- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.729
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söylediğimden anlayamayan birine açıklama yapamam üzgünüm..kardesim söz konusu vatansa gerisi teferruattır!!! cok da umrumdaydı buradaki evetçilerin kırılması alınması. hay allahım yaa. sanki saygı duyun diye magdur edebiyatı yapanlar karsıt görüslere cok saygı duyuyor da.. hayır diyen darbeci oluyor dinsiz oluyor bu mu saygı. neden evet diyorsun diyoruz darbeciler yargılansın diyor. sanki hayır diyecekler darbecileri savunuyor. parlamenter sistemle ne alakası var. okuyup dogru duzgun gelsin saygı duyulan seyler söylesin ki biz de fikrine saygı duyalım. bilgisi olmadan fikri olanlar saygı bekliyor asırı gülüyorum su an!!! ben kendime denk insana saygı duyarım nokta. baskı yapılıyor diyenler asıl baskıyı yapıyor kimse farkında diil. saygı bekleyen kadınların oy verdigi adamlar cıkıp tecavuze ugrayan dogursun devlet bakar diyor, e hani saygı, benim bedenim benim kararım istedigimi yaparım o zmn saygı duyun kocaları izin vermeden bir sey yapamayan ot beyinliler lafını da kim dediyse dogru demis gelsin alnında opucem. yalan sanki.
neyse daha fazla yazmıyorum banlanıcam artık.
Tama işte kuzum senin dediğini diyorum ben de üst akıl ve pkk neden tepkili Türkiye nin daha kötü olması onların işine gelmesi gerekmiyor mu ?Hangi ağızdan duymak istediğin gerçeğine göre değişir
Başkanlığı isteyenler üst aklın bunu istemediğimi hdpninde buna göre hareket ettiğini
Hdp ye görede var olan anayasada yanlışlar olduğunu bunda değişiklikler olması gerektiğini fakat salt başkanlık sistemine yönelik değişikliklerin var olan yapıyı dahada kötüleştireceğini tek adamın yenettiği yapının kimseye yaramayacağı kanısındalar
Diyorum ya nereden baktığına bağlı değişir
bizim anayasa degisikliginde meclis ve cumhurbaskanı birbirine baglı olarak duzenlenmis (secimler bile aynı gun olacak denilmis) bu sebepten ötürü bizde yaratılacak baskanlık sistemi kuvvetler ayrılıgından cok kuvvetler birligine daha yatkın. parlamenter sistemde cumhurbaskanının sadece sembolik yetkisi ve devleti temsil yetkisi varken simdi yasama ve yürütmede son söz hep baskanda olacak ayrıca cumhurbaskanı yasamanın onayı olmaksızın kendi adına kararname cıkarabilecek bunlar da hep kuvvetler birliginin özellikleriBaşkanlık sistemi kuvvetlerin sert ayrılığına dayanır. Daha demokratiktir çünkü devlet başkanı doğrudan halk tarfından seçilir bu yüzden muhattap tektir ve bu muhattaba karşı sorgulanabilirlik tektir. Yürütme ve yasama birbirinden ayrı işler bu yüzden de çatışma olasıdır. Tek faydası yönetimde istikrardor 5 yıl boyunca başkan görevinden alınamaz, hükümet düşemez böyle olunca da gensoru ve güvenoyu dediğimiz bakanlar kurulunu
Aynen işte sende söylüyorsun konu çok daha derin. Yarın birgun o üniversiteye başörtülü olduğun için alınmadığın günleri bile özleyebilirsin.herşey çığırından çıkabilir. Demokrasi olmayan bir ülkede kocanı dahi şikayet edemeyebilirsin seni dövdü diye.yada manyağın biri taciz ettiğinde gidip şikayet edebilecek bir mahkeme bile bulamayabilirsin..iyi düşün iyice oku maddeleri. Tartistigin konu başörtüsü gibi basit sorunlar değil ülkenin geleceği olsun.birine yapmistim o yorumu sen oldugunu gozden kacirdin kusura bakma tatlim. Hayir herkes herseyi ornek olarak gostermis ben basortu deyince ne oluyor? Sadece oyla gibi gozuksede konu cok daha derin hepimiz biliyoruz bunu, kendimizi kandirmayalim
