- 2 Aralık 2015
- 31.744
- 105.767
- 598
1 hafta oldu ,ben sadece 1 kere kib butonuna bastım.Mune yorulmasın dedim.4000 küsür yorumu okuyayım, ne kadar seviyorsunuz görürüm, onca kib sevgi pıtırcıklığından olabilir belki :))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1 hafta oldu ,ben sadece 1 kere kib butonuna bastım.Mune yorulmasın dedim.4000 küsür yorumu okuyayım, ne kadar seviyorsunuz görürüm, onca kib sevgi pıtırcıklığından olabilir belki :))
Bak bak bak ay şaka maka gerçekten ölüyorum yorgunluktan, anlık kararlar alan bir çiftiz, evi boyatalım kararı alıp sabahına eve boyacı soktuk, boya bitti temizliğe giriştik, şimdi de koltuğa yapıştık yorgunluktan uyumaya bile mecalimiz yokAmaaaan yorgun yorgun ne okuyacaksın boşverdinlen,keyfine bak.
Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.
Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim
Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.
Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.
Partiniz oy verdiğiniz parti deyip durmazsanız sevinirim, beni (olmadığım halde) fanatik bir parti destekçisi göstermeye çalışmanızı görmüyorum sanmayın. Demokrasinin oy vermekten ibaret olduğuyla ilgili tek imada bulunmadım dolayısıyla bana demokrasi dersi verir havada konuşmayınız. Sadece kendiniz değil etrafınızın da hangi partiye oy vermediğini belirterek aynı kutuplaşmayı siz de yapıyorsunuz. Aksi gibi benim çevremde de her partiye oy veren türlü türlü dünya görüşünden insan var sağolsunlar herkes birbirlerine saygılı olduğundan yaşayıp gidiyoruz her yer kk siyaset forumu gibi gergin değil çok şükür. Ön yargılı ve nefret dolu olduğunuz için sizinle karşılıklı olarak ilk ve son konuşmam olacak, sırf 'cevab veremedi' olmasın diye yazıyorum:
Ak partiyi (kendinden önceki partilerin geleneğini devam ettirerek) koltukları ehline değil kendi adamlarına verdiği için eleştiriyorum. Ha mesela çoğu mhpli ve chpli bunu eleştirmezdi geçmişte de eleştirmediler çünkü ne güzel kendi adamları vardı ah o eski güzel günler. Dinle imanla alakası olmayan ağlak bir herifin müritlerini tüm devlete virüs gibi yaydıkları için, bu şekilde kul hakkına girdikleri için, türkçe olimpiyatlarında birlikte ağlaşırken şimdi dalga geçer gibi kandırıldık dedikleri işin eleştiriyorum. Eğitim ve tarım sistemini mahvettikleri için eleştiriyorum. Artık hayat görüşümü daha rahat yaşayabildiğim için, daha fazla baskı görmediğim için destekliyorum. Eleştirim de destekleme sebebim de çok fazla uzun uzun yazmak istemiyorum daha fazla. Fakat en büyük destekleme sebeplerimden birinin de bizzat diğer partiler olduğunu da üstüne basa basa ekleyeyim. Her seçimde ulan oy mu kullanmasam ki diyorum sonra bakıyorum chplisi de pkklısı da cemaati de el ele vermiş gidip basıyorum oyumu içim rahat bir şekilde. Bir oy bir oydur ve çok değerlidir.
Peki siz, benim yaptığım gibi öz eleştiri yapabilir misiniz kendinizle ilgili? Yapamaz mısınız yoksa eleştirilemeyecek kadar mükemmel ve ideal bir sisteme mi oy veriyorsunuz? Eğer öyleyse ülkemin selameti için söyleyin kim olduklarını ben de yapayım aynısını. Savaşa girdik çünkü önümüzdeki seneler parti kavgalarını özleyeceğimiz kadar çok çetin geçecek kurtarsınlar bizi. Bu durum da dikkatimi çekiyor doğrusu, bizim hatunlar hem iğneyi hem çuvaldızı karşı tarafa döktürüyor maşallah. Ak partililer yine ılımlılar burada, öz eleştiri yapıyorlar, e hadi siz de yapın?
Kim'le dalga gectin durdun, bak yakinda bizim de olacak bir tane.. Insan kinadigini yasamadan olmezmis.. Gene bos oy mu atacaksin Mune?Bak bak bak ay şaka maka gerçekten ölüyorum yorgunluktan, anlık kararlar alan bir çiftiz, evi boyatalım kararı alıp sabahına eve boyacı soktuk, boya bitti temizliğe giriştik, şimdi de koltuğa yapıştık yorgunluktan uyumaya bile mecalimiz yok
Neyse ben kaçar, unutmadım sizi, hepiniz kalbimdesiniz
Kimseyle arkadaşlarla şakalaşıyordukKim'le dalga gectin durdun, bak yakinda bizim de olacak bir tane.. Insan kinadigini yasamadan olmezmis.. Gene bos oy mu atacaksin Mune?
Anlamamissin yazdigimi.. Kuzey Kore'nin Kim'inden bahsediyordum ben..Kimseyle arkadaşlarla şakalaşıyorduk
Boş, dolu bakalım nasip kurada ne çıkarsa artık
Yorgunluğuma verin Saraylım, 2 gündür boya badana pek yorgunum. Sizde beni hemen mezara koymaya niyetlisiniz, kazma küreği de hazırladınız mı üstüme toprak atmak için durun daha gencim, Aaa ben Kim'i severim, o fosur fosur şişik yanaklara laf yok:))) bizim derken sizin Trump var yahuAnlamamissin yazdigimi.. Kuzey Kore'nin Kim'inden bahsediyordum ben..
