- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
Botox da ilk 2 ay gaz ve dışkı kacırma oluyormuş.kesin iyileşeceği de belli değil.nitrogliserinli krem kullan canım rectoderm anrecta gibi.o seni rahatlatır.kabızlık konusunda ise bol su be sabahları aç karnına gün kurusu kayısı falan ye.posalı beslen.kabızlık derken katı dışkılamayla mı karıştırıyorsun acaba.kabızlık haftada 2 veya 3 defa dışkılamak ıkınmak zorunda kalmak demek.hergün düzenli dışkılama oluyormu4 tane çatlak var ve 2 si çok derinmiş ,doktor Botoksta nüks ihtimali fazla dedi . Kabızlık durumunda ne yapıyorsunuz , önereceğiniz bişey var mı arkadaşlar ?
Yok hiç oyle sıkıntım olmadı çok rahat oluyorA aslanburcu1975 sizinde ilk dışkı sert çıkıyor mu?
27 yaşındayım , doktor ümitli konuşsa kesinlikle botoks yaptırırdım.Ben ofiste masabaşı çalışıyorum ameliyattan korkma sebeplerimden biri de gaz kaçırma ihtimaliydi.Sizin önerdiğiniz doktor muhakkak aklımda olacak. Eğer ameliyat olursam ona gideceğim.Ameliyat olsanda nüks ihtimeli var her türlü kendine iyi bakman lazım yasını sorma sebebim genç isen botox yaptır. Ameliyatı erteleye bildigin kadar ertele belli olmaz yeni tedavi yöntemleri çıkabilir. Bana botox olur deselerdi hiç ameliyatı düşünmezdim tamam sıkıntım yok ama insanin aklı devamlı orada
Doktor Anrectayı 2 haftadan fazla kesinlikle kullanma dedi ,o yüzden bırakmıştım. Bazen bi kaç gün süren kabızlık oluyor ,diğer günlerde de hep katı dışkılama oluyor. Bu rahatsızlığı yaşayan 2 kişi " bi kaç ay dayan sonra çok hafifleyecek " dedi. O kadar iyileşmesi mümkün olur mu bilmiyorum ama şimdilik elimden geleni yapıyorum.Ben ofiste çalışıyorum ve gaz kaçırma ihtimalinden korkuyorum. Ama acı hafiflemezse mecbur ameliyat olacağım.Botox da ilk 2 ay gaz ve dışkı kacırma oluyormuş.kesin iyileşeceği de belli değil.nitrogliserinli krem kullan canım rectoderm anrecta gibi.o seni rahatlatır.kabızlık konusunda ise bol su be sabahları aç karnına gün kurusu kayısı falan ye.posalı beslen.kabızlık derken katı dışkılamayla mı karıştırıyorsun acaba.kabızlık haftada 2 veya 3 defa dışkılamak ıkınmak zorunda kalmak demek.hergün düzenli dışkılama oluyormu
A aslanburcu1975 sizinde ilk dışkı sert çıkıyor mu?
Bence daha fazla zaman kaybetmeden botox yaptır böyle surekli tekrar eder ve iyice daralma olusur ondan sonra tek çaresi ameliyat olurEvet benim şuan en büyük sorunum ilk dışkının sert olması malesef.önceleri böyle değildi şimdi niye böyle bilemedim. Günlük tuvalet ihtiyacı gidermeye gayret ediyorum ama yine de ilk kısım çok sert oluyor neden acaba. Suyu az mı tüketiyorum diye düşünüyorm. Emziriyorum bi de çünkü.