Yapamazsin ki o burada tek adam işte size bir örnek evetcilerKiblemek lazim
Patron bizden skildi zaar,hepimizi iceri attirmak istiyor
yoo gayet dogru anladım. yası kücükler nikah yaptıgı zaman daha dogrusu yapamadıgı icin yası 18 den buyuk olan taraf suclu gibi görundugu icin hapse girme vs durumu oluyordu bu da cok seven cok aşık yaşı kücük cocuklarımızın aile birligi catısı altına girmesine engel oluyordu bu durumun magduriyet yaratmaması icin böyle bir duzenleme getirildi vs vs...Sen onu galiba yanlis anlamissin bi arastir istersen
Ne sacma sapan yorumlar bunlar ya. Kimse ne oldugunu bile okumamis. Bir taraf butun yetkiler birine verilicek, oteki taraf vatanim icin evet. Ya ne zaman guzelce okuma firsatiniz olduda gelip burda yorumunuzu hemen yazip, oyunuzu veriyorsunuz. Burda verdiginiz oyunda bir degeri yok o ayri.
Yorumlarda hakaretler, bel alti ve daha neler...
Ya once bir baska ulkelerinde siyasi sistemlerini arastirin ogrenin, biraz bilgilenin bu ne ya??
Iki uc sene once burda bir konu acmistim, Turkiyeye gelirsem diplomamla calisabilirmiyim falan gibi. Yine sacma sapan yorumlar gelmisti. O zamandan vazgecmistim biliyormusunuz gelmekten. Simdi iyice vazgectim, kimsenin kimseye saygisi yok. Sacma sapan bir algi var millein aklinda. Yok kapali olan kisi cahildir kocasinin dediginden cikmaz, yok acik olan kiside dinsizdir, yoldan cikmistir bilmem ne? Ya nereye gidiyor farkinda degilmisiniz ya bu olay? Resmen su teror orgutlerinin istedigi oluyor, ulkem bolunmus, kimsenin kimseye saygisi kalmamis..... yazicak cok sey varda neye yarar?
yapmaman iyi olmus okuyacak ve sakin kalacak kadar genis mezhepli degilim cunku. hadi hayırlı geceler kardesSöylediğimden anlayamayan birine açıklama yapamam üzgünüm..
Selametle
Bence çoğunluk farkında olmadığı bir evet/hayır galeyanında .
İşte zihniyetinizi ap açık ettiniz sizin ne anladığınızda çok belli oldu ancak siz saygı duymasanızda biz evet diyenler size yinede ısrarla saygı duyuyoruz nedenmi? Çünkü terbiyemiz gereği artık neyi nasıl anladıysanız. Ancak bir daha size yanıt vermeyeceğim çünkü amacınız sorgulamaktan ziyade sataşmak! Anlamak değil o nedenle hiç işim olmaz....kardesim söz konusu vatansa gerisi teferruattır!!! cok da umrumdaydı buradaki evetçilerin kırılması alınması. hay allahım yaa. sanki saygı duyun diye magdur edebiyatı yapanlar karsıt görüslere cok saygı duyuyor da.. hayır diyen darbeci oluyor dinsiz oluyor bu mu saygı. neden evet diyorsun diyoruz darbeciler yargılansın diyor. sanki hayır diyecekler darbecileri savunuyor. parlamenter sistemle ne alakası var. okuyup dogru duzgun gelsin saygı duyulan seyler söylesin ki biz de fikrine saygı duyalım. bilgisi olmadan fikri olanlar saygı bekliyor asırı gülüyorum su an!!! ben kendime denk insana saygı duyarım nokta. baskı yapılıyor diyenler asıl baskıyı yapıyor kimse farkında diil. saygı bekleyen kadınların oy verdigi adamlar cıkıp tecavuze ugrayan dogursun devlet bakar diyor, e hani saygı, benim bedenim benim kararım istedigimi yaparım o zmn saygı duyun kocaları izin vermeden bir sey yapamayan ot beyinliler lafını da kim dediyse dogru demis gelsin alnında opucem. yalan sanki.
