Neden saçmalık? Biraz açıklar mısınız?Bu anket başlı başına saçmalık
Alıntı yaparak sizi rahatsız ettiysem; özür dilerim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden saçmalık? Biraz açıklar mısınız?Bu anket başlı başına saçmalık
bana da ısrarla sormuşlardı,bu soruyu.ben de aynını söylemiştim.yani hangi parti olduğu farketmez,kesinlikle" hayır"verirdim demiştim.ama nedense,ikna olmuyorlar.kendileri,takım tutar gibi ,parti tuttuğu için,herkesi öyle zannediyorlar.
arkadaşların dediği gibi,rte öldüğün de,istemedikleri birisi başkan olunca,yine mağdur edebiyatına başlayacaklar.
yazık ki bunu göremiyorlar.
Vallahi canınfıstığı ben daha şu 15 temmuzda fanatik ak partili arkadaşlarıma başkanlık oylanırsa ben hayır diyeceğim diyen biriydim böyle tartışmaları görünce inadına gidip evet diyesim geliyor yahu. Allah muhafaza bu kinle bu nefretle kazanırlar falan (daha önce de dedim madem nefret dolu iki alternatifim varsa görüşü bana yakın olanı seçerim).
Biraz bastan okuyup evet'cilerin sebeplerine bakayim dedim de.. Hala ayni terane.. Biz neler cektik, basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir. Anladim ki memleket batsa da, parca parca olsa da, ortada satilmamis vatan topragi kalmasa da onlar hala bize basortusunu serbest birakti, reisin bir bildigi vardir, o ne istese evet diyecekler.. Umarim ilerde kendi canlari yandiginda onlar da "ne istedin de vermedik" demeye baslamazlar reisleri gibi.
Avrupa'da, Amerikada halk anlamadigi, kendine soru cevaplarla, iktidar ve muhaliflertin karsi karsiya gelip yaptiklari acik oturumlarla aciklanmamis yeniliklere kafadan "hayir" der. Ulkemizde ise tam tersine meclis tv sirf bu anayasa tartismalari icin yayina kapatildi, neyin gectigini, neyin tartisildigini kimseler duymasin, halk duymasin diye.. Yandas medya "filanca madde oylandi ve su kadar oyla meclisten gecti" diyerek tek aciklamasiz haber yapiyor. Biatcilar icin vatan satisi gecmis olsa "umurlarinda degil" burada bircogu tam da bu cumleyi kullanmis, neye evet dediklerini merak bile etmiyorlar cogu, "evet" diyeceklermis. Cunki umurlarinda degil, sadece bir tek sey umurlarinda, basortusu. Bu tercihe de saygi duymaliymisiz, komedi gibi..
Arada girip okuyorum kızlar konu nerelere gitmiş beğenmeyen gitsin bravo vallahi...hep birlikte bişeyler yapalım konuşalım bilinçlenelim diyoruz neler okuyoruz....Bu tarz düşünen seçmenin Başkanı bize neler yapmaz diye düşünmedim değil yani...Ben chp liyim evet
Evet meşhur başörtüsü aslında bizim bağlama şeklimiz bile olmayan bi tür şekilcilik hani velev ki simge..Bu ülkede başörtüsü çok büyükmüş arkadaş altına herşey sığdı herşeyi örttü yılmaz özdilin bi lafı var başımız örtüldü de bi tarafımız açıldı bunu kimse önemsemedi...Baş örtüsü yüzyıllardan beri gelenektir aslında herkesin taktığı şu çok yanlıştı müslüman ülkede evet bi kızın açık mini eteğiyle okula giderken diğeri başörtüsü ile giremiyordu saçma bi kavram ama işte sorunun şekilcilik ve çeşitli inanışa sahip bi ülkede isteyen istediği gibi derse giremez herkes dinim bunu emrediyor derse düşünün ki üniversitede rahibe gibi gelmek isteyen de olurdu...haham gibi de..
şapkayla derste oturmak nasıl ayıpsa saygısızlıksa yani türban da öyle sayıldı çünkü dini bi simge bölünmeye yol açacaktı laik ülkede bu olmazdı olmamalıydı.
çünkü ben dindarım sen değilsin gibi bişey çıkıyordu sonuç olarak...Baş örtüsünün büyüyüp bu kadar büyük bir kitleye hitap edeceğini altına bu kadar şey saklanacağını kimse bilmiyordu o zamanlar...Şimdi öğretmenler türbanlı düşünün veli açık çocuk eve geliyor diyor ki anne sen müslüman değilmisin ne oldu çocuğum bizim öğretmen dinin emri olduğunu söylüyor?sen müslüman bi kadınsan niye örtün yok?Gelinde bu sorunları ufacık çocukların beynine anlatın bakalım İşte laikliğin önemi...Başörtüsü müslümanlık değil sorun laik sistemde değiştirmek istedikleri bu yaşam tarzları bu ve bunu da bize dayatmak cumhuriyetten bu yana hoşlarına gitmeyen laiklik anlayışı..
Chp'nin görüşlerini beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem. Ama herkes, partiden bağımsız olarak bu kitapçığa bir göz atmalı bence.
Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor?
