Altın takı miktarı uygun mu

ayyy ben de
hoca sordu ne istersin diye ayy bi utandım bi utandım anlatamam ne cevap vereceğimi şaşırdım ne cevap verdiğimi de hatırlamıyorum hatta, ama azıcık bişeydi laf olsun diye demiştim

Düğünde takı merasimi yapılırken tanıdığım tanımadığım bir sürü insanın gelip üzerime bir şeyler takması beni çok utandırmıştı ve bir an önce bitsin bu merasim diye dualar etmiştim. Ne taktıklarını hatırlamıyorum bile ne eşimin ailesinin ne de kendi ailemin. Ben bir eşya mıyım ki bana değer biçilsin? İnsan gücü neye yetiyorsa hediye anlamında evlenenlerin varsa bir eksiklerini kapatsın diye altın takma geleneği var işte. Böyle şeylere bu kadar anlam yüklemek çok gereksiz. O zaman sizin aileniz de karşı taraf ne takacaksa o kadarını taksın haksızlık olmasın diyorsanız. Yanlız daha şimdiden bir şeylerin beklentisine girer karşılaştırmalar yaparsanız evliliğinizde de çok sorunlar yaşarsınız

Altınları evlenmeden önce verdiler. Kredi borcu hâlâ ödeniyor

Borcunu hala odediginiz altinlari "ailesi durumu yokken takti" demeniz. Baskasi odeyecek olduktan sonra ben de kafama gore kredi cekerdim herkese ne var onda.

Ben eşimin aldiklarini ailesi takti olarak saymiyorum.
Eşimin anne ve babasi 6 bucuk sene once 10 gram bile etmeyen 2 bilezik takmisti o kadar. Fakirlikten degil istenmediğim için.

Benim demek istediğim biz altın istemediğimiz onların da bin lira bile birikmiş parası yokken ne yapıp edip bir şeyler taktı. Param yok 10 Gr takicam da diyebilirdi.

toplam da 30 gram tutan 3 bilezik sizce düğün için yeterli mi . Konuştuğunuz erkek bunu demiş olsa
bence yetmez. Keske esimden evlenirken 5 10 bilezik isteseydim diyorum bazen. Bütün akrabalara en az 20 gramlık bilezik takin bana diye haber salsaydım
Yanı insanin bazen cidden paraya ihtiyacı oluyor. O zaman aklima kolay para bulma yöntemi olarak hemen nikah geliyor
Sonra diyorum aman boşver. Onlarda hediye değilmiş. Seninde onlara götürmen gereken bir oyunmuş. Kocan sana ne kadar çok sey alirsa evliliğin başı o kadar sıkışık olurmuşsunuz. Yada insanlar sana altin takarlarsa senden de beklentileri olurmuş falan filan.
Benim gibiyseniz kimse birsey yapmasın diyebilrisiniz. Kavga yok, gürültü yok, mic mic iliski yok.

Benim demek istediğim biz altın istemediğimiz onların da bin lira bile birikmiş parası yokken ne yapıp edip bir şeyler taktı.

Altinlarin borcunu hala esiniz oduyormuş. Bisey yapilip edilmemiş yani, yapilan şey bankaya gidip kredi cekmekse evet cekmisler ama onu kendiniz de yapardiniz.
Esimin odedigi şeye ben ailesi aldi yapti demezdim.

şimdi bişey diyeceğim de linç etmeyin beni.
böyle altın takmak için mesela kredi mredi çeken adamla evlenmem ben.
akıllı değildir o adam çünkü benim gözümde.
nedir yani birilerine şov mu yapıcaz?
o krediyi balayı için çeksin, oturacağımız evin eşyası için çeksin, ne bileyim rahat edelim diye alacağı araba için çeksin ama yeter ki elaleme şov yapmak üzere altın almak için çekmesin nolur ya.
saygı duyamam.
kime neyi kanıtlıyorsunuz?
çok tuhaf zekalar, gelenek görenek adı altında çok anlamsız, zarar sokan hesap kitaplar bunlar.

