Bence de öyle.Ben Saraylımın cevabını merak ediyorum.Deynep,şimdi sivil vatandaşla askeri personeli karşılaştıramazsın.
Askerlikte verilen emire karşı çıkamazsın,emir bıçak gibidir..
Verilen emire uymak zorundasın,bencede komutanının verdiği emir doğruydu..
Bence de öyle.Ben Saraylımın cevabını merak ediyorum.
Sen boş verBence de öyle.Ben Saraylımın cevabını merak ediyorum.
Seviyorum seni ablam :)) ♥
Onlari birbirine kiydiracak duruma getiren bu ulkenin en buyuk dusmanidir. Bu ulke daha once kendi askerinin kendi askerine ic savastaymis gibi dusman sayip kursun sikarak oldurdugune tanik olmamistir. Cumhuriyet tarihinde bu gune dek hic bir komutanin boyle bir emri yok. Bu ulkeyi bu hale getirenler, askeri askere, kardesi kardese kiydiranlar utansin.Merakımdan soruyorum şehidimiz Ömer Halisdemir'in şehadeti hakkında ne düşünüyorsunuz?Size göre emri veren komutanı da suçlu o halde?
Kopya çekmeyin dediğinizden salt çoğunluk nasıl olur bilmiyorum umarım saçmalamam
Soruyu tam anlayamadım.Bakanlar AKP den olursa 301 kişi nasıl bulunacak mı demek istiyorsunuz?Yeni sisteme göre milletvekili seçimi için ayrı ,başkanlık için ayrı partiye oy verebiliyoruz.Mesela şu anki sistemde herkes adaya değil çoğunluk partiye veriyor.Yeni sisteme göre bunun önüne geçildiğinden daha faydalı değil mi?AKP milletvekilininin çoğunluk olması ihtimali azalmıyor mu?Bu durumda ceza almaları daha kolay değil mi?
Yeni sisteme göre bakan olan kişinin milletvekilliği düşüyor.O halde yasama ,yürütme bağı bitecek.O zaman milletvekilleri daha etkin olmaz mı?Yeni sistemle direk millet hükümetin kurulmasında rol oynamayacak mı?Daha hızlı kararlar alınmayacak mı?(Soruyu yanlış anlasam da 5 puan verin örtmenim)
Bakanların yargılanamaz olduğunu bilmiyordum.Cumhurbaşkanının bile yargılanabileceğini biliyorum ben.Cumhurbaşkanı dahi yargılanacaksa bakanlar nasıl yargılanamasın ki?Biraz kopya çekeyim.
http://kentaydin.com/yazarlar/2017/01/12/baskanlik-sisteminde-cumhurbaskani-yargilanabilir-mi/
Bakan yazdım ,cumhurbaşkanının yargılanamaz olduğu haber çıktı ,kopya çekmeyi de beceremedim.
Başbakan Yıldırım kendi projesi olduğunu söylemişti,muhakkak okumuştur haliyle.Abidik gubidik adamlar başbakan oluyor derken kimleri kastetti,ne demek istedi daha açık olmalıydı.Haliyle insanların aklına seçimle başbakan olmadığı ,kendisine de bu atıfları yapanların olduğunu bilmesi gerekir.
Aklıma neden Başbakan okumadı deyince aklıma dünden beri ortada dolanan Kılıçdaroğlunun yeni sistemde cumhurbaşkanı başka ,başbakan başka biri olursa sıkıntı der diyor,yani yeni sistemde başbakanlık var sanıyor ,bu konu geldi.Kimi diyor ki başkanlık değil CB hakkında konuşuyor ama haberin detayına baktım radyo programındaki sorular başkanlık üzerineydi.Hadi diyelim ki başkanlıkla ilgili söylemedi,yine aynı kapıya çıkıyorhükümetin söylemiyle.Hükümetin içine çok başlılık kavga getirir diyerek bugünkü mevcut sistemi eleştirmiş oluyor böylece
Aynen ablacim kızımın geleceği için Hayır
Aynen ablacim kızımın geleceği için Hayır
Ayy evet aklı başında olan herkes Hayır demeliAslında hepimizin geleceği için HAYIR demeliyiz..
Ayy evet aklı başında olan herkes Hayır demeli
bende ummuyorum ama genelde anketler de hayır daha yuksek oranda diyorlar bakalım ben cocugumun gelecegini chp hayır diyor bizde evet diyecegiz buyuklerimiz ne derse dogrudur deyip baska bir dusuncesi olmayanların eline bırakmak istemiyorum onlar kendi coluk cocugunu dusunmuyor olabilir ama ben dusunuyorumPek ummuyorum açıkcası,yanılırım inşallah..
1Önce salt çoğunluğu açıklayayım, Meclis'te şu an 550 vekil var, 550'nin yarısı 275'tir, mecliste herhangi bir konuda oylama yaptığınızda oylamanın Meclis'ten geçmesi, kabulü için salt çoğunluk için 275 vekilden 1 fazla yani 276 vekile ihtiyacınız olur, yeni maddeye göre 600 vekil olsun isteniyor, yarısı 300 vekil, salt çoğunluk için 301 vekil gerekir.
