Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bu konu siyasi bir mesele değil bence. Çünkü a partisi b partisi işi değil.
Ülkemizin geleceği söz konusu ve herkesin duyarlı olması şart.
Bir anayasa yapılıyor ve içeriğini henüz çok ayrıntılı incelemesek de genel hatları ile ne ifade ettiği ortada.
Özetle:
Bugün yaşananlar ilerde yaşayacaklarımızın sadece fragmanı.

Odunuz kopuyor hilafet gelecek diye aa obama da halife diymi ama onlarin dini islam degil ki.siz islamdan korkuyorsunuz korkmayin yahu korkmayin.hilafet de gelmez merak etmeyin.bak dilipaki da sevesi gelmis.

Hilafet gelmez zaten. Halifeyi takan mı var?
Arapların çoğu İngiliz Fransız hayranı...

Tatlim 90 li yillarda okul birincileri kursuden indirilirken, sirf basortu takiyo diye okullara alinmazken bu kadar demokratmiydin? Suanda kimseye karisilmiyor. Karisiliyor ditende provoke ediyo kimse kusura bakmasin
Yolda yuruyen hamile kadina karisiliyor
Uc cocuk dogurmayana,dogum kontrolu yapaba karisiliyor,tecavuze ugrayanin kurtaj olmasina bile karisiliyor. Siz dogurun devlet bakar deniliyor.
Kadinlar calistigi icin erkekler is bulamiyor deniliyor
Kadinin en kutsal vazifesi anneligidir de deniliyor,anne olmak istemeyen veya olamayan hic dusunulmuyor.
Sokakta sesli gulen kadina zaten neler soylendi
Tecavuzculer sapiklar kol geziyor.
Daha neyimize karisacaklar merak etmiyor musunuz?

Cumhurbaşkanlığı sistemi bir hükümet modelidir.
Dolayısıyla yapılmak istenen bir hükümet sistemi değişikliğidir.
Türkiye'nin rejimi 1923'ten beri Demokratik Cumhuriyettir ve öyle kalacaktır .
Sistem değişikliğini , rejim değişikliği ile karıştırmamakta fayda vardır.

Rejim değişecekmiş gibi konuşmakla geçirilen zamanda , 3 madde daha anlaşılmak üzere okunup araştırabilir.

neden evet dediginizi acıklayabilir misiniz, burada evet diyecegini söyleyen kimse acıklama yapmadı. siz en azından seviyeli bir sekilde anlatırsınız diye size sormak istedim, cunku gercekten merak ediyorum. mesela parlamenter sistemin nesini eksik buluyorsunuz da baskanlık sisteminin gelmesini istiyorsunuz?
Ben demokrasi için , darbecilerin yargılanması için, hukukun üstünlüğü için,tecavüzcülerin hak ettiği cezaları alabilmesi için,birlik için,vatan için evet diyeceğim şimdi maddelerin içeriyi ile ilgili sorular ne alakası var diyenler olacak ki ben yanıt vermeyeceğim zira bunun tartışması mecliste yapılıyor izlemekte fayda var.neyse kardeşim hiç kimseyle tartışmam benim için çok uzak bir ihtimal uslubunuzu beğendim o nedenle yazdım tekrar söylüyorum cevabım evet hayır diyenler içinde burada tartışmaya lüzum yok sandık başında böyle istikrarlı olsunlar sonuç hayır olursa da dedim ya halkın kararına saygıyla eğiliriz bu kadar korkmaya lüzum yok elhamdülillah vatan sever insanlarız bu halk darbelerde gördü,hainlerde, vatansızlarda ne oldu vatan kazandı Gine kazanır. Son olarak diyorum ki saygının ve demokrasinin kazandığı bir seçim olsun...

Libidomun son damlasına kadar HAYIR :KK14:
Kimse ölümsüz değil erdoğan bilmem kaç sene daha başganlık yapacak diye, sonradan gelenin ne olacağı belli olmayan kişiler gelip ülkeyi tek başına yönetmesine evet diyeceğim ha delirmiş olmalısınız!

Gayet iyi anlayabiliyorum. Ne körü körüne hayır ne körü körüne evet demek yok planımda.
Evet'e yakınım yalan yok ama geleceğim için bodozlama dalamam. Kendimi düşünerek körü körüne adımımı atsam çocuğuma miras kalacak bi kötü yönetime evet vermek istemem.

İyi düşünüp tartmak gerek...şöyle düşünün hayır dediğinizde Recep Tayyip Erdoğan yine Türkiyenin lideri olup bugüne kadar yönettiği şekilde devam edecek bir seçim değil onun yerine kimse gelmeyecek yani şu anki durumumuzdan bir fark olmayacak fakat evet dediğinizde ülke yönetiminde geleceği de etkileyecek ciddi değişiklikler olacak...bunların olması için gerçekten çok önemli gerekçeler gerekmez mi?? Bugün ülke yönetiminin bile değişebileceği tartışılıyor mecliste (ilk 4 madde) partileri aşan bu kadar ciddi bir mesele ve ben şucuyum bu gelmesin ya da ben bucuyum şu gelmesin aklıyla verilecek bir karar değil...

