• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Benim anlamadigim Turke heryerde vatandaslik verilsin gidip dogurup dogurup gelsinler.Biz biri e vatandaslik verince Amannn ki Amnn vatandaslik veriliyo eeee sen cifte vatandassinya niye
Bence asiri milliyetcinolacagina ozgurr bir anayasa olsun milli olmak yazida degil kisinin icinden gelen biseydir.Ee hani ozgurluk istiyoruz ya ayrim istemiyoruz ya ee neyse benden bu kadar
evla,
Kanada, Avustralya veya Amerika'da nasıl vatandaşlık veriliyor biliyor musun?
Amerika'ya gidip vatandaşlık al alnından öpeceğim seni;)
Milliyetçilikle özgürlüğü ve ayrımcılığı birbirine karıştırdın mikserledin resmen :))) Allah iyiliğini versin.

Milliyetçilik nedir?
Bir ulusun devamlılığını sürdürmesi ve geliştirmesi için diğerleriyle beraber çalışmasına denir kısaca ve Milliyetçilikte temel olan ırk değildir, kültürdür.

evla,
Kanada, Avustralya veya Amerika'da nasıl vatandaşlık veriliyor biliyor musun?
Amerika'ya gidip vatandaşlık al alnından öpeceğim seni:KK66:
Milliyetçilikle özgürlüğü ve ayrımcılığı birbirine karıştırdın mikserledin resmen :))) Allah iyiliğini versin.

Milliyetçilik nedir?
Bir ulusun devamlılığını sürdürmesi ve geliştirmesi için diğerleriyle beraber çalışmasına denir kısaca ve Milliyetçilikte temel olan ırk değildir, kültürdür.
Ahahahah:KK53:mikser ferhunde gibiyim yorgunluga ver abla ben hicbir ulkenin vatandasligini istemiyrm:KK52: ama amerika vatandasi cok kuzenim var kanada da almanyayi saymiyrm artik orasida Turkiye:KK70:
Evlaya sahip cikalim:KK53: ihihihi:confused:
Bu arada evla benim kizin efede oglanin adi benim ki elif:KK19:

Bende maddelerde milliyetçilik kısmını göremedim işin açıkçası, atlamışsam da tamamını okuyan bir arkadaşımız varsa şu maddede diye bizi yönlendirsin lütfen.
Suriye İngiltere vatandaşı bir yana, şu an ülkemizde konut sahibi olan Katar vatandaşları mevcut, milyar dolarlık yatırımları var.

Olsun önemli değil denebilir ama o zaman yakın geçmişe atıf yaparım hemen Rahmetli Ecevit döneminde Kemal Derviş ekonomiden sorumlu bakan oldu ithal bakan dendi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu çatı adayı yapıldı, ithal aday dendi, Mehmet Şimşek içinde MHP lideri ithal bakan demişti çünkü Türkiye'ye seçimlere katılmak için gelmeden önce Merrill Lynch'te çalışıyordu lakin parti seçmenleri diğerlerinin üzerinde dururken Sayın Şimşek için birşey demediler.

Maddeleri tek tek inceleyince ki vatandaş olarak hepimiz okumalı ve anlamaya gayret etmeliyiz, göreceğiz ki ve umuyorum anlarız ki referandumda oylayacağımız maddeler kişiler, partiler üstü bir durum.

Burada herkes için demiyorum, bir kısmı müstesna ama görünen ve okuduklarıma bakarsam konu yine parti ve kişi üzerinden değerlendiriliyor ve yine köşe yazılarından yapılan alıntıları da okuyorum, maalesef köşe yazılarını yazanlar en önemli maddeleri yazılarında ele almıyorlar, ben diğer seçmenlerin yerinde olsam tüm medyaya ve siyasilere kulağımı tıkar, maddeleri kendim değerlendiririm, şahsen ben öyle yapıyorum.

