Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Amaaaan yorgun yorgun ne okuyacaksın boşverdinlen,keyfine bak.
Bak bak bak ay şaka maka gerçekten ölüyorum yorgunluktan, anlık kararlar alan bir çiftiz, evi boyatalım kararı alıp sabahına eve boyacı soktuk, boya bitti temizliğe giriştik, şimdi de koltuğa yapıştık yorgunluktan uyumaya bile mecalimiz yok
Neyse ben kaçar, unutmadım sizi, hepiniz kalbimdesiniz

Hanimefendi ne onyargiliyim ne de nefret doluyum, olmadigim seylerle itham edemezsiniz beni. Kendiniz soylemissiniz hep su partiye oy veriyorum hep de soylerim diye, ben de oy verdiginiz parti derim, ne dememi bekliyorsunuz allahaskina, akp li degilsiniz ama hobi olsun diye arada oy mu veriyorsunuz diyeyim. Size kutuplastiriyorsunuz demiyorum, oy verdiginiz parti yapiyor bunu diyorum. Ufak secmeler, "biliyorsunuz alevi", "afedersin çok daha çirkin şeyler ermeni diyen oldu","bunlar ateist bunlar zerdüşt","MHP'nin başındaki beyefendi çıkıyor, aile çoluk çocuk nedir bilmez böyle bir derdi yok" daha saymakla bitmez yuzlerce sey. Bunlari keyfinden yapmiyor, toplumun ana fay hatlari var ve bunlara oynuyor. ..." grupların kimlik inşası, “biz kimiz?”den ziyade “biz kim değiliz?” sorusuna endeksli süreçler olmaları nedeniyle her zaman bir “öteki”ye ihtiyaç duyarlar " (Stump,2013)...surekli bir oteki uzerinden kimlik tanimlamasi yapiliyor, ve otekiler 'hain, kotucul,ahlaksiz, utanilmasi gerekilen" kimlikler gibi lanse ediliyor, ve siz bundan hicap duymuyorsunuz.

Kendi paragrafinizda yazmissiniz "dinle imanla alakasi olmayan aglak imamin muritlerini devlete yaydilar" diye, sonra efendim chplisi pkklisi cemaati elele vermis diyorsunuz, resmen gercekleri carpitiyorsunuz. Yillarca gulenciler ile calisip devletin her kademesini peskes cektiler guya elestiriyorsunuz ama "chp ile gunlenciler birlikte calisiyorlarmis" !, siz de her secim oncesi bu ittifaki gordugunuz icin hukumete destek veriyor mussunuz, akp ile gulencilerin yolu daha yeni ayrildi, siz gelecegi gorerek vermissiniz demek ki oylarinizi!! Hem dinle imanla alakalari olmadigini nereden cikariyorsunuz ki, pasa gibi de siyasal islamcilar, hem gulenciler hem de akp nin cekirdek kadrosu, "pastayi" paylasamadilar diye din disi olmadilar,gayet de sunni dindarlar efendim, kendileri soyluyor bunu.

Sistemin iyi oldugunu kim soyledi, osmanlinin "makul kimlik" siyaseti cumhuriyette de devam etti, "turk-sunni" makul kimligini, "turk-dindar sunni" eksenine cekti akp, bu yuzdendir ki atalarinin 120 yil oncesinde bu ulkeye geldigini soyleyen siz sisteme entegre olmakta bir sikinti yasamazken, gayette "yerli ve milli" olan anadolu alevileri hala ikinci sinif vatandas muamelesi goruyor, dislaniyor... bir avuc kalan yahudiler, suryaniler, ermeniler, ezidiler, veya hiristiyanlar icin durum daha da vahim. Bu gruplardan hickimse "sunni" olmadiklari takdirde ne buroksaside ne de askeriyede ust kadrolara getirilmiyor, bu hem insan haklari ihlali hem de toplumsal barisi yaralayan seyler: alevifobi, hiristiyanfobi ve anti-semitizm toplumda oldukca yaygin ama neredeyse bunlar yok "sunnifobi" var diyeceksiniz.

Ben https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye_hükûmetleri_listesi Alin size Turkiye'de iktidarinda olan partiler, Turkiye solu yillardir iktidarda degil hanimefendi, nesini elestirecekler allahaskina, yillardir menderes den beri ulkeyi turkiye sagi yonetiyor : demirel, erbakan, turgut ozal, mesut yilmaz, tansu ciller; demokrat parti, adalet partisi, milli selamet parisi, anavatan partisi, refah partisi, dogru yol partisi, milliyetci hareket partisi..sonra insanlar bunlara oy verip " tarim bitti, mesai saatleri fazla-ucretler dusuk, egitim berbat, saglik kotu, hayvancilik bitti, devlet malini sattilar, irkiclik, tek tipcilik var "diye sikayet ediyorlar, eee napacaklardiki ki zaten, oy verilen partiler esitsizligin normal oldugunu kabul eden ve buna bir cozum bulmak gibi bir derdi olmayan, devletin gorevinin bu olmadigini iddia eden bir gelenekten geliyorlar.

