• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Amerikada ki başkan tek başına mı karar alıyor senatodan bağımsız adım atabilir mi?ordaki insanların eğitim düzeyinden gerçekten hiç haberi yok bizim halkın...Bizde ilkokul mezunu milletvekilleri senatodaki adamlarla bir tutmak nasıl bi düşünce yapısı...
Amerika'daki halkin basinda AKP olsa bu kadar beceriksizlikle coktan inmisti koltuktan zaten. Ulke teror yuvasina donmus, guvenlik hice sayilarak milyonlarca Suriyeli multeci, terorist sinir kapilarindan sorgusuz sualsiz iceri doldurulmus, ulkenin heryerine yayilmalarina izin verilmis, ne tarim kalmis, ne hayvancilik, ne turizm, tek icraat dolar borcu ile yapilan yollar, kopruler, dolar 4 tlye dayanmis. Boylelerinin ABD'nin basina gelmelerine izin verilse ortada guclu ABD kalir mi? ABD "yol yaptik"lara guluyor, gorevini yapmanin propogandasi olur mu? Doktor da gorevini yaparken hayat kurtariyor, bunun propogandasi olur mu?

Katılıyorum. Oysa ki din kişinin seçimidir. biz yıllardır islam dininin üzerine konuşuyoruz. muslumani da Hristiyani da dinsizi de bi kendi haline bırakalım ya her gün ölüyoruz buna bi çözüm bulalım.
Hani diyorlar ya Cehape zamanında tüp kuyruğu vardı şimdi morg kuyrukları var ülkemde kimsenin gıkı çıkmıyor o kadar alıştık ki vatan sağolsun Allah rahmet eylesin bitti gitti bugün başkasına yarın sana aslında bi daha ki patlamada kimin öleceği belli değil o kadar çok sorunumuz varken bunları değiştirmek gerekliyken yapılanlar çok saçma bu ülkede bu kadar şey yaşandı kaç patlama ölümler kim istifa etti hiç kimse sadece alıştırıldık..
.Unutuyoruz unutturuluyoruz...

Benim hayalim şu vekil olmak isteyen herkes üniversite mezunu 4 yıllık olma zorunluğu getirilmeli tabiii mümkünse siyaset bilimlerine yakın bölümlerden mezun olunmalı...Vekil maaşları en çok 5 bin olmalı hepsinin araçları satılmalı normal araçlar alınmalı oda sadece resmi gezilerde tahsis edilmeli özel zamanlarda değil..
Cb sarayda değil normal bi villa tarzı bi yerde oturmalı Çankaya köşkünün suyu çıkmamıştı zaten... Vatandaşa gelince asgari ücret 3000 tl olmalı Kira oranları semtlere göre belirlenmeli....Zaruri ihtiyaçlardan kdv yüzde 1 den fazla alınmamalı diğer vergiler zaten hiç olmamalı alınmamalı...Daha çok sıralayacak şey çıkar...Ben ülkemde bunların konuşulmasını istiyorum vatandaşın yararına bişeyler olsun artık diyorum.....O kadar sorunumuz var ki maalesef ki ülkemizde din e indirgenmiş o da gerçek müslümanlık anlayışına sığar mı sığmaz mı tartışılır....Bizim başkanlıktan başka konuşacak okadar sorunumuz varken neden Sistem değişikliği ???
Cankaya kosku demisken, onu da satiyorlarmis. Yillarin tarihi binasi, butun cumhurbaskanlarina konut olmus kosk ya yikilip AVM filan olacak, ya da bir Arab'a konut olacak.. Amerika'da boyle binalar koruma altinda, oturan kalmasa da gururla sehirlerini gezmeye gelenlere gezdiriyorlar, su kadar onemli bir binadir bu diyerekten.. SAtmak ne demek..

