- 31 Ekim 2013
- 20.730
- 67.876
- 40
ayyy ben deBen sanki birsey istermisim gibi annem beni tembihledi bide sakın birsey isteme diye32 yaşında koca kadın ben ne isteyecem utanmiyorlarda bana şu kadar altın al demeye dini nikahta ben birsey istemiyorum dedim hoca kabul etmedi 10 gr olsun dedi
Altınları evlenmeden önce verdiler. Kredi borcu hâlâ ödeniyor
Benim demek istediğim biz altın istemediğimiz onların da bin lira bile birikmiş parası yokken ne yapıp edip bir şeyler taktı. Param yok 10 Gr takicam da diyebilirdi.Borcunu hala odediginiz altinlari "ailesi durumu yokken takti" demeniz.Baskasi odeyecek olduktan sonra ben de kafama gore kredi cekerdim herkese ne var onda.
Ben eşimin aldiklarini ailesi takti olarak saymiyorum.
Eşimin anne ve babasi 6 bucuk sene once 10 gram bile etmeyen 2 bilezik takmisti o kadar.Fakirlikten degil istenmediğim için.
toplam da 30 gram tutan 3 bilezik sizce düğün için yeterli mi . Konuştuğunuz erkek bunu demiş olsa
Benim demek istediğim biz altın istemediğimiz onların da bin lira bile birikmiş parası yokken ne yapıp edip bir şeyler taktı.
çok az bunu nişanlın değil aileler oturup karar verir borcuda size kalıcak diye birşey yok kendinizi ezdirmyin 100 kişi çıkıp şimdi takımı istiyosun vs vs konuşmuştur.İstiyceksin tabiki istemezsen iyi oluyosun diye birşey yoktoplam da 30 gram tutan 3 bilezik sizce düğün için yeterli mi . Konuştuğunuz erkek bunu demiş olsa
hay ağzından bal damlasın hepşimdi bişey diyeceğim de linç etmeyin beni.
böyle altın takmak için kredi mredi çeken adamla evlenmem ben.
akıllı değildir o adam çünkü benim gözümde.
nedir yani birilerine şov mu yapıcaz?
o krediyi balayı için çeksin, oturacağımız evin eşyası için çeksin, ne bileyim rahat edelim diye alacağı araba için çeksin ama yeter ki elaleme şov yapmak üzere altın almak için çekmesin nolur ya.
saygı duyamam.
kime neyi kanıtlıyorsunuz?
çok tuhaf zekalar, gelenek görenek adı altında çok anlamsız, zarar sokan hesap kitaplar bunlar.
şimdi bişey diyeceğim de linç etmeyin beni.
böyle altın takmak için mesela kredi mredi çeken adamla evlenmem ben.
o krediyi balayı için çeksin, oturacağımız evin eşyası için çeksin, ne bileyim rahat edelim diye alacağı araba için çeksin ama yeter ki elaleme şov yapmak üzere altın almak için çekmesin nolur ya.
saygı duyamam.
çok tuhaf zekalar, gelenek görenek adı altında çok anlamsız, zarar sokan hesap kitaplar bunlar.
Konu sahibinin de sevgilisi ya da nişanlısı söz konusu zaten. Aileleri konuşmuyoruz. Ben de ailesi yaptı demedimAltinlarin borcunu hala esiniz oduyormuş. Bisey yapilip edilmemiş yani, yapilan şey bankaya gidip kredi cekmekse evet cekmisler ama onu kendiniz de yapardiniz.
Esimin odedigi şeye ben ailesi aldi yapti demezdim.
şimdi bişey diyeceğim de linç etmeyin beni.
böyle altın takmak için mesela kredi mredi çeken adamla evlenmem ben.
saygı duyamam.
Konu sahibinin de sevgilisi ya da nişanlısı söz konusu zaten. Aileleri konuşmuyoruz. Ben de ailesi yaptı demedim
Benim 80 gr aldı dediğim sadece nişanlım. O da mehir için. Ailesi de ayrı olarak 40 Gr taktı. Şov peşinde olsalar biz ısrarla kendinizi zora sokmayın gidin kuyumcudan istediğiniz kadar altın kiralayın getirin millete taktı deriz dememize rağmen onu kabul etmeyip kendilerini zora sokup almazlardi bir şeyler.İyilikten yapildi saniliyor ama kenarda bin lira birikmişi olmayip krediyle 80gram altin alip ogluna ödetmek iyilikten değil tamamen millete şov için yapilmiş birşey, muhtemelen etrafa da biz taktik diyorlardir.
Oyle takacagina benimkiler gibi 9 gramlik taksalar yeter.En azindan şov yok. Zaten birsey de isteyip altin muhabettine dahi girmemiştim, kendileri soylemislerdi, tamam demistim.