Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Canım boşa cevap verme hâlâ hayır demeyi düşmanlık sanıyor bazıları hâlâ partinin değil anayasanın oylandıgını anlamıyorlar bazıları. Doğru ülke ne halde ekonomi egıtım bıtnıs acaba bugün kaç şehit var acaba bugün nerede bomba patlayacak dıye korkuyoruz doğru önceden en azından güvende his ediyorduk bir kere de şu yanlış diye bazıları eleştrı yapabılsr bu kadar kutsallasttrmadan

Şuanda bu yetkiler bakanlarda aslında cumhurbaşkanına gidiyor yine o onaylıyor yada reddediyor
Bu değişikliklerle aynı görevler cumhurbaşkanı ve kabinesine geçiyor
Karar mercihi değişmiyor aslında
Meclisinin fesh edilmesi olayı kafamı kurcalayan maddelerden
Benim mesajlarımı okuduysanız
Şuan benim için cevap evet ama okumaya araştırmayada devam edıyorum
Buradaki hayır diyenlerin mesajlarınıda evet diyenlerin mesajlarınıda okuyorum
Farklı bakış açıları daha çok irdelemeye yada daha emin olmaya sebep olabiliyor
Bakalım daha çok zamanımız var
Nisana kadar herşey daha iyi anlaşılır hale gelecektir diye düşünüyorum
Umarım hepimiz kendi doğrumuza ulaşabilir ve pişman olmayız

Keşke herkes sizin gibi araştırıp düşünse bakın 2 madde dışında diğerleri onemlı değil 2 madde çok krıtık bizim hukuga tarafsız adil bir yargılama mercine ihtiyacımız var hsyk uyelerının 6sını secebilcek başkan 13e düşüyor e diğerlerinde kendı partısı seçecek peki söyle bır şey var başkan yanlış yapınca nasıl yargılayacak e o secilenler ister istemez tarafsız bakamaz. Onu da geçtim kararname cıkartabılecrk istedıgı gibi hiç düşündünüz mü hadi o kararname lerden biri sizi de mağdur ederse hadi bunu da geçtim kim denetleyecek bu başkanı? Biz 5 sene de bir nasıl denetlerız kolay mı o kadar? Bakın suriyelilere vatandaşlık verilmesi söz konusu nasıl baş edilecek o kadar insanla neden halka sorulmuyor bu durum sonuçta biz yaşayacağız? Daha bir çok şey gambıya da başkana karşı ayaklanınca kaçtı gitti. Çocuklarınızı düşünün bu part meselesi değil bir anayasa değişecek ve yıllarca etkileyecek hadi ruhsal dengesi bozuk bırı başkan oldu bu kadar süper güç verilince nolcak bu ülkenin hali... Türkiye'yi seven evet der diyorlae bunun onla ne alakası var bu maddeler çok açık iyice okuyunca 1 kişinin yararına. Dediğinz gibi çok vakit var hepimiz iyi düşünüp karar vermeliyiz sonradan pişman olacağımız şeyler yaşarsak geri dönüşü zor olur

Bu rejim degil sadece sistem degisikligi diyenler Akpli vekilin 100 yillik prangadan kurtuluyoruz demesi bir sey ifade etmiyor mu?
90 yillik reklam arasi 100 yillik pranga sirada ne var ?

Zaten ağızlarından ilk 4 madde ile ilgili bir çok şey kaçırdılar

Okudum,yapılan değişiklikler ülkeme değil tek bir kişiye fayda sağlıyor ,evet diyenler SARAYKIZI nında dediği gibi neden evet diyorlar açıklama yapsınlarda,biz de aydınlanalım.

Zaten ağızlarından ilk 4 madde ile ilgili bir çok şey kaçırdılar

Okudum,yapılan değişiklikler ülkeme değil tek bir kişiye fayda sağlıyor ,evet diyenler SARAYKIZI nında dediği gibi neden evet diyorlar açıklama yapsınlarda,biz de aydınlanalım.

Açık fikrimi söyleyim.Görmek isteyen görüyor görmek istemeyende görmüyor.Hala evetçilerden net bir cevap alamadım.Sanırım biz böyle iyiyiz başkalarının ne olduğuda umrumuzda değil kafasındalar.