Burada soru olarak yazdığım örnek gösterdiğim 2 maddeden anladığım, değişiyor bakanları bile halk seçecek diye anlatılanlar öyle değil, halk yine sadece vekilleri seçecek, birde Cumhurbaşkanını, e zaten en son C.başkanlığı seçimlerinde halk oy kullandı, vekilleri de mevcut sistemle seçiyorduk, biri de desin ki Mune sen yanlış anladın, bakanları da seçiyoruz desin, bak şu madde ne diyor diye ama yok seçmiyoruz.

Aynen öyle ablam doğrudan parti olarak bakanlar var. Geçenlerde yerel bir TV kanalında spiker sokakta soruyor diyorki "16 nisanda sunulacak değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz" beyfendi yanıt veriyor "Çok memnunuz " . Neden diyor spiker , ne için memnunsunuz,ne getirecek ? Beyfendi "evet diyeceğiz biz memnunuz " diyor. Spiker uzatmadı sonra. Ülkenin bir kısmı bu durumda. Sadece evetciler için değil hayircilarda da var böyle bir kısım. Maddeleri bilmiyoruz gerçekten. Oyların bir kısmı fanatizmle verilecek. Bir de şu var. Bazısı mesela geçmişte Demirel de Erbakan da başkanlığı savundu diyor,bu nedenle evet diyeceğim diyor. Neden savunmuşlardır ? Tam olarak aynı sistem mı savundukları ? Bunları gerçekten merak ediyorum.

1
Bir şey sorabilir miyim ablam ben de :) Tüm foruma yani sormak istiyorum musaadenle ablam. bu maddelerde buram buram Türk milliyetçiliği kokan kısım neresi acaba ? Burnum normalde hassastır ama bu maddelerde hic böyle bir koku almadım. TC vatandaşı için sadece doğuştan Türk vatandaşı olma şartı vardı onu bile değiştirdiler. 1 milyona ev alan Türk vatandasi oluyormuş. 1 milyon evet büyük para ama çok da büyük para değil, ileride Suriyeli veya İngiliz bir başkan olsun istemem örneğin ben. Bu maddelerin neresi milliyetçi anlamış değilim. Parti isminde milliyetçiliği kullanan bir parti liderinin de neden evet evet diye yirtindigini anlayamıyorum.

''Milliyetçilik ayağımın altındadır.'' diyen zihniyetten ne beklenir ki????

Benim anlamadigim Turke heryerde vatandaslik verilsin gidip dogurup dogurup gelsinler.Biz biri e vatandaslik verince Amannn ki Amnn vatandaslik veriliyo eeee sen cifte vatandassinya niye
Bence asiri milliyetcinolacagina ozgurr bir anayasa olsun milli olmak yazida degil kisinin icinden gelen biseydir.Ee hani ozgurluk istiyoruz ya ayrim istemiyoruz ya ee neyse benden bu kadar
Milliyetçilikle ne sorununuz var anlamıyorum. Arap kutsal değildir; Allah kutsaldır. Hem de kişi kavmini sevmekle yargılanamaz.

Iyh.. Adamlarin sakallari da kutsalmis.. Biri bana bugun "sakalinin suyunu ic" mi ne demis, bir anda killi killi bir su gozumun onune geldi, midem kalkti, tam okuyamadim bile, igrenc.. :kusmuk:

Kendisi kutsal addediyorsa istedigi kadar icsin, beni ne karistiriyor, di mi..:63:

Ahahahah:KK53:mikser ferhunde gibiyim yorgunluga ver abla ben hicbir ulkenin vatandasligini istemiyrm:KK52: ama amerika vatandasi cok kuzenim var kanada da almanyayi saymiyrm artik orasida Turkiye:KK70:
Evlaya sahip cikalim:KK53: ihihihi:confused:
Bu arada evla benim kizin efede oglanin adi benim ki elif:KK19:

