• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Çünkü;

1) Oyları düşmeye başladı. Çünkü her ne kadar orada burada reis diyenleri görseniz de artık soğuyan, şikayet eden bir kesim de var. Para çoğu insan için din söylemlerinden önce geliyor bu memlekette biliyoruz. Para bitti, destek de bitti. Tanıdığım çok yaşlı bir kadın var, bir kez AKPye atmış, meclis nedir bilmez. Bana sordu konuyla ilgili konuşuyorduk. Teyze dedim "meclis var ya"
"Meclis ne kızım ben bilmem meclis falan" dedi :)
Niye değiştiriyorlarmış bunlar ülkeyi, değişmesin böyle güzel işte diye ekledi bir de :KK70:

Batan insanları düşün.

Suçlu mu suçsuz mu bakılmadan FETÖ adını ağzına aldığında atılan insanları düşün.
Ben bilmem mesela kim necidir, millet muhabbet ederken söyler o şucular, bu şunlardan.
Nereden biliyorsunuz yav diyorum

Yıllar önce bana da bir yurttan telefon geldi.
Bir öğretmenim vermiş liseden numaramı.
Böyle böyle bir yurdumuz var, fiyatları falan süper ucuz.
Dedim acaba gitsem mi sonra şartlarını beğenmedim, yurtta 6da olacaksın falan höh dedim
Benim ailem dindar olsa idi veya da beni 6da yurtta görmek istese idi pekala gidip kalmış olabilirdim o yurtta
Şimdi FETÖden yargılanıyor olabilirdim yani :KK70:
Çünkü gördüm, kapatılmış. FETÖcülerden olduklarını nereden bilebilirdim?
İnsanları aslını astarını bilmeden işten attılar.

Ya çocuk ne bilsin kimin dersanesi nesi anası babası nereye dediyse oraya gider.
Bir sürü insan böyle mağdur edildi işte.

Belki bilmeden iş yaptı onlarla, ne bileceksin yani.
Sorgu sual yok, direkt içeri atma.
Kimisini kocası-karısı yüzünden de atıyorlar.
Kocası/karısı böyle bir eylem içerisinde ise bu kişinin böyle çirkin bir oluşuma katılıp katılmadığı neden sorgulanmıyor önce?

2) Zaman daralıyor. İlk maddeyle bağlantılı olarak yakın bir gelecek içinde yargının hesap sorması mümkün. Birileri bunu düşündükçe koltuğunda terliyor olsa gerek.

Ama ben yazıyorum bu adamlar yargıya falan kalmaz, öyle bir millet vatan bağlılığı yok.
%99 ihtimal veriyorum yakalanmadan kaçar, sığınırlar.

Benim görüşümde 15 Temmuz öncesi vatandaş bu fikre sıcak bakmıyordu.Çünkü Başkanlık Sistemi hiçbir akla mantığa sığmıyor.Haklı olarak vatandaş bunu istemiyordu.

Tayyip Erdoğan 'ın mağdur olduğu bir durumda yoktu.Tam bu devrede 15 Temmuz oldu.Hazır rüzgar kendinden yana dönmüş duygu sömürüsü yapabileceği bir durumda olmuşken oylarımız artar vatandaşta benden yana olur diye düşündü.Acelesi bunun için.

Ülke berbat bir durumda ekonomi iflas etmiş, her yerde bombalar kol geziyor ,eskiye göre çok kötü bir haldeyiz onun tek düşündüğü kendisi maalesef

Millet isyan etmeden biran önce geçirteyim derdinde.

Son düzenleme:
Fetö olaylarının meclisle parlamanter sistemle hiçbir alakası yoktur.Parlamenter sistemi sorunmuş gibi göstermesi kendi çıkarlarından başka birşey değildir.

Bu olayların başına gelmesinin sebebi ne meclistir ne muhalefetteki üyelerdir .

