Altın almak

Bu konularda çok cahilim, sorunuza cevabım yok. Ama araya kaynayıp bir şey sormak istiyorum.

Bankadan gram alırken alış ve satış arasında şu an epey fark var.
Bu aradaki farkın sebebi verginin artmış olması mı?
Yani bir gün altınları bozdururken banka ekstra bir şey kesmiyor, biz onu başta mı ödemiş oluyoruz?
Biri "çok cahilsin keşke ölsen" demeden cevaplarsa sevinirim :)
Şuan mesai saatleri dışında olduğu için alış satış arasında çok fark var. Hafta içi 5.30 a kadar fark daha makul oluyor. Altını alırken vergi kesiliyor. Mesela 1 gr altın alıyoruz 480 tl. 4lira 8 kurus vergi veriyoruz. 10 gr alırsak 48 tl. Satarken vergi vermiyoruz. Her bankanın alış satış farkı yani makası farklı oluyor. Bazı bankalarda 3 tl iken bazılarında 10 tl ye kadar çıkabiliyor. Mesela 480 e aldınız vergiyle 485 oldu. 4 tl makas 476 ya bozuyor banka. Sizin bu durumda kara geçmeniz için aldığınız fiyat üzerinde altının 9 tl artması gerekiyor. Altın 489 u geçince kara geçiyorsunuz.

Aman hanımlar spk yönetmeliğine aykırı şeyler yazmayın, al-sat önerileri, yatırımcıyı yönlendirmek suç, iyi niyetle yazıyorsunuz ama yatırım üzerine yazışmalar süreklilik arz ederse spk 107/2 devreye giriyor, sosyal medyada, whatsapp vb mecralarda çok başı yanan oldu.

Gümüşe yatırım yapmak hakkında bilgileriniz var mı biz gümüşe yatırım yaptık bu işlerde yeniyiz eşimle🤔 iyi mi ettik acaba.. uzun vadede kazandırır mı ki? Gümüşün altından daha fazla değerlendiği konuşuluyor son günlerde
Kısa süre önce gümüş hesabı açtırdım. Marttan beri altından çok kazandırmış. Artık çoğu insan gümüşü keşfetti talep var. Aynı anda hemen hemen aynı miktar parayla hem altın hem gümüş aldım. İkisi de yükselişe geçerken kıyaslama yaptım. Gümüşü miktar olarak fazla alabildiğimiz için ufak bir yükselişte hemen kar yazıyor. Altından 1 lira kar etmek için altının yaklaşık 10 tl artması gerekiyor. Bu nedenle gümüşün karı daha güzel bence.

Kısa süre önce gümüş hesabı açtırdım. Marttan beri altından çok kazandırmış. Artık çoğu insan gümüşü keşfetti talep var. Aynı anda hemen hemen aynı miktar parayla hem altın hem gümüş aldım. İkisi de yükselişe geçerken kıyaslama yaptım. Gümüşü miktar olarak fazla alabildiğimiz için ufak bir yükselişte hemen kar yazıyor. Altından 1 lira kar etmek için altının yaklaşık 10 tl artması gerekiyor. Bu nedenle gümüşün karı daha güzel bence.
Güzel bir açıklama oldu teşekkür ederim bende bunu merak ediyordum gümüş önceden beri kar ettiriyor muydu yoksa ben yeni mi fark ettim diyorum sanırım son dönemde benim gibi fark edenlerin sayısı çoğaldı şimdilik 378 gr gümüş aldık elimize para geçtikçe yatırmayı düşünüyoruz gümüşe yatırmaya devam mı etmeli yoksa birazda altına mı yatırmalı?

Gümüşe yatırım yapmak hakkında bilgileriniz var mı biz gümüşe yatırım yaptık bu işlerde yeniyiz eşimle🤔 iyi mi ettik acaba.. uzun vadede kazandırır mı ki? Gümüşün altından daha fazla değerlendiği konuşuluyor son günlerde
Bende bugün eşime söyledim gümüş baya artmış falan diye hiç fikri yoktu. Araştırdık aynı aylar arasında altın 1.5 kat kâr ettirirken gümüş 2.5 kat kâr ettirmiş.

Yarın gümüşe yatırım yapacağız bizde :halay:

Bende bugün eşime söyledim gümüş baya artmış falan diye hiç fikri yoktu. Araştırdık aynı aylar arasında altın 1.5 kat kâr ettirirken gümüş 2.5 kat kâr ettirmiş.

