• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için sistemin değişmesine gerek yok aslında, üretim, istihdam, ithalatı azaltıp ihracatı fazlalaştırmak, tarım hayvancılığa ağırlık vermek, yerli tohuma sahip çıkmak, eğitim kalitesini yükseltmek vs vs adımlarla pekala güçlü ve istikrarlı olunabilir.

En içimi acıtan kısım Laikçiler denip Laikliği benimsemiş insanların belli bir kalıba sokulup öyle lanse edilmesi.
Laiklik sandıkları şey değil, öyle olsa diyanet kurulmazdı, laiklik devletin vatandaşlarının dinini özgürce yaşamasını, inancı gereği olan taleplerini güvence altına alması demektir.
Siz hangi dine inanıyor olursanız olun, size dininizi yaşama özgürlüğü sunuyorum, devlet olarak size bunun teminatını veriyorum demektir.
Yani devleti yöneten x kesimdense kendi yakın olduğu kesime alabildiğine özgürlük sağlarken diğerlerinin özgürlüklerini kısıtlayamaz, herkese eşitlik ilkesinde olmalıdır.
Laikçi, benim tabirim değil. Ayrıca güçlü ve istikrarlı bir Türkiye de benim sunduğum neden değil. Ben evet diyenlerin nedenlerinden bir derleme yaptım sadece. Oyum bellidir.

cok ama cok guzel yazmissiniz. her iki taraf icin de cok guzel uyarilar. umarim herkes ne demek istediginizi gercekten anlar.
Maalesef ben bu gibi uyarıları bu bölümde senelerdir yapıyorum ama bir kısım müstesna, çoğunlukla kulak ardı yapılıyor, yine aynısı olacaktır.
Birde üstüne evetçi veya hayırcı olmadığımız, objektif yaklaştığımız için tarafını seç, taraf olmayan bertaraf olur dokundurmalarına maruz kalıyoruz, bu güzide sözü halkımızın diline dolayanlara, taraf olun çağrısı yapanlara, bu çağrıya icabet edenlere selam olsun.

Hanımlar,
Evet'çiler ve Hayır'cılar, niye evet ya da hayır dediğini dayatmadan, çatla patla, inadımdan gibi sözlerle ifade etmeden, demokrasi ve insan hak özgürlüklerine saygı duyarak açıklayanlar müstesna, onlar lütfen üzerine alınmasın.

Demokrasi anlayışını, insan hak ve özgürlüklerini, sistemi değiştirecek yenilikler inat için evet veya hayır denerek oylanmaz, çatla patla söylemleriyle siyaset olmaz, siz birbirinize düşman mısınız, tutun ki Allah muhafaza bu ülkede bir kesimi etkileyecek kötü şeyler olsa oh olsun mu diyeceksiniz?
Hani sabır ve anlayış? Hani biz zor zamanlar geçirdik deyip aynı zorluğu başkaları yaşamasın diye empati duygunuz?
Biz ezildik sıra onlarda mı deniliyor?

Hayır'cılar, her evet diyen okumamış mı ki insanları cahil diye sınıflandırıyorsunuz? Onca okumuş evetcileri hangi kategoriye koyacaksınız peki?
Evet diyorlar diye bu baskı neden? Demokrasi, insan hak özgürlükleri diye yazışmalarınız varken, evetcileri yerme, küçümseme, düşünmediklerini iddia etme, okumamışlar cahiller deme hakkını nereden buluyorsunuz?

Sizler sürekli birbirini küçümseyen, inat ettim, ezilme sırası sizde diyen, okumamışlıkla itham eden evet ve hayırcılar siz birbirinizi yerken, birbiriniz üstünde üstünlük sağlama çabasına girmişken bizler gibi saflara bölünmeyen, vatanım, tüm halk bir arada olsun, biz halkız diyen azınlığı çiğneyip geçmeyi kendinize hak görüyorsunuz, bizleri yok sayıyor, haklarımıza saygı göstermiyorsunuz ya bravo size, devam edin işler umduğunuz gibi gitmezse üstümüze toprağı birlikte atar oh çekersiniz.

Çok güzel yazmışsınız ama evet diyenlere cahil diyenler elbette doğru değil sadede neden evet diye soruluyor peki hayır diyenlere vatan haini, dinsiz, terörist diyenler aslında en çok yafta yapıştırılan hayır diyenlere baskı var çünkü başka fikirler olsun istemeyen insanlarımız var. Saygı duyanlara sözüm yok.

Çok güzel yazmışsınız ama evet diyenlere cahil diyenler elbette doğru değil sadede neden evet diye soruluyor peki hayır diyenlere vatan haini, dinsiz, terörist diyenler aslında en çok yafta yapıştırılan hayır diyenlere baskı var çünkü başka fikirler olsun istemeyen insanlarımız var. Saygı duyanlara sözüm yok.
Farkındaysanız evet ve hayır diyenlerden fikrini güzelce ifade edenler müstesna deyip her iki tarafında keskin bir dille aşağılayarak, yererek yazanlarına yorum getirdim.

Farkındaysanız evet ve hayır diyenlerden fikrini güzelce ifade edenler müstesna deyip her iki tarafında keskin bir dille aşağılayarak, yererek yazanlarına yorum getirdim.

Teşekkür ederiz ama siz özellikle evet diyenlere cahil deniliyor baskı var denilince bende sadece öyle değil diye fikrimi söyledim :)

Referanduma EVET diyecek olan arkadaşlara sormak istiyorum..

