi körsünüz.. Yazik..

Tatlim bak ben sistemi savunmuorum, cunku maddelerini okumadim henuz. Neye oy verecegimde belli degil gercekten. Ama bu ulkede bunuda yasadi herkes diorum. Dibdar kesimin yobaz orumcek gibi gorundugu zamanlar.. cok kotu seylerde yasadi herkes simdi unutuldu tabii. Sadece herseye niye muhalefet onu anlamiorum. Yani iyiye iyi diyebilnek lazim dimi
Iyide şu an bu anket bu sistem için yapıldı ve tartıştığımız konu bu.kapalilarin zamanında neler çektiğimi değil. Ha bir bilginiz bir fikriniz yoksa kenara çekilip yorumları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Ama şu ana kadar yazılanlardan biraz da olsa anlamış olmanız lazım ki bir devletin bütün yasaları tek bir adamın iradesine baglanamaz. Bu doğru değil. Çünkü ilerde kimlerin başkan olacağını bilmiyoruz.Bu durum ülkemiz için felaket olabilir.
Umarım şimdi anladın??

nasıl bu kadar emin olabiliyorsun. ben korkuyorum dunyadaki diger müslüman ülkelerin haline baktıkca hilafet gelecek diye ödümün kopması cok normal!!!
bu müslüman kardesler denilen grup libyada basa gecti noldu. kaddafiyi indirdiler simdi mumla arıyorlar. türkiyede atıp tutmak cok kolay cok sukur Atatürk kadınları bir islam devletinde insan yerine koyan tek lider avrupadan önce bile bizim kadınlarımızda vardı secme secilme hakkı ama sene olmus 2017 hangi arap ülkesinde hangi islami ülkede kadınların hakkı var? islamiyet asla cehaleti destekleyen bir din olmamasına ragmen neden butun müslüman ülkeler cehalet icinde, kan savas her türlü kötülük oralarda var. korkmakta cok haklıyız bence dediklerimi dusunurseniz siz de korkarsınız.
he simdi dinsiz islamiyet dusmanı diye suclarsanız die de ekleyeyim ben namaz kılan bir insanım islamiyet dusmanı da degilim cok sukur aklım basım yerinde ama 21. yuzyılda din denilen hadisenin sadece insanın kendi icinde kalmasını savunuyorum asla bir devlet baskanının siyasetcinin diline de peleseng olmamalı sonra böle cahiller yuzunden felakete surukleniyoruz.. sevgiler
Onlar dini kullandilar yasamadilar..

Evet :) basortusu olsunda onun yerine geri kalan ozgurlukleri iade edelim madem. Bir cubbeli sakallinin dorduncu karisi olalim. Evde oturup her sene bir tane doguralim.
Vallahi ben bir cubbelli ve sakallinin 10 senedir tek karisiyim ve tek cocugum var.. Kendinizi ne zannediorsunuz anlamiorum. Insanlari otekilestirme hakkina sahip degilsiniz.. Soyleyecek cok sözüm var da..gece gece tovbe tovbe yarabbim

Ne sacma sapan yorumlar bunlar ya. Kimse ne oldugunu bile okumamis. Bir taraf butun yetkiler birine verilicek, oteki taraf vatanim icin evet. Ya ne zaman guzelce okuma firsatiniz olduda gelip burda yorumunuzu hemen yazip, oyunuzu veriyorsunuz. Burda verdiginiz oyunda bir degeri yok o ayri.
Yorumlarda hakaretler, bel alti ve daha neler...
Ya once bir baska ulkelerinde siyasi sistemlerini arastirin ogrenin, biraz bilgilenin bu ne ya??

Iki uc sene once burda bir konu acmistim, Turkiyeye gelirsem diplomamla calisabilirmiyim falan gibi. Yine sacma sapan yorumlar gelmisti. O zamandan vazgecmistim biliyormusunuz gelmekten. Simdi iyice vazgectim, kimsenin kimseye saygisi yok. Sacma sapan bir algi var millein aklinda. Yok kapali olan kisi cahildir kocasinin dediginden cikmaz, yok acik olan kiside dinsizdir, yoldan cikmistir bilmem ne? Ya nereye gidiyor farkinda degilmisiniz ya bu olay? Resmen su teror orgutlerinin istedigi oluyor, ulkem bolunmus, kimsenin kimseye saygisi kalmamis..... yazicak cok sey varda neye yarar?

Back