Yarın gümüşe yatırım yapacağız bizde :halay:
Yaa bizde öyle araştırınca vay be gümüşe bak sen dedik😄 altın alır kenara atardık bundan başka yatırım yaptığımız hiç olmamıştı genelde parayı para olarak saklardık daha çok ama anladımki ne olursa olsun birşeye çevirip saklamak gerekiyormuş. İlk defa gümüşe yatırınca bir de heyecan yaptık sürekli girip kontrol etmeler falan 😂 bir kısım dün birazda bugün yatırdık daha halbuki😊 insan heyecan yapıyor 😁 Hayırlısı olsun uzun vadede faydasını görürüz inşallah 🤗

Yaa bizde öyle araştırınca vay be gümüşe bak sen dedik😄 altın alır kenara atardık bundan başka yatırım yaptığımız hiç olmamıştı genelde parayı para olarak saklardık daha çok ama anladımki ne olursa olsun birşeye çevirip saklamak gerekiyormuş. İlk defa gümüşe yatırınca bir de heyecan yaptık sürekli girip kontrol etmeler falan 😂 bir kısım dün birazda bugün yatırdık daha halbuki😊 insan heyecan yapıyor 😁 Hayırlısı olsun uzun vadede faydasını görürüz inşallah 🤗
İnşallah inşallah :KK48:

Güzel bir açıklama oldu teşekkür ederim bende bunu merak ediyordum gümüş önceden beri kar ettiriyor muydu yoksa ben yeni mi fark ettim diyorum sanırım son dönemde benim gibi fark edenlerin sayısı çoğaldı şimdilik 378 gr gümüş aldık elimize para geçtikçe yatırmayı düşünüyoruz gümüşe yatırmaya devam mı etmeli yoksa birazda altına mı yatırmalı?
Gümüşü ilk keşfettiğim zamanlar 3 küsürlerden 2 küsürlere inmiş yani yaklaşık 1 tl düşmüş ama Marttan sonra 6.50 ye kadar çıkmış. Hesabımın olduğu bankalarda gümüş hesabı olmadığı için açıkçası şubeye gidip açtırmak zor geldi açıkçası. Fakat olumlu duyumlar aldıkça gecen hafta gümüş hesabı açtırdım. Cesaret edemediğim için ufak miktar gümüş aldım ve sadece 2 günde 5 lerden 6 lara fırladı.Daha sonra parça parça almaya başladım ve düştükçe alacağım. Altın bilindik olduğu için güven veriyor diye az da olsa altın da almaya devam edeceğim. Parayı farklı metallere bağlamak bana cazip geliyor.Elimde tl olduğu sürece ufak düşüşler beni üzmüyor ilave yapıyorum. Temkinli ilerlediğim için bana her türlü yatırım cazip geliyor.

Gümüşü ilk keşfettiğim zamanlar 3 küsürlerden 2 küsürlere inmiş yani yaklaşık 1 tl düşmüş ama Marttan sonra 6.50 ye kadar çıkmış. Hesabımın olduğu bankalarda gümüş hesabı olmadığı için açıkçası şubeye gidip açtırmak zor geldi açıkçası. Fakat olumlu duyumlar aldıkça gecen hafta gümüş hesabı açtırdım. Cesaret edemediğim için ufak miktar gümüş aldım ve sadece 2 günde 5 lerden 6 lara fırladı.Daha sonra parça parça almaya başladım ve düştükçe alacağım. Altın bilindik olduğu için güven veriyor diye az da olsa altın da almaya devam edeceğim. Parayı farklı metallere bağlamak bana cazip geliyor.Elimde tl olduğu sürece ufak düşüşler beni üzmüyor ilave yapıyorum. Temkinli ilerlediğim için bana her türlü yatırım cazip geliyor.
Şans eseri hesabımın olduğu banka mobil üzerinden gümüş hesabı açıyordu bende gidip açtırmaya üşenirdim kesin yoksa.😑 işin aslı epey zor bir dönemden geçiyoruz maddi olarak. Şu durumları bi toparlarsak altına yatırım aklımda, dediginiz gibi güven veriyor. Elimize geçtikçe yatırmakta fayda var sanırım 😊 Ben parayı dövize veya kıymetli madene yatırma fikrine geç adapte oldum biraz. Keşke daha önceden başlasaydım ama olsun nasip böyleymiş 🤗

Şans eseri hesabımın olduğu banka mobil üzerinden gümüş hesabı açıyordu bende gidip açtırmaya üşenirdim kesin yoksa.😑 işin aslı epey zor bir dönemden geçiyoruz maddi olarak. Şu durumları bi toparlarsak altına yatırım aklımda, dediginiz gibi güven veriyor. Elimize geçtikçe yatırmakta fayda var sanırım 😊 Ben parayı dövize veya kıymetli madene yatırma fikrine geç adapte oldum biraz. Keşke daha önceden başlasaydım ama olsun nasip böyleymiş 🤗
3 bankada hesabım vardı ve maalesef hiçbirinde gümüş hesabı yoktu. Olsaydı meraktan Mart ayında az da olsa alırdım karı gördükçe daha fazla alırdım ama nasip değilmiş. Altın yüksekken dolar aldım pek getirisi olmadı yine de tl de kalmaktan iyi diye teselli ediyorum kendimi. Hata yapa yapa bilgi sahibi oluyoruz. Neyseki daha bilinçli hale geldik. İnşallah uzun vadede hepimizin yüzü gülecek 🤲