Hani diyorsunuz ya elestirilmiyor diye, hic de oyle degil, elestirelecek cok sey var ve benim ergenligimden beri iktidarda olan tek bir parti var, onu elestirmeyip de neyi elestirecegiz. Kisisel elestiri diyorsaniz ya alin size kisisel elestiri : 28 subat surecinde universitelere alinmayan kizlara destek olmak icin o istanbul universitesi onundeki eylemlere agbimde katiliyordu, ailem bu uygulamara karsi cikiyordu (hala cikiyor) zira sol politikalari desteklemek bu demek ama sagolun statukocu olmayan,"devlet ne derse dogru der" demeyen bizleri de pisman ettirdiniz, " demokrasi bir amac degil aractir" diyenlerle yanyana oldugumuzu gosterdiniz. Ama bugun yine ayni seyler olsa yine yanyana durmaktan cekinmeyiz ama karsi cephenin samimiyetinden artik emin degiliz ne yazik ki.

Kim'le dalga gectin durdun, bak yakinda bizim de olacak bir tane.. Insan kinadigini yasamadan olmezmis.. Gene bos oy mu atacaksin Mune?

Anlamamissin yazdigimi.. Kuzey Kore'nin Kim'inden bahsediyordum ben..
Yorgunluğuma verin Saraylım, 2 gündür boya badana pek yorgunum. Sizde beni hemen mezara koymaya niyetlisiniz, kazma küreği de hazırladınız mı üstüme toprak atmak için durun daha gencim, Aaa ben Kim'i severim, o fosur fosur şişik yanaklara laf yok:))) bizim derken sizin Trump var yahu
Uzaktan bizim olmuyor

Neyse, Munecim.. Ben anlayacagimi anladim.

Siyasetin olduğu yerde tartışma, kaos, fikir çatışmaları... Keşke siyaset olmasa keşke ayrı düşmesek bizi ayıran, bölen siyaset kahrolsun.. Sen şu partilisin ben bu partiliyim hadi kavga edelim, birbirimizi gömelim. Eeee? ne oldu şimdi? elde var sıfır, elde var bölünmek elde var saçma sapan düşünceler...

O zaman kendi adıma sana bir ozur borcum var abla. Anladin sen onu

:) bana bir tane körü körüne partiyi savunduğum mesaj gösterirmisiniz? Söz holigan olduğumu kabul edicem.

Edicem edicem de, körü körüne tek bi partiye kin duyanda holigandır değilmi? Onu da merak ediyorum?

Siz şimdi başkanlık sistemine hayır diyenler kendi destekledikleri parti aynı teklifle geldiklerinde evet demez mi tarzında bir şey yazdınız.Bende böyle düşünmenizin dar bir düşünce olduğunu hayır diyenlerin böyle yapmadığını en azından kendi adıma böyle yapmadığı söyledim.

Sebep olarakta sırf a veya b partisinine oy verdim diye her dediğini onaylamanın fanatiklik v.s uç bir durum olduğunu söyledim.

Lafı neresinden anlıyorsunuz anlamıyorum .Çok güzel çarpıtıyorsunuz .Tebrikler

Bahsedilen Başkanlık sistemini yanlış buluyorum.Bildiğin adı başkanlık diye süslendirilmiş padişahlık tarzında bir sistem.

Bir insan meclisi feshedemez .O mecliste her düşünceden fikir var.
Onaylamadığım başka konularda var.

Benim bu sitemden anladığım kendini sağlama almaya çalışan,denetlenmeyecek olan kişinin tek karar ,tek merci organı olmak istemesi .Yasamada ,yargıda v.s cumhurbaşkanıda,parti başkanıda hepsi kendisi olacak.

Son düzenleme:

Yazdıkların bende bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın fikrini oluşturdu.Sırf bana dokunmasınlar ben rahatım diye aslında onaylamadığın bir fikre evet diyecek gibisiniz.

Burada konu Başkanlık Sistemi onun bizlere ve ülkemize neler getireceği.Maalesef bu sistemden çok başka şeyler düşünülüyor.

bana da ısrarla sormuşlardı,bu soruyu.ben de aynını söylemiştim.yani hangi parti olduğu farketmez,kesinlikle" hayır"verirdim demiştim.ama nedense,ikna olmuyorlar.kendileri,takım tutar gibi ,parti tuttuğu için,herkesi öyle zannediyorlar.
arkadaşların dediği gibi,rte öldüğün de,istemedikleri birisi başkan olunca,yine mağdur edebiyatına başlayacaklar.
yazık ki bunu göremiyorlar.

Ben o soruyu üzerine basa basa meraktan yazarak sordum. Size kim sordu bilmşyorum ama buraya yazdığım hiç bir cümlede o takım lideri yapıyosa vardır vs gibi bir düşünceye girmedim. Aksine araştırmalı ve öğrenmeliyim nye evet neye hayır denileceğini dedim.