Umarım halkımız duygu sömürülerine kanmayıp aklı başında davranır geleceğimiz heba olmaz.

Son düzenleme:
bana da ısrarla sormuşlardı,bu soruyu.ben de aynını söylemiştim.yani hangi parti olduğu farketmez,kesinlikle" hayır"verirdim demiştim.ama nedense,ikna olmuyorlar.kendileri,takım tutar gibi ,parti tuttuğu için,herkesi öyle zannediyorlar.
arkadaşların dediği gibi,rte öldüğün de,istemedikleri birisi başkan olunca,yine mağdur edebiyatına başlayacaklar.
yazık ki bunu göremiyorlar.

Bunun cevabı evet demek için geçerli bir bahanesinin olmayışı olabilir.

Butun maddeleri okudum arastirdim ve cikardigim sonuc bu maddelerin vatana millete degil tek bir kisiye yarari olacak.gercek bu.uzun uzun aklama analizleri yapmak sadece kendini kandirmak olur.

Evet diyenler ola ki hukumet degisti ve sizin gorusunuzun tam zitti biri baskan oldu elinde neredeyse sinirsiz yetkiler var hic mi tedirgin olmuyorsunuz hic mi dusunemiyorsunuz bu ihtimali.

Sizin evet oylarinizla ulkede rejim degisikligi olacak nerdeyse ve bir cok evet diyen de burada da gordum cumhurbaskaninin bir bildigi vardir diyerek yani bilincsiz bir sekilde oy verecek.cok acinasi bir hale geldik.bunu cocuklariniza yapmayin.

Yine ak partiye oy verin yine tayyip erdogan hayrani olun ama bu oylama bambaska bir sey.

Ben o soruyu üzerine basa basa meraktan yazarak sordum. Size kim sordu bilmşyorum ama buraya yazdığım hiç bir cümlede o takım lideri yapıyosa vardır vs gibi bir düşünceye girmedim. Aksine araştırmalı ve öğrenmeliyim nye evet neye hayır denileceğini dedim.

Ki aklımı kurcalayan onca konu var, partim akp evet ama bu me akp lik ne chplik durum. Belki yarın bi gün iki partide olmıcak ve bambaşka birine geçicek yetki. Detayla ve incelikle araştırmalıyız diye düşünüyorum. Ve kaçıncı defa yazıcam bilmiyorum.
Ama sırf cümlemde Akp geçiyo diye nedense kimse inanmıyo ve konduramıyo değilmi :) buda bi yandan çok "HOŞ"..

sizin için yazmadım.geriye dönük okursanız,birkaç üyeyle bu konuda,yazışmam oldu.onlara yazdım.her akp liyi aynı kefeye koymuyorum ben.düşünüp,araştıran,bu konuya kafa yorup,hala "evet" demek de ısrar eden insanlara saygım var.demek ki diyorum,onun düşüncesi bu.

ama sırf "hayır"diyenlere inat olsun ,ya da liderim istiyor,diyerek oy verenlere saygı duymuyorum,kimse kusura bakmasın.

ha şimdi beni" hayır"diyenler arasında öyleleri de var diye,bir argümanla bana gelirsiniz diye,baştan söyleyeyim.onlara da kızıyorum.bu konu,inatlaşma konusu değil,geleceğimizz söz konusu.çocuklarımız söz konusu.

sadece şunu biliyorum,en azından,benim çevremde ve ailemde,neden" hayır",neden" evet"diyenlerin,birkaç maddeyi de olsa araştırıp,okuduğu.

ben 54 yaşındayım.unumu eleyip,eleğimi asmış olmam lazım değil mi?ama ben bile,neyin ülkeme faydalı olacağını,araştırıp okuyorsam,gencecik beyinlerin ,bir zahmet okuyup,araştırmasını beklemek en doğal hakkım.mesele,akp,chp ,rte,kılıçtaroğlu meselesi değil.mesele,çocuklarımızı nasıl bir gelecek beklediğidir.

