Altın almak

Birikim yapıyorum. Çok aman aman olmasa da altın alıyordum son bir yıldır. Bir anda gram altınlarım çılgınlar gibi değer kazandı, 11.000 lira kara geçtim.

Ancak altın şu an çok yüksek. Napmalıyım? Bu yüksek fiyattan altın almaya devam etmek saçma mı olur? Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz?

ivme hala yükselmede lakin merkez bankası müdehale edecek sanirim.
analistleri okuyorum gram 500 tl yi gorecek diyorlar..ama yil sonuna kadar hatta geçede bilirmiş.
bankalar kredi faizlerini düşürünce insanlar kredi cekip toplu şekilde dolar ve altın alıyormuş.
Sanki biraz daha yükselecek ama mudehale ile inişe geçebilir tabi 300 lere kadar düşeceğine ihtimal vermiyorum.
Sahsen ben dün tl ye cevirdim eldeki ivir zivit takilari maşallah 3 kati kâr etmişim.
Biraz insin diye bekleyip tekrar alım yapmayi düşünüyorum.

Altın sonsuza kadar hiç dusmeden cikmaz. Dalgalı seyir izler. Diğer konuda da insanlar kredi çekip altın almayı vs. Tavsiye eden vardi. Dolar, Altın, borsa gibi ensturmanlari eğer çok duymaya basladiysaniz herkes harala gurele o yone doğru kosuyorsa düşüş yakın demektir. Dusunce de insanlar almak yerine satarlar ne hikmetse. Bizim millet bu enstrümanları yüksekten almayı seviyor.

Altın sonsuza kadar hiç dusmeden cikmaz. Dalgalı seyir izler. Diğer konuda da insanlar kredi çekip altın almayı vs. Tavsiye eden vardi. Dolar, Altın, borsa gibi ensturmanlari eğer çok duymaya basladiysaniz herkes harala gurele o yone doğru kosuyorsa düşüş yakın demektir. Dusunce de insanlar almak yerine satarlar ne hikmetse. Bizim millet bu enstrümanları yüksekten almayı seviyor.

O tavsiyelerin birini veren bendim :)
Size şunu diyeyim biz küçük yatırımcıların almış olduğu 3-5 gramla düşmez bu gram altın.
Politik müdahaleler ve devletlerin bozdurduğu altın rezervleri sayesinde düşüyor.
O yüzden insanların düşüncelerini yanıltmayın derim.

Dalgalanma olacak elbet bu süreçte ama şubata kadar yükselme devam edecek diyorlar.

Bizim de elimizde bir miktar var araba almak için birikimimizdi ama satmayalım artsın ortalık biraz durulup sabitlenince bozduracağız zira her gün artış devam ediyor.

Dert etmeyin elbette yükselecek. Bir de altın uzun vadeli bir birikim illa ki kısa zamanda o zararı kara çevirirsiniz.
ben cok panık yapıyorum gecmısde zarar ettım de:KK43:

O tavsiyelerin birini veren bendim :)
Size şunu diyeyim biz küçük yatırımcıların almış olduğu 3-5 gramla düşmez bu gram altın.
Politik müdahaleler ve devletlerin bozdurduğu altın rezervleri sayesinde düşüyor.
O yüzden insanların düşüncelerini yanıltmayın derim.

Bu piyasanın içinde işlem yapıyorum. Ve yineliyorum eğer küçük yatırımcı tarafından bir şeyler koşa koşa alınmaya baslandiysa kredi çek borsaya gir döviz al tavsiyeleri artmaya başladıysa düşüş yaklaşmıştır.

Ha bu arada altın uzun vadelidir zaten ama küçük yatırımcının elinde her zaman 3 5 gramlık altın bulunmaz. 100b tl bulunur bir anda şak diye parayı yatırır bir anda yüzde 20 düşme gelir. Kriz yonetimi yapamaz zararına bozar oradan tekrar yükselir. Pişman olur

Bence sizde millete kredi çek altın al tavsiyesi vermeyi bırakın

benim fikrim altın dolar alanlat karda degiller. sadece zarar etmediler. tl deger kaybetti. ve tl dışında neyi olan varsa bu kayiptan etkilenmedi. cok yakinda bu artislar oraninda gunluk kullandigimiz urunlere de zam gelecek. dolayisiyla bir sey kazanmis olmayacagiz ama kaybetmemis olacagiz.

bu ara altin cok zirve yapti. simdi onu mudehale.edip biraz dusururler. o yuzden bu hafta degil de haftaya almayi dusunurum ben olsam.

Şu an alım fırsatı veriyor.
Ben her ay alıyorum.
Uzun vadeciyim. İhtiyacım olmadığı için de kafam rahat.
Alım yapacağım pazartesiyi bekliyorum.

Bu piyasanın içinde işlem yapıyorum. Ve yineliyorum eğer küçük yatırımcı tarafından bir şeyler koşa koşa alınmaya baslandiysa kredi çek borsaya gir döviz al tavsiyeleri artmaya başladıysa düşüş yaklaşmıştır.

Ha bu arada altın uzun vadelidir zaten ama küçük yatırımcının elinde her zaman 3 5 gramlık altın bulunmaz. 100b tl bulunur bir anda şak diye parayı yatırır bir anda yüzde 20 düşme gelir. Kriz yonetimi yapamaz zararına bozar oradan tekrar yükselir. Pişman olur

Bence sizde millete kredi çek altın al tavsiyesi vermeyi bırakın

Ben zaten kimseye kredi çek altın al demedim.
Ben olsam alırdım dedim.
Kimseye zorla bir şey zaten yaptırmadım.
Herkesin aklı, fikri var.

Ayrıca bende bu piyasanın içindeyim.
Yıllardır al-sat işiyle uğraşıyorum.
1 lira zararım olmadı.
Küçük yatırımcı yani bizler için 100 bin büyük rakam ama piyasa için küçük rakam.
Ayrıca iktisatta talebi artan bir malın fiyatı da artar, hatırlatırım.
Altının artma düşme sebebi düğünler asla değildir.

ivme hala yükselmede lakin merkez bankası müdehale edecek sanirim.
analistleri okuyorum gram 500 tl yi gorecek diyorlar..ama yil sonuna kadar hatta geçede bilirmiş.
bankalar kredi faizlerini düşürünce insanlar kredi cekip toplu şekilde dolar ve altın alıyormuş.
Sanki biraz daha yükselecek ama mudehale ile inişe geçebilir tabi 300 lere kadar düşeceğine ihtimal vermiyorum.
Sahsen ben dün tl ye cevirdim eldeki ivir zivit takilari maşallah 3 kati kâr etmişim.
Biraz insin diye bekleyip tekrar alım yapmayi düşünüyorum.
Merkez altına müdahale edemez. Dolara eder o da gram fiyata yansır.
Çok uzun süre tutamazlar onu. Doları sarsmak için faizleri arttırmaları lazım ona da yanaşmazlar. Ons fiyat düşerse de dolar artar, gram yine fazla etkilenmez.

X