Ki aklımı kurcalayan onca konu var, partim akp evet ama bu me akp lik ne chplik durum. Belki yarın bi gün iki partide olmıcak ve bambaşka birine geçicek yetki. Detayla ve incelikle araştırmalıyız diye düşünüyorum. Ve kaçıncı defa yazıcam bilmiyorum.
Ama sırf cümlemde Akp geçiyo diye nedense kimse inanmıyo ve konduramıyo değilmi :) buda bi yandan çok "HOŞ"..

Penceremden aslında öyle değil de valla napim içimden hiç gelmiyor bunları düşünmek. Bu kadar nefret dolu, ön yargılı, kompleks sahibi (başkalarını sürekli aşağılama eğilimde olanların genelde kompleksleri oluyor aksini pek görmedim), iyi niyetten bihaber düşmanca hisler besleyen insanların neyini düşünecem yaw alemin enayisi ben miyim? Ben çocukluğumdan beri zıt fikirlerle dolu bir çevrede yetiştim hala da o çevrede yaşıyorum. Bana dokunmayan yılan anlayışı çok uzak bize bunun anahtarı birbirine saygı ve nefret hisleri beslememektir çocukluktan öğrendik bunları. Bunlar beceremez öyle şeyleri, o yüzden gereksiz empati yapmaya duyar kasmaya hiç gerek yok. İçinde sürekli nefret hissettiğin bir toplumun içinde yaşamak da zor olmalı yazık lan biz de kızıyoruz biz de eleştiriyoruz, bizi de eleştiren oluyor ama böyle hırs dolu değiliz en azından. Arkadaşım bu tavır doğru değil dersin bişey dersin bu ne lan sürekli bi negatif enerji konuda aynı böyleler bak Hırs dolu insan doğruyu yanlışı ayırt edemez ben böyle chpli teyzelerden ve iç anadolu yobazından gerçek hayatımda da uzak duruyorum burada da aynını yapmak lazım aşağı çekerler seni yoksa. Ne kadar önemli sanıyorlar kendilerini yaw. İstedikleri kadar yazarlarmış da giderlermiş de biz zaten gidemecekmişiz de (artık nası bi yere koyduysa kafasında gitmeyi) aman nereye gideceklerse gitsinler daha fazla kafamız şişmemiş olur. Ya da bi şekilde bu ülkedekilere katlanmayı öğrenecekler üzgünüm

İyi niyetli saygılı bir insanın başımın üstünde yeri vardır, gerisini çok da düşünmeye gerek yok penceremden. Yalnız böyle hararetle yazıyorum buraya şaka gibi benim daha hayır mı diyeceğim evet mi diyeceğim de belli değil kararsızlardanım, mevcut anayasa kesinlikle değişmeli ama başkanlık sistemi esasen benim de arzu ettiğim bi yönetim şekli değil babam bana kırk fikirli der benim fikrim kırk kez değişir oylamaya kadar. Bak normalde burda yazmam da sana samimiyetle fikrimi söyleyim şimdi tayyip erdoğan iyisiyle kötüsüyle başımızda da şurda yaşasa yaşasa 20 sene daha yaşar sonra nolacak hacı

Bu gelecek model başkanlık sistemi değil bir çeşit padişahlık sultanlık resmen ne denetleme var ne kuvvetler ayrılığı var tek bir adam istediği şekilde davranacak.. bugün evet diyenler kendi istedikleri kişi gelecek diye evet diyorlar ama yarın tam tersi birisi gelirse başa bu sefer ne yapacaklar?

Başkanlık sisteminin , biraz ... hatta epey ... ipler benim elimde olsun ...
Kafamdaki planlara taş koyan çıkmasın...
Sistemi olduğunun tartışılması gereksiz bence.
Evet bu sistem de başkan ... parlementer sisteme göre daha söz sahibidir.

Tek adam değildir.
Denetlenemez değildir.

Ama güç erkinin tepesindedir.

Erdoğan da bunu istiyor , bu gayet açık.

Bunun üzerinden konuşmak yerine , insanların o gücü ona vermek isteyenler / o gücü ona vermek istemeyenler olarak ikiye ayrıldığını görmek zor olmasa gerek.

Kimine göre bu sistemle ülke içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklenecek (çünkü kişinin geçmiş söylemlerinden aldığı mesaj bu) . .. kimine göre ülkenin geleceğe dair umudu artacak(çünkü kişinin icraatlerine güveniyor)

Bundan doğalda bir şey görmüyorum.
Bir ideolojisi vardır siyasetçinin ... ve bu ideoloji halkın tamamına hitap etmez.
Buradaki ince çizgi haklardır .
Haklarına tecavüz edileceğini varsayan hiç kimsede dünyanın en iyi sistemi de olsa Evet demez .
Can....Canan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…