Altın almak

Dediğin çok doğru , uzun vade , ben her ay maaşınla en az neden bir tam altın almadım diye deliriyorum son bi r haftadır , gittim perşembe aldım biraz , biraz da cuma aldım , gramı 515 den has altın aldım , şuan 510 a düştü mesela , moral bozmamaya çalışıyorum , yükselmedikçe bozdurmam diye düşünüyorum , sen banka hesabında mu bekletiyorsun ? Yoksa fiziki olarak banka kasasında mi ?
Banka hesabında benimki. Güvenli bir yerde olmasi cok önemli .evimde kıymetli esya ya da ziynet yoktur benim.

Bankada duruyor. Bl

Ilk zamanlar ben de zarar ettim. Ama uzun vadede kazanc kesin.

Ikidebir girip altinin degerine bakmayın. Unutun onu orda.

Uzun vadede nasilsa kazanacaksinuz. Kafa yormaya degmez

Şuan mesai saatleri dışında olduğu için alış satış arasında çok fark var. Hafta içi 5.30 a kadar fark daha makul oluyor. Altını alırken vergi kesiliyor. Mesela 1 gr altın alıyoruz 480 tl. 4lira 8 kurus vergi veriyoruz. 10 gr alırsak 48 tl. Satarken vergi vermiyoruz. Her bankanın alış satış farkı yani makası farklı oluyor. Bazı bankalarda 3 tl iken bazılarında 10 tl ye kadar çıkabiliyor. Mesela 480 e aldınız vergiyle 485 oldu. 4 tl makas 476 ya bozuyor banka. Sizin bu durumda kara geçmeniz için aldığınız fiyat üzerinde altının 9 tl artması gerekiyor. Altın 489 u geçince kara geçiyorsunuz.

Teşekkür ederim :KK68:

Banka hesabında benimki. Güvenli bir yerde olmasi cok önemli .evimde kıymetli esya ya da ziynet yoktur benim.

Bankada duruyor. Bl

Ilk zamanlar ben de zarar ettim. Ama uzun vadede kazanc kesin.

Ikidebir girip altinin degerine bakmayın. Unutun onu orda.

Uzun vadede nasilsa kazanacaksinuz. Kafa yormaya degmez
Hangı banka? Ne kafar kesıntı yapıyor. Bu ıslerden hıc anlamıyorum ve baya acıklamalı bılgılere ıhtıyacım var. 🙋‍♀️
Gecen facede bır grupta okumustum, bır bankada aştın hesabı olan bırı, gram almıs. Bekledıgınden daha az para vermıs banka.
Bı ıslerden pek anlamadıgım ıcın konuya vakıf dwgılım.

Hangı banka? Ne kafar kesıntı yapıyor. Bu ıslerden hıc anlamıyorum ve baya acıklamalı bılgılere ıhtıyacım var. 🙋‍♀️
Gecen facede bır grupta okumustum, bır bankada aştın hesabı olan bırı, gram almıs. Bekledıgınden daha az para vermıs banka.
Banka adı vermek yasak mı bilmiyorum yardımcı olmak isterim bu konuda.

Bu sadece bankalar için gecerli degildir.

Kuyumcularda da altın almak ile altın satmak aynı para değildir.

Bugün 3 binliraya bilezik alsaniz mesela.

Yarın ayni bilezigi 2800 den alirlar. Çünkü kuyumcu zararina durmuyor orda.

Bankalarda da altın almak ile satmak aynı değildir.

Ben alırken gramını 500 e alirsam satarken 480 e anca satarım.

Bu her bankada böyledir.

Ve bankalar ile çalışırken altın alım satımında daima mesai saatlerine dikkat etmek lazım.

Mesai saatleri dışında daha ucuza alirlar altınınızı.

Ben iş bankası ile çalışyorum . Ama şimdiki aklım olsa ziraat ileçalışırım

Bu her bankada böyledir.

Ve bankalar ile çalışırken altın alım satımında daima mesai saatlerine dikkat etmek lazım.

Neden peki zıraat?

Bu her bankada böyledir.

İş bankasında altın makası ziraat bankasından daha az. Neden böyle dediniz acaba? İşbankta makas 5 tl ziraatte 10 tl idi en son hadi insin 7 8 e.

Birikim yapıyorum. Çok aman aman olmasa da altın alıyordum son bir yıldır. Bir anda gram altınlarım çılgınlar gibi değer kazandı, 11.000 lira kara geçtim.

Ancak altın şu an çok yüksek. Napmalıyım? Bu yüksek fiyattan altın almaya devam etmek saçma mı olur? Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz?
Beni etiket mi yaptınız bilemiyorum ama bana bildirim geldiği için yazıyorum.

Altin ( en az 3 sene içinde bozdurulmayacaksa) zarar etmez.

Yani altin almanın kurali budur. Bozdurmayacağız. En azindan 3 sene içinde bozdurulmazsa kazandirir.

Aksi halde çılgın kaybettirir.

Altın alin kizlar. Ama bozdurmamak şartıyla.

Neden peki zıraat?
İş bankasında altın makası ziraat bankasından daha az. Neden böyle dediniz acaba? İşbankta makas 5 tl ziraatte 10 tl idi en son hadi insin 7 8 e.
Ziraati devlet olduğu icin önerdim.

Devlet bankası ile çalışmak daha garanti olur diye.
Siz elbette bankaları araştırın derim.

Ben araştırmadan is bankasina yatirdim. O zamanlar is bankasi ile çalışıyordum.

Param olunca da direkt is bankasina yöneldim. Hani altın altındır fark etmez dedim ama bankadan bankaya az da olsa fark ediyor.

Siz iyice araştırın.

