Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Olenler kime karsi savastilar da sehit oldular? Yunan askerine mi? Oldurdukleri 20 yasinda Turk askerleri ne oldu peki? Niyazi mi?
Senin yasin kac? Sen 1980 ihtilalini gordun mu? Sen hayatinda ihtilal gordun mu? Sen hukumet tatilde keyif yaparken ilan edilen ihtilali hangi ulkede gordun? Ihtilal sence kopruye cikip trafige yolu kapatmak midir? TRTyi basip hic bir bakan tutuklu olmadigi ve gorevinin basinda oldugu halde "yonetime el koyduk" denmesi midir? Kim koymus yonetime el? Yeni cumhurbaskani, basbakan ve bakanlar kurulu da ilan edilmis miydi? Onceki ihtilallerde aninda edilmisti de ondan soruyorum. Sen tek bir bomba dahi atilmadan, tek silah patlamaksizin halkin disari burnunu dahi cikartmaya korktugu bir ihtilal gecesi yasadin mi hayatinda? Yasasa idin, iste o zaman bilirdi neyin darbe, neyin tiyatro oldugunu.
Ölenlerin hepsi o tiyatronun icindeydi dimi.. Cekilmez oluyosunuz bazen insanin sinirlerini bozuyosunuz.az haddinizi bilin. Sehitlere dil uzatmak. Gercekten cok vahim durumdasiniz. Burda soyleyecek cok sey var ama..kurallar kurallar..

Seni de yazılıya dahil ettim, ilk sorular gelsin ama cevapları kendiniz vereceksiniz :KK70:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye’de ‘kabineter sistem’ olduğunu belirtip tanımı şöyle yaptı: “Bakanlıkların ve bakanlık bürokrasilerinin kutsandığı, onların yasama ile yürütme üzerinde egemen olduğu sistem.”
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-koydu-turkiyede-kabineter-sistem-var.993344/

http://www.bidoluhaber.tv/evet-cikarsa-hicbiri-yarginalamayacak.html

Anayasa değişikliği yapılacak 106. maddenin yeni halinde yer alan şu kısmı okuyunuz:
F. Cumhurbaşkanı yardımcıları, Cumhurbaşkanına vekalet ve bakanlar
Madde 106

"Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Cumhurbaşkanına karşı sorumludur. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında görevleri ile ilgili suç işledikleri iddiasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilir. "

Madde 75 – (Değişik: 23/7/1995 - 4121/8 md.)
"Türkiye Büyük Millet Meclisi genel oyla seçilen altıyüz milletvekilinden oluşur."

AK Parti'nin 317, CHP'nin 134, HDP'nin 59 ve MHP'nin 40 vekili vardır hatırlatmamızı da yapalım.

Soru-1
Vekil sayısı 600 olunca salt çoğunluk 301 vekil demek olacak, herhangi bir sebeple suç işledikleri iddiası olan bakanlar, yardımcılar için salt çoğunluk nasıl sağlanacak?
Dipnot mevcut sistemde salt çoğunluk için 276 vekil gerekir, bu sayı yeni değişiklikte 301'e yükseltilecektir.

Bu maddelerdeki değişiklikler bakanların yasama ve yürütmenin üzerindeki egemenliklerini devam ettirmelerine olanak sağlamıyor mu?

Bakanların yargılanamayacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

16 Nisan'da yapılacak olan referandumuna ilişkin detayları anlatan Yıldırım mevcut sistem için "Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş" dedi.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...-akliniza-gelmeyenler-basbakan-oluyor.992974/

Erdoğan açıkladı: AKP Genel Başkanı ve Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu
http://t24.com.tr/haber/akpnin-karari-erdogan-yerine-davutoglu,268358

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili "Milli irade dün 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti" dedi.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151102_erdogan_secim_yorum

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından bir kesit:
Huzur ve güven ortamı içinde adil ve özgür bir şekilde gerçekleşen, yüksek katılım ve temsilin olduğu 1 Kasım seçimlerinde milletimiz, bir kez daha, AK Parti iktidarının devamı yönünde güçlü bir irade ortaya koymuş ve demokrasimiz seçimlerden güçlenerek çıkmıştır. 1 Kasım seçimlerinin asıl galibi şüphesiz ki Türkiye'dir, aziz milletimizdir.
http://www.ntv.com.tr/turkiye/basbakan-yildirim-hukumet-programini-acikladi,jE2gF32Zd0K0LWyn2egc6Q

F. Cumhurbaşkanı yardımcıları, Cumhurbaşkanına vekalet ve bakanlar
Madde 106

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanır ve görevden alınır. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, 81 inci madede yazılı şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde andiçerler.Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erer.