Amerika'daki halkin basinda AKP olsa bu kadar beceriksizlikle coktan inmisti koltuktan zaten. Ulke teror yuvasina donmus, guvenlik hice sayilarak milyonlarca Suriyeli multeci, terorist sinir kapilarindan sorgusuz sualsiz iceri doldurulmus, ulkenin heryerine yayilmalarina izin verilmis, ne tarim kalmis, ne hayvancilik, ne turizm, tek icraat dolar borcu ile yapilan yollar, kopruler, dolar 4 tlye dayanmis. Boylelerinin ABD'nin basina gelmelerine izin verilse ortada guclu ABD kalir mi? ABD "yol yaptik"lara guluyor, gorevini yapmanin propogandasi olur mu? Doktor da gorevini yaparken hayat kurtariyor, bunun propogandasi olur mu?
Ya bırak arkadaşım Amerika yı yanı başımızda 4 5 milyonluk yunanistan da yaşansaydı halk nasıl tepki verirdi bi düşün Fransada olsa ?Bizde Tek adam hastalığı var güçlü olanın yanında yer alma pay koparma avantaj sağlama iktidardan...Neler sayılabilir oooo

Cankaya kosku demisken, onu da satiyorlarmis. Yillarin tarihi binasi, butun cumhurbaskanlarina konut olmus kosk ya yikilip AVM filan olacak, ya da bir Arab'a konut olacak.. Amerika'da boyle binalar koruma altinda, oturan kalmasa da gururla sehirlerini gezmeye gelenlere gezdiriyorlar, su kadar onemli bir binadir bu diyerekten.. SAtmak ne demek..
Satmadıkları şey mi kaldı şaşırmam doğrusu ?Nasıl olsa bu ülkede kimsenin umru değil ki yanan ormanlar otel yapılan yerler rantlar... maalesef başka ülkelerle biz kıyaslanamaz hal aldık...Çoğu eski bina birçok ülkede restore edilir müze yapılır yada öylece korunur dediğin gibi . bizde sat satamıyorsan yak kurtul.. Çok gelişmiş bi ülkeyiz batı bizi kıskanıyor hehhee öyle zaten...

İnşaat sektörüyle köprüyle yolla geliştiğini sanan bi ülke çok üzücü karşıdaki rezidans 10 bin tl kira isterken sen asgari ücretle geçinmeye çalış sonra gelde düşünme sorgulama bu ülkede....

Satmadıkları şey mi kaldı şaşırmam doğrusu ?Nasıl olsa bu ülkede kimsenin umru değil ki yanan ormanlar otel yapılan yerler rantlar... maalesef başka ülkelerle biz kıyaslanamaz hal aldık...Çoğu eski bina birçok ülkede restore edilir müze yapılır yada öylece korunur dediğin gibi . bizde sat satamıyorsan yak kurtul.. Çok gelişmiş bi ülkeyiz batı bizi kıskanıyor hehhee öyle zaten...
Ekonomi yonetiminde Meksika'nin gerisine dusmusuz. Son zamanlarda en cok deger kaybeden uc para birimi var dunyada, birisi bizim Tl. Suriye'nin bile parasi bizden degerli, dusun, adamlar savasta oldugu halde.. Su an OHAL'den dolayi aciklanamayan 70,000 iflas varmis. Bu rakam her gecen gun cig gibi buyuyor. Iki kredi kurulusu kredi notumuzu yatirim yapilamaz ulkeler seviyesine cekti, ucuncusu yolda, ayin 27sinde Fitch de not indirimini aciklayacak.. Bunun anlami su, yuzbinlerce insan bir kac ay icinde issizler ordusuna katilacak, binlerce esnaf, sirket daha iflas bayragini cekecek, isini koruyabilen binlerce calisan aylarca maasini alamayacak, pesinden intihar haberleri gelecek.. Ama bunlarin hepsini bildigi halde iktidarin en onemli gundemi, gecesini gunduzune katarak bir an once tum yetkileri ve denetlenemezligi, indirilemezligi elinde toplayarak olasi bir yargilanma riskinin onunu kapatarak diktasini referanduma yetistirmek, memleket batsa bile koltugunu koruyabilmek. Sirf bu rejim degisikligi icin bile ulkeden yatirimcilar kaciyor, dolar hergun zirveden zirveye kosuyor, ama aldirmiyorlar. Once vatan degil, once kendi bekaalari cunki.