Bende istediğin için demedim zaten ablacım, vatandaşlık alması zor olduğu için dedim, çok yakınım var birçok ülkede, hepsiyle görüşüyorum biliyorum ne kadar zor vatandaş olduklarını, öyle 2 günde vermiyorlar vatandaşlığı, oturma ve çalışma izni bir nebze ama vatandaşlık söz konusuysa tamam gel seni vatandaş yaptık demiyorlar, sor Almanya'da yaşayan tanıdıklarına, çocukları 18 yaşını doldurunca polis vb olacaksa Türk pasaportunu yırtmak zorunda, çifte vatandaşlıkla polis olamıyorlar, orada doğan çocuklara da ya 21 ya 23 yaşına kadar olması lazım tercih sunuyorlar Alman vatandaşı olacaksan anavatanının vatandaşlığından çıkacaksın deniyor, o yaşı doldurunca tercih yapmamışsa Alman vatandaşlığından çıkarıyorlar, yanlış hatırlamıyorsam birtek Bavyera eyaletinde Türk vatandaşını da polis yapıyorlar.
Bunlar dışında sicilin, sabıka kaydın herşeyin didik didik ediliyor, Almanya'da okuduğun okullar, kurslar vb belgelerini istiyorlar, dil testine tabii oluyorsun, Almancan iyi olmalı, çalışıyor, üretiyor olman lazım, bizde de bu kriterler olacaksa amenna, kayıt altına aldığımız kadar alamadığımızda var ama suç işleyenlere vatandaşlık verilmez hiçbir ülkede, Türkiye'de suça karışanlar ne olacak misal?

Kullanıcı adının çocuklarının ismi olduğunu biliyorum, sağlıklı ömürler nasip olsun ikisine de:nazar:

Velhasıl kelam, milliyetçilik ulusçuluk demektir, Cumhurbaşkanı dahi tek millet, tek bayrak derken senin milliyetçiliği önemsememen olmadı, yorgunmuşsun dinlen yeniden düşün bunu bir :)))

Aynen öyle ablam doğrudan parti olarak bakanlar var. Geçenlerde yerel bir TV kanalında spiker sokakta soruyor diyorki "16 nisanda sunulacak değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz" beyfendi yanıt veriyor "Çok memnunuz " . Neden diyor spiker , ne için memnunsunuz,ne getirecek ? Beyfendi "evet diyeceğiz biz memnunuz " diyor. Spiker uzatmadı sonra. Ülkenin bir kısmı bu durumda. Sadece evetciler için değil hayircilarda da var böyle bir kısım. Maddeleri bilmiyoruz gerçekten. Oyların bir kısmı fanatizmle verilecek. Bir de şu var. Bazısı mesela geçmişte Demirel de Erbakan da başkanlığı savundu diyor,bu nedenle evet diyeceğim diyor. Neden savunmuşlardır ? Tam olarak aynı sistem mı savundukları ? Bunları gerçekten merak ediyorum.
18 yaşından beri oy veriyorum, yerel ve genel seçimler dahil oy vermeye parti olarak bakmadım, vatandaş olarak hem ülkem hem kendim ve tüm vatandaşlar için beklentilerim, taleplerim var, eksiler artılardan fazlaysa olsun canım partim böyle istiyor deyip oy vermem zaten bir partimde yok:))
Eskiden vardı 80'lerde, şimdi mecliste olan hiçbir partinin vatandaşın beklentilerini karşıladığını düşünmüyorum, birçok seçmende kötünün iyisi diyerek kendine yakın bulduğuna oy veriyor.

Baştan bende maddeleri bilmiyordum, açıkçası tam olarak halkın anlayacağı dilde yazıldığını düşünmediğimden siyasiler çıkarda bize güzel güzel anlatırlar diye düşündüm ama yok, maddelerin üzerinde durulmuyor bile, bir taraf hayır deyin rejim değişecek diyor, diğer taraf her doğan için evet deyin diyor, oturdum benim için önemli olan maddeleri tek tek okudum, anlamadığımı tekrar okudum, referanduma kadar da okumaya devam edeceğim, neredeyse şurada 1-1,5 ay sonra oy vereceğiz, samimi söylüyorum çoğu seçmen tam olarak neyi oyluyor madde madde bilmiyor.