Bence daha fazla zaman kaybetmeden botox yaptır böyle surekli tekrar eder ve iyice daralma olusur ondan sonra tek çaresi ameliyat olur
Nasıl bir operasyon yapıldı lazer veya botoks araştırmaya çalışıyorum lazer uydurma bir yöntem dediler. Nasıl kurtuldunuz acaba?ben ameliyatsız kısa süren bi işlemle tedavimi oldum. öyle günlerce istirahat durumu söz konusu değildi.
avrupa cerrahi de oldum anal fissür tedavimi. size de tavsiye ederim geciktirmeyin hiç tedavinizi
Hangi şehirde doktor ismi öğrenebilir miyim?merhabalar bu gün medicana hastanesinde botoks yapıldı anestezi olunca ağrı falan olmadı dr başarı oranı epey yüksek dedi inşallah bende de başarılı olmuştur şimdi sicak su ve kremlere devam edeceğim etkisi 6 ay sürüyormuş inşallah bu sürede yara iyileşir
Rica etsem ameliyat ne kadar tuttu öğrenebilirmiyimBende de makatta ağrı, cam kırığı tarzında dışkılama hissi mevcuttu. Bu şikayetler ile internette yaptığım araştırmalar sonucu Gazi Üniv. Tıp Fak. den Doç. Dr. Sezai Leventoğlu'nun muayenehanesine başvurdum. Kendisi beni konu hakkında detaylı olarak bilgilendirdi. Muayenemi yaptıktan sonra makatta yırtık, anal fissür tanısını koydu. Muayeneyi özel bir masada yaptı. Muayenenin her aşamasında bana bilgi vererek güvenimi kazandı. Muayene sırasında ağrım olmadı. Makatta yırtığıma bağlı makat kaslarında kasılma yani spazm olduğunu ifade etti. Tedavi seçeneklerini basitten zora doğru anlattı. Başlangıçta diet(sebze meyve ağılıklı beslenme), tuvalet alışkanlığını düzenleme ve her dışkılama sonrası makata sıcak duş uygulanmasını önerdi. Makat çapının sağlıklı kişilerde 3cm olduğunu çatlağı olan kişilerde bunun 1-1.5cme gerilediğini ve dar alandan dışkılamaya bağlı yırtığın daha da derinleşip kronikleştiğini ilk defa ondan duydum. Tedavide nitratlı krem, botoks ve cerrahi yöntemlerini anlattı. Benimki botoks için uygunmuş. Ancak %60 iyileşme ihtimali olduğun söyledi. Cerrahi ile ilgili olara basınç ayarlı, kalibrasyon yapılarak kas kesilmesi ile hastalığın iyileşmeme ya da tekrar etmesi, gaz kaçırma gibi olayların hemen hemen hiç yaşanmadığını anlattı. Bana tam güven verdi. Ameliyatı kabul ettim. Ameliyatımı Memoroial hastenesinde Dr.Leventoğlu'na oldum. Ameliyat sabahı hastaneye yattım. Ameliyattan 3 saat sonra da eve gittim. Gece hafif ağrım oldu ama ağrı kesici ile tamamen geçti. Ve de ilk büyük abdestimi yaptığımda yeniden doğmuş gibi kendimi hissettim. Ağrım ve kanamam yok denecek kadar azdı. Bütün bunları neden mi anlatıyorum. Bu sıkıntıları sadece yaşayan bildiği için. Arkadaşlar doktorunuzun seçimi burada çok önemli. Sizi anlaması ve de konusunda uzman olması. Hepinize iyi geceler.
Sezai hocaya ne kadara oldunuz ameliyatıBen Ankara dayım Sezai hocaya ameliyat oldum. Bülent Menteş iyi hoca ama Mevlüt hoca için basur dan iyi anlıyor diyorlar. Siz ne zamandır uğraşıyorsunuz bu illetle
Ameliyatı ne kadara yaptırdınız öğrenebilirmiyim pahalı mı şimdi nasılsınız bende düşünüyorum daYine çok sıcakkanlı karşıladı masaya yattım bakınca cok iyi, efsane, mükemmel dedi ufak bir yara kalmiş onun kapanmasi içinde bir krem verdi sabah akşam kullanmam için sıcak suya devam et dedi diyeti biraz genişletebilirsin dedi hafif baharat kullanabilirsin dedi ramazan pidesini sordum yiyebilirsin dedi. Nüks ihtimali var ama sende bu ihtimal sıfıra yakın dedi kas tahribata kesinlekle ugramaz merak etme akintı normal problem yok dedi. Sıgara normal olarak kan dolaşımını yavaşlatir dedi