doğru bildiğime inandığım neyse onu söyler onu yaparım kim ne düşünürse düşünsün başkasının fikrini zikrini dayatmasını kabul etmek zorundada değilim
bir tarafın doğruları şuan daha çok kabul görüyor diye doğru olduğu anlamınada gelmez
ve hiç zaman bir taraf tümüyle yanlış diğer taraf tümüyle doğru diyemeyiz dinleriz gözlemleriz doğru bulduğumuz konuda evet bu konuda doğrudur diyebilmeliyiz yane asla objektif bir bakış açısından bahsedilemez

Yanlış mesajı alıntıladınız galiba. Ben sizin hakkınızda bir şey düşünmüyorum. Kimseyede fikir dayatmıyorum.

Edit: Bana yazdıysanız, cidden mesajımdan ne tür bir anlam çıkardığınızı anlayamadım...

Cümle dahi kurmaktan aciz, beynini çalıştırmaktan aciz o insanlar hızla çoğalıyorlar... Biz dünyaya bir çocuk getirirken kırk kere düşünüp karar verirken onlar şuursuzca üremekte, onar onar doğurdukları çocuklar da en az kendileri kadar vasat olmakta. Kendi sonlarını getirdiklerinin farkında olamayacak kadar zavallılar...Artık azınlıktayız çok ama çok üzülüyorum geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için... Keşke elden birşey gelse ama zamanında birlik olamadık önlem alamadık.

Arada girip okuyorum kızlar konu nerelere gitmiş beğenmeyen gitsin bravo vallahi...hep birlikte bişeyler yapalım konuşalım bilinçlenelim diyoruz neler okuyoruz....Bu tarz düşünen seçmenin Başkanı bize neler yapmaz diye düşünmedim değil yani...Ben chp liyim evet

Evet meşhur başörtüsü aslında bizim bağlama şeklimiz bile olmayan bi tür şekilcilik hani velev ki simge..Bu ülkede başörtüsü çok büyükmüş arkadaş altına herşey sığdı herşeyi örttü yılmaz özdilin bi lafı var başımız örtüldü de bi tarafımız açıldı bunu kimse önemsemedi...Baş örtüsü yüzyıllardan beri gelenektir aslında herkesin taktığı şu çok yanlıştı müslüman ülkede evet bi kızın açık mini eteğiyle okula giderken diğeri başörtüsü ile giremiyordu saçma bi kavram ama işte sorunun şekilcilik ve çeşitli inanışa sahip bi ülkede isteyen istediği gibi derse giremez herkes dinim bunu emrediyor derse düşünün ki üniversitede rahibe gibi gelmek isteyen de olurdu...haham gibi de..
şapkayla derste oturmak nasıl ayıpsa saygısızlıksa yani türban da öyle sayıldı çünkü dini bi simge bölünmeye yol açacaktı laik ülkede bu olmazdı olmamalıydı.
çünkü ben dindarım sen değilsin gibi bişey çıkıyordu sonuç olarak...Baş örtüsünün büyüyüp bu kadar büyük bir kitleye hitap edeceğini altına bu kadar şey saklanacağını kimse bilmiyordu o zamanlar...Şimdi öğretmenler türbanlı düşünün veli açık çocuk eve geliyor diyor ki anne sen müslüman değilmisin ne oldu çocuğum bizim öğretmen dinin emri olduğunu söylüyor?sen müslüman bi kadınsan niye örtün yok?Gelinde bu sorunları ufacık çocukların beynine anlatın bakalım İşte laikliğin önemi...Başörtüsü müslümanlık değil sorun laik sistemde değiştirmek istedikleri bu yaşam tarzları bu ve bunu da bize dayatmak cumhuriyetten bu yana hoşlarına gitmeyen laiklik anlayışı..

