- 31 Mart 2024
- 271
- 710
- 26
-
- Konu Sahibi esra777057
Borsa mı yapmayın Allah aşkına benim ağzım yandı borsadan..ben yandım başkası yanmasın..Altın ya da borsa.
bilmeyene borsa sadcee kaybettirir. sakın "yok ben altin gibi bilindik yukselecek firmalardan alip unutacagim o degerlenir" demeyin o da asla ise yaramayan bir yöntem. parasini seven ya isin raconunu ogrensin, sirketleri arastirsin, dunya gundemini takip etsin, twitterda telegramda mesai harcasin ya da asla bulasmasinAltın ya da borsa.
İşte bunlar düşündürüyor beni. Hiç mi hiç anlamadığım işler. O yüzden anam babam usulü altın yaptım sadece.enflasyon var ulkede o yuzden Altin :)
faiz yapacaksan da kkda okuduğuma gore genelde ilk ayda yuzde 50yse sonra soylemeden 30a dusuyorlarmis. inatla ve israrla her ay yeniden yuzde elli yaptirmak gerekirse telefon acmak lazimmis
Borsa çok tehlikeli yaAltın ya da borsa.
Korkmayıp elinde uzun tutana mantıklı bence. Eşimin tam net tutarı bilmiyorum ama yılbaşında sohbet arasında söylediği, 1.3 milyon paranın 3.7 milyona kadar geldiği. Ama eşim al sat falan yapmıyor. Uzun süre elinde tutmak için alıyorBorsa çok tehlikeli ya
Kinubsahibi altında kalın.daha da artacak diyorlar.2.5 yıl önce 30 bine yaptığım altım 100 bin civarı olmuş
MasaAllh.esiniz demek ki anlıyor.ben çok küçük oynamıştım unuttum aldığım lot mu bilmem ne baktım fazla kâr ı yok sattim altına çevirdimKorkmayıp elinde uzun tutana mantıklı bence. Eşimin tam net tutarı bilmiyorum ama yılbaşında sohbet arasında söylediği, 1.3 milyon paranın 3.7 milyona kadar geldiği. Ama eşim al sat falan yapmıyor. Uzun süre elinde tutmak için alıyor
Biz 7 yıldır evliyiz. Bunun öncesi de var. O kadar zamandır borsada işlem yapıyor. Oynamak demeyelim kendisi de bu lafa çok kızar o yüzden bende de alışkanlık oldu :) yatırım yapıyor.MasaAllh.esiniz demek ki anlıyor.ben çok küçük oynamıştım unuttum aldığım lot mu bilmem ne baktım fazla kâr ı yok sattim altına çevirdim
ek gelir mi?? yani faizdeki parayi yemeyi mi düşünüyorsun?İşte bunlar düşündürüyor beni. Hiç mi hiç anlamadığım işler. O yüzden anam babam usulü altın yaptım sadece.
Borsaya girmeyi hiç düşünmüyorum zaten ama faize koyarsam benim için bir ek gelir olur
aslinda degeri katlanmaz da en azindan enflasyon karsisinda erimezFaizle gunu kurtarirsiniz ama altinla paranizin degeri katlanir. Bugun 500binlariniz seneye 1milyon olur.
Evet subeye gitmek veya hesabinizla ilgilen kisiyi arayip cok dustu baska bankayla calismayi dusunuyorum vs diyince kaybetmemek adina artiriyolar. Mesela bana 6 ay gunluk 48.5 teklif etti. Cok daha cazip geldi. Aylik olaraksa 6 ay boyunca 52 yapabiliriz dedi. Bence surekli teklof istemek ve goz dagi vermek gerekiyorenflasyon var ulkede o yuzden Altin :)
faiz yapacaksan da kkda okuduğuma gore genelde ilk ayda yuzde 50yse sonra soylemeden 30a dusuyorlarmis. inatla ve israrla her ay yeniden yuzde elli yaptirmak gerekirse telefon acmak lazimmis
Evet yani deger kazanmiyor aslinda degerini koruyor desek daha mantikli olur.aslinda degeri katlanmaz da en azindan enflasyon karsisinda erimez
ne kadar zamanda gelmişKorkmayıp elinde uzun tutana mantıklı bence. Eşimin tam net tutarı bilmiyorum ama yılbaşında sohbet arasında söylediği, 1.3 milyon paranın 3.7 milyona kadar geldiği. Ama eşim al sat falan yapmıyor. Uzun süre elinde tutmak için alıyor
aslinda bu onerme de dogru degil. hatta usenmeden soyle bir hesap yaptim. her donem icin benzer hesap yapabilirsiniz. altin da doviz de paranizin degerini korumaya yariyor sadece.dövizle paranızın değerini korursunuz, altınla her zaman kazanırsınız hanımefendi.
en mantiklisi paranın degerini koruyup birikim yapmak ve elinde pesinat olunca herhangi bir yatirima gecmek4 yil onceki 100 asgari ucret ederindeki 285.000 liranla haziram 2021de altin alsan 490 liradan 581 altinin olurdu. o da bugun 1751.000 eder -103 asgari ucret. yani kâr da etmemis oluyorsun ama parani da enflasyondan korumus oluyorsun.