Bugün şeriat gelecek aman bunlar olmasın diyen ve az önce yukarıda rastladığım chp ve hdp gitsin de ne olursa olsun diyen aynı zihniyet aslında...yani bi faydası yok

Bir kaç ... partiliye sordum başkanlığı x partisi istese yinede evet verirmiydin diye.

Cevap :Hayır. Çünkü onlar başkanlık değil parti liderlerinin yek olmasını istiyorlar.

Aslında konu oldukça yararlı olabilirdi, insanların aydınlanması ve değişiklikleri daha iyi anlayabilmesi saygı çerçevesinde tartışıp yorumlayabilmesi açısından ama görülüyorki birbirimize olan tahammülsüzlüğümüz, kutuplaşmamız, konuyu alabildiğine saptırdı.. Milletvekillerine çıkan olaylar yüzünden suç bulmamak lazım, en ufak kıvılcımda burada bile çoğu kişi alev aldı. Ne olursa olsun yazdıklarınızı 2 kez okuyun, kimsenin ötekileştirilmeye, diğerleriyle aynı fikri paylaşmadığı için hakarete uğramaya, aşağılanmaya hakkı yok, eğer vatanda barış ve birlik istiyorsak kendimizden çevremizden başlayarak saygı göstermeyi öğrenmemiz lazım, biraz empati ve anlayış lütfen

Sevgili adalet bakanımız Sayın Bozdağ; Meclisten çıkan hükümet yerine doğrudan halk iradesinden/sandıktan iktidar çıkardığı Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Darbecilerin 1961 Anayasası ile kurup 1982 Anayasasıyla tahkim ettiği vesayet düzenini bitireceği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Kaybedenin hemen, kazanan ise azami on yıl sonra gittiği; değişim, yenilik ve dinamizmi getirdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum” dedi. “Diktatörlüğe ve otoriter yönetime engel olduğu için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum”
SADECE HALKIN İNANÇ, DEĞER, KÜLTÜR VE GELENEKLERİNE SEVGİSİ/SAYGISI OLANLARA İKTİDAR YOLU AÇTIĞI İÇİN..."
Evet diyorum.!
Sadece insanlarımızı birleştirenlere ve kutuplaştırmayanlara iktidar imkanı verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. İnsanımızı ayrıştıranların ve kutuplaştıranların iktidarını engellediği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. . Halkın inancı, değerleri ve kültürüyle kavgalılara/barışık olmayanlara, iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. İktidar olmak isteyenleri uçlardan merkeze yönelttiği, radikalizmi azaltıp merkezi büyüttüğü için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Radikallere ve marjinallere iktidar yolunu kapattığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Karanlık güçlerin kirli, ahlaksız/hukuksuz müdahaleleriyle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Milletvekili transferi, tehdit, şantaj, baskı ve rüşvetle hükümet değişikliğine son verdiği için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Çift başlı yürütmeyi kaldırdığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum. Cumhurbaşkanı’nın her türlü eylem ve işlemlerine karşı istisnasız yargı yolu açıldığı için Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ diyorum.”
Ve evet dediğim için ne ot beyinliliğim nede 4 karılı kocaya sahip olabilme potansiyelli kadın oluşumu bırakmayan vb örneklerle dolu hakaret ve eleştiri dolu cevapların hepsini takip ediyorum.hep aynı hayır" nedenleri yok terör ülkesi şeriat ülkesi olacak yok suriyee yok sapık ve tecavüzcüler ülkesi olur gibi bi takım soyut nedenler eee sizdede yok neden hayır dediğinize dair somut nedenler. Terör bu ülkenin malesefki dış ülkelerin içimizdeki hainlerin ülkemizi yıpratma savaşa sürükleme isteğinden ötürü hep var. ülkemizde yaşanan bi takım iğrençlikleri a partisi b partisi yapmıyor insan yapıyor 1 kaç kişinin yaptığı iğrençlikleri genelleme yapamazsınız şuan tıpkı ensar vakfı olayındaki gibi x muhalefet partiye yakın gazeteci pedofili biride var. Yani tecavüz yolsuzluk gibi nice iğrençliklerin partisi sağcısı solcusu yaptı olamaz.kişi kendinden sorumludur.
Hatırlatmakda fayda var sevgili hayırcı arkadaşlara :
1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar meclislerine seçilme hakkıtanınan kadınların milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı.
Yani 1934den bu yana Başkomutanımız gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş seçme ve seçilme haklarımız var bizim Elbette ecel geldiğinde sayın cumhurbaşkanımızda Hakkı rahmetine kavuşacak ve x y z partileri uygun gördükleri adayları aday gösterecekler ve yeni cumhurbaşkanını yine biz halk seçecek. Evet belki seçilen aday benim değerlerimi yansıtmayacak ama ülkemin gelişmesi konusunda kaybeden x partisinden daha faydalı olacaksa seçilen y partisine saygı duyacağım. Ve desteklemeye devam edeceğim çocuklarımızın geleceği için.