neyse daha fazla yazmıyorum banlanıcam artık.
Beni ulkeme donmekten vazgeciren insanlari malesef... senin de dedigin gibi cok milletten insan taniyorum, bizim gibisi yok. Genelleme yapmak da istemiyorum ama burda bunu net gordum ve cok uzuluyorum ya. Donsem buyuk ihtimal Istanbul olucakti, ve anladigim kadariyla en cokta orda insanlar birbirinden bu kadar cok nefret ediyor, nefret ediyor ya, bu saygisizlikta bu nefretten geliyor. Bir de bi yorum yazislari var sanirsin en bilgili insan yaziyor bu yorumu, guleyimmi aglayimmi bilmiyorum yaBence baskalarinin dusuncesiyle hayallerini erteleme. Bende yurddisinda yasiyorum seni bu konuda cok iyi anliyorum. Iyi bir imkanim olursa mutlaka kesin donus yaparim. Bizim milletimiz kadar nankor bir millet ne gordum ne tanidim,
ve iddaaya girerim bir cogunuzdan cok milletten insan taniyorum. Gittigimiz dugunlerde derneklerde mutlaka elestirecek gereksiz pire gibi seylerden inanilmaz develer yaparlar. Yapilan basarilar, iyilikler, guzelliklerin zerre kadar onemi kalmaz. Eskiden girdikleri hastane kuyruklari, ilac kuyruklari, emekli maasi kuyruklarini coktaan unuttular.
Cocuklugumda hatirliyorum. Halk ekmek firinin onunde upuzun bir kuyruk olurdu, simdi masallah o kadar buyuk bir krizdeyizki halk ekmegin karsisina borekci acmislar, borekcinin ici kahvalti yapan insanlarla tiklim tiklim. Ki benim bu bahsettigim yer Ankaranin en az gelismis semtlerinden biri.
Biraz yavaş gelin kendinizi kaybetmeyin yorum yazacaksiniz diye.
Hayir demek dogruysa sizin icin yazin anlatin fikrinizi.
Ben evet diyecegim ama hayir diyenlerin dusuncelerinide okuyorum fikrimi sorgulamak onlari anlamak icin.
Hoş onlar evet diyeni aptal yerine koyuyorlar ama ben onlari aptal yerine koymuyorum.
Bazilarida kendi gibi dusunmeyene bak bu daha dogru diye savundugunu anlatamayacak kadar aciz oldugundan ot beyinli deme hakkini buluyor kendinde...
Ot beyin diyecen hic utanmadan sonrada saygi bekleyenler diycen saygi duymak zorunda degilmissin gibi.
Sonrada ben sen ve senin gibileri karanligindan cikarmak icin aydinlatma mesaji yazicam :))
Bak saat 1 daha cok beklersin arkadasim.
Her yorumu okumaya calistim seviyesiz oldugu halde.
Ben evet dedim onlar hayir diyor neden bu sekilde karsi cikiyolar diye merak ettim.
Birak hayasizca buraya yazmayi aklimdan bile gecirmedim sizlerin ot beyinli oldugunuzu.
Saygi duyana guzel cevap verilir. Bazilarinada mecbur kalirsin cevap vermeye sonrada onu hic yokmus gibi sayarsin.
Bak saat 1:15 bekle aydinlanmayi.