sizin için yazmadım.geriye dönük okursanız,birkaç üyeyle bu konuda,yazışmam oldu.onlara yazdım.her akp liyi aynı kefeye koymuyorum ben.düşünüp,araştıran,bu konuya kafa yorup,hala "evet" demek de ısrar eden insanlara saygım var.demek ki diyorum,onun düşüncesi bu.

ama sırf "hayır"diyenlere inat olsun ,ya da liderim istiyor,diyerek oy verenlere saygı duymuyorum,kimse kusura bakmasın.

ha şimdi beni" hayır"diyenler arasında öyleleri de var diye,bir argümanla bana gelirsiniz diye,baştan söyleyeyim.onlara da kızıyorum.bu konu,inatlaşma konusu değil,geleceğimizz söz konusu.çocuklarımız söz konusu.

sadece şunu biliyorum,en azından,benim çevremde ve ailemde,neden" hayır",neden" evet"diyenlerin,birkaç maddeyi de olsa araştırıp,okuduğu.

ben 54 yaşındayım.unumu eleyip,eleğimi asmış olmam lazım değil mi?ama ben bile,neyin ülkeme faydalı olacağını,araştırıp okuyorsam,gencecik beyinlerin ,bir zahmet okuyup,araştırmasını beklemek en doğal hakkım.mesele,akp,chp ,rte,kılıçtaroğlu meselesi değil.mesele,çocuklarımızı nasıl bir gelecek beklediğidir.
Şu mesajı ben yazsam aynısı olurdu
Cevabı evet olan ile hayır olsan insanlar aynı şeyleri düşünebiliyorlar demekki
Birbirimizi anlamak pek de zor olmasa gerek

Herkes aynı değil ama komşularım arasında hayır diyecekleri vatan haini görenler var.

Herkes aynı değil ama komşularım arasında hayır diyecekleri vatan haini görenler var.
Var onlar oldukça fazlalar
Evet diyen cahil hayır diyen vatan haini ...
Daha bir sürü itham
İnsanların algıları düşük olunca
Kendi düşüncesini savunacak yetiye sahip olmayınca
Karşıdakini bi şekilde yaftalamak tek yapabildikleri oluyor
Mesafeyi korumak gerek

O zaman kendi adıma sana bir ozur borcum var abla. Anladin sen onu:eek:
Rica ederim ablacım ne özürü, özürlük birşey yok, boya yapılırken gecenin bir vakti dahi olsa gelmeye çalıştığım için sizlere de yönetime de birşey demedim evdeki durumla ilgili olarak, sonra baktım nerede Mune neden bakmıyor bu topiğe diye yazılar geliyor, bizim fıstıklara yazayım da gıcıklığına bakmıyorum sanmasınlar dedim :KK70:

Gece falan dinlemez bakardım ama çok yoruldum, bu konu da iyi bir okuma istiyor, yorgun argın a'yı b, z'yi d anlarım ki beynim dönmüş bazı yazıları tam anlayamadığım oldu:KK70:
Artık özgürüm, boya dedik o bitti başka işler tıkıştırdık evle ilgili ama bizde bittik, değdi ama bahara herkes derin temizliğe girerken ben çekirdek çitleyeceğim :KK8:

Ne kadar dinlenmişim ki yine çenem düştü:KK34:

Son düzenleme:

Merak ettiğim bir şey var. Meclisin feshedilebilme olayını gerçekten doğru bulup onaylıyormusunuz? Cidden bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.

Yarın başkan denilen kişi aklıma esti hazır mecliste yokken şu ülkeye savaş açtım dese kim ne yapacak.Bu sadece bir örnek.

Koca ülkeyi bir insana teslim etmek çılgınca geliyor...

Sınırsız bir güç var sonuçta

Kim olursa olsun bu kadar yetki fazla.Neden ülke tek bir kişinin himayesine girsin.

