Bende maddelerde milliyetçilik kısmını göremedim işin açıkçası, atlamışsam da tamamını okuyan bir arkadaşımız varsa şu maddede diye bizi yönlendirsin lütfen.
Suriye İngiltere vatandaşı bir yana, şu an ülkemizde konut sahibi olan Katar vatandaşları mevcut, milyar dolarlık yatırımları var.
Olsun önemli değil denebilir ama o zaman yakın geçmişe atıf yaparım hemen Rahmetli Ecevit döneminde Kemal Derviş ekonomiden sorumlu bakan oldu ithal bakan dendi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu çatı adayı yapıldı, ithal aday dendi, Mehmet Şimşek içinde MHP lideri ithal bakan demişti çünkü Türkiye'ye seçimlere katılmak için gelmeden önce Merrill Lynch'te çalışıyordu lakin parti seçmenleri diğerlerinin üzerinde dururken Sayın Şimşek için birşey demediler.
Maddeleri tek tek inceleyince ki vatandaş olarak hepimiz okumalı ve anlamaya gayret etmeliyiz, göreceğiz ki ve umuyorum anlarız ki referandumda oylayacağımız maddeler kişiler, partiler üstü bir durum.
Burada herkes için demiyorum, bir kısmı müstesna ama görünen ve okuduklarıma bakarsam konu yine parti ve kişi üzerinden değerlendiriliyor ve yine köşe yazılarından yapılan alıntıları da okuyorum, maalesef köşe yazılarını yazanlar en önemli maddeleri yazılarında ele almıyorlar, ben diğer seçmenlerin yerinde olsam tüm medyaya ve siyasilere kulağımı tıkar, maddeleri kendim değerlendiririm, şahsen ben öyle yapıyorum.
Burada soru olarak yazdığım örnek gösterdiğim 2 maddeden anladığım, değişiyor bakanları bile halk seçecek diye anlatılanlar öyle değil, halk yine sadece vekilleri seçecek, birde Cumhurbaşkanını, e zaten en son C.başkanlığı seçimlerinde halk oy kullandı, vekilleri de mevcut sistemle seçiyorduk, biri de desin ki Mune sen yanlış anladın, bakanları da seçiyoruz desin, bak şu madde ne diyor diye ama yok seçmiyoruz.