18 yaşından beri oy veriyorum, yerel ve genel seçimler dahil oy vermeye parti olarak bakmadım, vatandaş hem ülkem hem kendim ve tüm vatandaşlar için beklentilerim, taleplerim var, eksiler artılardan fazlaysa olsun canım partim böyle istiyor deyip oy vermem zaten bir partimde yok:))
Eskiden vardı 80'lerde, şimdi mecliste olan hiçbir partinin vatandaşın beklentilerini karşıladığını düşünmüyorum, birçok seçmende kötünün iyisi diyerek kendine yakın bulduğuna oy veriyor.

Baştan bende maddeleri bilmiyordum, açıkçası tam olarak halkın anlayacağı dilde yazıldığını düşünmediğimden siyasiler çıkarda bize güzel güzel anlatırlar diye düşündüm ama yok, maddelerin üzerinde durulmuyor bile, bir taraf hayır deyin rejim değişecek diyor, diğer taraf her doğan için evet deyin diyor, oturdum benim için önemli olan maddeleri tek tek okudum, anlamadığımı tekrar okudum, referanduma kadar da okumaya devam edeceğim, neredeyse şurada 1-1,5 ay sonra oy vereceğiz, samimi söylüyorum çoğu seçmen tam olarak neyi oyluyor madde madde bilmiyor.
Çok haklısın abla. Görüşlere yakın isimlerde kendilerine göre yontuyor yorumluyor maddeleri. En iyisi oturup bir başına okumak. Google'dan yazı okuyacaktim ben de Demirel,Özal ve Erbakan neden başkanlığı istemiş, gerçekten istemiş mı, istediyse neden meclise gelmemiş, onların önerdiği sistem ne imiş diye bir bakacaktim. Yakın çevremde var bazısı , partiyi sevmese de evet vereceğim Erbakan'da isterdi diyor. Gerci sebepleri saçma geliyor. Ataturk'te tüm yetkiyi kendinde toplamadi mı başkomutanlık muharebesinde diyor. Konuyu başka yere çektim gibi oldu ama bu referandumda bu partiden olmasa da evet diyeceklerin sebeplerini çok merak ediyorum. Elbette partiler üstü düşünülmeli , bu nedenle daha da merak ediyorum bu kesimin sebeplerini.

Çok haklısın abla. Görüşlere yakın isimlerde kendilerine göre yontuyor yorumluyor maddeleri. En iyisi oturup bir başına okumak. Google'dan yazı okuyacaktim ben de Demirel,Özal ve Erbakan neden başkanlığı istemiş, gerçekten istemiş mı, istediyse neden meclise gelmemiş, onların önerdiği sistem ne imiş diye bir bakacaktim. Yakın çevremde var bazısı , partiyi sevmese de evet vereceğim Erbakan'da isterdi diyor. Gerci sebepleri saçma geliyor. Ataturk'te tüm yetkiyi kendinde toplamadi mı başkomutanlık muharebesinde diyor. Konuyu başka yere çektim gibi oldu ama bu referandumda bu partiden olmasa da evet diyeceklerin sebeplerini çok merak ediyorum. Elbette partiler üstü düşünülmeli , bu nedenle daha da merak ediyorum bu kesimin sebeplerini.

Yok konu aslında tamda olması gereken yerde, konuşmamız gerekenler bunlar aslında, topikte soru cevap şeklinde gidişiminde bir nedeni bu, maddelerden, gerekçelerden çok uzaklaşılıyor, siyasi partilerin propaganda alanına döndürdüler konuyu, hem maddeleri yazarak ve sorarak kafamda pekiştirmişte oluyorum, kimse ilgilenmese dahi bana faydası oluyor.

Bir acı gerçek daha, seçmenlerin büyük çoğunluğu particilikten vazgeçmeyecektir, referandum bir partinin zaferi, diğerlerinin hezimeti olarak görülecektir, Mune abla dediydi dersin, oysa tüm milleti yakından alakadar eden büyük değişimlerde kaybeden veya kazanan taraf yoktur, ya milletçe kazanırız, ya milletçe kaybederiz zira bu bir muhtarlık seçimi değil, mahallemizin saygıdeğer büyüğü Mehmet amca muhtar oldu diye evine tebriğe giderken yan komşusu Hüsnü beyin 10 oyla muhtarlığı kaybedişine gülüp geçelim.
Vatan ve vatandaş demek tüm siyasi güçlerin üzerinde bir güç demek, ben siyasileri değil siyasiler beni dinleyip çözüm üretmek üzere vardır.