Nasıl güveniyorsunuz aklım almıyor.

Meclis ve güçler ayrılığı bir nevi fren görevi yapıyor.

Şimdiki sistemin nesini beğenmiyorsunuz?

Meclisin feshedilme fikri bile hayır demek için yeterli bir sebep

Merak ettiğim bir şey var. Meclisin feshedilebilme olayını gerçekten doğru bulup onaylıyormusunuz? Cidden bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.

Yarın başkan denilen kişi aklıma esti hazır mecliste yokken şu ülkeye savaş açtım dese kim ne yapacak.Bu sadece bir örnek.

Koca ülkeyi bir insana teslim etmek çılgınca geliyor...

Sınırsız bir güç var sonuçta

Kim olursa olsun bu kadar yetki fazla.Neden ülke tek bir kişinin himayesine girsin.

Nasıl güveniyorsunuz aklım almıyor.

Meclis ve güçler ayrılığı bir nevi fren görevi yapıyor.

Şimdiki sistemin nesini beğenmiyorsunuz?

Meclisin feshedilme fikri bile hayır demek için yeterli bir sebep

Bir de zaten her istedıklerını yapıyorlar engel olan bır kurum durum da yok çoğunlukta onlarda yetmeyen ne? Komik olan vatan haini olan hayır der diye bir şey atmışlar ortaya buna hayır demenin vatan hainliği ile ne alakası var ülkemin yararına tek bir madde yok ki bunu nasıl göremiyorlar yaa

Neyin kafasindasiniz ulkenin gelecegini dusunun birakin bu parti,erdogan dusmanligini.ne yapti erdogan sana bu ulkenin basina geldiginde ne haldeydi ulke simdi ne halde akp'liyle bir evde yasamak zormus bise derdim ama neyseeee

Şu anki ülkenin durumundan sen memnun musun ?

Olmayan özgürlüğün dibini yaşıypruz siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.

Bir kere ya bir kere; bazı şeyler yanlıştı diyin.

Çok mu zor?

Ben şu an eve giderken kalabalık yerlerden kaçarak gidiyorum her an canlı bomba korkusu.Ben istanbul gibi bir yerde bu korkuyu yaşıyorum .Siz çoçuğunuz çoluğunuz için korkmuyor musunuz????

Şehit ailesine vatan sağolsun demek kolay,niye akp bir vekilin yakın bir şehidi yokk??

Halbuki onca şehit ailesi barış sürecine ikna edilirken ,terör bitecekti.

Terör şimdi hiç olmadığı kadar var,hem her yerde.Biz bilmezdik İstanbul da canlı bir bomba olayını bu yaşıma kadar.

Kpss sınavında çalınan sorulara değinmiyorum ,hiç mi yakının yok bu sınavlara giren hakkı yenen?

Yahuu Samanyolu tv de Hoca efendi diye selam ettiğine bugün fetöcü diyorlar.

Bu yanar dönerlik sadece bizi mi korkutuyor?

Her sesi çıkan kanal kapatıldı,her muhalet olana dava..Yahut vatan haini.

Kaçak elektrik faturalarınınnı bize yansıltılmasının ,hastane ücretsiz derken eczaneden ilaç alırken ödediğim muayane ücretinin farkındasınız değil mi?Hani sağlık ücretsizdi.

Hafif dekolteli bir elbise giydiğimde adımın çıkmasından tecavüze uğrarsam mini iymişti demelerinden,tecavüzü hak ediyor olmaktan korkuyorum..

Hakkımı aramak istediğimde yolumun kapatılmasından korkuyorum.

Hak hukuk sadece bize gerekli değil,bir gün size de lazım olacak bunları da düşünün.

Bütün sebeplerden dolayı Hayır diyorum,lütfen bana Evet diyenler şunlar çok iyi de bu yüzden evet diyorum desin.

Ben başka bir dünya da yaşıyorum da benim mi haberim yok.

Back
X