Soru-2
Yukarıdaki linkler, alıntılar ve bilgiler ışığında soruyorum, madde 106'ya göre Bakanları, Başbakanı biz seçemiyorduk, var olan sistem değiştiğinde şimdiye kadar seçemediğimiz bakanları yine seçememenin milli iradeye katkısı nedir?
Başbakan Yıldırım değişiklik yapılacak maddeleri neden okuma gereği duymamıştır ?

Cevap 1 : Bakanlar yasaya gore yargilanamaz degil ama pratikte yargilanamayacaklarini herkes adingibi biliyor. Tipki en son hakkında yolsuzluk iddiasi olan 4 Bakan gibi. Simdi burada yazmak istedigim birkac bi sey daha var mapus korkusuyla pas geciyorum.

Cevap 2 : Yıldırım orada hükümeti secemiyorduk demis. Yani halk Baskani secince hukumeti de secmis olacak. Tek adam olsun digerlerini bosverin mi demek istemis acaba? Maddeyi okumadigina ihtimal vermek istemiyorum:bicak:

Ölenlerin hepsi o tiyatronun icindeydi dimi.. Cekilmez oluyosunuz bazen insanin sinirlerini bozuyosunuz.az haddinizi bilin. Sehitlere dil uzatmak. Gercekten cok vahim durumdasiniz. Burda soyleyecek cok sey var ama..kurallar kurallar..
Ben mi vahim durumdayim? Orada Turk askerlerinin baslari kesilmis, linc edilmisler.. ama onlari bu hale getirenler olunce sehit.. Dusmanlari oldurduler ya, ondandir. Bu ulkede ilk defa bir askerin cenaze namazi engellendi, vatan haini diyerekten.. Bir Turk askeri oldurmek kahramanlik addedildi, bu ugurda olen sehit.. Ben mi vahim, ulkenin hali mi?

Ben mi vahim durumdayim? Orada Turk askerlerinin baslari kesilmis, linc edilmisler.. ama onlari bu hale getirenler olunce sehit.. Dusmanlari oldurduler ya, ondandir. Bu ulkede ilk defa bir askerin cenaze namazi engellendi, vatan haini diyerekten.. Bir Turk askeri oldurmek kahramanlik addedildi, bu ugurda olen sehit.. Ben mi vahim, ulkenin hali mi?
Inanmak istediginiz yerden bakiosunuz. Asıl sizler kör körüne baglanmissiniz hep bir agizdan ayni seyleri soyleyip duruosunuz. Hem vahim hem de gülünç oluosunuz...

Inanmak istediginiz yerden bakiosunuz. Asıl sizler kör körüne baglanmissiniz hep bir agizdan ayni seyleri soyleyip duruosunuz. Hem vahim hem de gülünç oluosunuz...
Inanmak istedigim yer neresi kardesim? Yazdiklarim yalansa yalan dersin. Bu memlekette ilk defa 19-20 yasinda asker bir kesim halk tarafindan linc edilmedi mi? Boyunlari kesilmedi mi? Oldurenlerin hic birinin ardina mi dusuldu? Bu askerleri vatani vazifesine gonderip kanlar icinde geri alan ailelerine bir de imamlar zorluk cikartmadi mi? Bunlar gercekler, hosuna gitmedi ise okumazsin, gozlerini kapat, kulaklarini kapat, gulup eglenmeye devam et.. Cunki lideriniz ve destekcileri sizler sayesinde cok guzel seyler oluyor bu ulkede..