Yok konu aslında tamda olması gereken yerde, konuşmamız gerekenler bunlar aslında, topikte soru cevap şeklinde gidişiminde bir nedeni bu, maddelerden, gerekçelerden çok uzaklaşılıyor, siyasi partilerin propaganda alanına döndürdüler konuyu, hem maddeleri yazarak ve sorarak kafamda pekiştirmişte oluyorum, kimse ilgilenmese dahi bana faydası oluyor.

Bir acı gerçek daha, seçmenlerin büyük çoğunluğu particilikten vazgeçmeyecektir, referandum bir partinin zaferi, diğerlerinin hezimeti olarak görülecektir, Mune abla dediydi dersin, oysa tüm milleti yakından alakadar eden büyük değişimlerde kaybeden veya kazanan taraf yoktur, ya milletçe kazanırız, ya milletçe kaybederiz zira bu bir muhtarlık seçimi değil, mahallemizin saygıdeğer büyüğü Mehmet amca muhtar oldu diye evine tebriğe giderken yan komşusu Hüsnü beyin 10 oyla muhtarlığı kaybedişine gülüp geçelim.
Vatan ve vatandaş demek tüm siyasi güçlerin üzerinde bir güç demek, ben siyasileri değil siyasiler beni dinleyip çözüm üretmek üzere vardır.
Ne güzel benzetmelerle anlatmissin abla ,bayıldım :KK48: Particiligi ilerletip Osmanlıcılar-cumhuriyetcilere doğru götürdü bir kesim olayı. Koca koca milli eğitim müdürleri , rektörler oylarını gösterir oldu. Gayet fanatikce. Milli eğitim müdürü çıkıp Atatürk'e ve cumhuriyete laf ediyor,ceza falan almıyor tabii. Sen şucusun ben bundanim oldu. Halbuki evet,hayır olacaktı. Daha oy kullanmadan oyların gösterildiği bir değişik referandum. 80 darbesinden sonra açık oy yapılmış ya bunda da bazı kesimler için aynı öyle. Daha seçim yapılmadan milleti kutuplaşmaya itiyor bazısına da gün doğdu. Az önce bir arkadaş paylaşmış mesela gazete haberinde hayircilar için abdli,İngiliz ajanlar akil veriyor hayircilar destek için. Bir de teröristler hayır diyor,o nedenle evetci kesim var. Teröristler neden hayır diyormuş ? Gerçekten bazı terör örgütü liderleri çıkıp oyumuz şudur mu dedi ? Başkanlık maddelerinde terörü yok edecek ne var ki ? Sistem değişince bunun ülke güvenliğine zararı ve faydası ne olacak ? Bir de mesela şu var. Terör örgütünü genel değil doğrudan söylersek mesela feto neden hayır diyor ? Erdoğan başkan olsa ilelebet kalmayacak bir yerde bırakacak. Geçmişte Özal çok sıkı desteklemiş başkanlığı , Özal da feto ile iyi degilmiymis, düz mantık düşününce onun da desteklemesi lazım neden hayır diyor. Çok farklı sorular geliyor aklima düşündükçe. Ama en çok merak ettiğim cumhurbaşkanını yeni sistemde kim denetleyecek veya yargılayacak ? Yargı bağımsız olacaksa neden cumhurbaşkanı anyasa mahkemesine ve cumhuriyet bassavcisi olmak üzere çoğu üyeyi kendi seciyor. Bir de bu sistemde darbeye geçit yok deniyor. Neden yok ? Parlamenter sistemde onca kişiye darbe yapılırken sadece tek kişi nasıl yapılamayacak ? Askere dur yapamazsın diyecek kim ? Gerçekten biri tamamen parti seviciligi bırakıp bunları açıklarsa çok sevinirim.

