Altın almak

Ben zaten kimseye kredi çek altın al demedim.
Ben olsam alırdım dedim.
Kimseye zorla bir şey zaten yaptırmadım.
Herkesin aklı, fikri var.

Ayrıca bende bu piyasanın içindeyim.
Yıllardır al-sat işiyle uğraşıyorum.
1 lira zararım olmadı.
Küçük yatırımcı yani bizler için 100 bin büyük rakam ama piyasa için küçük rakam.
Ayrıca iktisatta talebi artan bir malın fiyatı da artar, hatırlatırım.
Altının artma düşme sebebi düğünler asla değildir.

Az önce beni alıntı yaptınız ve onu diyenlerden biri de bendim dediniz.

Su an oturup dolar indirme çalışmasının altına etkisinden bahsetmeyecegim. Al al diye gazlanan durumda olabilecek durumu yazdım.

Eski konunuza da bakarsanız sizde geçmişte altın aldiginiz zaman altın düşmüş ve zararda oturmussunuz belli bir süre. Aslında tecrubelisinizde.

Herneyse herkes bildiğini yapar zaten.Piyasa hepimizden buyuk. Benimki nacizane okumalarim ve tecrubelerim. Iyi günler.

Az önce beni alıntı yaptınız ve onu diyenlerden biri de bendim dediniz.

Su an oturup dolar indirme çalışmasının altına etkisinden bahsetmeyecegim. Al al diye gazlanan durumda olabilecek durumu yazdım.

Eski konunuza da bakarsanız sizde geçmişte altın aldiginiz zaman altın düşmüş ve zararda oturmussunuz belli bir süre. Aslında tecrubelisinizde.

Herneyse herkes bildiğini yapar zaten.Piyasa hepimizden buyuk. Benimki nacizane okumalarim ve tecrubelerim. Iyi günler.

Bozmadım aldığım zaman yani zararım alışımın üstündendi.
Evet ben dedim ama kimseye git kredi çek al demedim.
Ben olsam alırdım dedim.
Silah dayamadım kimsenin kafasına.

Evet herkes bildiğini yapmalı.
Size de iyi günler.

Ben de altın yükselince ne yapsam alsam mi diye düşünmedim değil konuyu takipteyim
Bu arada bdvde de guzel yorumlar gelir ama sizi diger forum basligina da bekleriz orada da birikim konusunda güzel paylasimlar oluyor

Biraz da euro almıştım. O da tabii değer kazandı. Ama en çok altın aldım. Keşke kredi çekip altın alsaydık.

Bundan sonrası nasıl olur acaba? Gram altın 500 lira bile olsa almaya devam edelim mi yıl sonuna kadar?
Gram altın 500 değil ki , ben bugün gittim altın almaya , 24 ayar has gram 520 idi , sistem çalışmadığı için satamadı , sen avm gez yarım saat sonra açılır sistem dedi , döndüğümde 515 e düşmüştü gram
9 gram aldım, şuan aynı firma 509 dan satıyor , gün içinde düştü ....

Arkadaslar yorumlarin hepsini okumadim ama biri düştü diye üzülmüş
Genelde hafta basi biraz yukselir Cumaya dogru düşer altin olsun döviz olsun o yuzden cok takilmayin ufak tefek dalgalanmalara

son maaşımı altına yatırdım, 483-6,53
şu an 100 küsur eksideyim. piyasalar kapalı, makaslar yüksek. pazartesiyi beklemek gerek.

Alın almayın bilemem, ama alacaksanız fiziki altın alın, bankada kasada tutun derim ben. Altın hesabı ne kadar güvenilir, tartışılır.
Altın hesabı kullanıyorsanız da araba gidip hesap defteri işletin.

Uzun vadede her türlü kazandırır ama birkaç gün bekleyeceğim ben. Çok fazla oynuyor

Birikim yapıyorum. Çok aman aman olmasa da altın alıyordum son bir yıldır. Bir anda gram altınlarım çılgınlar gibi değer kazandı, 11.000 lira kara geçtim.

Ancak altın şu an çok yüksek. Napmalıyım? Bu yüksek fiyattan altın almaya devam etmek saçma mı olur? Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz?
Uzun vadeli yatırım yapıyosanız almaya devam edin. Düşmeler olacak ama 400e düşecek hali yok. Yılsonu beklentisi 700 bulur deniyo. Böyle devam ederse gerçekleşir.

Gümüşe yatırım yapmak hakkında bilgileriniz var mı biz gümüşe yatırım yaptık bu işlerde yeniyiz eşimle🤔 iyi mi ettik acaba.. uzun vadede kazandırır mı ki? Gümüşün altından daha fazla değerlendiği konuşuluyor son günlerde

Bu konularda çok cahilim, sorunuza cevabım yok. Ama araya kaynayıp bir şey sormak istiyorum.

Bankadan gram alırken alış ve satış arasında şu an epey fark var.
Bu aradaki farkın sebebi verginin artmış olması mı?
Yani bir gün altınları bozdururken banka ekstra bir şey kesmiyor, biz onu başta mı ödemiş oluyoruz?
Biri "çok cahilsin keşke ölsen" demeden cevaplarsa sevinirim :)

Bu konularda çok cahilim, sorunuza cevabım yok. Ama araya kaynayıp bir şey sormak istiyorum.

Yani bir gün altınları bozdururken banka ekstra bir şey kesmiyor, biz onu başta mı ödemiş oluyoruz?
Ben de bu konuda cahillikten ölmeden önce birşeyler öğreneyim istiyorum, şöyle şuracıkta durup cevapları bekleyeyim bari😄

Ben ne zaman alsam düşer.Dün 10 gr aldım 482 den 200 lira zarar. Bi de vergi çıkmış %1bir de banka makas koyuyor.satış 487 olursa paramı kurtarmış olurum.

Son düzenleme:

1-işlemleri nizi mesai saatleri içinde yapmalısınız.Bankalar mesai saatleri içinde 4-5 lira makas koyarken mesai saatleri dışında 20_30 tl koyarlar.
2-vergi yeni çıktı birkaç aydır var sadece alırken %1oraninda vergi kesiliyor bankalarda.satarken vergi kesintisi yok.

Piyasalar kapandiginda makas acilir yani alim satim arasindaki fark artar.Gunduz yapacaksiniz alim satimi.Altini alirken ekstra ekleniyor vergi.Alim satimda yazmaz

X