Büyük saçmalamışsınız.
Size göre başörtü ne ifade ediyor beni ilgilendirmez ama tesettür Allahın emridir.
İsteyen bu emri yerine getirir isteyen getirmez,kişinin Allah la arasındaki bi durumdur.
Üniversitelerde başı kapalı kızlarla açık kızların gayette güzel arkadaşlık yaptıkları açıkça ortada.kimse kimseye yanlış gözle bakmıyor.
Rahibeside hahamıda başı örtülüsüde aynı ortamda olsun.insanlar birbirlerine saygı duyduktan sonra hiçbir sorun yaşamazlar.
Ülkemizde örnekleride var.
Madem özgürlük istiyoruz işte size özgürlük...

Büyük saçmalamışsınız.
Size göre başörtü ne ifade ediyor beni ilgilendirmez ama tesettür Allahın emridir.
İsteyen bu emri yerine getirir isteyen getirmez,kişinin Allah la arasındaki bi durumdur.
Üniversitelerde başı kapalı kızlarla açık kızların gayette güzel arkadaşlık yaptıkları açıkça ortada.kimse kimseye yanlış gözle bakmıyor.
Rahibeside hahamıda başı örtülüsüde aynı ortamda olsun.insanlar birbirlerine saygı duyduktan sonra hiçbir sorun yaşamazlar.
Tamam işte bizde onu diyoruz siyasetle alakası yok budurumun olmamalıydıda ama halkın zayıf noktasını yakalamışlar bırakırlar mı?
Geçen yengem dedi ki (kendisine takılan abime, kapalısın rte yi sevmiyorsun dedi abim ) ben ondan öncede tesettürlüydüm ne onun demesiyle ne de başkasının demesiyle değil o getirmedi ya tesettürü ;)

Büyük saçmalamışsınız.
işte e burda tartışıyoruz gördünüz mü bayan sen benim için Allahın emridir derken ben kullanmıyorum laiklik burda önemli işte...Bizim kimsenin inancına diyecek sözümüz yok ki burda dini konuları konuşulmadığı için fazla yorum yapamıyorum...Üniversiteler dini kurum değil ki çarşaflı da gelsin hahamda rahibede heryerde kılık kıyafet yönetimi var olmalıda..Disiplin gerekli..Özgürsün zaten laik bir ülkede yaşadığın için özgürsün bi kere.Ayrıca bahsettiğimiz şey bu hiç değildi yani kimsenin başı örtüsü bizi ilgilendirmezdi siyasi bi simge olmasaydı diyoruz...Başörtüsü özgürlüğüyle yola çıktılar şuanda bile sadece başörtüsü siyasetiyle neleri örtmüşler onu söylüyoruz yani saçmalayan ben değilim anlamayan laikliği hiç anlamamış olan sizsiniz....Başörtüsünü normal kullanan vatandaşların yanında ki tenzih ederim sizi neleri görüyorum ki inanın ki ben onlardan daha tesetttürlüyüm sorun saç teli demekki...

Ekonomi yonetiminde Meksika'nin gerisine dusmusuz. Son zamanlarda en cok deger kaybeden uc para birimi var dunyada, birisi bizim Tl. Suriye'nin bile parasi bizden degerli, dusun, adamlar savasta oldugu halde.. Su an OHAL'den dolayi aciklanamayan 70,000 iflas varmis. Bu rakam her gecen gun cig gibi buyuyor. Iki kredi kurulusu kredi notumuzu yatirim yapilamaz ulkeler seviyesine cekti, ucuncusu yolda, ayin 27sinde Fitch de not indirimini aciklayacak.. Bunun anlami su, yuzbinlerce insan bir kac ay icinde issizler ordusuna katilacak, binlerce esnaf, sirket daha iflas bayragini cekecek, isini koruyabilen binlerce calisan aylarca maasini alamayacak, pesinden intihar haberleri gelecek.. Ama bunlarin hepsini bildigi halde iktidarin en onemli gundemi, gecesini gunduzune katarak bir an once tum yetkileri ve denetlenemezligi, indirilemezligi elinde toplayarak olasi bir yargilanma riskinin onunu kapatarak diktasini referanduma yetistirmek, memleket batsa bile koltugunu koruyabilmek. Sirf bu rejim degisikligi icin bile ulkeden yatirimcilar kaciyor, dolar hergun zirveden zirveye kosuyor, ama aldirmiyorlar. Once vatan degil, once kendi bekaalari cunki.
esim esnaf ve hic olmadıgı kadar isleri durgun birebir yasıyorum goruyorum gercekten durum kotu

