• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Neden hayır çünki çocuklarımızın vatanımız geleceğini bir insanın iki dudağı arasında olmasını istemediğimiz için.Böyle bir yetki padişaha bile verilmemiştir.Padişah bile partili değildi kadı atayamazdı.Ve ayrıca evet diyecek olanlar cahil okumayı sevmeyen insanlar diye kim dediyse ağzına sağlık eğer biraz tarihini bilen şuuru yerinde bir millet olsaydık yıllardır kendilerine hayvan yakıştırması yapan bir lidere hala evet demezdiniz.

Rejimi otokratlığa ,diktatörlüğe, faşizme doğru büken bu siyasi aymazlığa asla izin vermeyeceğiz. Ben neden hayır dediğimizi kısaca özetledim.Daha anlatsam sayfalarca anlatırım.Siz neden evet dediğinizi boşverin neye evet dediğinizi biliyormusunuz aceba?

Bence gayet iyi biliyorlar, ve o yuzden evet diyorlar.
Tarim bitti, ellerimiz bagli, tarim yaptirmiyorlar (kim yaptirmiyor, hayalet casper mi)?: Baskanlik sistemi ile baskanimiz, sarayinda geceleri tohum uremitimine gececek, ilac yapacagiz, silah sanayisine hizli gecis yapacagz, bir gecede ozgur ve gelismis ve tarimi ve hayvanciligi muassir medeniyetler seviyesine ulasmis olan bir ulke olacagiz, hayaller hayaller, "Ziya'nin aslan avi" hikayesini dinleyen cocuklar gibiyiz vallahi:)

Son düzenleme:
Sen bizi okumuşların şerrinden koru ya Rabbim diyen imamla, onun dediklerine amin diyen parti ve parti seçmenleri aklıma geldi gece gece:confused:

Okumuş insanın ne şerri olabilir acaba:KK51:Neden bizden korunmak istiyorlar?

Böyle düşünen insanların sunduğu başkanlık yasasına evet denilir mi?
Bu kişilere daha fazla yetki verildiğinde "okumuşlara" bir şey yaparlar mı? Aklımda deli sorular...

Tarim bitti, ellerimiz bagli, tarim yaptirmiyorlar (kim yaptirmiyor, hayalet casper mi)?: Baskanlik sistemi ile baskanimiz, sarayinda geceleri tohum uremitimine gececek, ilac yapacagiz, silah sanayisine hizli gecis yapacagz, bir gecede ozgur ve gelismis ve tarimi ve hayvanciligi muassir medeniyetler seviyesine ulasmis olan bir ulke olacagiz, hayaller hayaller, "Ziya'nin aslan avi" hikayesini dinleyen cocuklar gibiyiz vallahi:)

Bunun sonu olsa olsa hilafet olur malesef
Aynen katılıyorum.Geçenlerde bir kız çocuğu vardı sosyal medyada idamla ilgili konuşuyor.İşte öyle bir nesil yetişiyor.İzledinizmi bilmiyorum kalbim sıkıştı gerçekten izlerken

Bunun sonu olsa olsa hilafet olur malesef
Aynen katılıyorum.Geçenlerde bir kız çocuğu vardı sosyal medyada idamla ilgili konuşuyor.İşte öyle bir nesil yetişiyor.İzledinizmi bilmiyorum kalbim sıkıştı gerçekten izlerken

Kalbim sikismadi benim LiveYourLife35 hatta hic sasirmadim ben izlerken, kotuluk siradan ulkemizde ve ne yazik ki her zaman oyleydi.

iki gündür sosyal medyada birşey dikkatimi çekiyor."evet"kapmanyası yapan ünlülerin,ya hükümetten bir çıkarı var ya da tuzu kuru.bu bile "hayır "demek için başlı başına bir nedenken,numan kurtulmuş'un sözleri tuzu biberi oldu.

ellerinde terörü bitirecek güç varken,bunu kullanmayıp,halka blöf yapmak,nasıl bir vicdan?

Sen bizi okumuşların şerrinden koru ya Rabbim diyen imamla, onun dediklerine amin diyen parti ve parti seçmenleri aklıma geldi gece gece:confused:

Okumuş insanın ne şerri olabilir acaba:KK51:Neden bizden korunmak istiyorlar?

Böyle düşünen insanların sunduğu başkanlık yasasına evet denilir mi?
Bu kişilere daha fazla yetki verildiğinde "okumuşlara" bir şey yaparlar mı? Aklımda deli sorular...
:sampiyon:

Evet evet... Hayir diyenlerin hepsi okumus tahsil sahibi insanlar zaten.. Okumak cehaleti alir diye bi söz vardi... Hak neyi gerektirirse o kazanacak.. Cene yormaya gerek yok...