3 bankada hesabım vardı ve maalesef hiçbirinde gümüş hesabı yoktu. Olsaydı meraktan Mart ayında az da olsa alırdım karı gördükçe daha fazla alırdım ama nasip değilmiş. Altın yüksekken dolar aldım pek getirisi olmadı yine de tl de kalmaktan iyi diye teselli ediyorum kendimi. Hata yapa yapa bilgi sahibi oluyoruz. Neyseki daha bilinçli hale geldik. İnşallah uzun vadede hepimizin yüzü gülecek 🤲
Evde duran nakitimi daha önceden değerli madene çevirmediğim için pişmanlık yaşıyorum ben de ama bu işler zaten böyle oluyor galiba 😊 biraz keşkelerle çıkılıyor yola keşke daha önce yapsaydım.. Kısmet bu zamanaymış inşallah dediğin gibi olur🤗

Bankalara gelen vergi kuyumcuya da geldi mi? Ben fiziki altından yanayım ama yine de aklıma takıldı

Bundan 3 sene önce grami 145 lira iken almıştım. 15 bin liram vardı. Tamamıni altına yatırdım.

Bugünkü kârı konusmaya gerek yok.

Bu 3 sene içinde çok düştüğü de oldu. Çok yükseldiği de. Ama ben hic dokunmadım ona
Bankada duruyor.

Uzun vadede çılgın kazadırıyor.

Altına yatırım yapan, altınını unutmalıdır.

Her yükseldiğinde satmak zarar eder.

15 bin liram vardı. Şimdi 50 bin oldu.

Ne olacak. Hiç-bir şey. Orda duracak o para.

Babam 50 bin liraya altın almıştı. 20 sene durdu o altın orda. Onunla ablama düğün, bana düğün yaptı. Evlerinin içini yeniledi. Halen daha 130 bin lirasi duruyor orda.

Altın alın. Ve ellemeyin kızlar. Israrla her konuya yazıyorum.

Ben kazandım. Siz de kazanın.

Az olsa da alin. Ama alın.
Canim alıntı yapmayın diye de uyarmişsın ama sormam lazim
altın almayı düşünüyorum ne almalıyım sence 45 bin falan daha da olabilir

Canim alıntı yapmayın diye de uyarmişsın ama sormam lazim
altın almayı düşünüyorum ne almalıyım sence 45 bin falan daha da olabilir
Şunu söyleyeyim mi ne kadar çok alabilirsen al.
Ama altını önümüzdeki en az 5 sene bozmaya kalkmayacaksın.

Yarın araba alayım diye bozdurursan zarar edersin.

En az 5 sene boyuca ihtiyac duymayacagin bir miktar belirle ve hepsi ile altin al. Ben bankadan aldım. Sen de güvenli olan bir yerde sakla.

Hani çeyrek ya da tam alıp evde saklama bence.

Ilk 2 sene zarar edebilirsin
.bunu önemseme.

Ben ilk 1 sene zarar etmiştim.

145 liradan almıştım. Sonra 130lara kadar düşmüştü.

Ama önemsemedim. Sonuçta bozdurmayi düşünmüyordum.

100 gram almıştım o zamanlar. 15 bin liraya

Şimdi 3 sene geçti üstünden... 100 gram altın şimdi 45 ile 50 bin arasında.

Bi aciliyet olmazsa bozmayı düşünmüyorum o parayı..

Allah hepimize hayırlı bol kazanç versin

Şunu söyleyeyim mi ne kadar çok alabilirsen al.
Ama altını önümüzdeki en az 5 sene bozmaya kalkmayacaksın.

Yarın araba alayım diye bozdurursan zarar edersin.

En az 5 sene boyuca ihtiyac duymayacagin bir miktar belirle ve hepsi ile altin al. Ben bankadan aldım. Sen de güvenli olan bir yerde sakla.

Hani çeyrek ya da tam alıp evde saklama bence.

Ilk 2 sene zarar edebilirsin
.bunu önemseme.

Ben ilk 1 sene zarar etmiştim.

145 liradan almıştım. Sonra 130lara kadar düşmüştü.

Ama önemsemedim. Sonuçta bozdurmayi düşünmüyordum.

100 gram almıştım o zamanlar. 15 bin liraya

Şimdi 3 sene geçti üstünden... 100 gram altın şimdi 45 ile 50 bin arasında.

Bi aciliyet olmazsa bozmayı düşünmüyorum o parayı..

Allah hepimize hayırlı bol kazanç versin
Dediğin çok doğru , uzun vade , ben her ay maaşınla en az neden bir tam altın almadım diye deliriyorum son bi r haftadır , gittim perşembe aldım biraz , biraz da cuma aldım , gramı 515 den has altın aldım , şuan 510 a düştü mesela , moral bozmamaya çalışıyorum , yükselmedikçe bozdurmam diye düşünüyorum , sen banka hesabında mu bekletiyorsun ? Yoksa fiziki olarak banka kasasında mi ?

Kesinlikle alınmalı uzun vadede kar ediyorsun ben geçen hafta 23 gr bilezik aldım 10480e şu an 12 bin lira civari 1 haftada bile farketti

X