Diğer konulara geçeyim şimdi, eğer bende yanlış anlatırsam puan kırarsınız:)))
Başkanı seçmek için şöyle bir şart var: en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir.
Yani bu da demek oluyor ki x bir parti geçerli oyların %5'ini almışsa şu kişi Başkan adayı diyebilecek, otomatikman Meclis'te de x parti daha fazla vekil sahibi olur.
Bugüne kadar ki sistemde de millet olarak hükümetin kurulmasında aktif rol oynuyordunuz, yeni sistemde vekilleri tek tek oylasanız tamam diyeceğim ama size yakın gelen bir adaya ve onun bağlı olduğu partiye oy vereceksiniz, fark yok.
Yazdıklarınıza karşılık fikrimi yazayım gayet objektif bir şekilde, bugüne kadar yine adaya oy veriyordunuz, değişen birşey olmayacak, son genel seçimlerde akpnin seçim şarkısı değişmemişti hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı başbakanken hazırlanmış şarkı seçim şarkısı olarak kullanılmaya devam edildi ve vardır bir bildiği denerek kimi desteklediyse ona oy verildi, buradaki son genel seçim topiğini de okuyabilirsiniz, orada da gayet yazıldı, Başkan adayı hangi partiyi işaret ederse ona verilecek, bence bir fark yok, bakanların, Başkan yardımcılarının ve başkanın yargılanması içinde salt çoğunluk sağlanamayacağından yargılanma diye birşey olmayacak, kolaylaştırmıyor, zorlaştırıyor aslında.
Aynı şey CHP içinde geçerli, bugün CHP seçmenlerinin büyük bir kısmı başında Kılıçdaroğlu olduğu için değil, Atatürk'ün kurduğu parti olduğu için oy verirler, Atatürk kısmına da gireceğim ama önce bunları bir bitireyim:)
2. kısma geleyim, Kılıçdaroğlu belki 2019'a kadar seçim olmayacağı için öyle söylemiştir, konuyu tam bilmiyorum başı sonu nedir bilmeden yorum yapmam yanlış olur, he kendisini güçlü bir lider olarak görmem, CHP partimde değildir, Kılıçdaroğlunun partinin başına geçiş şeklini de gayet eleştirmişimdir, misal şimdi başkanlığa karşılar en azından bu maddelerle ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimsenin tanımadığı birini aday göstermeleri, Emine Ülker Tarhan, Aylin Nazlıaka gibi güçlü siyasi kimlikleri elinin tersiyle itmesi ki burada bir parantez açayım keşke o topikleri bulsamda okutsam sizlere, partili Başkan fikrine senelerdir karşı olmama rağmen E.Ülker Tarhan'ı aday göstermemelerini hata olarak görüyorum, Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaşmalarına rağmen seçimlerde Atatürk'ü kullanmalarına da karşıyım ayrıca, buna da bir parantez açayım laiklik ilkesini Atatürk'ün getirdiği laiklikten çok farklılaştırmışlardır, insanlar bu ilkeyi siyasilerin hatalı uygulaması sebebiyle öcü gibi gördüler yıllarca.
Çocuklarında siyasi ideolojiler için kullanılmasına karşıyım, hangi parti olursa olsun.
Atatürk siyasi bir idol değildir çünkü, vatan için savaşmış, zekasıyla, askeri dehasıyla kendini ispatlamış bir kahramandır, hiçbir partinin tekelinde olmamalıdır ve aynı zamanda aşağılanmamalıdır da.
Bunlara ilave olarak zaten 550 vekil yeterince yüklü vekil maaşı alırken bu sayının 600'e çıkarılması, 18 yaşını doldurmuş çocukların vekil olması ve askerlikten muaf tutulmasını da tasvip etmiyorum, o yaşlardaki çocuklar okumalı ve askerliğini yapmalı, 2-3 yıl vekil olup sonra emekliye ayrılacaklar, bu da yeni nesli tembelliğe itecek, yeni nesil üretken ve Çalışkan olmalı.
Daha sonra yeni sorularımla gelirim :))))
Ahh tatlim.ahh
1
Bir şey sorabilir miyim ablam ben de :) Tüm foruma yani sormak istiyorum musaadenle ablam. bu maddelerde buram buram Türk milliyetçiliği kokan kısım neresi acaba ? Burnum normalde hassastır ama bu maddelerde hic böyle bir koku almadım. TC vatandaşı için sadece doğuştan Türk vatandaşı olma şartı vardı onu bile değiştirdiler. 1 milyona ev alan Türk vatandasi oluyormuş. 1 milyon evet büyük para ama çok da büyük para değil, ileride Suriyeli veya İngiliz bir başkan olsun istemem örneğin ben. Bu maddelerin neresi milliyetçi anlamış değilim. Parti isminde milliyetçiliği kullanan bir parti liderinin de neden evet evet diye yirtindigini anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?