Diyelim ki hayır diyenlerin hepsi okumuş tahsilli insanlar.

Öyleyse niye hayır diyorlar,çok okudukların da mı yoksa düşündüklerinden mi?

Siz peki bu hayatta en çok neye güveniyorsunuz,çok okuyana mı yoksa ne okuduğu belli olamayan henüz diplomasını dahi göremediğimiz bir siyasetçiye mi?

Bugüne kadar tüm gelmiş geçmiş cumhurbaşkanlarının okul karneleri taa ilkokuldan yüksek eğitimine kadar sergilenir,Ne zamana kadar biliyor musunuz? Şu anki Cumhurbaşkanına kadar.Bir tek onun yok,sizce neden??

Yani kısaca demem o ki,eğitim şart:)

Allahim konu hala kapanmamis. Tarafli acildigi belliydi.. Yahu size ne bizim evetimizden.. Sirf muhalefet olmak icin hayir diosunuz buyrun hayir deyin..kimsenin birsey dedigi yok. Keyfim evet demek istiyo belki kime ne. Nedir bu israrcilik... Biz siz hayir diosun diye saygi duymak zorundayiz ama siz herseyi soyleyebilirsiniz öyle mi...

Sırf muhalefet olmak için hayır denmez hanımefendi mesajlarınızdan belli ki şunu anladım okumadan sırf partim diye evet diyecek sızsınız. Sonra millet diyor kı evet diyenlere laf deniliyor e böyle yazarsanız çokkk normal hayır dıyenkerın hepsı tek tek açıklamış gerekçesını . Millete yok düşmanlar yok muhalefetlerde hayır diyorlar neden zorunuza gidiyor hayır demek!!! Bir mesajda korktuğunuz şey için evet dşycegım demişsiniz Rab büyük umarım fırsat vermez millete laf atmadan önce bence siz asıl fikirlere saygı duyun ve tartışma ortamının olduğu yerde bırakında millet fikrini desin eminim Evet çok çıksa şu yorumlarda oooo demezdınız kapansın konu diye. Bir de alıntı yapmayın cevap vermem yazmışsınız o zaman tartışma ortamına fikrinizi yszıyırsanız cevap verecek insan olacağını da bileceksiiniz . Bu kadar çok sınır gerek yok merak etmeyın referandumda evet gelir . Ama şunu da unutmayın bu gemi de hepimiz varız tek sizin için dönmüyor rota!!

Bir mesajda korktuğunuz şey için evet diycegım demişsiniz
.
Ben evet diyen arkadaşlardan böyle bir gerekçe hiç duymadım bu arkadaş dışında.

Benim korktuğum ve söylemeye bile çekindiğim tek şey savaş&bölünme sayın @lyyyss . Sırf benim korktuğum şey için evet deme bence. Korkulardan beslenmek iyi birşey değil çünkü.

Yanlış anlaşılma olmasın. Korktuğum şey savaş ve bölünme derken, başkanlık gelirse savaş ve bölünme olur demiyorum. Benim korktuğum şey genel olarak savaş ve bölünme. Birçok Türk vatandaşının da öyledir. Cümlem çarpıtılmasın diye önceden ilave yapma gereği duydum.

.

Benim korktuğum ve söylemeye bile çekindiğim tek şey savaş&bölünme sayın @lyyyss . Sırf benim korktuğum şey için evet deme bence. Korkulardan beslenmek iyi birşey değil çünkü.

@lyyyss, yazdıklarıyla aklı sıra korku imparatorluğu yaratmak. Herkesi kendisi gibi korkak zannediyor.
Bölünmekten de korkmuyoruz. Çünkü bizi kimse bölemez. Türk e kefen biçenin ölümü korkunç olur.
Başbuğ ulu önder Atatürk ne demiş: ''Benim naciz vucudum elbet birgün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhriyeti ilelebet paidar kalacaktır.

.

Laiklik de olabılır twitter de görüyorum o kadar sıradışı şeyler diyenler var ki yazık diyorum. Kimse bolemez. sanmıyorum o bayanın bölünme için dediğini laiklik için de demiş olabılır açıkça yazmıyor aklı sıra

@lyyyss, yazdıklarıyla aklı sıra korku imparatorluğu yaratmak. Herkesi kendisi gibi korkak zannediyor.
Bölünmekten de korkmuyoruz. Çünkü bizi kimse bölemez. Türk e kefen biçenin ölümü korkunç olur.
Başbuğ ulu önder Atatürk ne demiş: ''Benim naciz vucudum elbet birgün toprak olacaktır. Ama Türkiye Cumhriyeti ilelebet paidar kalacaktır.