Ek olarak terör örgütleri hayır diyor o nedenle evet ise, Sedat Peker mıydı o mafya babası, onun evet dediğine neden evet ? Mafya terörden masum mudur ? Hayircilar terörle aynı safta evetciler mafya ile mı ? O bunu dediği için şu mantığı doğru mudur?

Ne güzel benzetmelerle anlatmissin abla ,bayıldım :KK48: Particiligi ilerletip Osmanlıcılar-cumhuriyetcilere doğru götürdü bir kesim olayı. Koca koca milli eğitim müdürleri , rektörler oylarını gösterir oldu. Gayet fanatikce. Milli eğitim müdürü çıkıp Atatürk'e ve cumhuriyete laf ediyor,ceza falan almıyor tabii. Sen şucusun ben bundanim oldu. Halbuki evet,hayır olacaktı. Daha oy kullanmadan oyların gösterildiği bir değişik referandum. 80 darbesinden sonra açık oy yapılmış ya bunda da bazı kesimler için aynı öyle. Daha seçim yapılmadan milleti kutuplaşmaya itiyor bazısına da gün doğdu. Az önce bir arkadaş paylaşmış mesela gazete haberinde hayircilar için abdli,İngiliz ajanlar akil veriyor hayircilar destek için. Bir de teröristler hayır diyor,o nedenle evetci kesim var. Teröristler neden hayır diyormuş ? Gerçekten bazı terör örgütü liderleri çıkıp oyumuz şudur mu dedi ? Başkanlık maddelerinde terörü yok edecek ne var ki ? Sistem değişince bunun ülke güvenliğine zararı ve faydası ne olacak ? Bir de mesela şu var. Terör örgütünü genel değil doğrudan söylersek mesela feto neden hayır diyor ? Erdoğan başkan olsa ilelebet kalmayacak bir yerde bırakacak. Geçmişte Özal çok sıkı desteklemiş başkanlığı , Özal da feto ile iyi degilmiymis, düz mantık düşününce onun da desteklemesi lazım neden hayır diyor. Çok farklı sorular geliyor aklima düşündükçe. Ama en çok merak ettiğim cumhurbaşkanını yeni sistemde kim denetleyecek veya yargılayacak ? Yargı bağımsız olacaksa neden cumhurbaşkanı anyasa mahkemesine ve cumhuriyet bassavcisi olmak üzere çoğu üyeyi kendi seciyor. Bir de bu sistemde darbeye geçit yok deniyor. Neden yok ? Parlamenter sistemde onca kişiye darbe yapılırken sadece tek kişi nasıl yapılamayacak ? Askere dur yapamazsın diyecek kim ? Gerçekten biri tamamen parti seviciligi bırakıp bunları açıklarsa çok sevinirim.
Ayrıştırmalara kökten karşıyım, din, dil, ırk, mezhep, kültür, kılık kıyafet, bu ülkenin menfaatlerini gözeten milliyetçi, vatanperver her insan siyasi görüşü ne olursa olsun eşit olmalı, bir siyasi olarak şucu bucu dediğin zaman ayrıştırırsın, halk böyle böyle kopar birbirinden sonrasında da aman ne olursa olsun deyip kendinden olmayanın başına ne gelirse gelsin dönüp bakmaz.

Bu toplumu biz yapan çok unsurlar vardı artık çoğunu hissedemiyorum insanlarda ve bu yaşıma kadar çocukluk, genç kızlık dönemimde dahildir, 1980 olaylarını da görmüş biri olarak söylüyorum, bu kadar her an her dakika medyada, yazılı basında, sokak arasında siyaset konuşulduğunu ve insanların birbirini ötekeleştirdiğine şahit olmadım.