Cumhurbaşkanı ne derse odur .Zaten kuralları çiğniyor .Tarafsız olup olmaması,hakkaniyetli olup olmadığı v.s önemli değil. Anormal olan davranışlar normalleştirilmeye çalıştırılıyor.
Her vatandaş gibi oda kurallara uyması gerekirken kurallar ona uydurulmak isteniyor.Yılların sistemi bir kişi için değiştiririlmek isteniyor.Sorun sistemde değil onu delik deşik etmeye hatta yoketmeye çalışan kafalarda

Bu forumda gerçekten tebrik ettiğim insan canınınfıstığı vicdanlı ,hakkaniyetli ,objektif bir insan eğriye eğri doğruya doğru diyor.

Bugün öğle tatilinde bir arkadaşla konuşuyorum,25 yaşında üniversite mezunu bir çocuk,17-25 i bilmiyor.Hitler ile ilgili sohbet ettik hiç bir fikri yok.Kendisine anayasayla ilgili barolar birliğinin hazırladığı metni yolladım çünkü hiç okumamış.Ve bu arkadaş Ak partiliyim diyor.Durum böyle arkadaşlar,kendisine çeşitli linkler yolladım,umarım kendisine bir pay çıkarır.Okumak bilinçlenmek bu kadar zor olmamalı..

Zaten sonunda akp varsa iyide olsa akpliler kötüde olsa onların varı yoğu tayyip

bu başlık altın sürekli evet diyen insanlara dair yok okumadan evet diyorlarmış, birşey bildikleri yokmuş, cahillermiş , bilinçlenmek çok mu zormuş , neden evet dediklerini açıklasınlarmış gibi yaftalar yapıştırarak insanların fikirlerine saygı göstermeden bilip bilmeden yorum yapılıyor. bu şekilde bilmeden evet diyen de olabilir. ama herkesi bu başlık altında kimse toplayamaz.
ayrıca bende çok biliyorum etrafımda sırf tayyip e düşman olduğu için hayır diyecek olan bir sürü insan. açıp bir madde bile okumamış. başkanlık nedir ya da ne yapılmaya çalışılıyor bilmeden sırf akp ye ve tayyip e düşman diye hayır diyecek binlerce cahil insan dolu.
hal böyleyken rica ediyorum. sürekli burada evet diyenlerle ilgili bir aşağılama kampanyası yapılmasın.
evet sitede özellikle de bu siyaset bölümünde hayırcılar daha fazla bunun farkındayım. ama asla bu durum sizi yanıltmasın. bu siteye giremeyen ve oy verecek milyonlarca insan var evet diyen. belki interneti yok, ya da bu gibi sitelere girmeyen. kusura bakmayın ama hep burayı okuyunca aklıma bir söz geliyor, körler sağırlar birbirini ağırlar. böyle olması sizin açınızdan da kötü. çünkü yarın öbür gün gerçeklerle yüzleşmek daha ağır gelebilir.
ayrıca şu da var, hiç bir düşünce ya da fikir bir başkasını aşağılayarak ve saldırarak kabul ettirilmez.
eğer bildiğinin doğru olduğunu düşünüyorsan zaten saldırgan olmazsın. karşındakinin de doğru yola girmesini isteyebilirsin ancak. ama bu güzel bir dille ve insanca olursa.
yoksa, bunlar zaten okumuyorlar, bunlar zaten bişey bilmiyorlar diyerecek olmaz. her iki kesimin de cahilleri mevcut.
ayrıca neden evet dediğimi ben neden açıklıyorum. sen açıkla neden hayır dediğini. ya da banane senin hayır demenden, sanane benim evet dememden. kaldı ki, senin hayır deme sebeplerin de bana doğru gelmiyor. bu hasımsızlık nedir anlamıyorum. senin doğrun benimkiyle farklı olabilir. öncelikle bu gibi çok normal şeylere saygı göstermeyi öğrenmeliyiz.
her şeyden önce saygı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Genelleme yapmazsanız sevınırım bu bir ikincisi kimse kimseyi asagılsyamsz kimsenın hakkı yok. vatan millet söz konusu. Çocuklarımızın geleceği söz konusu benım çevremde geneli hayır ama bunun içinde akplı olanda mhplı olanda var ve maddeleri tek tek okumuşlar inş böyle bilinçli bir sürü insan olur evet Yada hayır doğru karar neyse verirler yanı kımse kımseyı asagılamıyor artı buna hayır diyenler Tayyip Erdoğan'ın düşmanı oldukları için deıl bizzat o partide n de hayır diyecek en az 8 kişi tanıyorum ben. Ki bu anayasa oylaması akp chp mhp oylaması değil Ve burada kimse a hayır diyenler okudu evet diyenler okumadan evet diyecek diye ayrım olmadı iki tarafa da yazdi insanlar. Bu kadar sinirlenecek bir şey yok evet burada oy kullanamayan milyonlarca insan var. Kimse aa burada hayır çoğunlukta kesin hayır çıkar referandum dan demedi bu kadar sinire gerek yok . Ayrıca evet ya da hayır diyenler yanı herkes o 18 madeeyı iyice okumalı ve olayı kişiye bağlamadan hayır ya da evet demeli. Ve ben kendim okumakla bırlıkte en az 10 şahsı (farklı görüşler den) Prof hukukçu dınledım karar verdim ülkemin geleceği söz konusu önce vatan önemli olan ...