toplam da 30 gram tutan 3 bilezik sizce düğün için yeterli mi . Konuştuğunuz erkek bunu demiş olsa
çok az bunu nişanlın değil aileler oturup karar verir borcuda size kalıcak diye birşey yok kendinizi ezdirmyin 100 kişi çıkıp şimdi takımı istiyosun vs vs konuşmuştur.İstiyceksin tabiki istemezsen iyi oluyosun diye birşey yok

hay ağzından bal damlasın hep

Aynen
Altın için kredi çekmek çok aptalca ama burda suç adamda değil bence, düğünde gösteriş yapıcaz git al diyen gelin ve ailesinde

Ev için, araba için taşınmaz mal için kredi çekilir ama taşınabilir mal için kredi çekip, borç altına girip yıllarca ödemek ciddi aptallık. Sonra 2 yıl düğün borcu ödedik yazıyorlar buraya girmeseydiniz o zaman yani ablacım diyorum

Esim ailesi haric 7 tane takmisti.Bunun bir siniri yok .Durumuna gore alinir.Asgari ucret ile calisan birinden veya ayda 20 bin kazanan birinden ayni sey beklemek en hafif deyimle saflik olur

Altinlarin borcunu hala esiniz oduyormuş. Bisey yapilip edilmemiş yani, yapilan şey bankaya gidip kredi cekmekse evet cekmisler ama onu kendiniz de yapardiniz.
Esimin odedigi şeye ben ailesi aldi yapti demezdim.
Konu sahibinin de sevgilisi ya da nişanlısı söz konusu zaten. Aileleri konuşmuyoruz. Ben de ailesi yaptı demedim

İyilikten yapildi saniliyor ama kenarda bin lira birikmişi olmayip krediyle 80gram altin alip ogluna ödetmek iyilikten değil tamamen millete şov için yapilmiş birşey, muhtemelen etrafa da biz taktik diyorlardir.

Oyle takacagina benimkiler gibi 9 gramlik taksalar yeter. En azindan şov yok. Zaten birsey de isteyip altin muhabettine dahi girmemiştim, kendileri soylemislerdi, tamam demistim.

Konu sahibinin de sevgilisi ya da nişanlısı söz konusu zaten. Aileleri konuşmuyoruz. Ben de ailesi yaptı demedim

"Benimkilerin maddi durumu çok kötü ama ona rağmen 80 gram altın aldı kredi"

Eşim yapti demiyorsunuz ki başta, benimkiler diyorsunuz sonra aileleri konusmuyoruz diye ceviriyorsunuz. Tamam sizin dediginiz olsun.

Ben evlenirken hiç biraey istemem sormadım bana da sorulmadı. Ben kendime takıştıramadım
Evlilik teli tek maddi kriterim ben calışmazsam baba evim gibi yasaktır mı beni idi.
Şuan xalışmıyorum babamın evinden daha da iyi durumdayım.
Ama yine de mihir adı altındaki miktarı makul bir miktar olarak belirleyip almaktan yanayım. Ben canın sagolsun demiştim ama kızlarım bu sekilde tavsiye edecegim
Her kadının elinde kendini bir süre idare edecek miktar hazırda bulunmalı. Adamın seni aldatmayacagının garantisi olmadıgında göre paran hazır olmalı bence. 10 senelik evlilik sonunda görüşüm bu.
Tabi imkanı ölçüsünde olmalı. Asgari ücret alan ev kuran adam için 30 gram az değil mesela

Benim 80 gr aldı dediğim sadece nişanlım. O da mehir için. Ailesi de ayrı olarak 40 Gr taktı. Şov peşinde olsalar biz ısrarla kendinizi zora sokmayın gidin kuyumcudan istediğiniz kadar altın kiralayın getirin millete taktı deriz dememize rağmen onu kabul etmeyip kendilerini zora sokup almazlardi bir şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…