Inanmak istedigim yer neresi kardesim? Yazdiklarim yalansa yalan dersin. Bu memlekette ilk defa 19-20 yasinda asker bir kesim halk tarafindan linc edilmedi mi? Boyunlari kesilmedi mi? Oldurenlerin hic birinin ardina mi dusuldu? Bu askerleri vatani vazifesine gonderip kanlar icinde geri alan ailelerine bir de imamlar zorluk cikartmadi mi? Bunlar gercekler, hosuna gitmedi ise okumazsin, gozlerini kapat, kulaklarini kapat, gulup eglenmeye devam et.. Cunki lideriniz ve destekcileri sizler sayesinde cok guzel seyler oluyor bu ulkede..
Sana göre gercekler bunlar.. Dedim yaa soyleyecek cok sey varda yazamiorum.. Emin ol daha güzel seyler olacak bu ülke de.. Siz her ne kadar istemiyor olsanizda..

Bu kadar hakkı kendi babama vermem . Vatan,millet,Sakarya için hayır. Şuan zaten fiili başkanlık var neden bunla uğraşıyoruz ne olacak tam başkanlığa geçince amaç ne yani ? Ya ileride hop eyalet sistemi diyip sözde kurdistana özerklik verilirse ne olacak ? Dibini görmediğimiz kuyuya indiriliyoruz.

Sana gore gercekler ne? Askerlerin alninda FETO teror orgutu uyesi filan mi yaziyordu yoksa?
İçlerinde kandirilanlar vardi tabii ki onlari ayri bi yere koyuyorum. Savunmasiz insanlara ates acan ustunden tanklarla gecenler vatan hainidir.. Ama size göre hepsi tiyatronun bir parcasi. Ve bunu da kabul etmemizi bekliosunuz..

Eki Görüntüle 1962634 eskiden yapilanlara bir ornek.Tekkk partili donem yaniliyor muyum.Tekk olan seylere karsi bir fobisi olanlari tek parki ile yonetnesi ne sasirtici.Tokatli olmasindan utandigim kisilik
Vaktinde kendilerine hazret diyenler, bakara makaracilar, cbaskanini methi ilan edenler vardı ne oldu ? Aile bakanının desteklediği cemaatten sapik taştı, çoluğa çocuğa sarkan. Bir cemaat vakfı vardı başkanı erkek çocuğa tecavüzden gitti. Halifeliğin bir gram faydasını ne zaman gorudk ? Ne kaldı elimizde Anadolu'da n başka osmanlidan? Bir de tee 87ye kadar ödenen Osmanlı borcundan başka ? O kadar ayrıcalık tanınan Mekke emiri bile bizi İngilizlere satmadı mı ? Anadolu da Osmanlı padişahlarının utandığı Türk milliyetçisi beyler tarafından vaktinde alındı da kaldı elimizde şükür. Bir insanın olma imkanı varken halife,padişah olmuyor acaba neden ? Dinsiz ya size göre sırf tek başına sozde tum müslümanlara lider olmak için dahi niye halife olmadı Atatürk ? Bunları hiç düşündünüz mu ? Bırakın bu dinci zihniyeti. Bakın daha bugün İstanbul'da hizbut tahr adında bir tarikat grubu emniyeti basmış. Kötüye gidiyor Allah aşkına dini siyasete alet etmeyin. Allah taraf mı tutar ? Evetciler dindar müslüman Allah yarattı da bizi Allah yaratmadı mı ? Canınız acimiyor mu dini siyasete alet ederken ? Geçmişten de ders almadiniz mı ? Görüşünüzü ne şekilde savunursaniz savunun ancak lütfen bu kutsal dini siyasete alet etmeyin.isid de aynini yaptı,başta sempatik geldi şimdi hal ortada. Ülke sözde cemaat,dinci geçinen eskiyalarla vatana ihanet edenlerle doldu. Onlar ekmeğini yiyor bu din tacirliginin yapmayın müslüman kardesim yapmayın.