Paranızla ile bankanın yatırım kismindan altın alın.

Sonra kâr zarar oranlari hep görünecektir.

Mesela ben 145 liradan 100 gram altin almışım.

Yaklasik 35 bin kâr etmisim. Yani toplamda yaklasik 50 bin olmuş.

Bu şekilde azar azar alıp arıyorum hala oraya
Elime geçtikçe.

Altın önümüzdeki seni bu fiyat olmayacak. Bu kesin.

Ilk birkac ay zarar edebilir
Ama uzun vadede kâr kesin.

Ziraati devlet olduğu icin önerdim.

Devlet bankası ile çalışmak daha garanti olur diye.
Siz elbette bankaları araştırın derim.

Ben araştırmadan is bankasina yatirdim. O zamanlar is bankasi ile çalışıyordum.

Param olunca da direkt is bankasina yöneldim. Hani altın altındır fark etmez dedim ama bankadan bankaya az da olsa fark ediyor.

Siz iyice araştırın.

Paranızla ile bankanın yatırım kismindan altın alın.

Sonra kâr zarar oranlari hep görünecektir.

Mesela ben 145 liradan 100 gram altin almışım.

Yaklasik 35 bin kâr etmisim. Yani toplamda yaklasik 50 bin olmuş.

Bu şekilde azar azar alıp arıyorum hala oraya
Elime geçtikçe.

Altın önümüzdeki seni bu fiyat olmayacak. Bu kesin.

Ilk birkac ay zarar edebilir
Ama uzun vadede kâr kesin.
Halkbank maaş bankamdı diye ordan altın hesabı açtım. 3 yılda çok güzel kar ettim. Hala da bozmadım. Maaş bankam değişince araştırmaya başladım. En fazla makas Halkbank ve Ziraat bankasında. Devlet bankaları bu konuda acımasız. Şuan maaş bankam değişti ama oranın da makası da çok iyi değil. Ben de uzun araştırmalar sonucu makası 4 tl ye yakın olan bir bankadan altın hesabı açtım. Parça parça alım yapıyorum düştükçe de almaya devam ederim.

Halkbank maaş bankamdı diye ordan altın hesabı açtım. 3 yılda çok güzel kar ettim. Hala da bozmadım. Maaş bankam değişince araştırmaya başladım. En fazla makas Halkbank ve Ziraat bankasında. Devlet bankaları bu konuda acımasız. Şuan maaş bankam değişti ama oranın da makası da çok iyi değil. Ben de uzun araştırmalar sonucu makası 4 tl ye yakın olan bir bankadan altın hesabı açtım. Parça parça alım yapıyorum düştükçe de almaya devam ederim.
Hangi banka en az yapıyor. Ben de geçerim belki

Altın iyidir, ben geçen sene 80binlik altını bozdurdum, ah ah şimdi bana sorun acı çekiyorum ama o an gerekliydi ne yapalım deyip teselli ediyorum kendimi. Bir kaç ay önce 3 tane büyük altın aldım bir kaç ayda nasıl kâr etti, keşke bir kenara atıp unutabilseydim ama yine birini bozdurdum :KK70:
Neyse altın uzun vadede çok kazandırıyor ufak ufak yatırımlar birikip büyük bir derde deva olabiliyor. Ayrıca altın dediğiniz tedavülden kalkmaz, yıllar geçse de bozulmaz akmaz kokmaz. Dursun bir kenarda, almaya devam edin 5 sene sonra bakarsınız zenginliğinizin sebebi olur inşallah.

Birikim yapıyorum. Çok aman aman olmasa da altın alıyordum son bir yıldır. Bir anda gram altınlarım çılgınlar gibi değer kazandı, 11.000 lira kara geçtim.

Ancak altın şu an çok yüksek. Napmalıyım? Bu yüksek fiyattan altın almaya devam etmek saçma mı olur? Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz?
Alıyorum unutuyorum 😀

Aynen baya fazla hem de , iç Anadolu’da altınkaynak com dan takip ediyormuş kuyumcular , nette altın şu kadar oldu yazıyor , bu sitede çok daha fazla yazıyor
Ay demi yaa bende hep altınkaynaktan bakıyordum yeni farkettim diğerlerinden fazla olduğunu baya fark var yani annemle çatıştık bile bu konuda o_O :KK48:

Ay demi yaa bende hep altınkaynaktan bakıyordum yeni farkettim diğerlerinden fazla olduğunu baya fark var yani annemle çatıştık bile bu konuda o_O :KK48:
Ya nasıl yapacaz bilmiyorum ben şuan zarardayım , yükselir mi bilmiyorum
Maaş hesabım ziraat te, orda 480 lerde iken altınkaynakta 510 larda geziyor
Nedense ben de fiziksel almak istiyorum . Banka hesabımda duran paramı keşke geçen aylarda altına çevrideydim bari :KK43: 60 bin TL m hala aynı , millet yürüdü gitti neden çevirmedim altına diye başımı yiyorum resmen

Ya nasıl yapacaz bilmiyorum ben şuan zarardayım , yükselir mi bilmiyorum
Maaş hesabım ziraat te, orda 480 lerde iken altınkaynakta 510 larda geziyor
Nedense ben de fiziksel almak istiyorum . Banka hesabımda duran paramı keşke geçen aylarda altına çevrideydim bari :KK43: 60 bin TL m hala aynı , millet yürüdü gitti neden çevirmedim altına diye başımı yiyorum resmen
Bende 2 gün önce ziraat hesabımdan aldım. Altın düşüşte ama yükselecek mutlaka altının yerinde durduğu görülmemiş 🤭Önemli olan uzun vadede altını elinde tutmak

X