Odunuz kopuyor hilafet gelecek diye aa obama da halife diymi ama onlarin dini islam degil ki.siz islamdan korkuyorsunuz korkmayin yahu korkmayin.hilafet de gelmez merak etmeyin.bak dilipaki da sevesi gelmis.
nasıl bu kadar emin olabiliyorsun. ben korkuyorum dunyadaki diger müslüman ülkelerin haline baktıkca hilafet gelecek diye ödümün kopması cok normal!!!
bu müslüman kardesler denilen grup libyada basa gecti noldu. kaddafiyi indirdiler simdi mumla arıyorlar. türkiyede atıp tutmak cok kolay cok sukur Atatürk kadınları bir islam devletinde insan yerine koyan tek lider avrupadan önce bile bizim kadınlarımızda vardı secme secilme hakkı ama sene olmus 2017 hangi arap ülkesinde hangi islami ülkede kadınların hakkı var? islamiyet asla cehaleti destekleyen bir din olmamasına ragmen neden butun müslüman ülkeler cehalet icinde, kan savas her türlü kötülük oralarda var. korkmakta cok haklıyız bence dediklerimi dusunurseniz siz de korkarsınız.
he simdi dinsiz islamiyet dusmanı diye suclarsanız die de ekleyeyim ben namaz kılan bir insanım islamiyet dusmanı da degilim cok sukur aklım basım yerinde ama 21. yuzyılda din denilen hadisenin sadece insanın kendi icinde kalmasını savunuyorum asla bir devlet baskanının siyasetcinin diline de peleseng olmamalı sonra böle cahiller yuzunden felakete surukleniyoruz.. sevgiler

Konuyla alakalı cok bilgiye sahip degilim. Ki konuyu acan yoneticimiz de dahil bir cok kisi aynını soyledi.. Bildirim geldi ve Yalnızca yorumları okuyayım diye girdim.

Hayır oyu verecekler çoğunlukta bu aşikar.. Ama evet oyu verecekler neden taşlanıyor? Hic sesleri çıkmadığı halde neden 'neden gelin açıklayın' deniyor?

Bir cok kisi yazmış ya ' yalnızca parti sempatizanlığı, bir adamın peşinden gitme sevdası' diye.. E sizdeki nedir peki? Hangi kesimin evet oyu verecegi alnında mi yazıyor ki insanlara saydiriyorsunuz? (ot beyinli,taptıkları kitap, kocalari izin vermeden bisey yapamazlar vs vs)

Madem herkesin düşüncesi kendine, madem özgürlük var. E o zaman siz de karşı düşünceye biraz saygi duymayı öğrenin!

Anket fazlasıyla gereksiz olmus kısaca.. 'Hayır'daki şahıslar ortaya bir yem bekliyorlar yolmak icin resmen.. Bu kadar nefret dolu olmayın.. Elestirin ama haraket etmeyin...

Yolda yuruyen hamile kadina karisiliyor
Uc cocuk dogurmayana,dogum kontrolu yapaba karisiliyor,tecavuze ugrayanin kurtaj olmasina bile karisiliyor. Siz dogurun devlet bakar deniliyor.
Kadinlar calistigi icin erkekler is bulamiyor deniliyor
Kadinin en kutsal vazifesi anneligidir de deniliyor,anne olmak istemeyen veya olamayan hic dusunulmuyor.
Sokakta sesli gulen kadina zaten neler soylendi
Tecavuzculer sapiklar kol geziyor.
Daha neyimize karisacaklar merak etmiyor musunuz?

ahaha başörtüsüne karışılmadığında kendini özgür sanıyorlar zaar..

Himm odumuz kopuyor evethe altımıza şey ettik gel temizle..
İslamdan niye korkalım biz müslüman değilmiyiz?
İslami siyasete alet etmek ve siyasi islam ile ülke yönetilmesi doğru değildir. Örneklerine git bak ortadogu da saçının teli göründü diye hayvan gibi dövülen kadınları gör.

Valla oturup bi anlamaya calisip bi dusuneyim diyorum sonra salla ya sen ne oy verirsen ver sonuc zaten evet diyor icimden bi his vazgecesim geliyo.
Cunku olayi parti olayina cevirdiler ve o yuzden sonuc simdiden belli. İki tarafta kendi partisine göre yönünü cizip oyunu vercek işte. Partiye gore degil de dusunerek oy veren kisi sayisi cok cok az olacak.

Back