30 Soru-30 Cevap
http://www.chp.org.tr/Public/0/Folder//43750.pdf
Akp'nin açıklamaları elinizde varsa ekleyebilirsiniz. Karşılaştırmalı daha güzel olur.Evet bence de okunmalı. Lütfen benim neredeyse yapacağım gibi ilk 3 maddeden sonra bırakmayın. Taraflı olduğunu düşünmeye başlamıştım, keşke gerekçelerini şu şu maddelerden yola çıkarak böyle düşünüyoruz deseler demiştim ama sonraki maddelerde bunu yapmışlar. İlk maddelerden kopmayın diye uyarmak istedim.
Bu arada ben akpnin açıklamalarına da bakmıştım. Herkes lütfen ikisini de okusun.
Ah spring yapma. İşte tam da bu düşünce yüzünden şu an bu haldeyiz ve demek ki hala bir adım da ilerlememişiz.
Amerikada isteyen istediği gibi istediği yere giriyor daha da batmadı. Çok uluslu bir şirkette hintli bir yönetici kendi inanışları doğrultusunda adının ne olduğunu bilmediğim hint sarığını her yerde takıyordu ve kimse de ölmedi, şirket batmadı, saygısızlık olmadı.
İnanılmaz şekilci bir milletiz. Her kesimden herkes öyle. Ve bu yüzden de burnumuz b.ktan çıkmayacak ben bunu anladım.
Akp'nin açıklamaları elinizde varsa ekleyebilirsiniz. Karşılaştırmalı daha güzel olur.
bu konuda haklısın bişey diyemem kesinlikle başka ülkelerde örnekleri çok bende biliyorum ama bizim eğitim düzeyimiz çok düşük hiçbir şey ayırt edemiyoruz tarikatlar şeyhler şıhlar gibi faktörler var bakın feto örneği var en yakında...biz diğer toplumlar gibi değiliz o bilinçte değiliz...o yüzden yıllardır üniversiteler laikliği önemsedi şunun adamı bunun ablası üniversitelerde olmasın diye ama sonuç ortada...Ah spring yapma. İşte tam da bu düşünce yüzünden şu an bu haldeyiz ve demek ki hala bir adım da ilerlememişiz.
Amerikada isteyen istediği gibi istediği yere giriyor daha da batmadı. Çok uluslu bir şirkette hintli bir yönetici kendi inanışları doğrultusunda adının ne olduğunu bilmediğim hint sarığını her yerde takıyordu ve kimse de ölmedi, şirket batmadı, saygısızlık olmadı.
İnanılmaz şekilci bir milletiz. Her kesimden herkes öyle. Ve bu yüzden de burnumuz b.ktan çıkmayacak ben bunu anladım.
bu konuda haklısın bişey diyemem kesinlikle başka ülkelerde örnekleri çok bende biliyorum ama bizim eğitim düzeyimiz çok düşük hiçbir şey ayırt edemiyoruz tarikatlar şeyhler şıhlar gibi faktörler var bakın feto örneği var en yakında...biz diğer toplumlar gibi değiliz o bilinçte değiliz...o yüzden yıllardır üniversiteler laikliği önemsedi şunun adamı bunun ablası üniversitelerde olmasın diye ama sonuç ortada...
Yanlış anlaşıldım sanırım kutuplaştırıcı özelliği olan herşeyden nefret ederim bende yani bu konuyu anlatmak çok zor oluyo yanlış anlaşılmaya çok açık bi konu..Bu benim kişisel görüşüm şekilcilik bu ülkede zaten var maalesef...türban siyaseti erkekte bıyık siyaseti hepsi şekilcilik okadar konu var ki tartışılacak yüzyüze olmayıncada yanlış anlaşılıyoruz işte...Hiç bir şekilde anti demokratik bir şeyi kabul edemem. Nasıl ki evet diyenlerden bir kaç kişi kendince bazı şeyleri güvence altına almak için çok sesliliği öldürmeyi kabul edilebilir görüyorlarsa ve ben bunu kabul etmiyorsam başka bir şeyleri garanti altına almak için bu şeyler ne kadar önemli olursa olsun insanların haklarını yiyemem. Yenilmesini kabul edemem.
Bu tip düşünceler sadece bize zarar veriyor. Her iki taraf için de bu böyle. Bir görüş için verilen sert tepkiler insanları daha da fazla kutuplaştırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Orta noktada buluşmalıyız spring. Buluşmazsak emin ol en çok sen ben zarar göreeğiz. Bu yüzden en azından haksızlık yapmamaya özen gösterelim.
Kesinlikle.. mesela birisi bana 2019 da devreye girecek sistemin secimini neden simdi yaptigimizi aciklayabilir mi?
Ah spring yapma. İşte tam da bu düşünce yüzünden şu an bu haldeyiz ve demek ki hala bir adım da ilerlememişiz.
Cok guzel bir link, aciklamis guzelce.. Anayasadan anlamadim diyenler okusun iste.. Inanmiyorlarsa degisiklik yapilan yerleri bulup karsi karsiya getirip tekrar okusun, o zaman anlarlar artik saniyorum.Chp'nin görüşlerini beğenirsiniz beğenmezsiniz bilemem. Ama herkes, partiden bağımsız olarak bu kitapçığa bir göz atmalı bence.
Anayasa Değişikliği Ne Getiriyor?
30 Soru-30 Cevap
http://www.chp.org.tr/Public/0/Folder//43750.pdf