Neyse, Munecim.. Ben anlayacagimi anladim.Yorgunluğuma verin Saraylım, 2 gündür boya badana pek yorgunum. Sizde beni hemen mezara koymaya niyetlisiniz, kazma küreği de hazırladınız mı üstüme toprak atmak için durun daha gencim, Aaa ben Kim'i severim, o fosur fosur şişik yanaklara laf yok:))) bizim derken sizin Trump var yahu
Uzaktan bizim olmuyor
O zaman kendi adıma sana bir ozur borcum var abla. Anladin sen onu@office hanım sizlere mapus seti satacağından bahsetti kanaatindeyim :)) kibliyorsunuz kibleri görüyorum ama 2 gün özel işlerim vardı, bugün bitti ölüyorum yorgunluktan fakaattt bu beden bu gece dinlenir yarın fişek gibi gelir biçer döver, dozer, forklift tüm makinelerimi toplar dalar kaptığımı götürürüm, talep patlaması olacak randevu alıp sıraya girin lütfen
:) bana bir tane körü körüne partiyi savunduğum mesaj gösterirmisiniz? Söz holigan olduğumu kabul edicem.
Edicem edicem de, körü körüne tek bi partiye kin duyanda holigandır değilmi? Onu da merak ediyorum?
Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.
Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim
Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.
Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.
Siz şimdi başkanlık sistemine hayır diyenler kendi destekledikleri parti aynı teklifle geldiklerinde evet demez mi tarzında bir şey yazdınız.Bende böyle düşünmenizin dar bir düşünce olduğunu hayır diyenlerin böyle yapmadığını en azından kendi adıma böyle yapmadığı söyledim.
Sebep olarakta sırf a veya b partisinine oy verdim diye her dediğini onaylamanın fanatiklik v.s uç bir durum olduğunu söyledim.
Lafı neresinden anlıyorsunuz anlamıyorum .Çok güzel çarpıtıyorsunuz .Tebrikler
Bahsedilen Başkanlık sistemini yanlış buluyorum.Bildiğin adı başkanlık diye süslendirilmiş padişahlık tarzında bir sistem.
Bir insan meclisi feshedemez .O mecliste her düşünceden fikir var.
Onaylamadığım başka konularda var.
Benim bu sitemden anladığım kendini sağlama almaya çalışan,denetlenmeyecek olan kişinin tek karar ,tek merci organı olmak istemesi .Yasamada ,yargıda v.s cumhurbaşkanıda,parti başkanıda hepsi kendisi olacak.
Ben o soruyu üzerine basa basa meraktan yazarak sordum. Size kim sordu bilmşyorum ama buraya yazdığım hiç bir cümlede o takım lideri yapıyosa vardır vs gibi bir düşünceye girmedim. Aksine araştırmalı ve öğrenmeliyim nye evet neye hayır denileceğini dedim.bana da ısrarla sormuşlardı,bu soruyu.ben de aynını söylemiştim.yani hangi parti olduğu farketmez,kesinlikle" hayır"verirdim demiştim.ama nedense,ikna olmuyorlar.kendileri,takım tutar gibi ,parti tuttuğu için,herkesi öyle zannediyorlar.
arkadaşların dediği gibi,rte öldüğün de,istemedikleri birisi başkan olunca,yine mağdur edebiyatına başlayacaklar.
yazık ki bunu göremiyorlar.
Penceremden aslında öyle değil de valla napim içimden hiç gelmiyor bunları düşünmek. Bu kadar nefret dolu, ön yargılı, kompleks sahibi (başkalarını sürekli aşağılama eğilimde olanların genelde kompleksleri oluyor aksini pek görmedim), iyi niyetten bihaber düşmanca hisler besleyen insanların neyini düşünecem yaw alemin enayisi ben miyim? Ben çocukluğumdan beri zıt fikirlerle dolu bir çevrede yetiştim hala da o çevrede yaşıyorum. Bana dokunmayan yılan anlayışı çok uzak bize bunun anahtarı birbirine saygı ve nefret hisleri beslememektir çocukluktan öğrendik bunları. Bunlar beceremez öyle şeyleri, o yüzden gereksiz empati yapmaya duyar kasmaya hiç gerek yok. İçinde sürekli nefret hissettiğin bir toplumun içinde yaşamak da zor olmalı yazık lan biz de kızıyoruz biz de eleştiriyoruz, bizi de eleştiren oluyor ama böyle hırs dolu değiliz en azından. Arkadaşım bu tavır doğru değil dersin bişey dersin bu ne lan sürekli bi negatif enerji konuda aynı böyleler bak Hırs dolu insan doğruyu yanlışı ayırt edemez ben böyle chpli teyzelerden ve iç anadolu yobazından gerçek hayatımda da uzak duruyorum burada da aynını yapmak lazım aşağı çekerler seni yoksa. Ne kadar önemli sanıyorlar kendilerini yaw. İstedikleri kadar yazarlarmış da giderlermiş de biz zaten gidemecekmişiz de (artık nası bi yere koyduysa kafasında gitmeyi) aman nereye gideceklerse gitsinler daha fazla kafamız şişmemiş olur. Ya da bi şekilde bu ülkedekilere katlanmayı öğrenecekler üzgünümYazdıkların bende bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın fikrini oluşturdu.Sırf bana dokunmasınlar ben rahatım diye aslında onaylamadığın bir fikre evet diyecek gibisiniz.
Burada konu Başkanlık Sistemi onun bizlere ve ülkemize neler getireceği.Maalesef bu sistemden çok başka şeyler düşünülüyor.