Aynen birde hayır diyenlere bır sürü kızıyor . Mustafa Kemal Atatürk izindeyiz bızzz

Evet diyenler niye evet diyor diye soruyoruz bilmek istiyoruz bu sadece burda değil sosyal medyada da bu şekilde tek düzgün cevap alamıyoruz şöyle hayır diyen burda sayfalarca gerekçe sunarken, evet diyen gelip burda hakaret vari konuşuyor tartışma çıkıyor polemik oluşturuyor?Hayır diyene hakaret etme gel niye evet dediğini sende bilinçli bir şekilde anlat...Hakaret vari konuşmazsan kimse tartışmaya girmez.Neye göre Evet diyorsunuz ???^

Hanımlar,
Evet'çiler ve Hayır'cılar, niye evet ya da hayır dediğini dayatmadan, çatla patla, inadımdan gibi sözlerle ifade etmeden, demokrasi ve insan hak özgürlüklerine saygı duyarak açıklayanlar müstesna, onlar lütfen üzerine alınmasın.

Demokrasi anlayışını, insan hak ve özgürlüklerini, sistemi değiştirecek yenilikler inat için evet veya hayır denerek oylanmaz, çatla patla söylemleriyle siyaset olmaz, siz birbirinize düşman mısınız, tutun ki Allah muhafaza bu ülkede bir kesimi etkileyecek kötü şeyler olsa oh olsun mu diyeceksiniz?
Hani sabır ve anlayış? Hani biz zor zamanlar geçirdik deyip aynı zorluğu başkaları yaşamasın diye empati duygunuz?
Biz ezildik sıra onlarda mı deniliyor?

Hayır'cılar, her evet diyen okumamış mı ki insanları cahil diye sınıflandırıyorsunuz? Onca okumuş evetcileri hangi kategoriye koyacaksınız peki?
Evet diyorlar diye bu baskı neden? Demokrasi, insan hak özgürlükleri diye yazışmalarınız varken, evetcileri yerme, küçümseme, düşünmediklerini iddia etme, okumamışlar cahiller deme hakkını nereden buluyorsunuz?

Sizler sürekli birbirini küçümseyen, inat ettim, ezilme sırası sizde diyen, okumamışlıkla itham eden evet ve hayırcılar siz birbirinizi yerken, birbiriniz üstünde üstünlük sağlama çabasına girmişken bizler gibi saflara bölünmeyen, vatanım, tüm halk bir arada olsun, biz halkız diyen azınlığı çiğneyip geçmeyi kendinize hak görüyorsunuz, bizleri yok sayıyor, haklarımıza saygı göstermiyorsunuz ya bravo size, devam edin işler umduğunuz gibi gitmezse üstümüze toprağı birlikte atar oh çekersiniz.

Benim sosyal medyadan ve sokak raportajlarından aklımda kaldığı kadarıyla evet diyenlerin gerekçelerinden bazı örnekler sunuyorum:
1- Bugüne kadar parlamenter sistemden verim alınamaması
2- Güçlü ve istikrarlı Türkiye (bence en haklı ve olması gereken beklenti bu; böyle düşünen evetçilere saygım sonsuz)
3- Reis doğrusunu yapar
4- ....... (cevap yok)
5- Hayırcılar bizi aşağılıyor (hayırcıların da aşağılandığını, ötekileştirildiğini atlamayalım. Ne kadınlığı- kızlığı, ne çapulculuğu, ne ateistliği, ne ayyaşlığı, ne terör seviciliği kaldı insanların)
6- Laik(çi)ler başa gelmesin (Başkanlık sistemi geldiğinde ya bir gün Laik(çi)ler başa gelirse?????)

Son düzenleme:
iki gündür sosyal medyada birşey dikkatimi çekiyor."evet"kapmanyası yapan ünlülerin,ya hükümetten bir çıkarı var ya da tuzu kuru.bu bile "hayır "demek için başlı başına bir nedenken,numan kurtulmuş'un sözleri tuzu biberi oldu.

ellerinde terörü bitirecek güç varken,bunu kullanmayıp,halka blöf yapmak,nasıl bir vicdan?

Hunter abla az önce bir yerde okudum.Rıdvan Dilmen TFF Başkanlığına aday olduğu için başkanlığa evet kampanyası başlatmış.Oradan da Arda Turan' a v.s diğer kişilere yaymış.Menfaat dünyası.

Koltuk sevdası ne menem birşeymiş.

Siyasetçilerden de kıvıran kıvırana.

Numan Kurtulmuşta onlardan birisi.

Minareyi çalan kılıfına uydurur hesabı

Bu biraz analar ağlamasın işine döndü.O zamanda Çözüm Süreci mutlaka gerekli illa gerekli demişlerdi.Yanlış yapıyorsunuz diyenleri vatan haini ilan ediyorlardı.

Şimdide illa bizim dediğimizi yapın bu gerekli diyorlar.