Kafanda bir sürü soru var, hepimizin öyle ama cevap bulamıyoruz çünkü konuşulanlar belli maddelerin bir kısmı, tümü bile değil.
Aslında şu anda ülkece konuşmamız gerekenlerde bunlar mı olmalı pekte emin değilim, dünya dönmeye, gelişmiş ülkeler ilerlemeye devam ediyor, biz fabrikaları, teknolojiye dair yatırımları, eğitim seviyemizin dünya standartlarını ne kadar yakaladığını, çiftçinin üretimini, tohum stoklarımızı, su rezervlerimizi, yerli hayvan üreticiliğimizi konuşmalıyız.
Birbirimizi siyasi görüşlerimiz yüzünden yerken dünya boş durmuyor çünkü ve gelecekte çok değil belki 10 yıl sonra belki daha yakın veya uzak bilemem, kendi kendine yetebilen üretebilen ülkeler arasında olmanın ne kadar önemli olduğunu fark edeceğiz, zira artık güç dengeleri değişiyor, sizin ne kadar kalabalık nüfuslu ya da binlerce km sınırları olan bir ülke olduğunuzun önemi olmayacak, su ve verimli üretim yapabildiğiniz topraklarınız kadar var olabileceksiniz, gelişmiş olarak adlandırılan ülkelerin yönelimlerine bakmak bunları anlamak için yeterli, İsrail'in arava çölündeki tarımını incelemeni isterim, ABD, Çin ve Hindistan'ın tarım üretimindeki sıralamasına da dikkat çekerim der bu güzel ve keyifli sohbet için teşekkür ederim deyip ayrılırım :KK66:

Son düzenleme:
Ayrıştırmalara kökten karşıyım, din, dil, ırk, mezhep, kültür, kılık kıyafet, bu ülkenin menfaatlerini gözeten milliyetçi, vatanperver her insan siyasi görüşü ne olursa olsun eşit olmalı, bir siyasi olarak şucu bucu dediğin zaman ayrıştırırsın, halk böyle böyle kopar birbirinden sonrasında da aman ne olursa olsun deyip kendinden olmayanın başına ne gelirse gelsin dönüp bakmaz.

Bu toplumu biz yapan çok unsurlar vardı artık çoğunu hissedemiyorum insanlarda ve bu yaşıma kadar çocukluk, genç kızlık dönemimde dahildir, 1980 olaylarını da görmüş biri olarak söylüyorum, bu kadar her an her dakika medyada, yazılı basında, sokak arasında siyaset konuşulduğunu ve insanların birbirini ötekeleştirdiğine şahit olmadım.

Kafanda bir sürü soru var, hepimizin öyle ama cevap bulamıyoruz çünkü konuşulanlar belli maddelerin bir kısmı, tümü bile değil.
Aslında şu anda ülkece konuşmamız gerekenlerde bunlar mı olmalı pekte emin değilim, dünya dönmeye, gelişmiş ülkeler ilerlemeye devam ediyor, biz fabrikaları, teknolojiye dair yatırımları, eğitim seviyemizin dünya standartlarını ne kadar yakaladığını, çiftçinin üretimini, tohum stoklarımızı, su rezervlerimizi, yerli hayvan üreticiliğimizi konuşmalıyız.
Birbirimizi siyasi görüşlerimiz yüzünden yerken dünya boş durmuyor çünkü ve gelecekte çok değil belki 10 yıl sonra belki daha yakın veya uzak bilemem, kendi kendine yetebilen üretebilen ülkeler arasında olmanın ne kadar önemli olduğunu fark edeceğiz, zira artık güç dengeleri değişiyor, sizin ne kadar kalabalık nüfuslu ya da binlerce km sınırları olan bir ülke olduğunuzun önemi olmayacak, su ve verimli üretim yapabildiğiniz topraklarınız kadar var olabileceksiniz, gelişmiş olarak adlandırılan ülkelerin yönelimlerine bakmak bunları anlamak için yeterli, İsrail'in arava çölündeki tarımını incelemeni isterim, ABD, Çin ve Hindistan'ın tarım üretimindeki sıralamasına da dikkat çekerim der bu güzel ve keyifli sohbet için teşekkür ederim deyip ayrılırım :KK66:
Çok haklısın abla. Bu sistem yıllardır konuşuluyor . Terör hiç olmadığı kadar azitmis, ordunun bir kısmı başka ülke topraklarında. Fetoden yargılananlar bile suriyede, ordu da yeterli asker kalmadığı için şuan oradalar. Tam zamanı mıydı bunun diye düşünüyor insan. Hanı diyorum başkanlıkta acaba hadi bakalım bitiriyoruz terörü şuraya asker yığın mı denecek. E ohaldeyiz zaten isteseler yine yaparlar bunu. Bu secimin apar topar olmasında bir şey var. Birileri yerini mı sağlamlaştırmak istiyor bilemiyorum. Şuan da sağlam gerçi. Seçmenlerin silahla tehdit edildiği ,liderlere suikast ihtimali olma dönemi. Allah hayra çıkarsın ne diyelim. Akşam baktım Demirel'in istediği başkanlık yarı başkanlık imiş, Fransız modeli. Suanki oylanacak sistemle ilgisi yokmuş. Tarımla ilgili söylediklerine bakacağım ablam. Ben teşekkür ederim ablam çok güzel bir sohbetti.