İçlerinde kandirilanlar vardi tabii ki onlari ayri bi yere koyuyorum. Savunmasiz insanlara ates acan ustunden tanklarla gecenler vatan hainidir.. Ama size göre hepsi tiyatronun bir parcasi. Ve bunu da kabul etmemizi bekliosunuz..
Savunmasiz insanlar tanklarin onunde ne ariyorlarmis? Bu konuda bir video seyrettim, adam resmen kollarini iki yana acmis uzerine hizla gelen tanka kafa tutuyordu, ezildi maalesef.. Insan kendini bilmeli. Aptalligin adi degildir sehadet.

Gezi protestolarinda silahsiz savunmasiz insanlarin gozu cikartildiginda, kimyasal katilmis tazyikli sularla yakildiginda, dove dove, lastik mermilerle oldurulduklerinde onlara bu kiyimi yapanlara da vatan haini dediniz mi?

Savunmasiz insanlar tanklarin onunde ne ariyorlarmis? Bu konuda bir video seyrettim, adam resmen kollarini iki yana acmis uzerine hizla gelen tanka kafa tutuyordu, ezildi maalesef.. Insan kendini bilmeli. Aptalligin adi degildir sehadet.

Gezi protestolarinda silahsiz savunmasiz insanlarin gozu cikartildiginda, kimyasal katilmis tazyikli sularla yakildiginda, dove dove, lastik mermilerle oldurulduklerinde onlara bu kiyimi yapanlara da vatan haini dediniz mi?
Haddinizi bilin dedikce hakaret etmeye devam ediyorsunuz... Cok konusup bos konusmak sizin yaptiginiz.. Acaba sizden biri olsaydi o tank a göğüs geren boyle rahat bi sekilde aptal diyebilecekmiydiniz..

Haddinizi bilin dedikce hakaret etmeye devam ediyorsunuz... Cok konusup bos konusmak sizin yaptiginiz.. Acaba sizden biri olsaydi o tank a göğüs geren boyle rahat bi sekilde aptal diyebilecekmiydiniz..
Ya da senin oglun, kardesin olsa idi o gun orada sakallilar tarafindan linc edilen, boynu kesilen asker..
Biz asker severiz,Turk ordusuna guveniriz, vatan borcunu odemeye gelmis askere ne kafa tutar, ne onunu keseriz. Ancak dusman askerinin karsisinda oluruz, dusman askerinin kursununla sehit oluruz, sen rahat ol.

Ya da senin oglun, kardesin olsa idi o gun orada sakallilar tarafindan linc edilen, boynu kesilen asker..
Biz asker severiz,Turk ordusuna guveniriz, vatan borcunu odemeye gelmis askere ne kafa tutar, ne onunu keseriz. Ancak dusman askerinin karsisinda oluruz, dusman askerinin kursununla sehit oluruz, sen rahat ol.
Coookkk rahatimm. Asil sen rahat ol. Hayirdir sakal diye girmissin. Sikintin nee..

Bu fotoya bakinca bunu sakallilarin yaptığına kanaat getirdiniz demek kii..bu kadar emin konustugunuza gore ordaydiniz.. O sakalin adini agziniza alirken bi zahmet ağzınızı calkalayin. Sizin gibi bos zihniyetlerin dilinde çirkin duruyo..

Bu fotoya bakinca bunu sakallilarin yaptığına kanaat getirdiniz demek kii..bu kadar emin konustugunuza gore ordaydiniz.. O sakalin adini agziniza alirken bi zahmet ağzınızı calkalayin. Sizin gibi bos zihniyetlerin dilinde çirkin duruyo..
Bana "bos zihin"? Cevap vermeye bile gerek yok, hakaretten kibliyorum seni.

Arkadaşı eleştirmişsiniz çok eminsin demişsiniz ama siz de çok eminsiniz onların yapmadığından.sadece merak ettiğimden soruyorum siz nasıl bu kadar eminsiniz

Daha o günlerde bu olayin videosunu izledim. O sakallilar ordaki vahsilerin elinden aldı askeri. Bu fotolarin devami da var. Askeri arabaya koyup hastaneye goturuyorlar.

Hee bu sakallilarin masum olmasi diğer yapanlari aklamiyor ama bu kisiler masum.

Back