Milli bayramlarımız kalktı.
TC kalktı.
ATATÜRK'ü siliyorlar.
İNÖNÜ'yü sildiler.
Kadın sokakta kahkaha atınca iffetsiz dediler.
Yatak odalarımıza girdiler.
Tecavüze uğrayan kadın ölsün bebesine bakarız dediler.
Soytarı din adamları akıl mantık almayan kendilerince beyanat verdiler göz yumdular.
Örtüsüz kadını perdesiz eve benzettiler..
6 yaşındaki kızlarımızı türbana soktular..

Şimdi soruyorum sizlere çocuklarınıza milli bayramların iptali üzerine ne dediniz.
O çocuklar statlarda güzel bir şenlik içinde gösterilerini yapıyorlerken neden şimdi yok..

Haaaa bende diyorum ki madem bunlar tepe taklak edildi..
O zaman dini bayramlarında kalkmasını ben istiyorum..

Referanduma EVET diyecek olan arkadaşlara sormak istiyorum..

Milli bayramlarımız kalktı.
TC kalktı.
ATATÜRK'ü siliyorlar.
İNÖNÜ'yü sildiler.
Kadın sokakta kahkaha atınca iffetsiz dediler.
Yatak odalarımıza girdiler.
Tecavüze uğrayan kadın ölsün bebesine bakarız dediler.
Soytarı din adamları akıl mantık almayan kendilerince beyanat verdiler göz yumdular.
Örtüsüz kadını perdesiz eve benzettiler..
6 yaşındaki kızlarımızı türbana soktular..

Şimdi soruyorum sizlere çocuklarınıza milli bayramların iptali üzerine ne dediniz.
O çocuklar statlarda güzel bir şenlik içinde gösterilerini yapıyorlerken neden şimdi yok..

Haaaa bende diyorum ki madem bunlar tepe taklak edildi..
O zaman dini bayramlarında kalkmasını ben istiyorum..

Milli bayramlar kaldırılıp dını bayramlar yerine konuyor. Yapılan müfredat ile muhafazakâr bır nesil hedefşenıyır türk dılı ve edebiyatta bıle bunu görmek mümkün. Neyin hedeflendıgı belli 15 temmuzda kapatılan bütün okullar ımam hatip oldu ve daha da artacak. Zaten bir kesım var ki Atatürk'ü laikliği silmeye çalışan ama bunu yapamayacaklar... Bu soruları sorunca suç şimdi güvende değilken o sistem gelince nolcak?? Daha mı güvende olacağız?? Rabbim büyük bugünün sabahı var

Milli bayramlar kaldırılıp dını bayramlar yerine konuyor. Zaten bir kesım var ki Atatürk'ü laikliği silmeye çalışan ama bunu yapamayacaklar... Bu soruları sorunca suç şimdi güvende değilken o sistem gelince nolcak?? Daha mı güvende olacağız?? Rabbim büyük bugünün sabahı var

Cidden merak ettiğim için sordum,acaba bunları nasıl açıklıyorlarlar çocuklarına..
Hadi diğerlerini geçiyorum,19 Mayıs gibi 29 Ekim gibi törenlerin yok olmasını nasıl anlatılıyor..

Cidden merak ettiğim için sordum,acaba bunları nasıl açıklıyorlarlar çocuklarına..
Hadi diğerlerini geçiyorum,19 Mayıs gibi 29 Ekim gibi törenlerin yok olmasını nasıl anlatılıyor..

Zaten arkadaşım kaldırılmasına memnun olan bır kesım var neden açıklama yapılsın ki bu topraklar öyle kolay kazanılmadı Bazı şeyler le iyice oynamaya başlandı bunlar tehlikeli şeyler mesela suriyelilere vatandaşlık konusu bunu halka sormak gerekmez mı eee vatandaş yapsınlar ama neden?? Amaç ne senın zaten yeterince dr öğretmen mühendis ın yokmu çoğu da işsiz!!! Çok şey var da neyse
kutlayan milli bayramları okullarda var. Bir yere doğru gidiyoruz iyi kötü umarım kiiii bir kaç yıl sonra zararı kımse görmez. Bir de laik kişi laik olmaz devlet olur özellikle laikler dinsiz diyenlere dıyorum gösteriş le din de olmaz bunu da belirtmek isterim

Zaten arkadaşım kaldırılmasına memnun olan bır kesım var neden açıklama yapılsın ki bu topraklar öyle kolay kazanılmadı kutlayan milli bayramları okullarda var. Bir yere doğru gidiyoruz iyi kötü umarım kiiii bir kaç yıl sonra zararı kımse görmez. Bir de laik kişi laik olmaz devlet olur özellikle laikler dinsiz diyenlere dıyorum gösteriş le din de olmaz bunu da belirtmek isterim

İstemeyenler vardır mutlaka,Okullarda kutlansa ne olacak benim için önemli olan statlardaki kutlamalardı..
Lise dönemmimde 19 Mayıs törenlerine katılan biri olarak gurur vericiydi.
Kişi laik olmaz,devlettir laik olan bunu zaten biliyoruz hepimiz.
Sonumuz hayırlısı olsun diyorum,ülke olarak hak etmediğimiz bir yerdeyiz diyorum..

200 küsür sayfa olmuş hâlâ aynı..
Evet diyenler cahil
Hayır diyenler okumuş
:KK70:

Okumuş, hem de baya okumuş bir insan olarak bilemedim şimdi ille de 'hayır' mı demeliyim, hangi kategoriye giriyorum acaba :KK28:

Siz evet diyenlere cahil diyebiliosaniz. Bende muhalefet icin hayir diosunuz derim.. Ben keyfim ve kahyasi evet demek istiyo.. Kime ne diorum onu bile sorguluosunuz.. Evet diyenlerin hepsi de ne icin evet dedigini gayet iyi biliyo.. Siz kendi aranizda konuşup birbirinizi pohpohlamaya devam edin...körler sagirlar hesabi..

01.jpg

En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE En Büyük TÜRKİYE

Back