Mhp'ye ne kadar güveniyorsun ki,seçim sonuçları ortada zaten oy kaybı yaşayan bir parti değilmi...
Niye durdurdu biliyormusun,trump müslüman düşmanıda ondan,kişisel haklara tecavüz edilmelsin diye yüce mahkeme iptal kararı verdi..Başkana tabiki müdahele edilecekki,kendi kafasına göre herşeyi yapamasın diye..
Tek adam kendi kararlarını vermesin diye işte,bizde tam tersi olacak tüm kararları kendisi verecek.
Tüm okulları imam hatip yapabilecek,TSK'daki türban olayını zannediyıormusun karşılıklı olaral karar verildi diye..
Bizim lojmanlar ve kampları bile kapatabilir,istediğini istediği yere atayacak evla..

İşte bunun için denetlenmesi lazım..Başkanlık derken canı isteyince istediği yasayı kendi kafasına göre hazırlayacak..
Bunun için hayır diyoruz bizde,başka partide olsa gene hayır diyoruz..
Tsk da basortulu bir bayanin gorev yapmasindan rahatsiz mi oldunuz?

Eski zamanlarda ve 1980 olaylarinda bile halkin bu kadar siyaset konustuguna sahit olmadim demissiniz. O donemlerde halk susturulmus,pıstırılmıstı zaten,gorusunu aciklayani hapse atiyorlardi.Halk nereye konussun?Bugunku gibi internet,sosyal medya yoktu,kitle iletisim araclari bu kadar gelismemisti.Bu yuzden halkin buyuk bir kisminin da siyasi konulardan bu kadar haberi olmuyordu.Siyasi bilinc bu kadar gelismemisti.Insanlarin egitim duzeyi bu kadar yuksek degildi,okuma yazma orani bile simdiki gibi degildi.Asker darbe yapiyordu halkin sabahleyin haberi oluyordu.Tepki gosteremiyordu.Ama artik her sey cok degisti,halk bilinclendi.Bilinclendigi icin bu kadar cok siyaset konusuyor.Hem Bilinclendigi icin hem de internetle,tv ile kisacasi gelisen teknolojiyle 15 temmuzda bu kadar kisa surede cumhurbaskaninin darbeye karsi sokaga cikin cagrisini duydu ve darbeye karsi durabildi.1980 de ise insanlar darbeye boyun egerek,onca zulumlerle,onca yasaklarla,50 yil geriye gitmis ulkelerinde hayatini surdurmeye devam etmek zorunda kaldilar.

Aklı başında bir evet...

birde diyorlar ya melek evet seytan hayır dedi :KK53: napsak biz bilmiyorum ya ben hala diyorum cok sanssız bir nesiliz boyle bir doneme denk geldik:halay:

Rıdvan Dilmen de evet diyecekmiş. Onun lakabı ŞEYTAN değil mi? Biz şeytanı duyunca EUZU BESMELE çekeriz.

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.
Bismillahirrahmanirrahîm.

Kovulmuş Şeytan’ın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile..

Back