Son düzenleme:
Diğer arkadaşın yazdıkları ile sizin yazdıklarınız genel anlamda örtüşüyor zaten
Bu kadar sinire elbette gerek yok ancak
Bu konuda başından beri konu hep aynı yere geliyor
Evet diyeneler neden anlatmıyor
Okumuyorlar
Sırf erdoğan sempatisi
Başkanları ne derse o vs vs gidiyor
Halbuki bizde anlatıyoruz
Misal 30 sayfa önce anlatmışım neden evet
Ama hayırcılar fazla bu normalde bir durum
Dönüp dolaşıp yukarıda yazdığım yere geliyor konu
Ee ben bi daha bi dahamı açıklayayım kendimi
Yada diğer arkadaşlar her on sayfada bir gelip anlatsınmı
Bu konu yüzde 90 kısır döngü artık...

Sandıkta ortaya çıkacak zaten :) benım twitter de gördüğüm bayağı olay kişisel olarak gorülüyır. Umarım evet ya da hayır diyenler iyice ne ne değil okur arastrır karar verir. Mesela ben genrlden söz ettım çoğu kişi neden evet neden hayır bilmiyor tamamen partizanlk kişiselllik olayına döndü. İnş gerçekten ülkemin hayrına olsn olur başkada söze gerek yok :)

Hayır oyu çoğunlukta görünse ve her ne kadar hayır çıkmasını istesem de evet çıkacağı her halinden belli. Buradaki insanlar az çok internetle haşır neşir. Fikri olarak bir şeyler konuşabiliyoruz doğru veya yanlış. Ama oy verecek kesim evine gelen kömüre emekli maaşına metroya bakıyor tartışma programlarından zaten anlamıyor. Demokrasi de ekmek arasına konup yenen bir şey olsaydı şimdiye cb filan kalmazdı.
Hangimiz adil yargılanacağımıza güvenebiliyoruz ki?

Hayir anlatamiosun kii.konu kapanmali dendiginde niye kapansin tartisioruz falan deniyo kim tartisiyo hayir diyenler sonrasi evet diyen bir kac kisi cikiyo yok niye evet yok neden.. Size ne deyince de kabul etmiyolar.. Bir de özgürlükten bahsediolar eeee neden benim evet deme özgürlüğümü sorguluosun... Kadin haklari diolar burda evet diyen kadinlari asagiliolar.. Buraya neden evet dediğimi yazsam daha da neler soylenir kim bilir.. Ama su kadar soyliyeyim sizin o korktugunuz şey soylemeye bile cekindiginiz şey olsun diye evet diyecegim.. Kimsede yargilayamaz...bosuna alinti yapip cevap yazmayin cunku cevap vermicem

Neden hayır çünki çocuklarımızın vatanımız geleceğini bir insanın iki dudağı arasında olmasını istemediğimiz için.Böyle bir yetki padişaha bile verilmemiştir.Padişah bile partili değildi kadı atayamazdı.Ve ayrıca evet diyecek olanlar cahil okumayı sevmeyen insanlar diye kim dediyse ağzına sağlık eğer biraz tarihini bilen şuuru yerinde bir millet olsaydık yıllardır kendilerine hayvan yakıştırması yapan bir lidere hala evet demezdiniz.

Rejimi otokratlığa ,diktatörlüğe, faşizme doğru büken bu siyasi aymazlığa asla izin vermeyeceğiz. Ben neden hayır dediğimizi kısaca özetledim.Daha anlatsam sayfalarca anlatırım.Siz neden evet dediğinizi boşverin neye evet dediğinizi biliyormusunuz aceba?

Evet evet... Hayir diyenlerin hepsi okumus tahsil sahibi insanlar zaten.. Okumak cehaleti alir diye bi söz vardi... Hak neyi gerektirirse o kazanacak.. Cene yormaya gerek yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…