@Kazen konuyu takiptemisiniz bilmiyorum ama ben bile kendi seviyemi aşip birine bu sekilde yazdiysam burda bi terslik yok mu sencede?
keske anlasılmayı gerektirecek seyler söyleseniz o zaman anlamaya calısırdım.İşte zihniyetinizi ap açık ettiniz sizin ne anladığınızda çok belli oldu ancak siz saygı duymasanızda biz evet diyenler size yinede ısrarla saygı duyuyoruz nedenmi? Çünkü terbiyemiz gereği artık neyi nasıl anladıysanız. Ancak bir daha size yanıt vermeyeceğim çünkü amacınız sorgulamaktan ziyade sataşmak! Anlamak değil o nedenle hiç işim olmaz....
Ya hdp üst aklın ürünü değil mi üst akıl başkanlığı istemiyor erdoğandan korkuyor der bizimkilerTama işte kuzum senin dediğini diyorum ben de üst akıl ve pkk neden tepkili Türkiye nin daha kötü olması onların işine gelmesi gerekmiyor mu ?
Sizin genisliginizi ya da mezhebinizi düşünmemiştim yazarken. Saygıyla konuşabilecek birisiyle tartışmaya girmek isterdim hepsi bu.. Bir daha yazmamanız dileğiyle.. Hayırlı geceler..yapmaman iyi olmus okuyacak ve sakin kalacak kadar genis mezhepli degilim cunku. hadi hayırlı geceler kardes
iste bekledigim mesaj buyduSayfa 34de kadar sabretim yorumları okudum ve beyaz havluyu attım:)
Anladimki, nasilki ben anti-akpli zihniyetini anlayamiyorsam onlarda beni, hangi geçerli açıklamayi yapsamda istediğini anlayıp istediğini anlamiyacaklar! Boş yere energi kaybı :)
Herneysee... Koyu bir Recep Tayyip Erdoğan ci olarak tabikide EVET! Onun bir planı vardır, bu zamana kadar nasil milletine sahip çıktıysa gene cikacaktir.
Sırtı kaşınan hayir'cilar, referandumda kocaman bir EVET aldığında kasintilari dinecektir telaşlanmayin lütfen:)
1saniye sonrasını kimse bilmiyor iyimi kotumu, birak 10seneyii. Rabbim ezelden hazırlamış zaten geleceğimizi, herşey olacağına varır ordada fazla telaşlanmayin :)
Hayte iyi geceler sizi gidi kokoş lar sizii :)))))))
ins cnm:))Sizin genisliginizi ya da mezhebinizi düşünmemiştim yazarken. Saygıyla konuşabilecek birisiyle tartışmaya girmek isterdim hepsi bu.. Bir daha yazmamanız dileğiyle.. Hayırlı geceler..
Ben abd tipi başkanlık sistemi nedir özü nedir onun tanımını yaptım esasında da siyasi bir çatışma mevcuttur dedim bu da bizim ülkemizde uygulanabilirliği yok dedim. Şuan uyguladığımız parlementer sistem kuvvetlerin birliği değildir hanfendi bahsettiğiniz her şey kuvvetlerin ayrılığı esasısna dayanan hükümet sistemidir. Kuvvetlerin birliğine dayanan sistem sadece monarşidir günümüz sembolik ingilteresi :)bizim anayasa degisikliginde meclis ve cumhurbaskanı birbirine baglı olarak duzenlenmis (secimler bile aynı gun olacak denilmis) bu sebepten ötürü bizde yaratılacak baskanlık sistemi kuvvetler ayrılıgından cok kuvvetler birligine daha yatkın. parlamenter sistemde cumhurbaskanının sadece sembolik yetkisi ve devleti temsil yetkisi varken simdi yasama ve yürütmede son söz hep baskanda olacak ayrıca cumhurbaskanı yasamanın onayı olmaksızın kendi adına kararname cıkarabilecek bunlar da hep kuvvetler birliginin özellikleri