Ne oldu kredi kredi kartları hemen devreye girdi vadeler yükseldi zaten vatandaş banka kredisi kredi kartına alıştı kapitalizm bu ülkeyi sildi süpürdü..Şimdi çoğu avmdeki dükkan dünya devi firmalar Türkiyeden çekiliyor ekonomi dipte bunlar hiç kimsenin umru değil bişeyler yapılmazsa inanınki çok kötü günler süründüğümüz günler kapıda çok uzak değil...Bakalım o zaman Gelişmişlik seviyemiz ne durumda olacak...sürünmüşlük seviyemiz pardon.

işte e burda tartışıyoruz gördünüz mü bayan sen benim için Allahın emridir derken ben kullanmıyorum laiklik burda önemli işte...Bizim kimsenin inancına diyecek sözümüz yok ki burda dini konuları konuşulmadığı için fazla yorum yapamıyorum...Üniversiteler dini kurum değil ki çarşaflı da gelsin hahamda rahibede heryerde kılık kıyafet yönetimi var olmalıda..Disiplin gerekli..Özgürsün zaten laik bir ülkede yaşadığın için özgürsün bi kere.Ayrıca bahsettiğimiz şey bu hiç değildi yani kimsenin başı örtüsü bizi ilgilendirmezdi siyasi bi simge olmasaydı diyoruz...Başörtüsü özgürlüğüyle yola çıktılar şuanda bile sadece başörtüsü siyasetiyle neleri örtmüşler onu söylüyoruz yani saçmalayan ben değilim anlamayan laikliği hiç anlamamış olan sizsiniz....Başörtüsünü normal kullanan vatandaşların yanında ki tenzih ederim sizi neleri görüyorum ki inanın ki ben onlardan daha tesetttürlüyüm sorun saç teli demekki...

Tesettürlülerin nasıl örtündüklerini tartışmamız gereksiz olur.kişi hesabını yalnızda Allaha vericek.
Ama sizin görüşünüze göre başörtülüler rahibeler okumakla dini görüşleri arasında bi tercih yapsın.
Niye böyle bi dayatma olsun ki.ne zararı var eğitime.neden özgürlükleri kısıtlansın.
Mini etek giyenin özgürlüğü varsa başörtülününde özgürlüğü olmalı.

Bana göre kimse siyasi simge olarak örtünmüyor.bu açıkça şirk olur zaten.
Haşa Allaha değilde tayyip erdoğana tapmak olur.ben ömrü hayatımda siyasi simge diye örtüneni görmedim de duymadım da.

Tamam işte bizde onu diyoruz siyasetle alakası yok budurumun olmamalıydıda ama halkın zayıf noktasını yakalamışlar bırakırlar mı?
Geçen yengem dedi ki (kendisine takılan abime, kapalısın rte yi sevmiyorsun dedi abim ) ben ondan öncede tesettürlüydüm ne onun demesiyle ne de başkasının demesiyle değil o getirmedi ya tesettürü :KK66:
Yani olması gereken bu.
Önceden tayyip mi vardı ;)

Muaviye Şam’da, Hz. Ali ise Küfe’de validir. Ancak aralarında anlaşmazlıklar vardır, savaş çıkmak üzeredir. Bir gün bir deveci, yüklediği mallarla Küfe’den Şam’a gelir, açıkgözün biri deveye sahip çıkar: Bu dişi deve benimdir.