Oysaki bunun çok büyük bir hata olduğunu ,hatta Başkanlıkla terörün alakasının olmadığını ,yapılmak istenenin farklı bir şey olduğunu çok iyi biliyoruz.

Ellerinde her türlü güç var istedikleri gibi at koşturuyorlar . Fetöyü başına musallat edenlerde, elini ayağını öpenlerde kendileriydi .Hala bu daha neyin acındırması.

İşine gelince öyle işine gelmeyince böyle .Kendi menfaatleri için ülkeyi yapboza döndüren kendileri.Çocukmu kandırıyorsunuz diyesim var.

Son düzenleme:
Benim sosyal medyadan ve sokak raportajlarından aklımda kaldığı kadarıyla evet diyenlerin gerekçelerinden bazı örnekler sunuyorum:
1- Bugüne kadar parlamenter sistemden verim alınamaması
2- Güçlü ve istikrarlı Türkiye (bence en haklı ve olması gereken beklenti bu; böyle düşünen evetçilere saygım sonsuz)
3- Reis doğrusunu yapar
4- ....... (cevap yok)
5- Hayırcılar bizi aşağılıyor (hayırcıların da aşağılandığını, ötekileştirildiğini atlamayalım. Ne kadınlığı- kızlığı, ne çapulculuğu, ne ateistliği, ne ayyaşlığı, ne terör seviciliği kaldı insanların)
6- Laik(çi)ler başa gelmesin (Başkanlık sistemi geldiğinde ya bir gün Laik(çi)ler başa gelirse?????)

Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için sistemin değişmesine gerek yok aslında, üretim, istihdam, ithalatı azaltıp ihracatı fazlalaştırmak, tarım hayvancılığa ağırlık vermek, yerli tohuma sahip çıkmak, eğitim kalitesini yükseltmek vs vs adımlarla pekala güçlü ve istikrarlı olunabilir.

En içimi acıtan kısım Laikçiler denip Laikliği benimsemiş insanların belli bir kalıba sokulup öyle lanse edilmesi.
Laiklik sandıkları şey değil, öyle olsa diyanet kurulmazdı, laiklik devletin vatandaşlarının dinini özgürce yaşamasını, inancı gereği olan taleplerini güvence altına alması demektir.
Siz hangi dine inanıyor olursanız olun, size dininizi yaşama özgürlüğü sunuyorum, devlet olarak size bunun teminatını veriyorum demektir.
Yani devleti yöneten x kesimdense kendi yakın olduğu kesime alabildiğine özgürlük sağlarken diğerlerinin özgürlüklerini kısıtlayamaz, herkese eşitlik ilkesinde olmalıdır.

Hanımlar,
Evet'çiler ve Hayır'cılar, niye evet ya da hayır dediğini dayatmadan, çatla patla, inadımdan gibi sözlerle ifade etmeden, demokrasi ve insan hak özgürlüklerine saygı duyarak açıklayanlar müstesna, onlar lütfen üzerine alınmasın.

Demokrasi anlayışını, insan hak ve özgürlüklerini, sistemi değiştirecek yenilikler inat için evet veya hayır denerek oylanmaz, çatla patla söylemleriyle siyaset olmaz, siz birbirinize düşman mısınız, tutun ki Allah muhafaza bu ülkede bir kesimi etkileyecek kötü şeyler olsa oh olsun mu diyeceksiniz?
Hani sabır ve anlayış? Hani biz zor zamanlar geçirdik deyip aynı zorluğu başkaları yaşamasın diye empati duygunuz?
Biz ezildik sıra onlarda mı deniliyor?

Hayır'cılar, her evet diyen okumamış mı ki insanları cahil diye sınıflandırıyorsunuz? Onca okumuş evetcileri hangi kategoriye koyacaksınız peki?
Evet diyorlar diye bu baskı neden? Demokrasi, insan hak özgürlükleri diye yazışmalarınız varken, evetcileri yerme, küçümseme, düşünmediklerini iddia etme, okumamışlar cahiller deme hakkını nereden buluyorsunuz?

Sizler sürekli birbirini küçümseyen, inat ettim, ezilme sırası sizde diyen, okumamışlıkla itham eden evet ve hayırcılar siz birbirinizi yerken, birbiriniz üstünde üstünlük sağlama çabasına girmişken bizler gibi saflara bölünmeyen, vatanım, tüm halk bir arada olsun, biz halkız diyen azınlığı çiğneyip geçmeyi kendinize hak görüyorsunuz, bizleri yok sayıyor, haklarımıza saygı göstermiyorsunuz ya bravo size, devam edin işler umduğunuz gibi gitmezse üstümüze toprağı birlikte atar oh çekersiniz.
cok ama cok guzel yazmissiniz. her iki taraf icin de cok guzel uyarilar. umarim herkes ne demek istediginizi gercekten anlar.

Back