Küfeli kendisinden emindir, çünkü devesi erkektir. İtiraz eder, dinletemez. Sorun Muaviye’ye kadar yansır. Halk bir meydanda toplanır. Muaviye, Bu dişi deve benimdir diyen Şamlıya sorar: Bu dişi deve kimindir?

Şamlı,’’Benimdir’’ der. Muaviye de onaylar: Evet, bu dişi deve Şamlınındır.

Sonra halka sorar : Bu dişi deve kimindir?

Hep bir ağızdan cevap verirler: Bu dişi deve Şamlınındır!

Küfeli neye uğradığını anlayamaz, şaşkın şaşkın bir kenarda dururken Muaviye çağırır; ‘’Bana bak, ben de, sen de biliyoruz ki, bu deve erkektir. Küfe’ye dönüşte Ali’ye de ki: Şam’da öyle bir ahali var ki, erkekleri de dişileri de, onların cinslerine değil, Muaviye’nin ağzına bakarak söylüyorlar, o dişiye erkek dese, ya da erkeğe dişi dese, hepsi ona itaat ediyor. Var git Ali’ye söyle ayağını denk alsın!’’

İster Nasrettin Hoca olarak okuyun ister başka bir ad koyarak okuyun. Amacım dini bir bilgi vermek değil. Sadece bir gerçeği ortaya koymak istedim. Fanatik kesime bir şey anlatamayız. Sağ, sol dindar, ateist vs fark etmez. İnsan o kişiye şüphesiz inanmışsa her ne koşulda olursa olsun onun dediğinin dışına çıkmaz. Onaylar. Kabullenir. Tartışırken bu tür bağnazlığa düşenlerden uzak durmakta fayda var. Sinirlenip üzüldüğümüz ile kalırız yoksa.

Tesettürlülerin nasıl örtündüklerini tartışmamız gereksiz olur.kişi hesabını yalnızda Allaha vericek.
Ama sizin görüşünüze göre başörtülüler rahibeler okumakla dini görüşleri arasında bi tercih yapsın.
Niye böyle bi dayatma olsun ki.ne zararı var eğitime.neden özgürlükleri kısıtlansın.

Haşa Allaha değilde tayyip erdoğana tapmak olur.ben ömrü hayatımda siyasi simge diye örtüneni görmedim de duymadım da.

Tabi ki olmalı. Hürriyetlerin sonsuz savunucusuyum.
Ama ''Türbanlı kızlara rektörler, dekanlar, herkes saygı duruşuna duracak'' sözünü söyleyen kişiyi ve o sözü alkışlayanları kınıyorum. Sizde kınıyorsunuz değil mi?
Ben sadece İstiklal Harbi ne katılanlara saygı duruşuna dururum. Başkasına durduracak varsa hodri meydan.

işte bu hepimizin duymak istediği cümle siyasi simge değildir nasıl duymadınız velev ki simge lafı o zaatın çok meşhurdur çünkü bizi deli edende budur açıkça biz çok duyduk bi menfaat alamayınca açılanı gördük açık gezerken partiye üye olup kapananı gördük...neler gördük...Şuan ki üniversitelerde durum bu çok güzel tabii ki özgür olunsun ki benimde arkadaş akrabam var kapalı.Şunu da net söylüyeyim hani o masum başı kapalı kızların çoğu küçük yaşında aile baskısıyla kapatılmış kızlar çünkü hiçbirinin yaptığı yaşam tarzı islamiyete uymuyor açık gezmeleri daha şerefli durum okadar da masum değil maalesef bu ülkede...Hani ülkeyi başörtüsüyle böyle kandırıyorlar canım o başörtüsü neleri sakladı bu ülkede bizim tartıştığımız konu bu .Başka türlüsü kişisel olur herkesin inancına saygısızlık olur.....

Back